Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אני מברר לגבי משקפי שמש חדשים, וראיתי שיש קטגוריות לפי שקיפות העדשה, בדירוג מאפס עד ארבע. קטגוריה 4 מעבירה עד 8 אחוז מקרני השמש ובכמה מדינות אסור לנהוג עם משקפי שמש כאלה.

המשקפיים שאני רוצה הם מקטגוריה 4 - האם מותר לנהוג איתם בישראל? מישהו נוהג עם משקפיים כאלה, נראות כמו משקפי שמש של אלפיניסטים, עם עדשות מראה, אין לי הסבר טוב יותר.

תודה רבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה מעלה פה נקודה מעניינת כי אני נוהג עם עדשות POLAR 3FX של רודי פרוג'קט שלטענתם "מעבירות כ 20% מאור השמש ומבטלות את הסנוורים מחול המדבר או משלג."

אגב, לי זה לא מפריע בנהיגה מבחינת ראות עד שעה 18:00 לערך לפי השעון הנוכחי אם אני זוכר נכון.

פורסם

20% זה העברה גבוה יחסית של אור - זה נחשב לעדשה בינונית.

אפשר לראות כאן:

http://www.oakley.com/innovation/optical-superiority/lens-tints

אני עם משקפיים של 10% ואין לי שום בעיה, גם בימים מעוננים. תלוי מאוד בעדשה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אפשר לשאול מאיזו סיבה אתה רוצה דרגה 4?

יש לי גם כן עדשות Polar 3FX וכן עדשות רגילות (לא פולורייזד), שתיהן של רודי פרוג'קט. ה3FX היא 12% מעבר אור, ואילו הרגילות מעבירות 22% אור.

בשתיהן אין לי כל בעיה בנהיגה, לפחות בין השעות 7:15-8:45 בבוקר, ובשעות 13:30-17:30 בצהריים, נכון להיום.

אגב, שתי העדשות שציינתי מסווגות תחת הקטגורייה 3.

יש לי גם עדשות פוטוכרומיות שבטווח 18-78 אחוזי מעבר אור. הן לא מתאימות לנהיגה (משמשות לרכיבת אופניים), והן מסווגות בקטגוריות 1/3 (בגלל ההתחלפות).

עריכה: yoni_la, ה3FX של רודי פרוג'קט מעבירות 12% אור, והפוטוכרומיות- פולורייזד המשולבות שלהם פועלות בטווח של 12-30 אחוזי מעבר אור.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אז צריך לעשות בדק בית באתר היבואן של רודי פרוג'קט - גם לי היה נדמה שמדובר ב% גבוהים.

בכל אופן, אני נוהג איתם ומרוצה מאוד.

לילה טוב!

פורסם

חברים תודה.

אני מתעניין בדגם מסוים שראיתי, לא מסיבה טכנית כלשהי.

המשקפיים מיועדים לשימוש בנהיגה, טיולים, ים, רשת ג' וכדומה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הדרגות האלה באות לידי ביטוי אחרת אצל יצרנים שונים.

יצרן האופטיקה אצלנו עובד עם סולם שונה מזה שכתוב על המשקפיים שבחנות.

ואנחנו תמיד מדברים ב"אחוזי כהות", ולמיטב הבנתי, העברה של 8 אחוז מהאור - משמע דרגת כהות 92 אחוז.

אם העדשה מדורגת אז מדובר בדרגת הכהות שבחלק העליון ביותר, ואז זה נשמע יותר הגיוני.

במידה ומדובר בצבע אחיד, אני לא יודע אם זה הגיוני ללכת עם דבר כזה.

אנחנו לא נותנים ללקוחות לעשות יותר מ-80 אחוז.

זכור לי חכמולוג שהתעקש על דרגת כהות אחידה 85 אחוז. אחרי שבוע התייאש והגיע להחליף את העדשות.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת היא שתמדוד את המשקפיים שאתה רוצה בשעת שמש בחנות שנמצאת במקום פתוח, ותבקש מהמוכר להתלוות אליך החוצה כדי לראות איך המשקפיים בשמש.

וכמובן קח בחשבון שהשמש לא תהיה תמיד חזקה, כך שאם מרגיש לך חשוך מידי, דלג אל הדגם הבא. או לחילופין תבדוק אם יש את הדגם עם עדשות בהירות יותר. דרגת הכהות של המשקפיים לרוב מושפע מעיצוב, כך שייתכן ויש את אותו הדגם עם עדשה מעט יותר בהירה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הצבע הזה לא משגע אותך?

היו לי משקפיים כאלו, הצבע החום נתן לי הרגשה תמידית של סופת חול/אובך.

נאלצתי להשאיר במגירה.

• תוכן חדש...