Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

נרשמתי לאתר במיוחד כדי לשאול את השאלה הבאה:

מצאתי ביד 2 סוזוקי בלנו 98, יד 1, 60000 ק"מ, 12000 ש"ח.

ענתה לי גיברת, אמרה שהרכב היה של אביה שנפטר. היא לא מבינה, לא רוצה להתעסק בזה, רק למכור וכל טוב.

לשאלתי לגבי טיפולים קודמים-אין לה מושג. כנ"ל לגבי באיזה מוסך הרכב טופל. אפילו מספר רכב בשביל בדיקה ברשם משכונות היא לא נתנה, בטענה שבחיים לא חקרו אותה כזאת חקירה על קנייה של רכב ששווה 12000 בס"ה. היא התעצבנה מזה.

קראתי פה מה צריך לעשות לפני קניית רכב וכד'-ולפי כולם-ברור שאני לא צריך להתקרב לדבר הזה.

הבעיה שלי,שאני מתרשם ממנה שהיא אמיתית.זה במלא פרטים קטנים שהיא לא נופלת בהם,היא לא ממהרת לקבוע פגישה כי אין לה זמן לזה,אפילו לפני שבת היא זרקה שהיא צריכה להדליק נרות על אבא שלה...היא אמרה שאבא שלה היה פדנט.אם אני מאמין לה באופן כללי-ברור לי שהוא טיפל ברכב היטב.

בכל מקרה,אני בדילמה-

1. האם הרכב נחשב "מציאה"?משהו שכדאי לשלם יותר מהמחירון שלו,בצירוף זה שהטסט נגמר עוד חודשיים,אולי צריך טיימינג,אולי צמיגים, ואולי גם זה שהוא בקושי זז לא עשה לו כ"כ טוב?מה גם שחיפשתי ידני,וזה אוטומאט..(כל זה בהנחה שהיא אמינה)

2.מה לעשות לגבי האמינות?האם לסמוך על זה שהיא עושה רושם אמין?או לא להתעסק עם זה בכלל וחאלאס?אני לא רוצה "לפספס" את הרכב אם הוא "מציאה"...

למי שעקב עד עכשיו, זה פעם ראשונה שאני נכנס לעולם של הרכבים וקנייתם. צעיר, נשוי כשנתיים, בלי ילד..

תודה חברים.

פורסם
אהלן לכולם.

נרשמתי לאתר במיוחד כדי לשאול את השאלה הבאה:

מצאתי ביד 2 סוזוקי בלנו 98, יד 1, 60000 ק"מ, 12000 ש"ח.

ענתה לי גיברת, אמרה שהרכב היה של אביה שנפטר. היא לא מבינה, לא רוצה להתעסק בזה, רק למכור וכל טוב.

לשאלתי לגבי טיפולים קודמים-אין לה מושג. כנ"ל לגבי באיזה מוסך הרכב טופל. אפילו מספר רכב בשביל בדיקה ברשם משכונות היא לא נתנה, בטענה שבחיים לא חקרו אותה כזאת חקירה על קנייה של רכב ששווה 12000 בס"ה. היא התעצבנה מזה.

קראתי פה מה צריך לעשות לפני קניית רכב וכד'-ולפי כולם-ברור שאני לא צריך להתקרב לדבר הזה.

הבעיה שלי,שאני מתרשם ממנה שהיא אמיתית.זה במלא פרטים קטנים שהיא לא נופלת בהם,היא לא ממהרת לקבוע פגישה כי אין לה זמן לזה,אפילו לפני שבת היא זרקה שהיא צריכה להדליק נרות על אבא שלה...היא אמרה שאבא שלה היה פדנט.אם אני מאמין לה באופן כללי-ברור לי שהוא טיפל ברכב היטב.

בכל מקרה,אני בדילמה-

1. האם הרכב נחשב "מציאה"?משהו שכדאי לשלם יותר מהמחירון שלו,בצירוף זה שהטסט נגמר עוד חודשיים,אולי צריך טיימינג,אולי צמיגים, ואולי גם זה שהוא בקושי זז לא עשה לו כ"כ טוב?מה גם שחיפשתי ידני,וזה אוטומאט..(כל זה בהנחה שהיא אמינה)

2.מה לעשות לגבי האמינות?האם לסמוך על זה שהיא עושה רושם אמין?או לא להתעסק עם זה בכלל וחאלאס?אני לא רוצה "לפספס" את הרכב אם הוא "מציאה"...

למי שעקב עד עכשיו, זה פעם ראשונה שאני נכנס לעולם של הרכבים וקנייתם. צעיר, נשוי כשנתיים, בלי ילד..

תודה חברים.

באופן כללי לא כיף לחשוד בכל העולם.

אין לה אחים? אין לה דודים? אין שום היסטוריה של הרכב?. אף אחד לא יודע איפה טופל? קצת מוזר.

בכל מקרה, היסטורית טיפולים ברכבים מהשנים האלה מתבטאת ברכב עצמו,

בטוח יש לך חבר/גיס/דוד שמבין במכוניות, גש איתו לבחורה, תפגוש את הרכב פנים מול פנים.

בדוק את הפנים של הרכב, פלסטיקה שלמה ומתוקתקת אכן מעידה על שמירה ופדנטיות של הרכב.

לאחר מכן בדוק את המנוע, נזילות, חיבורים, וודא שאין אלתורים, תניע את האוטו ותשמע את המנוע.

בדוק את הצמיגים (יובש, סדקים, תאריך)... (גם צמיגים די חדשים אמורים לתת אינדיקציה על פדנטיות.).

יד ראשונה עם 60 אלף קילומטר בשנת 98 זה 4 אלף קילומטר בשנה. כלומר מהבית לסופר פעם בשבוע.

אם האוטו במצב טוב לפי הבדיקה הנ"ל (וחשוב שתיקח מישהו מקצועי איתך, או שקצת מבין יותר ממך)

אז באמת מצאת מציאה (בסך הכל הרכב הזה בשנתונים האלה די אמין ואפילו חסכוני).

על 12 אלף שקל באמת לא לוקחים רכב לבדיקה. זה לא שמשכנת את הבית או חילקת לתשלומים 3 שנים.

פורסם

תודה

אז פשוט להראות את הרכב למישהו שמבין. אם הוא הרכב טוב-לקנות.

טיימינג,צמיגים,טסט,אוטומאט,ואולי עוד טיפולים קטנים. בכיף מגיע ל4000 שח.

האם לא עדיף לקנות רכב של 120-130 אלף, ב9000 שח, בלי כל הנ"ל?

(אני כרגע סטודנט תואר ראשון לחינוך. 12000 זה הרבה...וגם פער של 7000 בין ה"מציאה" לאופציה שכתבתי פה..)

מה אומר?

פורסם

הרכב הזה יחטף אם אילו הנתונים.רוב הרכבים הללו כבר קרועים,שלא לדבר על מחלת ראש המנוע ברכבים הללו.

אם אתה עדיין יכול ללכת על העסקה,תבדוק באתר של רשם המשכונות אם הרכב ממושכן,אם הרכב יד 1 כמעט בטוח טופל במורשה סוזוקי (לפי איזור המגורים תוכלו לברר באיזה מוסך הרכב טופל).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מבטיח לך שהיא תראה לך יפוי כוח חתום ע"י אביה המנוח ולא צו ירושה (ותסיק לבד כמה זה באמת אבא שלי וכמה הוא באמת מת).

נראה כמו תרגיל קלאסי של סוחר נוכל סוג ז'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם הרכב יד 1 כמעט בטוח טופל במורשה סוזוקי (לפי איזור המגורים תוכלו לברר באיזה מוסך הרכב טופל).

ביררתי אצל סוזוקי, אין כל היסטוריית טיפולים לרכב, למעט החלפת וישרים לפני כמה חודשים בטיפול חורף (שזה גם מה שהמוכרת אמרה לי שעשתה)..

• תוכן חדש...