Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אנחנו זוג נשוי+תינוק ואני בעז"ה מתגייס סוף שנה ואנחנו רוצים לעזור ולהקל כמה שאפשר את החיים על אשתי(הרכב צריך להיות אוטומט:). לכן אנחנו רוצים לקנות אוטו שיהיה מחברה אמינה וידועה כרואה כמה שפחות מוסך כדי שהיא תצטרך כמה שפחות להסתבך איתו. הרכב מיועד לנסיעות קצרות למטפלת ולעבודה שתהיה פה באזור. זה לא שאנחנו שוחים בכסף ולכן התקציב נמוך, אנחנו מחפשים משהו באזור ה5000-7000. ממילא אנחנו גם נעדיף אוטו שהתחזוקה שלו היא לא גבוהה מדי ושהוא איננו צורך יותר מדי דלק. שכחתי להגיד שכדאי שיהיה לאוטו תא מטען נורמלי כדי שנוכל בשעת הצורך לא להימעך באוטו יחד עם תיקים.

ראיתי כל מיני המלצות על מאזדה לנטיס 323, מיצובישי סופר לאנסר, דייהטסו פאביה(?), ועוד כמה.

אשמח לעזרה

תודה

יאיר

פורסם

שרייד סדאן 1.5 אמורה להתאים לצרכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שעדיף לך שתגבש לך קריטריונים בודדים לרכב הנדרש ולפיהם תבחר את הרכב השמור ביותר.

כאשר אתה קונה רכב ישן יכול להיות שתיפול על רכב במצב טוב ועל רכב במצב רע, בשנתונים הללו אמינות לא קיימת כמעט.

פורסם

כדאי שתשכח מכל הסיפור של "לא לראות מוסך". אולי תראה הרבה מוסך, אולי תראה מעט מוסך - אבל אתה תראה מוסך.

למה אתה חושב הרכב עולה 5000 ש"ח? סתם כי יש עודף היצע של רכבים בשוק? אני אנסה להסביר לך בקצרה, למה אתה יכול לצפות ברכבים כאלה:

1. צבע מקולף.

2. מעיכות בכל פינה.

3. ריפוד בלוי

4. שברים בלי סוף בפלסטיקה.

5. מכניקה בעייתית.

6. אין ספור חלקים בסוף ימיהם, בדרכם להחלפה.

עכשיו, כל רכב בתקציב הזה מכיל את סעיף 6. בוודאות. אתה יכול לקנות רכבים בני 10 שנים ומעלה במקרה הטוב, והם כבר שחוקים ועשו את שלהם. אתה תנסה למשוך עוד קצת.

אם יהיה לך מזל, תצליח להתחמק מחלק מהסעיפים 1-5.

ההצעה שלי - חפש רכבים "בלי שוק" ואמינות טובה.

ההמלצה, לצורך העניין - רכבים של קיה מסוף שנות ה-90 ותחילת ה-2000. רכבים כמו קיה מנטור או קיה שומה או קיה ריו, יכולים להיכנס לך לתקציב והם לא יעלו יותר מדי. המכניקה זהה לזו של מאזדה מיושנת.

פורסם

בתקציב האמור תתקשה לרכוש רכב שתוכל לסמוך עליו. כמוכן - אתה מתגייס, ולפיכך כנראה שיש גם בעיה של תקציב לאחזקת הרכב. האם הבאת בחשבון שאחזקה שוטפת של רכת תעלה לך לפחות 1,000 ש"ח בחודש (המינימום של רישוי, ביטוח ודלק), לא כולל ביקורים במוסך?

רכבים בתקציב כה נמוך מתאימים רק למי שמוכן להשקיע בהם מאמץ - אם בטיפול עצמי ואם בתיקונים במוסך. אם תקציבכם מוגבל מאד - ולפי הפרטים שסיפקת זה נראה כך - עדיף להמנע מהחזקת רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צבע מקולף / מעיכות בכל פינה וכל עניין החיצוניות של הרכב פחות מעניין מישהו שרוכש רכב נטו בשביל שימושיות.

מוצאים גם רכבים עם קילומטרז נמוך ביחס לשנה (כ8000-10,000K לכל שנה בממוצע) שבמידה והם טופלו בזמן כראוי אני הייתי הולך עליהם בעיניים עצומות.

פורסם
צבע מקולף / מעיכות בכל פינה וכל עניין החיצוניות של הרכב פחות מעניין מישהו שרוכש רכב נטו בשביל שימושיות.

מוצאים גם רכבים עם קילומטרז נמוך ביחס לשנה (כ8000-10,000K לכל שנה בממוצע) שבמידה והם טופלו בזמן כראוי אני הייתי הולך עליהם בעיניים עצומות.

הסיכוי שהוא ימצא רכב מטופל ומתוקתק מבחינה מכנית בתקציב הנמוך הנ"ל, קטן מאוד.

רוב הסיכויים שהוא ימצא את כל התופינים הללו ברכבים שהוא יתקל בהם.

כמובן שעדיף להתפשר על רכב מכוער וחבוט עם מכניקה מצויינת, אבל בד"כ אוטו גמור חיצונית ופנימית יהיה גם גמור מכנית.

פורסם

אני לא חושב שמישהו קונה רכב ב-5000 שקל כדי לתקן פגמים קוסמטיים. העיקר שיסע.

העניין הוא, כמה אתה נוסע ביום, לאן ומה הציפיות שלך מאיכות הנסיעה.

אני מניח שאם אתה נוסע מדי יום לעבודה במישור במרחק 10 ק"מ מהבית, רכב ב-5000 ש"ח לא יעשה יותר מדי צרות. רק מדי פעם.

הבחור ספציפית גם סיבך את העניין והוסיף דרישה לגיר אוטומטי, שנוטה ללכת לעולמו אחרי עשור של שירות, והתיקון שלו עולה יותר מהרכב עצמו.

פורסם

אפשר יונדאי לנטרה או אקסנט, מכוניות אמינות, לא יקרות לתחזוקה והן נמכרות במחירים די מצחיקים גם כן.

הפלסטיקה לא הכי איכותית בשנתונים הראשונים, אבל זה מה יש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל,תודה רבה על התגובות-אנסה להתייחס לרוב הדברים שהעלתם.

אז קודם כל מבחינת התקציב,לקחנו בחשבון סכום כזה אבל אין לנו כל כך ברירה-בעז״ה נכסה את זה,אנחנו פשוט חייבים להקל על ה״גברת״.

לגבי השימוש-השימוש אמור להיות באמת מינימלי,כלומר נסיעה של בערך 10 קמ ביום,יש סיכוי שגם פחות..

אני לא מצפה לרכב עם איזו חווית נהיגה-מה גם שאני לא אסע בו יותר מדי:)-העניין הוא באמת שימושיות נטו,שאשתי תוכל לנסוע בו עם כמה שפחות הסתבכויות, ברור שאין אפס תקלות אבל אני מניח שיש רכבים שידועים יותר בשמם הטוב וזו בעצם השאלה שלי.

לגבי ה1-5 אני מניח שחלקם ודאי יהיו,למרות שלדעתי תמיד אפשר למצוא מציאות, השאלה היא האם הרכבים שהזכרת ככאלה שאין להם שוק הם באמת אמינים באותה רמה.

לגבי האוטומט, סליחה על ההתקלה-לגברת יש רק רישיון על אוטומט:)

אנשים העלו פה כמה שמות, אשמח אם תוכלו להגיד את דעתכם על ההצעות האחרות.

זאת בדיוק הבעיה, יש ים של אופציות- אשמח ליד מכוונת:)

ממש תודה ושבוע טוב!

יאיר

פורסם
קודם כל,תודה רבה על התגובות-אנסה להתייחס לרוב הדברים שהעלתם.

אז קודם כל מבחינת התקציב,לקחנו בחשבון סכום כזה אבל אין לנו כל כך ברירה-בעז״ה נכסה את זה,אנחנו פשוט חייבים להקל על ה״גברת״.

לגבי השימוש-השימוש אמור להיות באמת מינימלי,כלומר נסיעה של בערך 10 קמ ביום,יש סיכוי שגם פחות..

אני לא מצפה לרכב עם איזו חווית נהיגה-מה גם שאני לא אסע בו יותר מדי:)-העניין הוא באמת שימושיות נטו,שאשתי תוכל לנסוע בו עם כמה שפחות הסתבכויות, ברור שאין אפס תקלות אבל אני מניח שיש רכבים שידועים יותר בשמם הטוב וזו בעצם השאלה שלי.

לגבי ה1-5 אני מניח שחלקם ודאי יהיו,למרות שלדעתי תמיד אפשר למצוא מציאות, השאלה היא האם הרכבים שהזכרת ככאלה שאין להם שוק הם באמת אמינים באותה רמה.

לגבי האוטומט, סליחה על ההתקלה-לגברת יש רק רישיון על אוטומט:)

אנשים העלו פה כמה שמות, אשמח אם תוכלו להגיד את דעתכם על ההצעות האחרות.

זאת בדיוק הבעיה, יש ים של אופציות- אשמח ליד מכוונת:)

ממש תודה ושבוע טוב!

יאיר

האמת שאני לא יודע מה הבהלה.... יש הרבה "מציאות" צריך למצוא אותם.... אני לדוגמא היה לי לא מזמזן יונדאי אילנטרה 99 ראש מנוע פגום ב 2K לעשות ראש ויישור קו עוד 2K יצאת ב 4K אם אחלה רכב....

במחיר הזה אין לך מה לחפש "דגם" מסויים אתה יכול לשלול מראש את כל הרכבים האירופיים (וצרפתים) והאמריקאים ולהתמקד רק ברכבים יפניים וקוריאנים , כמובן המראה החיצוני לא אמור לשנות ורק המצב המכני.

תבדוק במוסכים (תעבור באזור תעשייה בעיר שלך) יש סיכוי טוב שתמצא איזה רכב כזה יושב באחד המוסכים.

מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה

• תוכן חדש...