Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

סיימתי היום טיפול במוסך במהלכו בוצע חידוש של בלמים אחוריים כולל ניקוז מערכת הבלמים כולה.

לאחר הטיפול שמתי לב שמהלך הדוושה ארוך משהיה קודם, הרכב עדיין בולם באופן תקין.

האם זה משהו שאפשר/ צריך להחזיר למצב הקודם או שפשוט מתרגלים למהלך הדוושה החדש?

פורסם

לפי מה שאתה מציין, אתה מכיר היטב את הרכב שלך.

כשיש דוושה שממשיכה לרדת מדובר בדר"כ באויר במערכת - או נזילה. אני מניח שיש סיכוי לאויר. תחזור למוסך ותגיד שיש שינוי "ולא לטובה". אחרי טיפול מהלך הלחיצה לא צריך להתארך - מקסימום להתקצר!

פורסם

ציין את דגם הרכב אחרת לא תוכל לקבל עזרה כמו שצריך.

מ"מעקב" שביצעתי אחריך ראיתי ששאלת לאחרונה על פיאט פונטו ואם זה הרכב המדובר אז אתה בבעיה.

בפיאט פונטו לא מבצעים חידוש וחריטה לבלמים מסוג תוף מאחורה משני סיבות עיקריות:

1. על בסיס הסנדלים ברכב הזה ישנו מנגנון כיוונון אוטומטי שנוטה להישחק ברכב הזה, וזה יוצר את הבעיה שאתה מתאר משום שהכיוון לא נתפס הוא כל הזמן בורח השיניים מתחלקות, ולכן לא מבצעים חידוש אלא מחליפים בחדש.

מחליפים בחדש כדי למנוע מצב שבו השיניים יחליקו, כשקונים סנדלים חדשים המנגנון כבר מובנה בהם, וכשאתה מחדש אז אתה נשאר עם מנגנון בלוי או שבקרוב או יתבלה.

2. סיבה שניה היא שאחרי חריטה מניסיוני ברכבים האלו הבלמים עלולים להיתפס, ואם לא חרטו כמו שצריך את התופים (דראמים) אז הם יהיו אובליים וזה יגרום לשבירת משאבות האופן ולהריסת מנגנון הבלמים.

סט סנדלים חדש עולה 100ש"ח.

דראמים זוג יעלו לך כ 150-200ש"ח, ויהיה לך שקט שנים רבות.

בחידוש אתה חוסך סך הכל כ 100-150 ש"ח וזה ממש לא שווה ברכב הזה ספציפית לחדש סנדלים, מהסיבה שהסבירות לכשל גבוהה מאוד.

פנה למוסך לבדיקה בהקדם האפשרי, לפני שיתרחש אסון.

פורסם
ציין את דגם הרכב אחרת לא תוכל לקבל עזרה כמו שצריך.

מ"מעקב" שביצעתי אחריך ראיתי ששאלת לאחרונה על פיאט פונטו ואם זה הרכב המדובר אז אתה בבעיה.

בפיאט פונטו לא מבצעים חידוש וחריטה לבלמים מסוג תוף מאחורה משני סיבות עיקריות:

1. על בסיס הסנדלים ברכב הזה ישנו מנגנון כיוונון אוטומטי שנוטה להישחק ברכב הזה, וזה יוצר את הבעיה שאתה מתאר משום שהכיוון לא נתפס הוא כל הזמן בורח השיניים מתחלקות, ולכן לא מבצעים חידוש אלא מחליפים בחדש.

מחליפים בחדש כדי למנוע מצב שבו השיניים יחליקו, כשקונים סנדלים חדשים המנגנון כבר מובנה בהם, וכשאתה מחדש אז אתה נשאר עם מנגנון בלוי או שבקרוב או יתבלה.

2. סיבה שניה היא שאחרי חריטה מניסיוני ברכבים האלו הבלמים עלולים להיתפס, ואם לא חרטו כמו שצריך את התופים (דראמים) אז הם יהיו אובליים וזה יגרום לשבירת משאבות האופן ולהריסת מנגנון הבלמים.

סט סנדלים חדש עולה 100ש"ח.

דראמים זוג יעלו לך כ 150-200ש"ח, ויהיה לך שקט שנים רבות.

בחידוש אתה חוסך סך הכל כ 100-150 ש"ח וזה ממש לא שווה ברכב הזה ספציפית לחדש סנדלים, מהסיבה שהסבירות לכשל גבוהה מאוד.

פנה למוסך לבדיקה בהקדם האפשרי, לפני שיתרחש אסון.

הי. שמחתי לקרוא את ההסבר שלך. אתה מבין במקרה גם ביחס למרצדס C200 W203?

במוסך שאני מטפל וכך גם נהגי מונית רבים מאד, הוא עושה חידוש וחריטה. עם זאת, בבדיקה עם חנות החלפים דקר ציינו כי היצרן לא מרשה לעשות חריטה -והקטע הוא שהמחיר זהה, אם הבנתי נכון בזמנו ולא מדובר במקרה על יחיד לעומת זוג.

פורסם
הי. שמחתי לקרוא את ההסבר שלך. אתה מבין במקרה גם ביחס למרצדס C200 W203?

במוסך שאני מטפל וכך גם נהגי מונית רבים מאד, הוא עושה חידוש וחריטה. עם זאת, בבדיקה עם חנות החלפים דקר ציינו כי היצרן לא מרשה לעשות חריטה -והקטע הוא שהמחיר זהה, אם הבנתי נכון בזמנו ולא מדובר במקרה על יחיד לעומת זוג.

אם היצרן אוסר על חריטה מי אני או בעלי המוסכים שיחלקו על כך.

יש להיצמד להוראות היצרן בלבד כאשר יצרן רושם במפורש אזהרה כזו כמו שאתה אומר אז יש להתייחס אליה כי יש לכך סיבה.

ישנם כמה מכוניות ספיציפית מההיכירות האישית שלי שחידוש גורם לצרות:

ניסאן טראנו- הסיבה היא שהסנדלים הם לא בעובי זהה אלא יש סנדל אחד עבה ואחד דק ככה זה המקורי, בחריטה שניהם יוצאים זהים זה כבר לא טוב.

סיאט טולדו- אחרי חריטה המנגנון כיוונון אוטומטי מתכוונון קיצוני מידי על מצב פתוח/סגור מידי זה לא יוצא מדוייק לעולם.

פורסם

פרטים נוספים

מדובר בפונטו ספייס 2001.

ביצוע העבודה כמובן על מנוע דומם.

הטיפולים שבוצעו - מה שרשום בחשבונית:

עבודות:

פו"ה בלם אחורי + מש' גלגל אחת X2

חלקים:

החלפת סט נעליים + דרמים חריטה

משאבת גלגל אחורי X2

פורסם

מניסיון אני אומר שניקוז נוזל הבלמים במנוע דומם עלול להטעות כי מגבר הבלם מושפע לאחר הנעה מתת לחץ שבסעפת היניקה שזה משפיע על מהלך הדוושה. את הניקוז לאחר שבוצע על מנוע דומם מומלץ לבצע שוב גם על מנוע דולק ואז זה גם יורגש אחרת.

פורסם
מניסיון אני אומר שניקוז נוזל הבלמים במנוע דומם עלול להטעות כי מגבר הבלם מושפע לאחר הנעה מתת לחץ שבסעפת היניקה שזה משפיע על מהלך הדוושה. את הניקוז לאחר שבוצע על מנוע דומם מומלץ לבצע שוב גם על מנוע דולק ואז זה גם יורגש אחרת.

א. זה לא משפיע על ניקוז האוויר, ולא מומלץ להגיע לסוף מהלך הדוושה ברכב לא חדש משום שמשאבה עלולה לשבוק.

וב. ניקז האוויר לא יעזור, הסיבה לבעיה רשומה בתגובתי הקודמת.

• תוכן חדש...