Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים !

אתמול רכשתי 4 ג'אנטים של בורבט לרכב שלי (איביזה 2002 3 דל') עם צמיגים שטיפה יותר קטנים מהג'אנט (צמיגים 205mm והג'אנט טיפה יותר)

מחר אני הולך להרכיב אותם על הרכב ולהוציא אישור כמובן חחח, אבל זה גלגל שפשוט צועק "קאמבר !!"

אז אחרי שכבר החלטתי שכן צריך להנמיך ולהוציא קאמבר שלילי, השאלה שלי היא: "איך?"

ראיתי אנשים מוציאים קאמבר עם קוילאובר אבל כמו שהבנתי זה לא ממש מומלץ כי צריך איזשהו קיט..

עכשיו עשיתי טיפה מחקר וראיתי שבשביל לעשות קאמבר שלילי בגלגלים הקדמיים נחוץ אך ורק בבורג כיוון מיוחד שעולה לא יותר מ-20 יורו, שזה פשוט מגוחך. זה באמת עד כדי כך פשוט? כתוב שהוא מקסימום יכול להוציא 1.5 מעלות קאמבר שלילי או חיובי (כמובן שניקח שלילי) אבל זה באמת יהיה מורגש ה-1.5 מעלות האלו? זה ישנה?

ובשביל האחורה עדיין לא הבנתי איך להוציא קאמבר.

מבחינת ההנמכה אני מזמין מחבר קפיצים והוא מעביר לי אותם במכס בקומבינה משלו, אין לי מושג איך, גם לא מעניין, העיקר מעביר :)

ואז אני ישים בולמים של Monroe ואני מבחינת ההנמכה יהיה שמח ;)

אבל קאמבר... עזרה?

פורסם

כן, יש דבר כזה ברגי קאמבר (ברגים אקצנטרים), היו לי כאלה על הקליאו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בעיקרון זה עובד ככה:

1. נוצר לך קאמבר טבעי עם ההנמכה. הרכב שלי נמוך ויש לי מינוס 3 מאחורה בשני הגלגלים וזה רק בגלל ההנמכה ולא שום דבר אחר.

2. לחלק מהקוילאוברים היקרים, לחלק מהרכבים, מקבלים איתם pillow ball mouts, אלה תושבות הבאות במקום כריות הבולם המקוריות של הרכב ובזכותח ניתן לכוון קאמבר. שוב, זה בחלק מהקוילאוברים, לחלק מהרכבים. בדרך כלל יקר.

3. יש זרועות קאמבר שונות. אני יודע שבסיוויק מקדימה אלה מזלגות שבעזרתם ניתן לכוון קאמבר מקדימה.

לסיכום, אמליץ לך קודם להנמיך ולראות מה הקאמבר שנוצר לך (תלוי בגובה הרכב) ומשם להמשיך הלאה.

בורבט זה גאנט מאוד רחב, ובהתאם לאופסט שלו יכול להווצר מצב שבו תשפשף כנפיים, כמובן שזה תלוי בגובה הרכב וקשיחותו.

אישית אני לא מתלהב מבולמים וקפיצים בנפרד, זה סטאפ שבדרך כלל לא מאוזן והמחסור באפשרויות כיוון גובה וקשיחות עלול להיות מעצבן. בעיקר הגובה.

ד"א אל תשכח כיוון פרונט, זה קריטי לשחיקת הצמיגים שלך. עם כיוון טוב גם מינוס 4 קאמבר לא יגרום לשחיקה.

Honda civic EJ6

פורסם

אז קודם אני ינמיך וירכוש בולמים קשיחים, ואז נוציא קאמבר. סבבה.

לגבי הכנף אל תדאג, אני מתכוון לעשות בנייה מיוחדת עבור זה, להוציא טיפה את הכנף, הג'אנט בולט (ואני מגדיש, הג'אנט לא הצמיג) באיזה 4-6 ס"מ מהכנף ויהיה צורך לעשות עם זה משהו כי זה לא משהו שיעבור טסט.

אישרתי את המידה של הגלגלים היום בקומבינה מחבר חחח קיבלתי אישור של קופרה R, למזלי.

אבל שוב, למישהו יש ניסיון עם הוצאת קאמבר עם איביזה או רכב גרמני כלשהו?

איזה שיטה עדיף לי להוציא קאמבר? לא יקרה כמובן, הבורג הזה מוציא -1.5 מקסימום, זה קריטי? בכלל ישימו לב לזה?

ומה אני יעשה מאחורה? איך אני יוציא קאמבר?

פורסם

אומרים ש -1.5 קאמבר זה הבדל עצום.

אני אישית קניתי סט ברגי קאמבר לקליאו ספורט שעוד לא הורכבו (יאללה, שיגיע כבר האנטירול..).

יש גולף GTI עם קאמבר -2.5 שמגיע למסלול מדי פעם, אני לא זוכר איך קוראים לבחור.

היא נוסעת מדהים.

פורסם
אומרים ש -1.5 קאמבר זה הבדל עצום.

אני אישית קניתי סט ברגי קאמבר לקליאו ספורט שעוד לא הורכבו (יאללה, שיגיע כבר האנטירול..).

יש גולף GTI עם קאמבר -2.5 שמגיע למסלול מדי פעם, אני לא זוכר איך קוראים לבחור.

היא נוסעת מדהים.

לא יודע 1.5 אפילו יודע מה 10 מעלות נשמע לא קיצוני בכלל, כאילו באמת אתה תוכל להבדיל בין רכב קאמבר -0.5 לקאמבר -3.5 נגיד?

קאמבר קיצוני מידי בגלגלים הקידמיים יפגע בבלימה ובהאצה של הרכב, קח את זה בחשבון.

כדאי לך לקרוא כאו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=146370

התעמקתי טיפה בנושא וקראתי את המאמר (שאגב הוא בעיקרון הסביר על הלאון שהוא קנה.. וחידש לי שגיליתי מה זה אומר ה-4 בלאון של חבר שלי חחחח) והבנתי שקאמבר שלילי משפר את האחיזה של הצמיג בכביש ומשפר את איכות הנסיעה בכביש,

מה שנשמע לי קצת הזוי, כי כשאתה מוציא קאמבר די קיצוני נגיד אתה מאבד גומי על הכביש הרי, אתה מרים חצי מהגלגל כמעט מהכביש..

משהו פה מוזר לי, נמשיך לסרוק את הנושא, נקפוץ אולי בהמשך השבוע ל-E&A ו-Pitstop לחוות דעת מקצועית.. נראה אם יהיה קצת זמן חח

פורסם

אני ממליץ לך לקרוא קצת על קמבר כי אתה רוצה לעשות אבל לא יודע מה זה עושה, נשמע לי קצת מוזר.

אם אתה מעוניין לעשות קמבר בשביל המראה,

ולהרים חצי או שליש צמיג מהרצפה, אז אולי זה יפה לך אבל זה מאוד יפגע בהתנהגות של הרכב בפניות, ביציבות בקו ישר, בבלימה והאצה.

קמבר למטרת ביצועים מומלץ לא יותר ממינוס 2.5 מעלות בצמיגים הקדמיים ו-1.5 באחוריים לשימוש יומיומי ברכב ושמירה סבירה על אורך החיים של הצמיגים.

רואים את ההבדל וויזואלית אם מסתכלים טוב בזווית מסוימת,

אבל זאת לא המטרה, ושום חלק של הצמיג לא אמור לעלות מהכביש.

מה תורם קמבר בקצרה,

כשהרכב פונה, למשל בפנייה שמאלה, המשקל של הרכב נוטה לצד ימין, ונוצרת בצמיגים מתיחה/עיוות מסויים, כך שחלק אחד של הדופן מתקרב לכביש והשני מתרומם מהכביש, פגיעה באחיזה ונטייה לתת היגוי.

הזווית של הקמבר מונעת את העיוות הזה ומשאירה את כל הסוליה של הצמיג על הכביש במהלך הפניה.

אתה יכול לקרוא עוד פה:

http://www.motoiq.com/magazine_articles/articletype/articleview/articleid/1781/the-ultimate-guide-to-suspension-and-handling-part-five-adding-negative-camber.aspx

פורסם

היום עשיתי כיוון פרונט..

1.2 קאמבר שלילי מקדימה (המקסימום לצערי).

toe out של 2 מ"מ.

קאסטר של 5 מעלות (גם כן המקסימום).

אם היה ניתן אז הייתי מגיע לקאמבר שלילי של 2 מעלות וקאסטר גבוה יותר -7-8 מעלות.

פורסם

טוב עשיתי קצת מחקר ולפי התשובות שלכם אני רואה בישראל להוציא קאמבר זה בעיה רצינית

אני רוצה ללכת על המראה האירופאי עם הרכב שלי ומה שהכי חשוב במראה האירופאי זה הנמכה וקאמבר שלילי, כאילו רק עכשיו חשבתי על זה שטסט אין מצב שאני עובר (לא יודע לא חשבתי על טסט עם קאמבר עד היום :shock: ) כל בוחן יעצור אותי ויוריד את האוטו מהכביש, ועוד בעיות..

לא יודע , השבוע הזה לא יצא לי לבקר באחד הסדנאות, ננסה להגשים את זה שבוע הבא, היה שבוע מטורף הפעם חח הרבה לימודי :-( .

נתייעץ עם האנשים נראה מה יגידו, אבל לפי התגובות שלכם זה לא נראה כמו אחד הדברים הטובים ביותר לעשות :(

מצידי לוותר על הבלימה האצה והכל חח רק שיהיה קאמבר :twisted:

חחח אבל הכי חשוב שלא יורידו לי את האוטו מהכביש, זה הבעיה.

פורסם

באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר, אלא אם אתה מתכוון לעשות קאמבר סופר מטורף של מינוס 20 אני לא רואה שום בעיה.

לצורך המחשה, עם קאמבר כזה כנראה שלא תעבור טסט:

camber-wheels-2.jpg

אבל זה מכוער ומוגזם.

בתמונה הבאה יש -5.5 קאמבר וזה נחשב אגרסיבי, מעבר לזה ממש לא מומלץ:

8xovo7.jpg

עם כזה קאמבר לא תהיה שום בעיה לעבור טסט או לנסוע ברחוב, עם כל הכבוד, צא מהסרט, זה לא טורבו.

אני יספר לך סוד קטן:

95% מהאנשים לא ישימו לב בכלל שהגלגל שלך בזווית... 90% מהם אפילו לא ישימו לב שהרכב שלך מונמך...

אני לא אומר סתם, בטסט הזהרתי את הבוחן שהרכב שלי נמוך ועלול להתקע בבדיקת ברקסים, הוא צחק עליי שזה בכלל לא נמוך.

ושתקבל פרופורציה, הרכב שלי נמוך בצורה ש:

- הוא לא עולה על הליפט של הכיוון פרונט.

- כשמרימים אותו על הליפט במוסך צריך להרים את הכנפיים מכל צד

- מרווח בין הצמיג לכנף מאחורה פחות מאצבע, מקדימה אצבע.

- קאמבר מינוס שלוש, לא אמרו לי על זה מילה מעולם.

Honda civic EJ6

פורסם
באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר, אלא אם אתה מתכוון לעשות קאמבר סופר מטורף של מינוס 20 אני לא רואה שום בעיה.

לצורך המחשה, עם קאמבר כזה כנראה שלא תעבור טסט:

camber-wheels-2.jpg

אבל זה מכוער ומוגזם.

בתמונה הבאה יש -5.5 קאמבר וזה נחשב אגרסיבי, מעבר לזה ממש לא מומלץ:

8xovo7.jpg

עם כזה קאמבר לא תהיה שום בעיה לעבור טסט או לנסוע ברחוב, עם כל הכבוד, צא מהסרט, זה לא טורבו.

אני יספר לך סוד קטן:

95% מהאנשים לא ישימו לב בכלל שהגלגל שלך בזווית... 90% מהם אפילו לא ישימו לב שהרכב שלך מונמך...

אני לא אומר סתם, בטסט הזהרתי את הבוחן שהרכב שלי נמוך ועלול להתקע בבדיקת ברקסים, הוא צחק עליי שזה בכלל לא נמוך.

ושתקבל פרופורציה, הרכב שלי נמוך בצורה ש:

- הוא לא עולה על הליפט של הכיוון פרונט.

- כשמרימים אותו על הליפט במוסך צריך להרים את הכנפיים מכל צד

- מרווח בין הצמיג לכנף מאחורה פחות מאצבע, מקדימה אצבע.

- קאמבר מינוס שלוש, לא אמרו לי על זה מילה מעולם.

באמת?? שיואו, שמע אני בדיוק מחפש את המראה האגרסיבי הזה כמו שיש על ההונדה ההיא, זה החלום שלי פשוט, אז הכיוון שלי זה כ -5 קאמבר, סבבה, חידשת לי מלא.

איך אתה בדיוק הוצאת קאמבר ואם אפשר בכלל איזה רכב יש לך?

אצלי איביזה כמו שהבנת כבר ואני מתכנן להביא או קפיץ הנמכה (עם בולמים קשיחים יותר) או קוילאובר, מה יותר מומלץ במחינת קאמבר מה אתה אומר?

פורסם

עם קאמבר כזה מאחורה אתה תפגע אנושות בהתנהגות הלא טובה מלכתחילה של האיביזה, תת ההיגוי רק ילך ויגבר. אם תעשה קאמבר כזה מקדימה (אפשרי רק עם קיט מיוחד!) אז כפי שאמרתי באחת ההודעות הקודמות, הבלימה שלך תפגע והשחיקה של הצמיגים תהיה מאוד מאוד גבוהה. אבל היי, אם אתה מאלה שקונים רכב בשביל פוזה בחניות, בבקשה.

נ.ב. עכשיו נזכרתי שבגלל סוג הסרן האחורי באיביזה לא ניתן לשחק עם הזוויות היגוי.

פורסם

אל תגרום לו להרגיש אשם בבקשה.

אני אחזק את מה שאמרתי מקודם.

קאמבר הוא תופעת לוואי מהנמכה. אתה לא יכול להיות גבוה עם קאמבר (טכנית זה אפשרי אבל לא עושים את זה).

תבין שהדגש שלך צריך להיות על הנמכה קודם כל!!

תבדוק טוב טוב על איזה הנמכה אתה הולך.

רוב האנשים פשוט חושבים "מונמך" ומבסוטים.

וזו טעות:

* אם תלך על סט של בולמים וקפיצים, אתה מקבל בולמים המיועדים להנמכה, וקפיץ בגובה קבוע כלשהו. זה סטאפ נחמד אבל אני פחות אוהב אותו, הגובה קבוע, הרכות/ קשיחות קבועה, השיכוך קבוע, אין לך שום אפשרות לשנות שום דבר. זה מה יש ועם זה תחיה... רק בבולמי קוני יש לך אפשרות לכיוון הקשיחות.

בדרך כלל, בארץ מוכרים קפיצים שנותנים הנמכה של עד 45 מ"מ. זה גבוהה מאוד ובדרך כלל עדיין אפשר לדחוף 2 אצבעות בין הכנף לצמיג. טוב להתנהגות מגעיל במראה.

בדרך כלל אלה וויטק 45 מ"מ או אייבאך פרו קיט. תבדוק אם תוכל להביא קפיצים 60 מ"מ, בדרך כלל אייבאך ספורטליין או וייטק 60 מ"מ. כשחיפשתי לרכב שלי לא היה. זה מאוד נמוך, ברמה שיכול ליצור לך בעיות של שפשוף הכנפיים בפניות, בבאמפים וכו'.

אולי תצטרך לעשות רול לכנפיים (יש בפיט סטופ) או מתיחה ע"י שיטות שונות.

* האפשרות היותר טובה שלך מכל הבחינות, זה להביא קוילאובר. קוילאובר זה בולמים וקפיצים הבאים כיחידה אחת מגובשת שמתוכננת לעבוד כמו שצריך. הקפיץ מגיע מותאם לבולם ואין מצב שהם לא עובדים טוב אחד עם השני כמו בשילוב הקודם שהצגתי.

בזולים ביותר אתה יכול לכוון את הגובה. ביקרים יותר גם קשיחות, ובהכי יקרים גם קאמבר ועוד.

בדרך כלל קשיחים ויקרים יותר מבולם וקפיץ רגילים. יותר למסלול, פחות לרחוב.

מה אני מנסה להגיד?

עם ההנמכה, אתה תקבל גם קאמבר!!

אצלי אין אפשרות לכוון קאמבר.

אחרי שהתקנתי את הקוילאוברים שלי עשיתי כיוון פרונט, ומאחורה יצא -3.5 קאמבר, כי הרכב היה ממש נמוך מאחורה.

הגבהתי אותו קצת מאחורה (כי הקוילאובר מתכוונן לגובה), הנמכתי מקדימה, וקיבלתי -2 קאמבר מקדימה ו-2.5 מאחורה.

וככה זה נראה (כן, צילמתי במיוחד בשבילך):

tnjjjvbynndz.jpg

wyuymwqtz5yx.jpgyijvhjzdmhtr.jpg

בקיצור

קודם כל תנמיך כמו שצריך, אל תנסה לחסוך!

זה הנסיעה שלך וזה משנה את הרכב לחלוטין. חסכתי במשך יותר מחצי שנה כדי לעשות הנמכה נורמאלית ולא חאפרית כמו שמקובל לעשות בארץ.

אחרי שתנמיך, ועדיין לא תהיה מרוצה מהקאמבר, תביא את הברגים האלה או תבוא להתייעצות חוזרת...

ואני יודע שיש לי ברכב חתך של ג'יפ.

זה מה יש עד שנביא מנוע שיסחב גאנט 16"....:lol:

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...