Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והעדכון הנוסף

תכנת REW כשימוש בRTA שגם עושה השוואת ממוצעים בין מדידות שונות

כמו שאתם רואים בתמונה הראשונה, אחרי שהכנסתי את קובץ הקליברציה ואחרי שקבעתי שכניסת האודיו תהיה דרך המיקרופון.

מיקמתי את המיקרופון בדיוק בין שני הרמקולים במערכת שיש לי במשרד בעבודה והתחלתי לנגן רעש וורוד

מדידה ראשונה בצבע אדום - שני הרמקולים מנגנים יחד

בצבע ירוק רמקול שמאל

בצבע כחול רמקול ימין

כמו שאתם רואים סה"כ הרמקולים מנגנים מאוד דומה אבל באופן ברור רמקול ימין מנגן חלש יותר מרמקול שמאל - עכשיו, מדובר בטעות כי כאשר עשיתי בדיקה רמקול ימין ורמקול שמאל הפוכים אצלי במערכת בעבודה (כל פעם שאני מעביר משהו בשולחן אני פשוט שוכח לבדוק כשאני מחבר חזרה את החוטים) בפועל הסיגנל שאמור ללכת לרמקול שמאל חלש יותר מזה שהולך לרמקול ימין -> ברוב ההקלטות שאני מכיר משום מה, בד"כ רמקול שמאל מנגן חלש יותר ולא, זו לא בעיה בשמיעה - כמו שאתם רואים גם המיקרופון מראה את זה.

בקיצור - חוץ ממסך הRTA שנמצא בתוכנה (צריך לקבוע גבולות תחום תדר וגבולות עוצמת שמע בכדי לראות ברזולוציה נכונה) יש שם גם מסך של OVERLAPS שלוקח את כל המדידות ששמרתם בצד (כמו שאתם רואים) ועושה להם ממוצע.

אני שיחקתי עם הבאלאנס אבל במדידות שעושים ברכב בד"כ נהוג להזיז את המיקרופון ממרכז משענת המושב לקצה אחד שלה ואז לקצה השני במקום לשחק עם הבאלאנס וזה בכדי לדמות את ההבדל בין האזניים.

עכשיו - מה אתם רואים בעצם?

הרמקולים שיש לי בעבודה מ-ח-ו-ר-ב-נ-י-ם :-D

איך אני יודע את זה? כי מדדתי בעזרת מיני אוסילוסקופ (שרשיר אחר) תדרים בקפיצות וראיתי שהמערכת עצמה - הHU מנגנת עד הרמקולים (מדידה על החוטים עצמם) בעוצמה שווה להדהים את כל התדרים - אז מה שדופק כאן את האיזון זה - הרמקולים והקרוס שלהם.

אתם רואים שהוופרים מנגנים בערך עד אזור ה500 הרץ - הם מנגנים יחסית בצורה לינארית מ120 הרץ בערך עד 500 הרץ

ואז יש פתאום בור שזו כנראה נקודת החיתוך בין הוופר לטוויטר (שזה בכלל נראה לי מידריינג' ועוד מידריינג' עלוב) ואז יש בור בין אזור ה550 הרץ לאזור ה700-800 הרץ ומשם המידריינג' לוקח והוא מאוד לא לינארי!

הוא לינארי מאזור ה800 הרץ עד אזור ה2K הרץ איפשהו שם ישנה נפילה ואז הוא שוב לינארי עד אזור ה5K ומשם מתחיל רול אוף פסיכוטי שמראה שהטוויטר ברמקולים הביתיים האלה הוא בתכלס מידריינג' ואני מוכן להתערב על זה שאם אני אחתוך את הרשתות של הרמקולים האלה - זה יהיה כל נכון שזה פשוט כואב. כמו בכל המערכות הישנות של שנות ה90.

אח"כ עשיתי מדידה על טרק של נורה גו'נס וראיתי שזה אכן נכון - פיקים מטורפים באזור ה400 הרץ ואז דעיכה מוחלטת באזור ה6K הרץ איפה שבכלל אמורים להיות לנורה פיקים באזור ה8K הרץ גם כן.

לגבי תוכנת הARTA

תמונה אחת מראה את צד שמאל והשניה את צד ימין - כאשר הטרק שבדקתי הוא שבירת נורה מהדיסק של פוקאל טולס.

התוצאה בפערים יצאה לי 0.063 מילישניה שזה בערך 2 ס"מ בזמן שיש איזה 40 ס"מ הפרש במרחק בין הרמקולים ואיפה שהמיקרופון הוצב - בקיצור, פספסתי כאן משהו בשיעורי הבית אבל כמו שאמרתי אני לא מתכוון להקדיש לזה יותר מידי מאמץ כי שיטות הכוון הנכונות לTC הן דווקא לפי שמיעה והן קלות מאוד לביצוע.

צד שמאל לעומת צד ימין - אפשר לתקן את צד שמאל בלבד

סאב וופר לעומת מידבאס ימין -> אפשר או להרחיק את הסאב בהסתמך על כך שגם ככה גל הקול שלו מבשיל הרבה יותר רחוק מאתנו או להפך - להרחיק את מידבאס ימין שהוא קרוב יותר פיסית ואחרי זה לתקן את כל צד שמאל בהתאם לצד ימין, אני פשוט מעדיף לתקן את הסאב.

וניתן לתמונות לדבר קצת

ScreenHunter_001.jpg

ScreenHunter_002.jpg

ScreenHunter_003.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רשמים קצרים לאחר סשן כוונים.

איפסתי את כל ההנחתות ואת כל האיקולציה באחד הסטאפים ועשיתי השוואת הספקים והיענות תדר אלמנט מול אלמנט ברכב ברעש וורוד תוך כדי כיבוי הסאב.

גיליתי ש:

1. טוויטר שמאל חזק יותר ב2 דציבל מימין.

2. שאר האלמנטים עובדים בעוצמה זהה אפשר לאמר.

3. המערכת מיושרת יפה מאוד סה"כ עם פיק ברור באזור הבאס.

4. באופן מפתיע היענות התדר של וופר שמאל עם פיק מטורף באזור בין 200 ל400 הרץ לעומת וופר ימין - לאחר עבודת איקולציה קיבלתי היענות כמעט זהה משניהם.

המיקרופון מדוייק בטירוף.

בבדיקה עם מוזיקת רפרנס - לא יכלתי לסבול את הספקי המידים והטוויטרים ושניהם עברו הנחתה נוספת ולהפתעתי גיליתי שכאשר קיבלתי את התוצאה שאהבתי - זה היה קרוב בהפרשים של חצי דציבל להנחתות שעשיתי מקודם על פי שמיעה.

מסקנות

------

1. תכנת הRTA האהובה עליי מבחינת יישור היענות היא עדיין TRURTA כאשר היא מכוונת לרזולוציה של שליש אוקטבה - הרבה יותר מתאים לרכב.

2. הREW ללא ספק תוכנה מאוד חזקה בכך שהיא נותנת לראות חפיפות של מספר הקלטות שבוצעו אחת אל מול השניה וע"י כך לראות בדיוק מה ההבדלים בין שני אלמנטים הן מבחינת עוצמה והן מבחינת היענות תדר.

3. כוון בעזרת RTA אכן נהדר בכדי להתחיל מנקודת מוצא בה כל האלמנטים מיושרים צד מול צד ואלמנט מול אלמנט והיענות התדר של האלמנטים עברו השוואה - אבל המרחק בין כוון אינסטרומנטלים לקבלת תוצאה FLAT לבין טעם אישי נמצאים שנות אור אחד מהשני.

בסופו של דבר קיבלתי חיווי בדיוק היכן יש לי בעיות באלמנטים וגם בדיוק מה ההבדלים בין איך שהמערכת נשמעת שטוחה לבין מה שאני אוהב.

הדבר הכי טוב לעשות זה להביא את המערכת לנקודה שבה היא מאוזנת ורק אז "להרוס" את זה עם טעם אישי :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קצת ממתקים לעיניים אחרי סשן כוונים נוסף

:wink:

היה ברור לי שעצם העובדה שאני לא רואה בREW ברזולוציה של שליש אוקטבה, מקשה עליי מאוד את כוון המערכת - הרזולוציה של הRTA צריכה להיות תואמת לרזולוציה שלהאקולייזר בכדי לקבל שיקוף שיותר תואם בין המציאות ליכולת הכוון.

היות וכבר תיקנתי הבדלי עוצמות בין הרכיבים (בין כל אלמנט לצד השני שלו) - לא היה צורך לחזור על הבדיקה הזו.

היות וכיוונתי כבר את ההנחתות לפי שמיעה - אין טעם לחזור על הבדיקה הזו שוב גם כן.

היות ותיקנתי את העיוות בוופרים - גם כאן אין טעם לחזור על הבדיקה.

-------

הדבר היחיד שעשיתי הוא לאפס את הEQ של המידים ושל הטוויטרים ופשוט לאזן את הגרף מחדש רק בעזרת עבודת איקולציה.

כל עבודת האיקולציה שנדרשה ממני בסופו של דבר היתה על המידריינג'ים כאשר בטוויטרים ניתנה נגיעונת באזור ה8K הרץ

ובנוסף לכך הנחתה של הסאב והוופרים.

בתמונה הראשונה אתם רואים את תוצאת עבודת האיקולציה על הטוויטרים והמידריינג'ים - זה רעש וורוד וככה נראה גרף היענות עם תגובה מאוד לינארית.

בתמונה השניה אתם רואים את אותה התוצאה רק אחרי שגם הנחתתי את הוופרים ב3 דציבל ואת הסאב ב6 דציבל וזה בד"כ גרף שמכווני מערכות בחו"ל שואפים אליו - יש כאלה שגם מנחיתים עוד יותר את הטוויטרים - אני רציתי ללכת על עקומה קצת יותר ישרה אבל עדיין עם ניחות מסויים לטוויטרים שאח"כ יבוא לידי ביטוי במוזיקת רפרנס.

אחרי שעשיתי את זה - עברתי למוזיקת רפרנס שלי - נורה ג'ונס בעקרון והתוצאה היתה פשוט תענוג - אני עדיין חושב שיש מקום להנחית עוד קצת את הטוויטרים אבל לפני זה אני רוצה לנסות עוד טריק אחד קטן איתם שאסביר עליו אח"כ והוא צריך להיות הקרם דה-לה קרם של כוון המערכת :wink: בתנאי שהטריק יעבוד ויצליח כמובן :shock:

תמונה שלישית - נורה ג'ונס ישר לאחר הכוון על הרעש הוורוד - רואים פיק רציני בין 1 ל 2 קילו הרץ

תמונה רביעית - הפיק שהוזכר בתמונה הקודמת תוקן אבל אחרי זה הופיע פיק באזור ה400 עד 600 הרץ שגם הוא לאחר מכן תוקן עוד קצת ביחד עם עבודה באזור ה8K על הטוויטרים אבל זו בעקרון התוצאה הסופית.

זה שאתם רואים נפילה רצינית באזור הקצה הגבוה זה תקין לחלוטין - מוזיקה יומיומית - כמעט ואין שם כבר מידע גם ככה - אם תביטו ברעש הוורוד לעומת זאת - ברור שהמערכת ישרה.

ולבסוף - התמונה החמישית - רעש וורוד לאחר כוון לפי מוזיקת רפרנס

בסופו של דבר נוצר בור קטן בין 300 הרץ ל800 הרץ מה שמצביע באופן ישיר על בעיה בהתקנה של הוופרים - הם אמנם יושבים ממש על קו הדיפון אבל עדיין לא יוצאים את קו הדיפון וגם גריל אחד שבור בצד ימין וזה באופן אוטומטי גורר צורך לאיזון שלילי של המערכת - נושא הגריל הימני יטופל בקרוב וגם קצת ריפוד מאחורי הרמקולים לבלוע גלים עומדים והחזרים מהדופן החיצונית אבל בניות של הדיפונים, ברכב הזה, לא יהיו. זה מה יש - אשפר זאת עוד קצת אבל סה"כ זו תוצאה מעולה.

קצת מקום לטעם אישי - כמובן הרמתי קצת בחזרה את הוופרים ב1.5 דציבל ואת הסאב מהנחתה של 6 דציבל ל2 דציבל

אני חושב שזה אחד מכווני המערכות ההכי טובים שהיו לי עד עכשיו - אבל בגלל שהרמתי קצת יותר את הטוויטרים, אני רוצה לטפל בהם קצת בעזרת טריק של טיים קורקשן.

אבל זה כבר שרשיר אחר - נושא אחר, אבל אם זה יעבוד -> זה צריך להיות פתרון לאחת הבעיות הכי מרגיזות באודיו לרכב וזה ההיסס המרגיז והמפורסם של כל האותיות כמו "ס" או "TS" בסוף המילים :wink: מחר נפתח על זה שרשיר.

כרגע - תהנו מהתמונות, אני רואה שכמות הצפיות גדלה אז ברור לי שלמרות שאין תגובות, יש קהל של קוראים -> ולמי שאוהב את התחום, זה חשוב.

flat1.jpg

flat2.jpg

norah1.jpg

norah2.jpg

pinkbyear.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

כל הכבוד על הניסוי המדעי :mm_yeah:,

זה נכון שיש הרבה גורמים לשינויים בהענות בתחומים מסויימים, כמו הבור הקטן בין 300 הרץ ל800 הרץ שנוצר כנראה בגלל אופן ההתקנה , השאלה שלי: האם ישנם שינויים כאלה שנוצרים בגלל תיקוני איקוליזציה בתחום תדרים אחר, כלומר האם לדוגמה הנחתה סביב 500 הרץ יכולה לגרום לפיק (שלא היה לפני) סביב אזור ה2000 הרץ ?.

ועוד משהו, זה בעייתי לבדוק מוזיקת רפרנס עם RTA ולצפות לגרף ישר, גם כאשר אתה בודק את ה peak של כל תדר.

לא למדתי הנדסת סאונד, אבל לפי מה שאני יודע רוב הדיסקים כיום מועובדים ו"מיושרים" לפי גרף פלאצ'ר מונסון שלמעשה נותן את הגרף שישמע לאדם הכי טוב בהתחשבות במבנה ואופן פעולת האוזן, לכן בבדיקה של מוזיקה כזאת המצב התקין הוא לא גרף ישר, אלה משהו כמו בלינק : http://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher%E2%80%93Munson_curves

אשמח לחידוד בנושא ממי שלמד או יודע יותר.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

קודם כל תודה דביר

:-P

אתה בשום פנים ואופן לא יכול ולא צריך לצפות לגרף ישר במוזיקה - אחרי אזור ה12K הרץ זה רק מצילתיים בדרך כלל או כלים אלקטרוניים מלאכותיים - אולי במוזיקה אלקטרונית אבל גם אז, תגיד שלום לעור התוף.

ומן הסתם אנחנו אוהבים באס!

בדר"כ העקומות שאתה רואה בתחרויות מראות פיק של בין 3 עד 9 דציבל באזור הבאס ואז אזור הביניים לפחות עד ה8K הרץ יחסית ישר ואז נפילה של 3 עד 6 דציבל בתחום הגבוה.

וכן, הורדה של הספק באלמנט אחד יכולה לגרום לאלמנט אחר לצעוק יותר עקב ביטול החזרות, תחרות צעקות או פשוט פחות זלילת אנרגיה מערוץ הגברה אחד שמאפשרת לערוץ הגברה אחר לנצל יותר את מקור המתח - בייחוד אם ספק הכוח במגבר הוא ספק כוח משותף.

סה"כ הטוויטרים אצלי לפי הגרף - מוגברים כרגע יתר על המידה, אני צריך להנחית אותם בערך בדציבל עד דציבל וחצי אבל איכשהו, אני אוהב את התוצאה הזו ורוצה לנסות לעשות עוד משהו אחד קטן לפני שאני מוריד אותם בדציבל.

Pioneer TS-X150

פורסם

בכייף :wink: ,

האמת שהדוגמה שנתתי היא לא מקרית, אצלי שמתי לב לתופעה של פיק קטן באזור ה2000 הרץ כאשר אני מנחית את אזור ה500 הרץ, וזה עובד גם הפוך , כאשר אני מגביר סביב אזור ה הרץ500 אזור ה2000 הרץ נחלש , לא הייתי בטוח אם זה פסיכולוגי אבל עכשיו אני כמעט בטוח שזה משהו שאפשר לראות ב RTA .

אני מתאר לעצמי שזה לא קשור לזלילת אנרגיה כי כל זוג אלמנטים אצלי מוגבר ע"י מגבר נפרד, אבל זה כנראה באמת עניין של ביטולים כמו שכתבת , האם לדעתך זה קשור לזה ש 2000 הרץ זה כפולה של 500 הרץ (שני אוקטבות מעל) ?

לאחר שקיבלת גרף כמעט ישר (אחרי שתנחית קצת את הטוויטרים) יש עוד שני דברים שלדעתי מעניין לבדוק:

הראשון הוא האם בעוצמות קול שונות הגרף נשאר ישר או שיש שינוי באלמנט מסויים או בייחס בינהם.

והשני זה להפעיל את הrta הפשוט של האייפון ולאמוד את ההבדלים .

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

או קיי - כמה דברים

כפולות תדר או הרמוניות כפולות שנגרמות ע"י המגבר זה משהו שיותר צפוי לראות לו היה לך מגבר נורות ולא מגבר מוספט, אני יותר הולך לכוון של החזרים וכפולות תדר שנובעות כבר מההקלטה ולא מהמגברים שלך

גם אם היה לך באטלר או ג'נסיס נורות - רוב מגברי הנורות בעשור וחצי האחרונים הינם מגברי נורות היברידיים וזה אומר שאחרי קדם מגבר בשרני במיוחד של נורות מגיע מגבר מוספט שמסנן את האות ביעילות האופיינית לו (שהקנתה למגברי המוספט את האגדה האורבנית שהצליל שלהם קר יותר לעומת מגברי נורות).

אם תיקח טרק של נורה - I don't know why שזה הרפרנס שלי ביחד עם feeling the same way אתה תראה שהפיק הראשוני שלה מופיע באזור ה400 הרץ וה2K הרץ אבל משום מה, משום מה - אתה גם תראה אותו ב8K הרץ שברור שהיא לא באמת מגיע לתדר כזה אלא זו כפולת תדר שלה.

------ לגבי הגרף והאם הוא ישאר יישר בכל עוצמה

זה תלוי גם בעד כמה הHU שלך והמגבר שלך לינאריים אבל מנסיון, גם המערכות הפשוטות היום שומרים על יכולת טובה מאוד בקטע הזה.

הבעיה נעוצה בסופו של דבר ברמקולים, הם לא ייצור לינארי במיוחד ויותר גרוע מכך בסביבת ההתקנה, ככל שהווליום יותר גבוה - יותר החזרים.

הגרף ישתנה טיפה כשאתה משנה את הווליום - זה החיים האמיתיים, לכן מה עושים? מכוונים בווליום שאתה לרוב נוטה להאזין בו, רצוי לבחור בקצה העליון של הווליום שאתה אוהב להאזין בו עדיין בצורה, שפויה כמובן ולא 120 דציבל צפונה :-D

אז, קבעתי לי את הווליום היחסי (תתעלם ממה שאתה רואה בגרף המדידה - לא יודע אם כיוונתי שם אופסטים נכונים למדידת SPL) החזק יותר שאני אוהב לשמוע בו וראיתי שהגרף נשאר כמעט אותו הדבר כאשר נעתי מנמוך לגבוה.

בנוסף לכך אני בחרתי ברמקולים שהמאפיין שלהם כרמקולי היי-אנד הוא תחום תדר רחב במיוחד (מידריינג'ים שלא זקוקים באמת לטוויטרים וגם וופרים שיכולים להגיע בצורה יפה מאוד ל5K הרץ) והיענות תדר מאוד שטוחה וזה גם מה שאתה רואה בגרף.

------------ לגביי RTA כאייפון

פה אני זורק לך שוס שגיליתי ביחד עם לאון.

האייפונים טובים ויעילים כRTA איפשהו מאזור ה400-500 הרץ מעלה, הם אפילו מדוייקים למדי מאותה נקודה.

הבעיה היא שכל מה שמתחת לאזור ה500 הרץ באייפונים - אתה יכול להתייחס אליו כבדיה.

איפון מסדרות 4 בכלל לא יצליח לקרוא מדידה באזור הבאס הנמוך בזמן שאייפון 3 יראה לך מדידה כבר מ30 הרץ כשבפועל - היא סטטית :-D:-D:-D לא משנה מה תעשה ברכב, המדידה תראה פחות או יותר אותו הדבר (בדוק) בתחום הנמוך - או שזה משהו שהאייפון בעצמו מחולל או שזה שינויים במיקרופונים שהם משתמשים בהם, בכל מקרה, בשני המקרים - הם לא יעילים לתחום המידבאס ומטה!

למזלך - עבור RTA זה גם ככה לא ממש רציני כי בכל מקרה עקומת באס שטוחה נשמעת - זוועת עולם! :lol:

Pioneer TS-X150

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בברכת חג עצמאות שמח אעדכן את השרשיר - לכל מי שעוקב ומדידות אקוסטיות מעניינות אותו.

לפני כן ארצה להשתתף בצערם של כל המשפחות אשר ידעו את הזוועה הזו, כחייל שהשתתף במסדרי כבוד (מסדר יורים) אני רק יכול לאמר שזו חוויה קשה במיוחד לירות ולהביט להם בעיניים, אין ביכולתי לדמיין את הגיהנום האין סופי הזה, שלא נדע עוד צער.

--------

עשיתי קצת שיעורי בית לגבי תכנת הREW ובהחלט ישנה התקדמות

קודם כל עברתי על המדריך הנ"ל

http://www.youtube.com/watch?v=e4uSR3cUUSY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

את קובץ הקליברציה של המיקרופון מעלים לתוך הלשונית שקשורה למיקרופון אבל את המחשב צריך לכייל לפי מדידה של כרטיס הקול הפנימי שלו.

בנוטבוק שיש לי בבית זה מאוד קל - יש לי תקע אזניות ותקע מיקרופון - פשוט מחברים ביניהם בעזרת כבל PL ל PL זכר-זכר ועושים את המדידה - משווים את ווליום המיקרופון לווליום של שידור המחשב והופס הכל מכוייל.

ברגע שעושים את זה, המדידות יוצאות מדוייקות להפליא.

במחשב שיש לי בעבודה יש כניסה לאזניות עם מיקרופון ולכן זה תקע אחד - צריך לקחת חוט של אזניה שכזו ולקצר אותו וכרגע אין לי אזניה מיותרת להקריב לשם כך.

נכון לעכשיו כיילתי את המחשב של הבית ועשיתי מדידות ראשוניות ובאמת יש דברים מאוד מעניינים להראות אבל כרגע הזמן שלי קצר מלעשות זאת ולכן רק אתמצת על כל מה שארחיב אח"כ וגם כרגע לא אוכל להעלות כמה תמונות מאוד מעניינות.

במדידות הכיול ראיתי את הSINE SWEEP שכרטיס הקול מייצר לאורך כל תווך התדרים שלו ומה שרואים בצורה ברורה זה שהיענות התדר מ20 הרץ בערך עד 24קילוהרץ היא ישרה כמו סרגל

פה לבד זה כבר צריך לגרום לכם להבין שכרטיס קול הכי פשוט ומסכן היום של מחשב מעפן עושה את העבודה בצורה יוצאת מן הכלל - צריך להעלות לכם תהיות רבות לגבי כל הכסף שאתם מוציאים על יחידות ראש כאלו או אחרות - הTHD הוא אפסי בווליום סביר ביותר, אני מתאר לעצמי שזה יהיה הגורם המבדל היחיד שיהיה באמת חשוב בין כרטיס קול פשוט לכרטיס קול היי-אנד או בין מערכת פשוטה למערכת היי אנד (כל עוד ביצועי המחשב אינם תחת עומס).

בTAB אחר רואים יפה מאוד את סטיית הפאזה לעומת מדידת הSPL מה שהתמונה שאעלה אח"כ תראה זה סטייה בתווך של מינוס שלוש דיבי עד פלוס שלוש דיבי מקו האפס לאורך תחום התדר - ומה שיפה זה שרואים שם סטיה ממש אפסית עם הדרגה קטנה לאזור המינוס דציבל בתחום הגבוה - ואני די בטוח שזה בכוונה ככה בכדי לבטל "צרימות" ע"י ההיענות הטבעית של כרטיס הקול.

בTAB נוסף רואים שם את תגובת האימפולס או במילים אחרות - תגובת תדר בציר זמן - זה הגרף שאיתו עושים תיקוני TC בין אלמנטים.

כאן עשיתי המון שיעורי בית ואני כבר מתחיל להתקרב למקום הנכון - בעקרון לוקחים צליל מסויים ומקליטים אותו פעם אחת לכל זוג רמקולים שרוצים להשוות זמנים בינם, בTAB של מדידת היענות התדר (RTA לפי SPL) מסמנים את הפיק של אותו הגל ואז עוברים לTAB של האימפולס והוא ימקם אתכם בדיוק איפה שסימנתם - ברגע שתעשו חפיפה להשוואה בין שתי מדידות אתם תוכלו לראות בבירור את הפרשי הזמן בין שני הרמקולים.

מתקנים רק בין שני רמקולים בכל פעם כאשר תיקון הזמנים מתבצע רק בנקודת החיתוך, מה שקורה אחרי זה - זה בלאגן אחד שלם ואין שום טעם לנסות לתקן את זה, גם לא צריך - שינוי התזמון מתבצע בעיקר בעזור נקודת החיתוך הודות השפעות הסלופ ושיטת החיתוך על הפאזה. יישרתם את זה - גמרתם את העבודה.

בנוסף לכך יש TAB של יצירת "מפל" אשר מודדת את דעיכת התדר וזה גם מראה לכם החזרים בתוך ה"חדר" הנמדד - העניין הוא שאת המדידה הזאת עושים דרך היציאת של המחשב עצמו מה שאומר שתצטרכו לחבר את המחשב למערכת ההגברה במקום הHU בכדי למדוד את זה - זה יתן לכם לדעת באיזה אזורי תווך תדר יש לכם הכי הרבה החזרים.

ניתן גם לכייל את המערכת במקום LOOPBACK כמו שאמרתי מעלה, לכוון המיקרופון החיצוני והמערכת אבל אז אתם מקבלים ייחוס למה שקורה בחלל הנמדד ולא לוקחים בחשבון את הסטיה של כרטיס הקול הפנימי. לפי מה שאני רואה, בשני המקרים המדידות יוצאות מדוייקות מאוד.

לקחתי SINE SWEEP וראיתי יפה מאוד שבצורה מדוייקת גל הקול עולה או יורד לפי איך שהרמקולים משחזרים את האות המקורית - אל תשכחו שמה שהמחשב והמגבר מנגנים ישר ומאוזן, הרמקולים וסביבתם הורסים.

לקחתי תדרים מדוייקים וראיתי בצורה מופתית שמרכז הפיק של התדר הנמדד פוגע בול! במרכז התדר המנוגן - למשל 80 הרץ, היה לי פק חד וברור (הפיק הוא ממש נקודה חדה כמו סכין) באזור ה80 הרץ עם דעיכה של בערך 5 עד 10 הרץ מסביב לתדר הנושא. וככל שהתדר הולך ונהיה גבוה יותר הפיק נהיה תלול יותר וצר יותר.

בקיצור - מרשים במיוחד!

מקווה שעד סוף השבוע אוכל לפחות להעלות תמונה של המדידה הראשונית של כיול כרטיס הקול.

אח"כ אעלה לאט לאט תמונות נוספות שמראות את כל מה שכתבתי.

כדאי ללמוד את זה - אלו הם הכלים הטובים ביותר לכוון המערכת רגע לפני שמכניסים פנימה את הטעם האישי ומגיעים לכוונים הסופיים שעושים את כל הקסם.

Pioneer TS-X150

פורסם

יפה!

אהבתי את הלחבר את יציאת האוזניות לכניסת המיקרופון ולבצע מדידה, מגניב, תוצאה בעלת חשיבות ומשמעות, יפה!

SCANSPEAK

פורסם

התוצאה שאתה רואה היא בסה"כ מדידה של היענות כרטיס הקול עצמו של המחשב עליו מתבצעת המדידה - זו נקודת ייחוס שממנה התוצאה הזו מחוסרת מהמדידות האחרות ואז אתה מקבל תוצאת אמת.

הנה הדרכה יפהיפיה עם הסברים יפים מאוד לחשיבות תמונות מפל וצורת מדידות נוספות שמראות על בעיות "צלצול" של תחומי תדרים.

מכירים את זה שתדר מסויים מהדהד לכם יותר מידי ואתם מתחילים להתשגע לנסות להבין איזה תדר זה ואיפה הוא מהדהד? - בעזרת השיטות המודגמות בסרטון הזה אפשר להבין טוב מאוד איך למצוא ולאתר אותם (ואז גם אתם כבר יודעים איך לטפל בהם).

http://www.youtube.com/watch?v=W3mRsVge1oE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והנה התמונה שהתקבלה לאחר כיול הנוטבוק שלי בעזרת ג'ימפור יציאת האזניות לכניסת המיקרופון -

הקו הישר שאתם רואים ב700 הרץ הוא סימון לנקודה בה גל הSINE WAVE מתיישר עם הפאזה ומתחיל לסטות ממנה גם משמאל וגם מימין - תחום התדר הוא לאורך ציר הX וסטיית הפאזה בDB היא לגובה ציר הY.

סה"כ למחשב עם מעבד ATOM וכרטיס קול הכי זבלי שיש זו היענות יפהיפיה כאשר תחום התדר היעיל שלו הוא מ70 הרץ עד אזור ה24 קילוהרץ איפה שיש נפילה מוחלטת מיד לאחר מכן.

לגבי המדידות - כרגע אני מושבת בעצם כי הסוללה של הנוטבוק שלי מחזיקה אולי 20 דקות במקרה הכי טוב - הזמנתי סוללת 9 תאים שצריכה להחזיק בין 5 ל8 שעות, אני חושב שזה בהחלט יספיק אבל יקח עוד איזה חודש עד שתגיע.

לגבי אופן המדידות - יש לי שתי אפשרויות:

1. להתקין את REW על הCARPC, לכייל אותו - להריץ את כל הבדיקות מהCARPC ולנהל את הביט1 מהנוטבוק - משום מה, לא נוח לי לעשות את זה על מסך 7 אינטש, לפחות 10 אינטש כמו של הנוטבוק.

2. לנהל את הביט1 כרגיל מהCARPC ולחבר את הלפטופ לביט1 כHU במקום הCARPC עצמו - בצורה כזו הנוטבוק ינגן לתוך הביט1 בתור HU ואז גם יבצע את המדידה של עצמו.

למה אין עם זה בעיה למדידות שנוגעות בבדיקת הדהוד?

כי אני מנגן את אותו הצליל ויחידות הראש סה"כ מספיק טובות ומדוייקות - הוכח כבר.

ואני מודד בעצם את ה"חדר" כלומר את הקבינה של הרכב ומחפש בה בעיות הדהוד - כל יחידת ראש תעשה את העבודה ואם אני חייב למדוד מיחידת הראש שמבצעת את הבדיקה עצמה - עדיף כבר לחבר את הנוטבוק כיחידת ראש.

את כל שאר הבדיקות, אימפולס (TC), פאזה, SPL, RTA אני אעשה כשהCARPC הוא הHU והנובוק לוקח מדידה.

יש למה לחכות.

סה"כ עם כלים כמו:

סקופ

DSP עם אקולייזר שליש אוקטבה, TC, סלופים, פאזות, נקודות חיתוך, הנחתות.

מיקרופון

תכנת מדידה

אפשר לכוון מערכת עד לפרטיה הקטנים ביותר ולאתר ולפתור המון בעיות.

phase-spl.jpg

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב,

הגיעה סוללת 9 תאים לנוטבוק שלי - 4:30 שעות עבודה התחלתיות נשמע לי די והותר למדידות שאני רוצה לעשות :twisted:

מקווה למצוא זמן במהלך השבועיים הקרובים לקחת מדידות "חדר" של הטויו שלי ולמדוד

טוויטר שמאל לעומת מידריינג' שמאל

מידריינג' שמאל לעומת וופר שמאל

טוויטר ימין לעומת מידריינג' ימין

מידריינג' ימין לעומת וופר ימין

וופר ימין לעומת סאב

ואז מן הסתם להשוות טוויטר מול טוויטר, מידריינג' מול מידריינג' וגם וופר מול וופר.

בנוסף לכך תילקח מדידת מפל של כל המערכת עובדת באופן שלם בכדי לראות בעיות של צלצולים והדהוד וגם מבט עליון טרמוגרפי בכדי לראות נקודות ספציפיות בהן יש בעיות צלצול.

לאחר מכן תילקח קריאת RTA ואז כבר באופן סופי אני אכוון את הטוויטרים לפי שמיעה שכרגע, נשמעים לי טיפה פתוחים מידי.

אופן הביצוע, דגימת כל אלמנט בנפרד ואז ביצוע ממוצעים לפי מה שצויין מעלה - חישוב מחדש, תיקון - אם נשמע טוב יותר, בדיקה נוספת לראות שאכן התיקון הצליח ואז לעשות מדידה כוללת, תיקון - קריאת RTA סופית ותיקון לפי שמיעה.

יש למה להמתין.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מאוד רוצה להגיע במהלך הקיץ הקרוב למפגש צפון - מאוד רוצה.

הבעיה היא שלא מפסיקים ליפול עליי בלת"מים מכל כוון אפשרי. עבודה, בית, משפחה, צבא - תבחר את הרעל שלך.

הסוללה כבדה רצח - זה נראה כאילו שחיברו ללפטופ נגרר :-D

שבוע הבא אני מתכוון לעשות את המדידות וגל התיקונים הראשון + מדידות חוזרות.

Pioneer TS-X150

פורסם

בשביל זה מחזיקים ממיר מתח משקע המצית :wink:

נ.ב.

יכול להיות שהסוללה הקודמת שלך כבר לא החזיקה בגלל אורך הכתיבה של הפוסטים ה"קצרים" שלך בנושא?

:lol:

מתחדשת*

פורסם

הממירים הנפלאים האלה כבר הצליחו לקצר לי לוח אם של לפטופ אחד בגלל שלא היתה הארקה ועד היום אני חושד שזה מה ששרף לי את הפורט USB בBIT ONE הראשון שהיה לי.

לא עושה את זה יותר בחיים - AC ברכב.

רק DC.

הסוללה נגמרה בגלל שהלפטופ הזה כבר וותיק - אחת הרכישות היותר טובות שעשיתי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...