Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

קניתי לפני חודש בובה חדשה בלי עין הרע ללא תקלות.

נסעתי שבועיים הכל היה בסדר וצצה לה תקלה קטנה ..

הרכב מקרטע כאשר אני מאיץ .. מבחינת מהירויות הוא תקין אך בהאצה של הרכב הוא אפשר לומר נחנק.

לפני כשבוע הדלקתי מזגן בזמן נסיעה וכשעצרתי הרכב פשוט נכבה.. גם אם אני בנסיעה ושם ניוטרל והמזגן דולק הרכב פשוט נכבה הטורים יורדים עד ל-0 אבל כשאני לוחץ על הגז או שהרכב למשל בהילוך בירידה הוא לא נכבה.

שהרכב עומד ואני מדליק מזגן הטורים יורדים ל 500

זינוק בעליה הרכב מקרטע אם אני לא נותן חצי גז לפחות.. אם אני נוסע במישור ולא מאיץ במהירות לא מרגישים את הבעיה אך אם אני למשל רוצה לצאת לעקיפה או שאני בעליה ואני נותן גז הרכב נחנק.. זה קורה בהילוכים ראשון שני ושלישי.

עשיתי לה טיפול בתקווה שתיפתר הבעיה החלפתי שמן מנוע פילטר שמן ופילטר אוויר. את הפלאגים הוא בדק ואמר שהם בסדר גמור.

הקלאץ היה טיפה קשה החלפתי קאבלל קאץ והבעיה לא נפתרה אך הקלאץ נהיה יותר נוח.

חשבתי שאולי הבעיה היא במצערת המכונאי פתח אותה אבל לא פירק לגמרי וניסה לנקות אותה עם ספרי קרבורטור.. הלכתי למוסך אחר שעשה לי בדיקה עם מחשב רכב והרכב הראה שהוא ללא תקלות הטורים בסדר גמור והוא אמר לי שהבעיה במצערת שכנראה החיישן שאומר למחשב כמה דלק להזרים למנוע לא טוב וצריך להחליף את כל המצערת.

מה אתם אומרים חברים?

פורסם

אתה יודע אם המנוע הוא מנוע צעדים? אם כן יש רכיב שאחראי לטורים בד"כ הוא נסתם בפיח אך לפעמים הוא פשוט מת.

נראה שניסו לנקות לך אותו והשלב הבא הוא להחליפו

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

תבדוק אם הצינור וואקום סדוק או קרוע. בכול מקרה עד כמה שאני זוכר המנוע צעדים הוא נמצא בצד השמאלי של המצערת,תנתק את התקע ותראה אם יש שינוי,אם לא אז כנראה שזה הבעיה. תעשה בדיקה ויזואלית לבדוק אם כל הצינורות והקונקטורים במקום לפני החלפה של חלק יקר

פורסם

assaf234:

איך אני יודע אם המנוע הוא מנוע צעדים? אז מה שבעצם אתה אומר להחליף חיישן טורים? כי הטורים עומדים במצב תקין על 832 בהילוך סרק רק כאשר מדליק מזגן הם יורדים ל500 ואם אני נותן טיפה גז הטורים עולים ואז צונחים ל-0.

ZCTB82:

איך ניראה צינור וואקום? יש לך צילום אולי להראות לי שאני אדע על מה מדובר? לנתק את התקע של הצינור?

פורסם

אגב .. ניראה לי שהרכב בולע דלק.. הממוצע שלי ב3 בדיקות הוא 350 קילומטר לפול טאנק מהרגע שנדלקת הנורה.. ז"א 40 ליטר.

פורסם

האוטו שלך בולע דלק,עם הרכב הקודם שלי הייתי עושה 500 קמ בכיף

צינור וואקום זה צינור גומי דק פשוט מגומי

מנוע צעדים זה רכיב חשמלי שתפקידו לייצב את הטורים של המנוע. זה מפלסטיק שחור מלבני פחות או יותר אשר נמצא צמוד למצערת.

אם אתה באזור פ"ת אשמח לעזור לך להבין את הבעיה\ות לעומק

פורסם

בדוק צנרת וואקום אך אל תנתק מנוע צעדים!

ניתוק מנוע צעדים יצריך לימוד מצערת מחדש, מה שאצלך יהיה כנראה בלתי אפשרי,מאחר ואני בדעה של המכונאי שלך:

הסימפטומים הם קלאסיים לחיישן מצב מצערת שיצא מאיפוס. וברגע שהאות מחיישן TPS שגוי, מנוע צעדים לא ידע להפתח נכון.

הבעיה שלך תחמיר משמעותית עד מצב בו לא תוכל לננהוג ברכב!

מה שכן, אני בכלל לא בטוח שבאיביזה אי אפשר להשיג חיישן מצב מצערת בנפרד מהמצערת.

תשאל את רון אוחנה, חבר הפורום ובעל "מוסך רון".

הוא לפחות לא "ידחוף" לך מצערת שלמה ב2.5K ש' אם אפשר פשוט להחליף חיישן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

natco בעצם אתה אומר שלאט לאט הבעיה תחמיר עד שהרכב יתקע?

תוכל להראות לי צילום של הצינור הזה שאני ירד רגע לרכב לבדוק ?

תודה.

פורסם

לא אמרתי שהבעיה תחמיר מעצמה. היא תחמיר אם תנסה,כמו שייעץ לך מישהו פה, לנתק מנוע צעדים במצב כזה,בו בלתי אפשרי לבצע לימוד מצערת.

מה גם שניכר שממילא לא תדע איך לבצע לימוד מצערת מחדש אחרי זה.

מנוע צעדים אינו קשור למערכת הוואקום. זה כיוון אחר לסיבה לתקלה (שאני אישית חושב שהוא הרבה פחות סביר לאור העובדה שהבעיה קיימת לא רק בסרק)

"אין לי עליי" תמונות של מנוע של איביזה (מכרתי את האיביזה כרונו 87 האחרונה שלי לפני 19 שנה :lol: ).

תסתכל על סעפת היניקה אצלך. יוצאים ממנה כמה צינורות גומי בקוטר של אצבע בערך, ועוד מפצל עם כמה דקים יותר, (משהו כמו כפול מספגטי...). חלק הולכים לקיר האש,לבית המצערת,לתיבת הקניסטר... תעבור על הצינורות האלה אחד-אחד ביסודיות תוך מישוש באצבעות, תנסה לזהות בהם סדקים, קרעים חורים.

חור אחד כזה, אפילו קטן, ולא משנה באיזה צינור, "משגע" את מערכת ניהול המנוע. עלול בהחלט לגרום לתקלה שתארת.

אני עדיין בדעה שהכי סביר זה חיישן מצב מצערת.

פורסם

אני מקווה שלא.. דיברתי הרגע עם רון ואמר לי שלהחליץ מצערת זה 1600 שקל לפני מע"מ.. בא לי לבכות.

ניקוי מצערת יכול לעזור?

פורסם

בעיה ידוע באיביזות מהשנים האלה. במקרה שלי (איביזה 01) ניקוי מצערת עזר ל 6 חודשים לאחר מכן הוחלפה המצערת.

בכל מקרה מציע לך לקפוץ לרון להתחבר לסורק ככה תידע בוודעות אם זה מצערת או לא.

ממליץ לך לקנות ספריי קרבורטורים ולנקות את המצערת ולראות אם ישנו שיפור.

פורסם

ניקוי לא יעזור במצב בו הTPS שולח נתונים שגויים למחשב!

אם המחשב לא יודע כמה אוויר נכנס לתערובת, הוא יזריק דלק לפי מה שהוא יודע. או יותר מידי, או פחות מידי.

בשני המקרים התוצאה תהיה זהה- המנוע "יחנק", או מעודף דלק או מעודף אוויר.

בכל מקרה, 1600 ש' למצערת מקורית חדשה (והאמת -אפילו לתחליפית) זה מחיר מעולה, אפילו בקנ"מ של יפניות.

ממש לא נורא (כמו שזה עלול להיות).

אני הייתי ניגש לרון. רק מבקש שיבדוק וואקום לפני שהוא סתם מזמין מצערת.

אולי יהיה לך מזל , וזה יסתיים בצינור גומי ב-5 ש'+ד"ש לרון (שנעלם לאחרונה מהפורום)

אי אפשר לנסוע ככה.

שלא נדבר על זה שאם זו אכן המצערת, אתה תשלם את הסכום הזה בתחנת הדלק תוך זמן לא ארוך.

פורסם

NATCO צודק,אני כבר רגיל שכול בעל VAG מצויד במחשב וVAG COM ולכן טעיתי שהצעתי לך לנתק את הפלג של המנוע צעדים.

אני זוכר שנתקלתי בבעיה כזו באיביזה מדגם ישן יותר שגם חשב שהבעיה היא במנוע צעדים ןבסוף התברר שהנמנוע משך אוויר ממקום אחר וזה פשוט שיגע את כל תפקוד המנוע.מקווה מאוד בישבילך שזה משהו קטן וזעום ואם אין לך מושג במכונאות אז עדיף שתשאיר את זה לבעלי מקצוע.שלא תעשה נזק ותאלץ לשלם פעמיים.

• תוכן חדש...