Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מיועד לאבא שלי.

אדם בן 60 וקצת, גבוה שמן ועם בעיות אורטופדיות. היום נוהג במאזדה 5.

חייב רכב גבוה לגישה נוחה לתוך הרכב, אין שום צורך ביכולות שטח.

נוסע כ17 אלף ק"מ בשנה, רוב הזמן 2 אנשים ברכב.

מהתחלה כל קטגוריית ה"אני נראה כמו ג'יפ, מרווח כמו משפחתית ועולה כמו מנהלים" לא נראיתה לי, משלמים על פוזה חסרת כל תועלת, כשבאותו זמן אפשר לקבל רכב שימושי יותר (7 מושבים) ונוח יותר (כן עשיתי נסיעות מבחן על הייטי וCX5).

נסעתי על שבי אורלנדו, גרנד סניק (1.5 DCI עם גיר רובוטי דאבלקלאץ') ואסמקס, גם ניסיתי לבצע נסיעה על ה5008 אבל החבר'ה בלובינסקי קצת מעופפים.

האסמקס מעולה אבל יקר.

נשארו השבי והרנו.

בסופו של דבר יצא לי הבדל של 1000 ש"ח לטובת הרנו(אני מתכוון על הכביש, כולל איבזורים, הטבות ואגרת רישוי).

שני הרכבים נוחים, לדעתי הרנו קצת יותר.

הרנו גם מרגישה טיפה יותר קלילה מבחינת התנהגות ובכלל שטח השמשות הגדולות יוצר אווירה טובה בתא הנוסעים שאפילו הדש בורד המוזר בעיצובו וגם קצת בתיכננו לא מצליח להעיב עליו.

השברולט חזק באופן משמעותי, אבל הרנו חסכוני באופן משמעותי.

אני צופה התרסקות מוחלטת של מחירי המשומשות של שני הרכבים (שילוב של קטגוריה קצת גוססת ויצרנים חסרי מוניטין), כך שאין הבדל כאן.

יש סיבה לחשוש מהמנוע של השברולט? הוא נדיר ובכלל אלא אם הם לקחו אותו מאופל זה לא יצרן עם ניסיון רב כ"כ בדיזלים....

לי הלב אומר רנו, אבל יש סיכוי שזה רק בגלל ששברולט, ועוד מקוריאה הוא עדיין יצרן סוג ב' בתפישה שלי(ללא גיבוי במציאות?)

לסיכום אני לא מצליח להגיע להכרעה, לאף אחת מהן איזה חסרון משמעותי או איזה אס רציני שיצליח להכריע...

יש למישהו נסיון של הרבה זמן עם השילוב של DCI+EDC, אני התרשמי מאוד לטובה מפעולת הצמד, השאלה אם זה רק בגלל שהרכב חדש וזה מתדרר עם הזמן (באקובוסט+פאוור שיפט הפעולה קצת פחות חלקה, וגם בTSן-DSG)

נ.ב.

אני עוקב אחרי השרשור של מבחן ארוך הטווח של האורלנדו כאן בפורום.

פורסם

למה כוונתך שאתה אומר שהחברה בפיג'ו קצת מעופפים? לא קיבלת נסיעת מבחן, המחיר או שלא חזרו אליך? יש סוכנויות באמת שעושות הכל כדי שאנשים לא יקנו. חבר ניסה לקנות לפני שבועיים רכב, השאיר פניה לנסיעת מבחן באתר של יבואן גדול ומכובד ועדין מחכה שיחזרו אליו...אמר לי שאם זה היחס וההתעלמות עוד לפני שקנית, מפחיד אותו מה יהיה אחרי שיקנה.

לצערי אין לי דיעה מוצקה לגבי העדפה מי משני הדגמים שאתה מתלבט לגביהם כי אישית אני לא רואה אף אחד כאפציה רלוונטית, אבל אני מעריך שאתה די צודק בחשש מפני אובדן ערך וקושי במכירה של מכונית נישה מדגם לא פופולארי. ראיתי שכנים ברחוב שמנסים להיפטר מסניק הרבה הרבה זמן עד שבסוף החליטו להשאיר אותה "עד שתמות", פשוט כי אפילו לא הציעו עליה שום מחיר.

פורסם

עשיתי נסיעות מבחן ארוכות על שני הרכבים. מה אני אגיד לך - לדעתי אתה בבעיה.

בבעיה כי לדעתי מדובר באמת בשניים מהרכבים היותר טובים בקטגוריה, לצד ה-5008 המצוין.

כמו שכתבת, הרנו חסכוני בצורה משעמעותית (אצלי עשה בערך 15 קילומטרים לליטר) אבל האורלנדו חזק בצורה משמעותית (אצלי עשה בערך 10 קילומטרים לליטר). שני הרכבים לא מאוד יפים אבל נראה לי שהאורלנדו קצת יותר "אכיל". המושבים נוחים בשניהם, שניהם עם מרווח פנים די דומה (עם יתרון קל לאורלנדו בשורה השלישית, אבל עם חיסרון בתא המטען כשהשורה השלישית פתוחה). בשניהם יש מערכת שמע מקורית לא נוחה לתפעול (באורלנדו בגלל שמסך המגע רחוק מהיד, בסניק בגלל שהתצוגה איטית כמו ביטוח לאומי).

לגבי גירים ומנועים -

המנוע-גיר של הרנו נמצאים גם בדגמים אחרים של היצרן - פלואנס דיזל, מגאן סטיישן ועד כמה שאני זוכר בקרוב גם בקליאו סטיישן החדשה. עד כה לא יצא לי לשמוע על תקלות משמעותיות בשילוב הזה, אבל הוא גם די חדש אז זה לא בהכרח אומר משהו. לחבר טוב שלי יש פלואנס דיזל רובוטית כזאת עם כמעט 25 אלף קילומטרים על השעון. עד כה הכל בסדר למעט קצת רעשים שהחלו להופיע לאחרונה.

מנוע הטורבו-דיזל של האורלנדו הוא למיטב זכרוני לא שייך לאופל במקור אלא משמש רק את דגמי השברולט-גלובאל השונים - קרוז, קפטיבה וכו'. אני לא חושב שצריך לזלזל בתוצרת שברולט-לא-ארה"ב כל כך. זה נכון שבתחילת הדרך היו להם מוצרים ממש לא טובים (ע"ע אוואו) אבל מהר מאוד הם למדו את הטריק ומגמת השיפור שלהם ברורה. החל מהקרוז, הקפטיבה והלאה אל האורלנדו.

בקיצור - בעיה.

אבל אם אתה רוצה להעמיק את הבעיה אני באמת ממליץ לך להתעקש על נסיעת מבחן ב-5008.

עריכה: עכשיו נזכרתי שבאפריל הקרוב אמור להגיע לארץ קיה קארנס החדש. גם אופציה שעל הנייר נראית לא רע בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בפיז'ו התעכבו עם נסיעת המבחן, וכדי למנוע טרטורים מיותרים הסברתי לנציג מה הוצע לי בשברולט, הוא טען שהוא לא יכול להגיע למספרים הללו, אז ירדתי מזה (אני פשוט גם חייב לסנן איכשהו כי כל המועמדות ראויות).

אפריל לא רלוונטי, הרכב חייב להיות על הכביש בסוף מרץ.

פורסם

בכמה ה S_MAX יקרה מהן?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

האסמקס מעולה, יקר ב20 אלף ש"ח לערך, קצת יותר צמא וגם קצת קשה יותר.

אני פשוט לא חושב שאבא שלי יהנה מהערך המוסף של שלדה הדוקה ומנוע כיפי.

בקשר למיצובישי, מהתחלה מיתגתי אוטו כרכב כאילו שטח, הוא גם לא מושך אותי בגרוש, יהיה חלש מהשבי וצמא מהרנו, לא רואה סיבה להכניס אותו למשוואה.

פורסם

אביך משתמש באפשרות להובלת נוסעים מרובים?

לדעתי כדאי לבדוק רכב כמו קיה סול למשל, הוא מאוד מרווח ותנוחת הישיבה גבוהה ונוחה, רוב האנשים יוכלו לשבת שם כשהרגליים בזוית של כמעט 90 מעלות.

אם הוא לא זקוק לגודל אז הוא יקבל רכב קטן יותר שיהיה נוח לתמרון וגם חסכונית יותר. הסול ספיציפית מגיע גם עם מנוע דיזל.

פורסם

אם ככה אז אני עם הרנו.

אני מוצא אותו נאה יותר, נוח (בחינה סטטית בלבד לצערי) ובעל תא נוסעים הרבה יותר נעים.

לדעתי החיסכון יהיה דיי משמעותי ודווקא בתור משומש בגלל מחיר אטרקטיבי ובמידה והרכב ישמר היטב הוא יהיה מבוקש למדי.

פורסם

ואני הקטן חושב שאם עיקר העניין היא הנוחות של אביך והמאזדה 5 מתאימה לו - שיקנה אחת אחרת.

את כל מה שהוא "יבזבז" על הדלק - הוא יקבל חזרה במכירה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאורלנדו מנוע 2.0 ליטר טורבו דיזל, 163 כ"ס מסילה משותפת.

דומה למנוע שמותקן בקפטיבה רק פחות 200 סמ"ק.

יתרונות המנוע: כוח זמין מסל"ד נמוך וברכב הנ"ל שילוב מצוין לגיר האוטומטי.

למה שלא תתאם נסיעת מבחן על שניהם ותחליט?

פורסם

האם נבחנה האפשרות לסיטרואן C3 פיקאסו טורבו דיזל?

גם לה נתוני צריכה חסכוניים, תנוחת ישיבה גבוהה יחסית ומחיר שהוא זול משמעותית משתי החלופות שביניהן קיימת התלבטות.

אפי

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

בגדול חשבתי על הכל (אפילו מרצדס B קלאס קפצה באיזשהו שלב), הצעתי את הקאיה סול אבל אבא שלי משהו קצת יותר מפנק, אז C3 פיקאסו נופלת מאותה סיבה.

ביצעתי נסיעות מבחן הרנו, שברולט ופורד.

אצלנו במשפחה רכב שעונה על הדרישות בד"כ לא נמכר כ"כ מהר ועובר במשפחה, כך שיוצא ששמירת מחיר לא מאוד קריטית והמאזדה מאבדת את יתרונה.

• תוכן חדש...