Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כחלק מפרוייקט סיום באוניברסיטה, אני נדרש לתכנן תמסורת שתעשה שימוש בגלגלי שיניים.

עברתי על מספר ספרים, וצברתי קצת ידע והרבה בילבול (האוניברסיטה החליטה שאין צורך ללמד אותנו באופן רציני על תכן גגש"ים במסגרת הנדסת מכונות).

בכל מקרה, התמסורת שאני נדרש לתכנן אינה מורכבת במיוחד, אך אני נתקל בבעיה בבחירת גלגלי השיניים.

נתונים לי נתוני המנוע בכניסה לתמסורת (הספק + מומנט) אך אני מתקשה לחשב את גודלם הפיזי של גלגלי השיניים (קוטר + רוחב) הנדרשים על סמך נתונים אלה.

בנוסף אשמח לכל חומר עזר בנושא, ובעיקר בנוגע לחישובי עמידות ללחיצה ולכפיפה בדגש על גלגלי שיניים סליליים (בכל זאת מנוע בהספק 300 כ"ס).

תודה מראש!

פורסם

איפה נעלמו כל המשבחים והמהללים של האוניברסיטאות פה בארץ?

תשלח לי מייל (מופיע בפרופיל שלי או תשלח את המייל שלך בה"פ) ואני אעביר לך מצגת בנידון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רוחב גלגל השיניים וקוטרו נבעים לא רק על ידי ההספק אלא גם על ידי החומר והמודול. שים לב גם בבחירת המיסבים. בתחילת כל קטלוג מיסבים יש נתונים ונוסחאות לחישוב אורך חיים ועומסים בהתאם לתנאי העבודה.

אפשר לשאול מי המוסד המפגר הזה שבחר לא ללמד תכן גלגלי שיניים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה רבה.

redroze - שלחתי לך ה"פ עם המייל שלי. (לא מצאתי את המייל בפרופיל)

המוסד המדובר זאת אוניברסיטת ת"א, ממסרות לפחות הם כן בחרו ללמד.

פורסם

איך אפשר לל ד ממסרות בלי ללמד גלגלי שיניים?

אני בטוח שגם לא הזכירו חכם את היחס המירבי בין שני גלגלי שיניים שעובדים יחד.

פורסם

redroze - קיבלתי את המצגת ואני מודה לך.

אבל המצגת ברובה על תכן ממסרות ולא על בחירת גלגלי שיניים לממסרת, כך שהיא פחות רלוונטית.

אם למישהו יש חומר נוסף על תכן גלגלי שיניים אני אודה לו מאוד.

פורסם

מחר מקווה למצוא זמן לנבור ולחפש. הרבה שנים לא חישבתי גלגלי שיניים.

פורסם

אם מה ששלחתי אותך לא מספק אותך אז תיצור איתי קשר במייל ואני אנסה להשיג לך את המצגת המשך של המצגת ששלחתי לך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עוד לא הגעתי לחלק של תיכון ממסרות וגלגלי שיניים באקדמיה.

אבל בלימודי כהנדסאי, השתמשתי בספר שנקרא "חלקי מכונות 3" שעסק בתיכון ממסרות וגלגלי שיניים.

כך הוא נראה : http://bookme.co.il/Books/212-1014800/%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-3.aspx

תבדוק אם נמצא בספריה שלכם באוניברסיטה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הפתרון מאוד מאוד פשוט .

פותחים ספר של Shigley’s Mechanical Engineering Design .

מתמקדים בפרק תכן גלגלי שיניים ומתכננים לפי הספר, יש המון פרמטרים שיש להתחשב בהם ולא רק רוחב וגודל. לגג"שים יש גם התעייפות , מספר מינ' של גג"שים לשילוב תקין ועוד .

אם לא בא לך לנבור בספריה אתה יכול למצוא את הספר גם באינטרנט.

פורסם

אכן, בספר של שיגלי תמצא כל מה שאתה צריך.

בגדול אתה צריך לבחור מודול ויחס העברה וזה יתן לך את קוטר בגלגל שיניים. זה גם יתן לך כמה דרגות אתה צריך בגיר.

משיגלי תוכל לחשב את החוזק של השן בגג"ש וכך תוכל לבחור את הרוחב וגם את המודול.

מודול קשור ליחס בין מספר השיניים לקוטר הגג"ש ולכן ככל שהוא יותר גדול השן תהיה חזקה יותר.

• תוכן חדש...