Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, asix כתב:

אני חושב שרשמתי מספיק פעמים מה צריך לעשות. אולי לא רשמתי את זה כמו דוח אבל אם זה מה שאתה רוצה אסכם לך:

רשימה מעולה אסי, ניכר שהשקעת מחשבה.

אני יכול להסכים עם כל שכתבת, אממה - החיים אינם פשוטים כל כך.

זוכר את המערכון של הגששים בו פורטו דרישות למילוי משרת פקיד בבנק? גבוה, בלונדיני עם עינים כחולות (מהזיכרון, יתכן ולא מדוייק) והתגובה שאחד בעל תכונות אלו ילך להיות טייס במקום פקיד.

קח את עצמך למשל (לא אתה אסי הספציפי, ׳אסי גנרי׳), בטוחני שבשלב מסויים בחייך תחזקת רשימת פעולה שתוביל אותך להצלחה בחיים, לאושר עילאי, תרומה משמעותית לחברה וכו׳. האם הצלחת להשיג את כל אלו במלואן? הרשה לי להניח שבאם התשובה היא כן רבתי, לא היית מבזבז את זמנך בכתיבת תגובות בשירשור זניח למדי.

השורה התחתונה, יש רצוי ויש מצוי - למרבה הצער, ברוב המקרים שניהם לא יפגשו באותה נקודה.

ועכשיו לכמה מהנקודות שהעלית מתוך נסיון להשיב באופן ניטרלי ככל שאוכל, מבלי לטעון לאובייקטיביות מלאה.

1. לשים שרים וחברי כנסת ראויים - נכון לגבי שרים (שהרי אפשר למנות שר שאינו חבר כנסת) אך לא לגבי חברי כנסת הנבחרים במסגרת רשימה/מפלגה פוליטית. במפלגות בהן אין בחירות פנימיות (בנט, לפיד ועוד) התוצאה אמורה להיות נבחרי המנהיג ונאמנות לו, יש מספיק דוגמאות לכישלון השיטה. בחירות פנימיות במסגרת המפלגה אינן הפתרון האידיאלי וסובלות מבריתות/דילים שחלקם מסריחים, אך בעיני מדובר בתשלום סביר במסגרת דמוקרטית.

במסגרת קואליציונית נדרש הראש להתפשר (יש שיאמרו להתכופף) מול המפלגות האחרות שהרי בלעדיהן לא יוכל להשיג את אמונם של חברי הכנסת. 

2. להתעסק רק בנושאים הקשורים למלחמה - יש גם יחסי חוץ, כלכלה, ריצוי מפלגות הקואליציה (לעיתים קרובות באמצעות כספים שאני אישית מתנגד להם נחרצות אך מבין שבמסגרת הפוליטית הישראלית, סביר שראש אחר היה מתפשר באותה מידה אלא באם יעדיף פירוק ממשלתו והליכה לבחירות בזמן מלחמה. תפקידו של ראש הממשלה ובדגש בישראל, מורכב מאד ומצריך גמישות מחשבתית ומעשית - אוהב את זה או לא, זאת המציאות.

3. לשים את האינטרס של ישראל וטובת המדינה לפני הכל - זו כבר השקפה פוליטית ופירוש שלך וזכותך המלאה לחשוב אחרת.

4. לא להיות נגררים - אני ממש בעד אך השאלה איך עושים זאת. מדינה קטנה (יש אומרים מדינת חסות) תכתיב למעצמה הגדולה כיצד להתנהג? תפעל בניגוד לאינטרסים של ארה״ב ותצפה לתמיכתה (כמעט) ללא סייג? אולי באוטופיהלנד.

5. לשים יעדים ברי השגה - זו כבר ׳טענת אריזה׳ כנגד העטיפה במקום התוכן. יש משמעות נכבדה בהטלת מורא על האוייב והרמת המורל שלך. דוגמא קלה: בתקופה שלפני מלחמת ששת הימים, קול הרעם מקהיר הקפיד לתאר בפירוט כיצד הצבא המצרי ישליך את היהודים לים - מי שחושב שלא הייתה לכך השפעה בשני הצדדים כנראה לא מחובר למציאות. זאת ועוד, טקטיקה נפוצה במו״מ היא להציב עמדות/מטרות שאינן תמיד ברות השגה ע״מ להתפשר לכאורה ולהסכים על קווים אדומים.

8. לא לפתוח חזיתות נוספות - סליחה, אם החיזבאלה או החותים יורים לכאן, מתקפת נגד שלנו עליהם מהווה יוזמה שלנו? לא אתה היית זה שהתרעם על אי-טיפול באוהל החיזבאללה? או שבכלל התכוונת שכל עוד לא סיימנו מול החמאס והחיזבאללה, היינו צריכים להמתין מול איראן? 

10. בלחימה, לא יתכן לחזור לאותו מקום 5-6 פעמים - זו כבר טענה אופרטיבית לצבא. יתכן שמשיקולים מדיניים שאינם ידועים לך הייתה עצירה/נסיגה אבל במרבית המקרים מדובר בשיקולים צבאיים (מודיעין/סיכון כוחות ברגע נתון/חוסר באמצעים וכו׳).

ברשותך, אדלג על כמה מהנקודות האחרות ואקבל שנישאר חלוקים לגביהן.

ובבניין ציון ננוחם

• מצחיק 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני טיפה עסוק, אז אענה לך רק על כמה סעיפים:

1. האם הנאמנות למנהיג יותר חשובה מהיכולות הביצועיות? בעיני נתניהו כן, הוא קידם אנשים לפי הקריטריון הזה בלבד. כשנתניהו מקדם הבחירות הפנימיות הן די פיקציה - ומדינת ישראל מקבלת "הנהגה" סוג ז', ואני עדין.

2. מדיניות.חוץ, כלכלה וכו':הם חלק מניהול המלחמה. אבל חוק ההשתמטות והכספים הקואליציוניים הם חבלה מכוונת במאמץ המלחמתי. אבל מה זה חשוב - העיקר נתניהו. זוכר שבאחת ממשלות הקורונה הקצרות החוק היחיד בערך שעבר היה פטור ממס,לנתניהו? כשאךה סדרי העדיפות המדינה נדרסת.

3. אתה כנראה לא מבין מהו נבחר ציבור - תפקידו לדאוג לציבור, לא לעצמו.

אבל, כפי שכתבתי אתמול, הרמתי ידיים. אין לי ציפיות שמישהו מכור כמוך יחשוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, waterman כתב:

במסגרת קואליציונית נדרש הראש להתפשר (יש שיאמרו להתכופף) מול המפלגות האחרות שהרי בלעדיהן לא יוכל להשיג את אמונם של חברי הכנסת. 

אתה עושה לעצמך רציונליזציה של מהלכים שאתה לא אוהב כדי לפתור לעצמך את הדיסוננס הקוגניטיבי שאתה מצוי בו.

נכון שכל ראש ממשלה בהיסטוריה היה חייב להתפשר על משהו. אבל יש הבדל עצום בין פשרה של בן גוריון על 400 תלמידי ישיבה לבין המצב היום. וזו סתם דוגמה, זה נכון לכל תחום שבו הממשלה הזו עוסקת.

אתה פשוט אומר שכל הפשרות שוות, כדי להקל על עצמך.

לפני 13 דקות, waterman כתב:

סביר שראש אחר היה מתפשר באותה מידה

פה אתה כבר מניח הנחה שלא מעוגנת במציאות ומתבסס עליה כעל עובדה מוצקה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

אבל, כפי שכתבתי אתמול, הרמתי ידיים. אין לי ציפיות שמישהו מכור כמוך יחשוב.

ספריאל, כשאתה ענייני - תענוג לקרא את דבריך.

אבל כשאתה נסחף להדבקת תגיות, אין לי עניין להיסחף לויכוח בסגנון.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, waterman כתב:

ספריאל, כשאתה ענייני - תענוג לקרא את דבריך.

אבל כשאתה נסחף להדבקת תגיות, אין לי עניין להיסחף לויכוח בסגנון.

זה מדהים שאתה לדעתי בפער אחד מהאנשים הכי רעילים שהיו פעילים בשרשור הזה מאז ומעולם, ואתה עדיין כל פעם קופץ בחזרה ל"טריק" הזה, כאילו הסגנון של אחרים זו בעיה. כי מה? כשאתה מספר שאחרים בונים תפיסת עולם על סמך כותרות, או מה שזה לא היה - אז זה לא "תגיות", נכון? זה אבחנות מחקריות על סמך הכירות ארוכת שנים עם משתתפי הדיון?

...

לנושא עצמו: אתה עוטף את ה"תראה לי אחד שיכל להחליף אותו" בהרבה מילים. וכמו בגרסאות המקוצרות יותר של זה, המסקנה הלוגית היא שאין בכלל סיבה לעשות בחירות. למה? נתניהו מוציא את המקסימום ועל הצד הטוב ביותר מכל דבר שתלוי בו. וכל מה שמצליח פחות - זה בגלל אחרים שהוא לא יכול לשלוט בהם. אז למה לבזבז סכומי עתק על קמפיינים, תשדירים, פרסומות, עובדים, ועדות? ביבי המלך, וזהו. וכשהוא, חלילה, לא יכול יותר להיות מלך - נחזור לשרשור ונחליט: או שסוגרים את הבסטה, וחוזרים לגולה. או שאולי בכל זאת נעביר את השלטון הישר לילד"ז ממיאמי.

עריכה:

אגב, הנה עוד משהו שהייתי עושה אחרת: אמורים להחליט מחר נראה לי על החזר כלשהו למשלמי משכנתאות בישראל. עלות צפויה: כמה מיליארדים. מקור תקציבי: לא קיים. אבל מה? בטח יביא עוד כמה קולות למלך, בבחירות שגם ככה אין סיבה לקיים, כי "תראה לי אחד שיכול להחליף אותו". 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 6
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

זה מדהים שאתה לדעתי בפער אחד מהאנשים הכי רעילים שהיו פעילים בשרשור הזה מאז ומעולם,

תודה יבגני, לא ציפיתי למחמאה כה יצירתית מצדך.

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

המסקנה הלוגית היא שאין בכלל סיבה לעשות בחירות.

להיפך, במערכת דמוקרטית, אחת הפריבילגיות של האזרחים היא להחליף את השילטון באמצעות הצבעה בבחירות.

יעלו המועמדים את מצעי מפלגותיהם, ישכנעו את קהל הבוחרים בכישוריהם ויעיפו את נתניהו והליכוד.

טענתי שעד כה, אני לפחות לא רואה מי מהם עם יכולות מופלגות לעשות זאת (כמכלול, ודאי שפרטנית יש טובים ממנו) בצורה טובה בהרבה.

יתכן כמובן שאני טועה/עיוור/מכור/אטום (אתה מוזמן לבחור ביותר מאפשרות אחת ולהוסיף משלך) אך בניגוד אליך, מוכן להקשיב ופתוח לשכנוע במקום להיות דוגמטי.

אניח שדברים יגרמו לך לפרץ 😂 בלתי נשלט, זה בסדר - גם אתה משעשע אותי מדי פעם.

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 29 דקות, waterman כתב:

יעלו המועמדים את מצעי מפלגותיהם, ישכנעו את קהל הבוחרים בכישוריהם ויעיפו את נתניהו והליכוד.

לא להציע מצע זה דווקא פטנט של הליכוד בעשור האחרון פלוס מינוס

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, waterman כתב:

להיפך, במערכת דמוקרטית, אחת הפריבילגיות של האזרחים היא להחליף את השילטון באמצעות הצבעה בבחירות.

טענתי שעד כה, אני לפחות לא רואה מי מהם עם יכולות מופלגות לעשות זאת (כמכלול, ודאי שפרטנית יש טובים ממנו) בצורה טובה בהרבה.

יתכן כמובן שאני טועה/עיוור/מכור/אטום (אתה מוזמן לבחור ביותר מאפשרות אחת ולהוסיף משלך) אך בניגוד אליך, מוכן להקשיב ופתוח לשכנוע במקום להיות דוגמטי.

אניח שדברים יגרמו לך לפרץ 😂 בלתי נשלט, זה בסדר - גם אתה משעשע אותי מדי פעם.

למילים שאתה בוחר להשתמש בהן אין משמעות. כמו שספריאל העיר לך, וזו רק דוגמא, אתה מצביע למפלגה שלא מפרסמת מצע כבר איזה עשור. וזה לא רק שינוי קוסמטי למשל. כשיש יותר ויותר מתפקדים מחסידות גור, לדוגמא, למפלגה - יהיה אולי קצת קשה לדבר על רפומרות כלכליות ושוק חופשי, שכלאורה, פעם, עניינו את מצביעי הליכוד.  אבל לא נראה שזה מפריע לאיש מכם שאתם אפילו לא יודעים למה אתם מצביעים. כמובן, בראש המפלגה גם יש את המנהיג הנצחי, שנתפס משקר כל כך הרבה פעמים, עד שפשוט הפכתם את זה לסגולה והוכחה לכישורים שלו - "הבטיח נצחון מוחלט?! נו באמת, הבדיחה עליכם. הרי ברור שהוא משקר" וכו'. 

כמובן, גם ברמה פרטנית יותר, כמו ביביסטים אחרים, אתה מציג את הנוסחה שכבר הצבעתי עליה - "כל מה שטוב - טוב בזכותו. כל מה שרע - רע בגלל אחרים". מול תפיסה כזו אין שום דבר שאף אחד אחר יכול להגיד שיערער עליה. וזה כמו לנהל ויכוח על קיומו של אלוהים. ולכן גם אין בזה טעם. ואתה כנראה גם לא מבין את זה, אבל איש מאיתנו לא מנסה לשכנע אותך או ביביסטים אחרים. התקווה שלנו היא לא שאתם תעברו תהליך גמילה פתאומי. אלא שפשוט יהיו מספיק קולות למחנה שלא מורכב מחרדים \ חרדלים \ ביביזם. וזהו. ואז אולי, אחרי עוד איזה שנה שתקראו לו "ראש הממשלה שלנו" תתרגלו שבכל זאת יש חיים גם בלעדיו.

וכן, פריבלגיה של אזרחים להצביע זה אחלה. אני לא מומחה למדע המדינה, אבל אני חושב שההגיון הבריא יכול לאפשר לנו להגיע למסקנה שהנוסחה הזו גם עובדת כשמאחוריה מתקיימת הנחת המוצא המובלעת - אנשים יוצאים להצביע כדי להטיב עם עצמם, עם החברה שלהם, המדינה שהם חיים בה ביחד. לצערי זה לא קיים היום בליכוד. כלוומר, בוודאי, יש חלק, מניח לא גדול במיוחד, שמתפרנס ממנעמי השלטון. אחרים? הופכים את זה לחגיגת התמסרות למנהיג העליון וזהו. וזה אכן די מצחיק שאתה מדבר איתי על "דוגמטיות", כשרמת הטיעונים שאתם מנפיקים כדי להצדיק את זה כבר די מתקרבת להסברים התיאולוגים שאפשר למצוא אצל מאמינים על שאלות מרתקות כמו "איפה אלוהים היה בשואה?". 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 50 דקות, יבגניפ כתב:

אתה מציג את הנוסחה שכבר הצבעתי עליה - "כל מה שטוב - טוב בזכותו. כל מה שרע - רע בגלל אחרים".

לזכותו יאמר שהוסיף הרחבה לנוסחה: מה שרע - גם ככה אף אחד אחר לא היה עושה יותר טוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, waterman כתב:

רשימה מעולה אסי, ניכר שהשקעת מחשבה.

אני יכול להסכים עם כל שכתבת, אממה - החיים אינם פשוטים כל כך.

זוכר את המערכון של הגששים בו פורטו דרישות למילוי משרת פקיד בבנק? גבוה, בלונדיני עם עינים כחולות (מהזיכרון, יתכן ולא מדוייק) והתגובה שאחד בעל תכונות אלו ילך להיות טייס במקום פקיד.

קח את עצמך למשל (לא אתה אסי הספציפי, ׳אסי גנרי׳), בטוחני שבשלב מסויים בחייך תחזקת רשימת פעולה שתוביל אותך להצלחה בחיים, לאושר עילאי, תרומה משמעותית לחברה וכו׳. האם הצלחת להשיג את כל אלו במלואן? הרשה לי להניח שבאם התשובה היא כן רבתי, לא היית מבזבז את זמנך בכתיבת תגובות בשירשור זניח למדי.

השורה התחתונה, יש רצוי ויש מצוי - למרבה הצער, ברוב המקרים שניהם לא יפגשו באותה נקודה.

ועכשיו לכמה מהנקודות שהעלית מתוך נסיון להשיב באופן ניטרלי ככל שאוכל, מבלי לטעון לאובייקטיביות מלאה.

1. לשים שרים וחברי כנסת ראויים - נכון לגבי שרים (שהרי אפשר למנות שר שאינו חבר כנסת) אך לא לגבי חברי כנסת הנבחרים במסגרת רשימה/מפלגה פוליטית. במפלגות בהן אין בחירות פנימיות (בנט, לפיד ועוד) התוצאה אמורה להיות נבחרי המנהיג ונאמנות לו, יש מספיק דוגמאות לכישלון השיטה. בחירות פנימיות במסגרת המפלגה אינן הפתרון האידיאלי וסובלות מבריתות/דילים שחלקם מסריחים, אך בעיני מדובר בתשלום סביר במסגרת דמוקרטית.

2. להתעסק רק בנושאים הקשורים למלחמה - יש גם יחסי חוץ, כלכלה, ריצוי מפלגות הקואליציה (לעיתים קרובות באמצעות כספים שאני אישית מתנגד להם נחרצות אך מבין שבמסגרת הפוליטית הישראלית, סביר שראש אחר היה מתפשר באותה מידה אלא באם יעדיף פירוק ממשלתו והליכה לבחירות בזמן מלחמה. תפקידו של ראש הממשלה ובדגש בישראל, מורכב מאד ומצריך גמישות מחשבתית ומעשית - אוהב את זה או לא, זאת המציאות.

3. לשים את האינטרס של ישראל וטובת המדינה לפני הכל - זו כבר השקפה פוליטית ופירוש שלך וזכותך המלאה לחשוב אחרת.

4. לא להיות נגררים - אני ממש בעד אך השאלה איך עושים זאת. מדינה קטנה (יש אומרים מדינת חסות) תכתיב למעצמה הגדולה כיצד להתנהג? תפעל בניגוד לאינטרסים של ארה״ב ותצפה לתמיכתה (כמעט) ללא סייג? אולי באוטופיהלנד.

5. לשים יעדים ברי השגה - זו כבר ׳טענת אריזה׳ כנגד העטיפה במקום התוכן. יש משמעות נכבדה בהטלת מורא על האוייב והרמת המורל שלך. דוגמא קלה: בתקופה שלפני מלחמת ששת הימים, קול הרעם מקהיר הקפיד לתאר בפירוט כיצד הצבא המצרי ישליך את היהודים לים - מי שחושב שלא הייתה לכך השפעה בשני הצדדים כנראה לא מחובר למציאות. זאת ועוד, טקטיקה נפוצה במו״מ היא להציב עמדות/מטרות שאינן תמיד ברות השגה ע״מ להתפשר לכאורה ולהסכים על קווים אדומים.

8. לא לפתוח חזיתות נוספות - סליחה, אם החיזבאלה או החותים יורים לכאן, מתקפת נגד שלנו עליהם מהווה יוזמה שלנו? לא אתה היית זה שהתרעם על אי-טיפול באוהל החיזבאללה? או שבכלל התכוונת שכל עוד לא סיימנו מול החמאס והחיזבאללה, היינו צריכים להמתין מול איראן? 

10. בלחימה, לא יתכן לחזור לאותו מקום 5-6 פעמים - זו כבר טענה אופרטיבית לצבא. יתכן שמשיקולים מדיניים שאינם ידועים לך הייתה עצירה/נסיגה אבל במרבית המקרים מדובר בשיקולים צבאיים (מודיעין/סיכון כוחות ברגע נתון/חוסר באמצעים וכו׳).

ברשותך, אדלג על כמה מהנקודות האחרות ואקבל שנישאר חלוקים לגביהן.

ובבניין ציון ננוחם

פששש......פטרת את הראש ואת השרים כל כך מהר. 

שאלת מה אפשר לעשות אחרת. רשמתי 14 דברים שבהחלט היה רצוי לעשות אחרת. וזה לא קשור בימין ושמאל. זה קשור בלנהל מדינה. זה ממש לא באוטופטיהלנד.

נתת לי את הדוגמא עם האוהל? באותו זמן לא הייתה שום חזית פתוחה ועדיין בחרו לא להתעסק בזה.

הבעיה שה"ימין" לא מסוגלים להעביר ביקורת הכי קטנה על הראש ומנרמלים נורמות פסולות בניהול תקין של המדינה.

במקום שהימין יודה שיש בעיה ויריצו מחליף לבובה הזאת שנקראת נתניהו, ממשיכים להריץ אותו וממשיכים לבלוע את החרא כי גם השמאל בולע חרא.

לגבי הליכוד כמפלגה "דמוקרטית" - הרשה לי לגחך.בדרך כלל אף אחד לא מתמודד וכל מועמד שהחליט להתמודד מול נתניהו בפריימריז חוסל. ממש דמוקרטיה במיטבה. מזכיר את מי שיתמודד מול הצפון קוראני. מעניין מה יקרה לו.

לגבי "הפריימריז" - זה מקור של שחיתות ומפעל ג'ובים פר אקלסנס. תדאג לי ואדאג לך. נשים בצד שנתניהו מצא שיטה לעקף את הפריימריז ומנחית עליהם שריונים בלי חשבון. 

אז מה שווה השיטה? מה זה נותן לאדלשטיין שסיים במקום השני בפריימריז כאשר הראש לא סופר אותו?

הבעיה של המצביעים של ה"ימין" שהם רואים את הרעל שמפמפים בערוץ השופרות. אין לי בעיה עם דעות אחרות. יש לי בעיה כאשר רואים שדברים לא מנוהלים נכון ומנרמלים את זה במשפט - "אין אף אחד אחר".

מתי ראית מנחים בערוצים אחרים קוראים למצביעי ימין ביביסטים? בערוץ 14 כל מי שלא בצד של ביבי הוא קפלניסט או שמאלני או בוגד.

לך, יש איזה שהוא ביקורת על הממשלה והעומד בראשה? היה אפשר לעשות דברים אחרת או שאתה אומר, אם נתניהו בחר במהלך מסויים אז זה בטוח שהמהלך הכי טוב שאפשר לעשות?

אתה באמת מרוצה מהתפקוד של השרים השונים: קיש בחינוך? ברקת בכלכלה? סמוטריץ באוצר? בן גביר בבטחון לאומי? מירי רגב בתחבורה? אתה באמת חושב שהאנשים האלה מתאימים? המדינה מתפקדת לדעתך?

• אהבתי 6
פורסם

את מי יעניין איך מרכיבים את הרשימה?

תציג לי מוצר תחרותי ויש סיכוי שתקבל את הקול שלי.

ולגבי מי שחושב שהוא יותר טוב הוא תמיד יכול להקים רשימה משלו ולבדוק את זה מול הציבור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אז מי בעל הבית? 

מציע למי שיש פייסבוק לקרוא את הפוסט של אביר קרה מהיום (ולעקוב אחריו בכלל). 

צילמתי מסך למי שאין. 

הדברים האלו מטרידים אותי הרבה יותר מאשר המלחמה עם אירן. 

נ.ב 

התמונות עלו מהסוף להתחלה

Screenshot_2026-04-18-18-50-32-104_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2026-04-18-18-50-25-733_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2026-04-18-18-50-11-752_com.android.chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין משילות אבל היי, יותר קל עכשיו להוציא רישיון לאקדח. לא לך, אבל לאנשים אחרים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ותודה למי שהביאנו עד הלום,

שר הבטל"א.

**  לידיעת המצביעים המאושרים לשר -

היום בסוף מהדורת החדשות KAN11, הקלטות מצמרת המשטרה,

על ההצלחה הגדולה בתפקיד.

-- אל תראו מופתעים.

הבטיחה אילה חסון שאי אפשר לחשוד בה כחובבת האופוזיציה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

עוד הישג של מר ליגה אחרת.

רם עמנואל, בן של חבר אצל מירושלים. יהודי ציוני. התנדב שבועיים בצה״ל במלחמת המפרץ הראשונה. היה ראש עיריית שיקגו וראש הסגל של אובמה. הוא שחתום על חבילת הסיוע הכי גדולה לישראל. מדבר על זה שנגמרו הימים של הסיוע הצבאי לישראל.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...