Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חודש הבא אני טס ל5 ימים לברלין ומשם ל5 ימים לללונדון

מנסיונכם כמה כסף כדי להקצות לכל חלק בטיול?

איך להערך מבחינת הכסף להמיר בארץ גם יורו וגם פאונד,להמיר רק יורו ולהחליף בלונדון לפאונד,לקחת רק יורו ובלונדון למשוך פאונד?

התבלבלתי וכל אחד אומר משהו אחר

:cry:

כמו כןטיפים לגבימקומות ששווה לטייל, דברים שחובה לראות בכל אחת מהערים יעזרו לי מאוד לאו דווקא בתחום המוטורי

תודה מראש

פורסם

קצת קשה לי להעריך, כי יש לי חברים בלונדון וברלין, ואז העלות קצת שונה.

הערכה שלי, 50-80 יורו ליום בברלין, לא כולל לינה כמובן, ואותו הסכום בפאונדים בלונדון.

הסכום כולל כמובן תחבורה, כניסה למקומות ואוכל. בברלין יותר זול משמעותית מלונדון,

ככה שתשתדלו לערוך את רוב הקניות שם. גם לונדון לא יקרה מאוד בימים אלה, בייחוד בגלל

חוזק השקל לעומת הפאונד. הסכום כמובן לא כולל קניות, כי זה משהו מאוד אישי, ויכול להיות

שלא תקנה כלום, ויכול להיות שתקנה המון.

תמיר בארץ שקלים ליורו ולפאונד. אל תסתבך עם המרת מטבע בלונדון, כי יקרעו אותך בשער ובעמלות.

פורסם

לגבי ברלין.

הייתי בברלין באוקטובר 2012 ל-5 ימים וכל הטיול (כולל הדיל של הטיסות והמלון + בזבוזים ואוכל) עלה בין 3,500-4,000 ש"ח.

קבעתי לעצמי רף שאני אבזבז עד 5,000 ש"ח ובארץ המרתי אותם ליורו (אל תמיר בחו"ל זה יצא יותר יקר לפי דעתי)

לגבי מקומות ששווה לטייל בהם...

אני הייתי ברובע מיטה (mitte) ב "האקשר מרקט" (Hackescher Markt) וגם בשער ברנדנבורג (חובה לבקר שם), בהאקשר מרקט יש חצרות שלא כדאי לפספס, חצר בתוך חצר עם פינות חבויות, גלריות ומסעדות.

הייתי ברובע שרלוטנבורג (במערב) ששם יש הרחוב המפורסם קו-דאם (בגלל שאתה גבר קשה לי להמליץ לך ללכת לשם כי רוב הרחוב זה קניות...ולא זול שם בכלל). הקו-דאם זה התל-אביב של ברלין, מרכז העניינים, רחוב ראשי עם המון תחבורה ציבורית. קרוב לשם היה המלון שבו ישנו. קרוב למלון היה מרכז קניות (שכחתי את שמו) ולשם אני ממליצה לך ללכת בחום, אפילו שזה 3 קניונים אחד אחרי השני, הבגדים שם זולים, במיוחד בחנות בשם primark (קניתי שם 3 חולצות לאבא ולאח שלי ב-5 יורו!!). אז אם אתם בקטע של להסתובב קצת ולקנות אני ממליצה על המרכז הזה (תשאל במלון, כולם מכירים את המרכז הזה...)

אונטר דן לינדן - שדרה ארוכה של חנויות ובתי קפה, פשוט כיף להסתובב שם, אם תגיע בשעות הפעילות יש שם גם את מוזיאון השעווה

כמובן שהייתי גם בחומת ברלין. גם לשם אני ממליצה לך בחום ללכת, סוג של לסמן וי על החוויה הזאת.. החומה מלאה בגרפיטי של אמנים, אתה יכול ללכת ברגל לאורך החומה או להשכיר אופניים ולנסוע לאורך החומה

לגבי חיי הלילה

אתה חייב ללכת לפאב בשם KLO. פירוש השם KLO בגרמנית זה שירותים ומכאן אני לא ארחיב כדי לא להרוס לך את ההפתעה.. פשוט פאב אדיר שמעוצב בסגנון שירותים ועוד כל מיני שטויות של הגרמנים. זה פאב שהמליצו לי עליו מקומיים, לא תמצא שם תיירים

ברלין תוססת בלילה וגם ביום, ממליצה לך ללכת למקומות המרכזיים, לקחת מפה מהמלון ופשוט להתהלך ברחובות. המדהים בברלין זה לגלות את המקומות של המקומיים ולא ללכת למקום של התיירים.

יש להם תחבורה ציבורית מאוד מסודרת ככה שאתה יכול להגיע ממקום למקום בלי בעיה ולקנות כרטיס חופשי יומי ולנסוע כמה שבא לך ברחבי העיר.

טיפ: יש אינטרנט אלחוטי בכל סניף סטארבקס, תנצל את זה במידת הצורך.

נ.ב אם אתה רוצה את המדריך המלא (הכנתי לי ולחברות שלי לפני שנסענו) תפנה אליי בפרטי

פורסם

לגבי לונדון אין לי מה לומר, חלפו 30 שנה מאז הביקור האחרון שלי.

בגרמניה, לעומת זאת, ביקרתי 3 פעמים בשני 2008-2010, כאשר הפעם הראשונה היתה בברלין. כללית גרמניה ארץ זולה מאד לתיירים, התחבורה הציבורית זולה ומצויינת, המזון זול מאד.

בנסיעות לאירופה עם אשתי כלל האצבע הוא הוצאה של 100-150 אירו ליום, לא כולל לינה אבל כן כולל מזון. אנחנו נמנעים ממסעדות ומעדיפים לבצע קניות בסופרמרקט הקרוב ולארגן לעצמנו את הארוחות. לכל היותר אוכלים ארוחה אחת חמה במסעדה שיכולה להיות מסעדה עממית (אפילו בעדיפות). לכן הציוד במזוודה כולל קומקום חשמלי קטן (קניתי פעם בדיוטי תמורת 30 דולר ושוה כל סנט), ותכנון הטיול כולל בדיקת מיקום החנויות בקרבת המלון. עוד יתרון של קניות בסופרמרקט - מכינים בתיק כמה סנדביצ'ים, פירות ומים מינרליים ואפילו תרמוס קטן עם קפה כך שבזמן הטיול אין עיכובים והוצאות מיותרות בשביל חטיפים במלכודות התיירים.

לגבי אתרים בברלין - 5 ימים הם כלום. אנחנו שהינו שבוע ומה שנשאר זה בעיקר טעם של עוד. השאלה היא מה מעניין אותך - נופים? אתרים היסטורייים? אתרים יהודיים? מוזיאונים ואמנות? ארכיטקטורה? קניות? חיי לילה? בברלין למצא הכל מהכל, הבעיה שלך תהיה לבחור לאן לפנות.

לגבי רכישת מט"ח - אירו אין בעיה לקנות בארץ או להוציא בכספומט בברלין, לא מושכים סכומים קטנים - אלא כמה מאות אירו בכל משיכה, ואז העמלה (נדמה לי משהו בסדר גודל של 4 אירו) נבלעת בסכום. לגבי ליש"ט איני יודע אם כי אני חושב שהעלות קצת יותר גדולה בגלל תרגיל ההמרה הכפולה של חברות האשראי. מכל מקום - נדמה לי שיש יתרון לשימוש באמריקן-אקספרס, אבל עליך לבדוק את נהלי המרת מט"ח של כרטיסי האשראי בהם אתה מחזיק.

לגבי נושא האינטרנט שהזכירה מעיין - בדוק באתר המלונות בהם תתאכסן וב-tripadvisor. בשנים האחרונותנהניתי מאינטרנט חופשי בלא מעט מלונות, בחלקם באיכות גבוהה מאד (30 מס"ש עולה ויורד!). לפחות במלון אחד האינטרנט היה קוי, כך שכאשר שבתי אליו כעבור שנה הצטיידתי בכבל רשת (למרות שהמלון סיפק כזה תמורת פקדון של 10 אירו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב Primark- יש גם ברחוב אוקספורד בלונדון. מאוד מומלץ.

לגבי מטבעות: הייתי בלונדון לפני חודשיים, המרתי לפאונד בארץ. השער שלו לשקל מאוד תזזיתי, שבוע אחד היה 6.05, ושבוע אח"כ כשבאתי לקנות בפועל, השער היה כבר 5.8... בכל מקרה, לפי ההמלצות ב"למטייל", אם אתה רוצה להמיר כסף בלונדון עדיף להגיע דוקא עם דולרים כי השער שהם נותנים לו יותר טוב מהשער של היורו (ככה טענו, בפועל המרתי רק 100 דולר "חירום" ביום האחרון, ולא ממש השוויתי שערים).

אנחנו הוצאנו כזוג 700 פאונד ב-5 ימים מלאים, לא כולל לינה וטיסה, כן כולל ארוחות, קניות, תחבורה ציבורית, הצגה (מהיקרות), סרט (גם יקר- 80 שקל לכרטיס רגיל לחלוטין!), London eye, וכניסה לכנסיית ווסטמינסטר. כיחיד הרבה פחות נהנתני מאיתנו, גם 300 יספיקו כנראה.

בברלין הייתי לפני 7 חודשים, עולה עשרות מונים בחוויה על לונדון, לטעמי. עיר נהדרת. קנה כרטיס תחבורה ציבורית לשבוע כבר בשדה התעופה, ומשם זה פשוט לעלות ולרדת מהרכבת/אוטובוס איפה שבא לך באותו יום. לגבי עלות מחייה אין לי כ"כ מושג... זה היה טיול יומולדת בהפתעה, ודאגו לי להכל :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...