Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי שיש דימיון - שתיהן מכוניות ספורט עם הנעה אחורית :wink:

כמובן שבפועל יש המון הבדלים - מנוע קדמי מול מרכזי, משקל (לטובת הפורשה), מנוע (לטובת הניסאן)...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה מבחן דבילי... מה הקשר בין ג'יפ של 2.4 טון למכונית ספורט של 1.4 טון? ונראה לי שהם טעו מאוד במחירים, כי 370Z חדשה ממש לא עולה 70 אלף יורו... גם לא בהולנד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בוודאי שיש דימיון - שתיהן מכוניות ספורט עם הנעה אחורית :wink:

כמובן שבפועל יש המון הבדלים - מנוע קדמי מול מרכזי, משקל (לטובת הפורשה), מנוע (לטובת הניסאן)...

אני לא מתכוון להבדלים "על הנייר" אלא על הבדלים בתחושה.

אין שומדבר ב-Z שמזכיר את הקאיימן. הן מתנהגות אחרת, נשמעות אחרת, נותנות חווית נהיגה אחרת.

ה-Z רחוקה מהאיזון הנהדר של הפורשה ולהשוות ביניהן זה כמו להשוות איילה לפילה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא, להשוות בין קיימן לג'יפ מהמבחן כמה הודעות למעלה זה כמו להשוות איילה לפיל. קיימן מול 370Z - הייתי אומר איילה מול לביאה. הקיימן פונה ומתנהגת יותר טוב, ה-370 היא יותר בקטע של brute force, אבל מהסוג שעושה את העבודה :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ב-370Z לא נהגתי, בקאיימן S כן היה לי סשן נהיגה, המכונית באמת מאוד מאוזנת ומה האבל היה לי אישית הרגיש כאילו חסרים שם כמה סוסים, היא הרגישה מהירה אבל לא מהסוג שמדביקה אותך למושב.

לטעמי עוד 30-40 סוסים היו עושים טוב על השלדה המצוינת הזאת.

אם ה-Z370 מתנהגת ופונה טוב, אפילו רק 80% מאיך שהקאיימן עושה את זה, ואם היא מרגישה קצת יותר חזקה- אין ספק שבבחירה בין השתיים הללו הייתי לוקח את הניסן, היא כנראה חבילה יותר שלמה.

אני חושב שיש הבדל מהותי בין רכב שאנחנו קונים כדי לטחון במסלול ואז חשוב שהוא יהיה מאוזן\סופר חד ומדויק וכו׳ לבין רכב שיבלה במסלול רק 5% מהזמן.

במקרה השני לפעמים אני אישית יתפשר על התנהגות סופר חדה ומדויקת לטובת חבילה שלמה יותר (פחות או יותר הסיבה שגרמה לי להעדיף C63 על פני M3).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ב-370Z לא נהגתי, בקאיימן S כן היה לי סשן נהיגה, המכונית באמת מאוד מאוזנת ומה האבל היה לי אישית הרגיש כאילו חסרים שם כמה סוסים, היא הרגישה מהירה אבל לא מהסוג שמדביקה אותך למושב.

אם היא היתה מדביקה אותך למושב, איך היו מוכרים גירסאות חזקות של 911...

אם ה-Z370 מתנהגת ופונה טוב, אפילו רק 80% מאיך שהקאיימן עושה את זה, ואם היא מרגישה קצת יותר חזקה- אין ספק שבבחירה בין השתיים הללו הייתי לוקח את הניסן, היא כנראה חבילה יותר שלמה..

כמי שנהג בשתיהן, אתה טועה.

בעוד הקאיימן (נהגתי בישנה) היא שלמות מבחינת איזון והתנהגות, וחסרה לעומת הניסאן בקצת כוח, הניסאן רחוקה מאוד מיכולות השלדה והניהוג של הקאיימן. היא מכונית יותר כבדה, יותר גסה, פחות פרוגרסיבית ומרגישה ככלל פחות מתוחכמת. יותר בכיוון של מכונית שרירים אמריקאית.

אבל בארץ הניסאן עולה חצי.

ואם מה שאתה רוצה זה לחייך, אתה לא מקבל כפול חיוכים בפורשה. יש אפילו משהו מאוד מהנה בגסות של ה-Z. היא מכונית של פעם. אבל עדיין אין להתבלבל, היתרון ההנדסי של הפורשה מורגש.

היא גם המכונית הפחות מפחידה לנהיגה, בגלל שהיא יותר מתקשרת ויותר הדרגתית.

פורסם
אם היא היתה מדביקה אותך למושב, איך היו מוכרים גירסאות חזקות של 911...

כמי שנהג בשתיהן, אתה טועה.

בעוד הקאיימן (נהגתי בישנה) היא שלמות מבחינת איזון והתנהגות, וחסרה לעומת הניסאן בקצת כוח, הניסאן רחוקה מאוד מיכולות השלדה והניהוג של הקאיימן. היא מכונית יותר כבדה, יותר גסה, פחות פרוגרסיבית ומרגישה ככלל פחות מתוחכמת. יותר בכיוון של מכונית שרירים אמריקאית.

לגבי המשפט הראשון- מסכים איתך לגמרי.

לגבי הפסקה השניה, כמו שכבר ציינתי לא נהגתי ב-Z כך שלא מכיר את ההתנהגות שלה, רק ציינתי שאם הייתי נוהג ומרגיש שהיא לא רחוקה בהתנהגות מהקאיימן כנראה שהיא היתה הבחירה שלי.

בכל אופן ממה שאתה מתאר ה-Z מאוד רחוקה מהקאיימן, אבל אז שוב נכנסים לעניין של מה בעצם יתן יותר חיוך- הדיוק של הקאיימן בפעם חודש במקרה הטוב שתריץ סשן במסלול או דווקא הברוטליות של ה-Z שתיתן יותר הנאה ובתדירות גבוהה יותר.

אני כנראה אלך נגד הזרם ואבחר דווקא ב״דרמה קווין״ הגסה, היא כנראה תתן יותר פאן ביום יום.

פורסם

כאמור, הפורשה היא מכונית יותר מגובשת. זה ברור. זה גם עולה ככה.

לגבי היומיום, יותר קל לדחוף את הפורשה בלי להפחיד את עצמך. היא מאוד מתקשרת ושקופה (ושוב, אני מתייחס לדגם הישן!). היא פחות "סלונית" מה-Z, אבל גם שותפה יותר טובה לסיבוב שמזדמן סתם כך באמצע היום. את ה-Z אני מכיר הרבה פחות טוב, אבל היא קצת מפחידה אותי. אולי במובן הטוב של המילה.

עדיין, המצויינות של הקאיימן ממכרת. אתה פשוט יורד מהמכונית ואין לך שום תלונה על התנהגות הכביש וההיזון החוזר. השלמות הזו ממכרת. זו לא החוויה של ביצועים ברוטאלים, זו החוויה של דיוק לינארי. של התחושה שאין לך סרחי עודף או עודף משקל על הציר הקדמי או האחורי.

אם נחזור לאנלוגיה, הפורשה היא דוגמנית צמרת עם דוקטורט בפילוסופיה. ה-Z היא נערת עמוד 3...

פורסם

אני מאוד מתחבר לדיוק הזה שאתה מדבר עליו בקיימן, אולי זה גם חלק מהסיבה להרגשה שלי שלא היו מזיקים למכונית עוד כמה סוסים- פשוט ״קל מדי״ לדחוף את המגבלות של הנהג עם המכונית הזאת ולהרגיש בשליטה מלאה.

אני אישית גם לא אוהב מכוניות ש״מנסות להרוג אותך״ עם ברוטליות יתר ומצד שני יש מכוניות שהדיוק ״יתר״ שלהם קצת מוריד לי, אני אוהב את הממוצע בין 2 הקיצונים- מכונית שלא מנסה להרוג אותך אבל יודעת להזכיר לך שהיא שובבה.

פורסם

עידן, דווקא ממבחנים שראיתי הC63 מצטיירת כברוטאלית, לאו דווקא הכי יעילה במסלול. אבל הרבה כיף לא? אשמח להסבר בשתי שורות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זכור לי שהוא שיתף לאחרונה. עשה חיפוש.

נהגתי ב Z. לא בפורשה. במגבלותיי, מסכים עם falou. ל Z יש מנוע...זה הדבר שהכי ברור, כבר ממהירות נמוכה. זה מפחיד וזה כיף, וגם השילדה לא רעה. כנראה היא לא זכאית לסופרלטיבים שהקיימן ראויה להם.

מוכן לאמץ אחת כזו, בכל צבע, עכשיו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כאמור, הפורשה היא מכונית יותר מגובשת. זה ברור. זה גם עולה ככה.

לגבי היומיום, יותר קל לדחוף את הפורשה בלי להפחיד את עצמך. היא מאוד מתקשרת ושקופה (ושוב, אני מתייחס לדגם הישן!). היא פחות "סלונית" מה-Z, אבל גם שותפה יותר טובה לסיבוב שמזדמן סתם כך באמצע היום. את ה-Z אני מכיר הרבה פחות טוב, אבל היא קצת מפחידה אותי. אולי במובן הטוב של המילה.

עדיין, המצויינות של הקאיימן ממכרת. אתה פשוט יורד מהמכונית ואין לך שום תלונה על התנהגות הכביש וההיזון החוזר. השלמות הזו ממכרת. זו לא החוויה של ביצועים ברוטאלים, זו החוויה של דיוק לינארי. של התחושה שאין לך סרחי עודף או עודף משקל על הציר הקדמי או האחורי.

אם נחזור לאנלוגיה, הפורשה היא דוגמנית צמרת עם דוקטורט בפילוסופיה. ה-Z היא נערת עמוד 3...

מסכים שהפורשה יותר מגובשת. זה היה נוכח אפילו בקיימן לא S האוטומטית שנהגתי עליה :wink:

אבל לא מסכים לגבי כך שה-Z מפחידה. ההתרשמות שלי דווקא הייתה הפוכה - תוך שעה מהרגע שנכנסתי אליה נהגתי מאוד מאוד מהר ולא הרגשתי שהיא עומדת להרוג אותי בקרוב. מה שכן, מספיק להפנות את ההגה בזו ובזו בשביל להבין את ההבדל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
עידן, דווקא ממבחנים שראיתי הC63 מצטיירת כברוטאלית, לאו דווקא הכי יעילה במסלול. אבל הרבה כיף לא? אשמח להסבר בשתי שורות.

ב-2 שורות:

ה-C63 מספיק חדה כדי להתנהל מהר מאוד, בנקודות שהחדות יורדת נכנס התחת השובב שלה לפעולה ומעלה חיוך ענק, הסאונד שלה פסיכי (ברצינות- פסיכי), אחת המכוניות הכי כי מהנות שנהגתי בה, ונהגתי.

אם אתה רוצה לקרוא יותר לעומק אני כתבתי פה פעם סקירה של ה-2 ״ראש בראש״.

• תוכן חדש...