Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלילה צפיתי קצת בראיון של אלון לוי עם הסורית/לבנונית הפרו ישראלית.

זה קצת שופך אור על החברה הלבנונית.

יש שם קטע שהיא לא התכוונה שיצא מצחיק אבל ככה זה יצא, כשהיא מסבירה מאיפה הלבנונים מקבלים את הדיסאינפורמציה שלהם על ישראל - נסראללה ו"הארץ".

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

https://www.ynet.co.il/economy/article/hjyg9ikp0

מצד אחד, סלאמתק. אם זה יפגע במעלימי מס וארגוני פשיעה - מבורך.

מצד שני, רשום "תורחב חובת הדיווח של בעלי הכנסות". זה צריך להיות דו כיווני.

מדווחים על הכנסה X, התוכנות שלכם יודעות להגיד לו במדויק כמה הוא חייב, אל תסבכו אותו. כמו כן, אם למישהו מגיע החזר מס - אתם יודעים את זה, תשחררו את הכסף מיוזמתכם.

על מי אני עובד, הם רק ייקחו עוד.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

מדווחים על הכנסה X, התוכנות שלכם יודעות להגיד לו במדויק כמה הוא חייב, אל תסבכו אותו. כמו כן, אם למישהו מגיע החזר מס - אתם יודעים את זה, תשחררו את הכסף מיוזמתכם.

בוא נפשט קודם את מערכת המיסוי בישראל לפני שמתחילים להתעסק בביטול שטרות וגבייה.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

עידן ארץ בירבר על זה לא מזמן.

וכמובן איכשהו דחפו לשם את המטה למלחמה בפשיעה הערבית, כאילו בפושעים יהודים לא צריך לטפל (אה נכון הם בוחרים וחברים של השליט... שכחתי)

נאמר:

ציטוט

התוכנית כוללת את הוצאתו של השטר מהמחזור בעוד זמן קצר, כאשר גורם כלכלי בכיר הדגיש כי פעולה כזאת תהיה אפקטיבית רק אם יוכרז על ביטול השטר בדחיפות ותתאפשר החלפתו רק למשך ימים אחדים, מה שיקשה על גורמי פשיעה להיפטר ממיליוני שטרות שבהן מחזיקות כנופיות שונות.

בעוד זמן קצר. 

אם עידן ארץ כבר דיבר על זה, ועכשיו כתבו ב טמקא, כול משפחת עבריינים סבירה התחילה כבר להחליף את השטרות מזמן, ועכשיו הם רק יאיצו את התהליך.

בקיצור הולכים לעשות מלא רעש וצילצולים, אבל ההון השחור ישאר.

וזה בלי להתייחס לעיניין עצמו שהוא גם מפגר.

אה, ורציתי להגיד שהחזר מס בהולנד זה די ללחוץ next next next ולמלא כמה דברים. והופס - הכסף אצלך בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בארץ, לעצמאיים, אפילו לא מסוגלים לחבר את מערכת מקדמות המס לביטוח לאומי. עולם הפשע תמיד נמצא שני צעדים לפחות לפני הרשויות, בתחום הזה אין ברירה אלא להתחיל דווקא מהקטן, זה שלא דורש חשבונית מהמתקין לדוגמה, ואז לעלות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה יתן להם לבטל שטרות של 200? לא מצליח להבין את ההיגיון. אז ימשיכו לשלם בשחור בשטרות של 100.

מעבר לזה, הם רוצים דיווח על כל עסקה מעל 5000 ש"ח. סבבה, רק איך בדיוק? 

הם רוצים להעביר אנשים בכח לקריפטו...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 8.9.2024 בשעה 23:14, oryo כתב:

1. אתה רושם ״כרגע״ ו״נק׳ הזמן הזו״ - לדעתי חשוב להיות מדויקים (לא בקטע של ניטפיקינג, כי זה מהותי): זה לא כרגע וזה לא נק׳ זמן, אין התכנות ל״חיסול חמאס״ בלי חיסול החטופים, כי החטופים בידי חמאס וכבר ראינו שהם מיישמים טקטיקת ״רצח אם ישנה התכנות לשחרור״. כולנו מכירים את הסטטיסטיקה של כמה הוצלו לעומת כמה מתו. אין היתכנות לחטופים בבית בלי הישרדות חמאס והמשך שליטה שלו ברצועה, וכפועל יוצא בזאת 7/10 נוסף, ויותר גרוע מכך, מזרח תיכון שלם שרואה מה אפשר לעשות לנו ולשרוד. רואים את הנזק, אבל רואים שגם שורדים. 

פלוני יכול להיות בעד חיסול חמאס במחיר חיי החטופים, אבל הקטע הזה של לרצות לחסל את חמאס ואת החטופים בבית זה ליטרלי לאכול עוגה ולהשאיר שלמה. נדמה לי שאני ואתה רואים עין בעין אבל חשוב להבין ולהפנים את זה אם מנסים לנהל שיח ענייני בין אלטרנטיבות גרועות.

זה לא בהכרח נכון. נכון כרגע. אבל, אני חושב שככל שנתקדם צבאית, יגבר הסיכוי שתראה חטופים חיים ותישאר לך ההזדמנות לחזור להילחם בטווח הקרוב. צריך זמן בשביל זה. צבאית. מאידך זה סיכון כי בכל יום שעובר החטופים יותר ויותר בסיכון, זה נכון. 

2. יש סתירה מובנית, אתה אומר ״נכון לשלם כל מחיר״ ובד בבד אומר שאסור להפסיק להלחם.

סיבכת יותר מדי. תוסיף את המילה למעט בין שני חלקי הפסקה. אני בעד כל מחיר למעט, שני הסעיפים שכתבתי. אם זה המחיר, מעדיף לוותר על חיי החטופים. חשבתי שזה יצא ברור, מקבל בעיה בניסוח שלי. 

זה המשך ישיר של הגישה מ(1) מבחינת הרצון לאכול עוגה שלמה. אין קונסטלציה שהם משחררים לנו את קלף המיקוח היחיד שלהם בזמן שאנחנו כותשים את עזה, ולא ברור לי מניין הציפיה שהם יקבלו עסקה שליטרלי לא ניתן לקבל. זה יהיה אפשרי בעיניי, אם למשל נגיע לסינוואר או מאוד נתקרב אליו והוא יסכים להגליה (ושעזה תישרף). האם זה הימור? ברור. האם כל יום שעובר זה סיכון לחטופים? כן. האם אפשר להגיע לסינוואר? כן. האם אנחנו קרובים, לא יודע. 

זה מחזיר אותנו לסעיף 1 ולכך שבאלטרנטיבה בין להלחם בעזה ובין לראות חטופים בבית, נדמה (ע״י פרשנות מילולית של דבריך) שאתה בוחר באופציה 1 - תקן אותי אם אני מפספס פה משהו. אני בוחר בחטופים בכל מחיר, למעט שני הסעיפים שציינתי. במידה והחזרת החטופים היא חלק מהסכם בו חמאס נשאר בשליטה (בין אם באופן ישיר או עקיף) ומדינה פלשתינית שבפועל תישלט ע"י חמאס - מעדיף להמשיך להילחם. 

אם זו השורה התחתונה, שהמשך לחימה בעזה היא תוצאה עדיפה על חטופים בבית, אז זו דעה לגיטימית אבל ממש לא ברורה. מה פונקציית המטרה שלך? אני מניח שלראות עזתים מתים זה לא הקטע של ניקו, כנראה יותר העניין של חיסול חמאס. אם אתה מאמין שיש יותר התכנות להלחם בהם עד אחרון החמאסניקים (או לחלופין אובדן מסה קריטית עד כדי קריסה פנימית) מאשר האלטרנטיבה שמתישהו ייגמר לנו האשראי מבעלות הברית, אז זו דעה לגיטימית אבל מעט תמוהה בהינתן ההישגים המעוטים-יחסית שיש לנו אחרי 11 חודשים, ותחת ההבנה שהעצימות הגבוהה כבר מאחורינו. לי זה נראה יותר כמו משאלת לב מאשר אסטרטגיה ברת-קיימא, וכשאני מפקטר פנימה את אובדן חיי האדם (שלנו, הם לא מעניינים) אז זה נשמע לי כמו bad deal.

אנחנו לא עם מעט הישגים. חיסלנו חלק ניכר מהכוח של חמאס ועזה נראית כמו חורבה לאחת גדולה. ייקח להם שנים להשתקם. העצימות הגבוהה אכן מאחורינו, וזו לדעתי טעות. גם בעצימות נמוכה לאט לאט מפרקים את חמאס וזו שאלה של זמן עד שנגיע לכולם. הבעיה היא שהזמן הזה יכול להיות שנים. והאשראי אכן נגמר כי פוליטיקה אמריקאית והמצביעים של האריס וביידן הם שונאים שלנו. אני חושב שביבי מושך לבחירות, אבל נראה. אני חושב שניהול המלחמה של ביבי הוא כישלון מוחלט. ממה שאני מבין אתה אומר שבפועל הניהול כל כך כושל שעדיף כבר לקבל את החטופים ולתת לחמאס להמשיך לשלוט ולהשתקם ברצועה וכשיתקפו עוד איקס שנים שוב לתת בראש. זו דעה לגיטימית שאני לחלולטין מקבל, אבל בעיניי מסוכנת לנו, לא בג לל החמאס עצמו, אלא בגלל החבר'ה מסביב שמסתכלים. אולי הפתרון זה באמצע. להחריב עוד קצת את עזה כולל תושביה ואז לצאת כשבאמת אין שם בניין אחד עומד (וזה לא רחוק מזה). לא יודע. 

לחלק השני אני לא מתייחס כי החלק הראשון blocker והחלק השני הוא גם ככה נושא טעון ומורכב, וההודעה ארוכה ומשעממת מדי כמו שהיא :)

3. אני לא סגור על מה זו העסקה במתכונתה הנוכחית, אתה מתייחס להצעה האמריקאית? בכלליות אני כל הזמן רואה את התגובות סטייל (בהקצנה) ״אני נגד עסקה שתיתן לפלסטינים מדינה זכות שיבה ירושלים וטיסות חינם באלעל לכל החיים״ - כאילו זה מה שעומד על הפרק בכלל. סוג של זרימה עם ההטרלות של ביביהו.

ביבי, גדול הפוליטיקאים והאסטרטג מס׳1 בגלקסיה, לא מציג שום עסקה נורמלית בעצמו. רק בלבולי מח על נצחון מוחלט וכו׳. עוד כשלון (מיני רבים) בניהול המלחמה, הסכסוך, המדינה ובכלל.

זה לא קשור לביבי. אלו אמירות של החמאס. אנחנו הסכמנו למתווה האמריקאי שבסופו צה"ל היה יכול לחזור להילחם. ביבי התעקש על פילדלפי שזה טמטום מוחלט, כי לא זו הייתה המחלוקת. החמאס בשום שלב לא הסכים לאף הצעה שבה לישראל תהיה היכולת להמשיך לחזור להילחם בעזה. חשוב להבין את זה, כי זה הבסיס של הכל. 

**

ישראל אמורה להציע עסקה נורמלית, ולתת לחמאס לדחות אותה כי הם חבורה של פנאטים.

להזכירך בהתחלה קיבלנו את המתווה האמריקאי. חמאס סירבו. ואז התחילה מלחמת הטמטום בין ביבי לאמריקאים. משם הכל הלך פייפן. 

ישראל לא ממש עושה אפילו את זה, כי הבייס כ״כ מורעל שדברים ״נורמליים״ כמו ״נפסיק להפוך אתכם למגרש חניה״ הם בגדר ייהרג ובל יעבור אצל רבים בציבור, ע״ע סעיף 2.1. שנכתב ע״י אדם שנמצא בבירור ברף העליון של הספקטרום ההשכלתי/רציונלי. אם הציבור הישראלי לא מוכן לשקול הפסקת לחימה בעזה, שלא יבלבל בשכל על חטופים בחיים, שיאמר שעדיף שהם ימותו מאשר שאנחנו נפסיק לכתוש את עזה ולפחות יהנה מהפירות של ״לא מבצעים מו״מ עם טרוריסטים״.

מסכים וכתבתי את זה לפני כמה עמודים. שיקחליטו ויגידו מפורשות. 

הקטע הזה של עוגה שלמה לא עוזר לאף אחד, חוץ מביבי, ונראה לי שאנחנו מסכימים שלעזור לביבי זה לא באינטרס שלך ושל שארית הציבור הימני-רציונלי.

**

כבר לא מגיב לניקו - אלא תגובה כללית להמון מלל שנכתב כאן המון פעמים:

כל הדיבורים האלו על ״בואו נשקר להם, נכנס לעסקה ואז נשבור אותה 2 דק׳ אחרי שהחטופים בידינו״ מראה כמה עמוק חלחלה מנטליות zero-ownership של ביבי האפס. מדינות מערביות עולם 1 לא אמורות להתנהל כמו ארגוני טרור או מדינות עולם 3. למילים והסכמים יש משמעות. ביבי, האפס, הוא שקרן פתולוגי. לכן כולם שונאים אותו, ולכן הוא מוקף באמבות חדלות אישים ויכולות - אנשים חזקים/נורמליים לא מסוגלים לעבוד עם אדם שכאוס ושקרים הם המודוס אופרנדי שלו.

אם אני הייתי מקבל החלטות, הייתי מציע עסקה שהצד השני לא מבסוט עליה - אבל אמור להיות מסוגל לקבל. משהו סטייל הפסקת לחימה ונסיגה מדורגת בהינתן צ׳קפוינטס (כל החטופים כולם בשחרור מדורג), והידברות על פתרון קבע שהוא מדינה פלסטינית בקונסטלציה כלשהי, שוב, בתצורה מדורגת כי הם לא יקבלו שום דבר תוך חודש.

הצד השני הוא ארגון טרור, רוב הסיכויים שלא היה מסכים לעסקה שכזו - וזה היה נותן לנו עוד יותר רוח גבית להתנהל כפי שצריך להתנהל. מקל וגזר.

אבל רוב הישראלים מאמינים בשיטת המקל והמקל, מתפלאים שזה לא עובד, ומאשימים את העולם באנטישמיות ואנשים כמוני ב״חוסר הבנה״ או משהו בסגנון.

אתה אשכרה מאמין שגזר יעבוד עם הפלשתינים? עם חמאס? או שאתה רק מציע להציע אותו למראית עין בשביל להרוויח לגיטימציה למקל? שואל מסקרנות. 

והזמן עובר, החטופים מתים, ישראל נשרפת והלב נשבר.

איזה בזבוז.

בתאריך 9.9.2024 בשעה 00:08, David32 כתב:

רגע, התמקחו על זה הרבה. אני עדיין אומר שלדעתי היינו צריכים פשוט להסכים. הפסקת הלחימה הזמנית, בתנאים שלהם, מה שזה לא יהיה, היה מחזיר לנו עוד אנשים חיים. 

ואנחנו כמובן לא יודעים על מה זה נופל היום. הסיבה שאתה לא יודע את התנאים, זה כי אם היית יודע את התנאים ועל מה זה נופל, אני חושב שהמחאות של עכשיו היו נראות קטנות. 

אבל, לאור זה שעברה חצי שנה ולא הרווחנו *כלום* בזמן הזה - היה צריך לקחת את העסקה עוד אז. כול עסקה. 

מעולם החמאס לא הסכים לקבל הצעה שכללה הפסקת לחימה זמנית. אנחנו כן.  זה נופל היום על זה. 

לא, אני גם לא רואה את השאלות האלה כמקשות. פשוט זה מאוד מוזר לי שזה הופך לכך שאני רוצה להיכנע לחמאס. 

אני מסכים עם רוב מה אור כתב, ובאמת לא חושב שיש לי הרבה מה להוסיף, מה שכן השורות האחרונות של אור זה בדיוק "לעשות עסקה בתנאים של חמאס" - לפחות לפי מה שאתה כתבת.

שזה כאילו נשמע כסוג של בגידה כשכותבים את זה ככה. [אגב, אם זה מקל עליך, אין לי בעיה להיות הבוגד (כמו שאין לי בעיה להיות הקונספירטור)]

לא בגידה. גם לא אמרתי כניעה, אתה מבלבל אנשים אחרים. כתבתי שזו דעה לגיטימית וכתבתי מה הבעיה שלי איתה. קרא את התגובה למעלה לאור. 

אבל לאור זה שאין לך פתרון, ולא הצעת שום דבר ריאלי (כפי שאור כבר פירט ותכלס גם אתה ציינת) - אתה סתם רוצה להשאיר את ישראל בלימבו הזה, שבו ברור שהחמאס מרוויח. 

אין לי פתרון כי אין לי את כל הנתונים ואין לי את כל ההבנה האסטרטגית העמוקה שיש לך בניהול מלחמות ומדינות. הפתרון שלי הוא להמשיך צבאית בעצימות גבוהה ולא כמו עכשיו. הפתרון שלי הוא להיות יצירתי ולהציע הצעות שיש סיכוי שהחמאס יסכים להם ולא מה שביבי מציע. הפתרון שלי הוא אולי כולם תמורת כולם ולא בשלבים. בזמן הזה צהל יוצא עד אחרון החיילים מעזה אבל אחרי הכל יוכל לחזור להילחם במידה ותהיה הפרה וחזרה לטרור (ואז זה קל כי החמאס יפר בטוח). משהו שהחמאס אולי יקבל. אלו מספר אפשרויות סבירות, שלא הצענו מעולם. אבל כם אם נציע זה לא רלוונטי כי לחמאס יש תנאי בסיס שהם מודיעים עליו תמיד. "לא נקבל פתרון שלא כולל הפסקה מוחלטת של הלחימה ושיקום הרצועה תוך כדי קבלת ערבויות מארה"ב ומדינות המערב". 

בייסיקלי החמאס פלוס מדיניות של ה 15+ שנים האחרונות + חוסר החלטיות ויצרתיות וחוסר יצירת הזדמנויות של הממשלה הנוכחית יצרה מצב שהוא כולו win win לחמאס. נכון. 

אז אם כבר אנחנו מפסידים, היינו צריכים להיכנע לפני מלא זמן ולהציל כמה שיותר חטופים.

אנחנו לא מפסידים. גם אם מחר כל החטופים מתים. לא הפסדת. אז מתו 1500 איש ב7/10 ולא 1400. זה לא הפסד למדינה בסדר גודל של ישראל. מכה, לא נעים, כואב הלב. אבל לא בזה נמדד הפסד של מלחמה. 

או

להכריז בזה הרגע שחטופים זה מגניב וזה, אבל החלטנו שלטובת הכלל אנחנו מוותרים על 101 אזרחים בעזה, ואז באמת עוברים מילימטר מילימטר, ואם מוצאים גופות - אלה החיים, אבל באמת מנקים, יוצרים וואקום ושמים מישהו שהעם הפלסטיני בעזה יקבל.

אבל בשביל זה צריך לדעת שזה ריאלי, ולהיות עם קוהונס. 

התנאי הראשון - לא יודע אם קיים

התנאי השני - יודע שלא קיים. אין מחלוקת. ביבי לא האדם לזה. 

בתאריך 9.9.2024 בשעה 07:25, יבגניפ כתב:

אני חושב שהמלחמה נגמרה, די מזמן. נקודת העצירה הרשמית שלה אולי תגיע בעוד שנים, תלוי באמריקאים. אבל היא נגמרה. חולק עליך. 

אנחנו מנסים להאחז במשהו, אבל המציאות היא שלא הצלחנו למוטט את החמאס. וגם לא נצליח. חולק עליך. אפשר לדון בנפרד למה. אבל זו התוצאה הברורה. ורק כדי להבהיר עד כמה, השבוע ביבי הסביר ש"פסע מנצחון" זב בעצם "קרוב לתנאים שיאפשרו את הנצחון" כלומר כלום.

אני חושב שבנקודה הזו, הדבר היחידי שנשאר, זה למזער נזקים, להחזיר את החטופים, לנסות להעיף אץ המלך הביתה, יחד עם כל הצמרת הבטחונית ולנסות לסחוט לימונדה מהלימונים פה עם הסכם איזןרי עם סעודיה. וכן זה בהכרח יוביל למשהו שיראה כחידוש מומ עם הפלסטינאים. אבל אין דרך אחרת. 

אנחנו הבאנו את עצמנו לפינה הזו, ככל שכעם ומדינה יש לנו שליטה על הגורל שלנו. בפלסטינאים לא בחרנו. בכל שאר השיט שיש כאן כן.

לא אנחנו. נבחרינו. בראשו של ביבי. 

תגובות באדום סליחה שלקח מלא זמן :)

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 45 דקות, SlowRide כתב:

הם רוצים דיווח על כל עסקה מעל 5000 ש"ח. סבבה, רק איך בדיוק? 

זה לעסקים. כיום אם אני צריך להוציא חשבונית על סכום של מעל ל-25,000 שקל אני צריך להפיק מספר עסקה דרך רשות המיסים (נעשה אוטומטית באמצעות מערכת הנהלת חשבונות), את הסכום הזה הם רוצים עכשיו להוריד ל-5000 שקל. 

פורסם
לפני 6 דקות, ch28566 כתב:

זה לעסקים. כיום אם אני צריך להוציא חשבונית על סכום של מעל ל-25,000 שקל אני צריך להפיק מספר עסקה דרך רשות המיסים (נעשה אוטומטית באמצעות מערכת הנהלת חשבונות), את הסכום הזה הם רוצים עכשיו להוריד ל-5000 שקל. 

הגיוני אבל מה פשר עניין ביטול שטר על סך 200 שקל??

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 20 דקות, DareDevil כתב:

הגיוני אבל מה פשר עניין ביטול שטר על סך 200 שקל??

בתכלס? לא באמת משנה, אז במקום 1000 שטרות של 200 יאלצו עכשיו לסחוב 2000 שטרות של 100, במקסימום זה יגרום לפריחה בשוק הגומיות והכספות. 

עם כמה שאני נגד שוק שחור והעלמות מס, אני מרגיש שזה בסוף עוד צעד בהגבלת החופש שלי, עוד צעד באח הגדול כמו פרויקט עין הנץ וכו'. בסוף, תמיד מי שנפגע יותר זה האדם שומר החוק. מדברים על כך שהשוק השחור, חשבוניות מזויפות וכו' זה שוק של עשרות מיליארדים בשנה, אם זה באמת כזה סכום לא יכולים להשקיע מיליארד שקל בשנה תמורת בניית יחידה עם חוקרי מס ושוטרים ושיעשו את העבודה הזו במקום להגביל את החופש שלי? 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 21 שעות, קורן בן אשר כתב:

כל מה שכתבת, בין שנכון או לא-נכון, לא שייך בכלל לעניין. הדיון הוא על האו"ם. ברמה המדינתית, הפוליטיקה היא צינית באופן כמעט מוחלט ומבוססת על 99.97% אינטרסים. לאף אחד ברמה המדינתית לא אכפת נולדה בחטא או לא נולדה בחטא (מי ישמע איך נולדו כמעט כל המדינות במזה"ת ובאפריקה), אכפת אם זה טוב לאינטרסים או לא טוב לאינטרסים.

מעבר לכך, אחרי 7 באוקטובר נהיה בהיר לחלוטין ש"דעת-הקהל" ברחוב היא לא יותר מאינטגרל של סה"כ הוקטורים שמפעיל השלטון + גופי התקשורת וסוכני התרבות השונים. זה נכון לכל מקום בעולם במידה כזו או אחרת.

כתבתי את זה בגלל שזה היה נראה ש @SlowRide התייחס ושאל למה האו"ם עויין כל כך את ישראל? ישראל לא כזאת רעה ושולחת משלחות סיוע לאזורי אסון, הוא כתב את זה אז חשבתי לענות שמבחינת האו"ם כל זה לא מעניין, אם מה שמפריע להרבה מדינות שחברות בו זה עצם קיומה והקמתה של ישראל, אז מה איכפת להם כמה ישראל היא טובה.

בתאריך 18.9.2024 בשעה 21:49, DareDevil כתב:

לפחות נחזור להשתמש בנשקים צ'כים..

screenshot-www_cbs_gov_il-2024_09_04-19_44_25.thumb.png.ec2b27687ae2342297973c5c8c92e23e.png

אני לא רואה עניין פסול להתחיל לקנות ציוד מצ'כיה.

אני דווקא מצאתי משהו חיובי בהצבעה הזאת של האו"ם.

אם תסתכלו ותשימו לב למדינות המצביעות, אז יש כאן עוד דרך בולטת להבדיל בין סלובקיה לסלובניה סוף סוף, סלובקיה נמנעה בהצבעה על ההחלטה(צהוב), וסלובניה הצביעה בעד ההחלטה(ירוק).

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

סיבכת יותר מדי. תוסיף את המילה למעט בין שני חלקי הפסקה. אני בעד כל מחיר למעט, שני הסעיפים שכתבתי

[הסעיפים: 1. הפסקת לחימה 2. הקמת מדינה פלסטינית]

במילים אחרות: אתה בעד עסקה בלתי אפשרית, כזו שאף שחקן רציונלי לא מסוגל לקבל (קל וחומר שחקן לא רציונלי).

בהקצנה: גם אני בעד עסקה במסגרתה נקבל את כל החטופים בחיים בזמן שסינוואר יתאבד בשידור חי בטיקטוק והפלסטינים יהגרו לירדן, וגם חמאס בעד עסקה במסגרתה הם יתנו לנו את החטופים ובתמורה כל היהודים יהגרו לקנדה אחרי שיחפפו אותם על אלגוריתמי מלשין לרנינג - אבל כל העסקאות האלו דמיוניות ולכן מה הטעם לדון בהן?

ומכאן, שאתה בעד הסטטוס קוו של ביבי, אם לא במישרין אז בעקיפין. זו דעה לגיטימית, פשוט תמוהה בעיני.

הקטע במסגרתו אתה אומר ״אני בעד עסקה בכל מחיר, מלבד 2 סעיפים שבלתי אפשר לבצע עסקה בלעדיהם״ הוא מה שנקרא בשפה לא מכובסת: מס שפתיים. אתה מאמין שמלחמת חורמה בחמאס היא בעדיפות על חטופים, אבל במקום לכתוב את זה אתה הולך סחור סחור, מסיבותיך - אותן אני בסה״כ די מבין, מעין מתמטיקת מוות במסגרתה הפסקת לחימה בחמאס תייצר אוק׳49 - כפי שכתוב מטה:

אין היתכנות לחטופים בבית בלי הישרדות חמאס והמשך שליטה שלו ברצועה, (1)וכפועל יוצא בזאת 7/10 נוסף, ויותר גרוע מכך(2), מזרח תיכון שלם שרואה מה אפשר לעשות לנו ולשרוד. (3)רואים את הנזק, אבל רואים שגם שורדים. 

1. אתה מאיזושהי סיבה חושב שקיום חמאס גורר בהכרח אוקטובר שבע, זה משולל הגיון - לא עצם זה שזה יכול לקרות (ברור שכן) אלא הסיבתיות בין הדברים:

א. לחמאס אין איזה ip מיוחד, הם ארגון טרור, יש להם תשתיות מסוימות (או יותר נכון: שאריות של תשתיות) אבל כפי שראו באוק׳, יש עניין של outsourcing. קרי, גם אם תשמיד את חמאס, זה לא מבטיח לך שלא יהיה עוד מגה פיגוע.

ב. אוק׳ 7 היה אירוע מחריד לא רק ״בזכות״ חמאס, אלא גם ״תודות״ להתנהלות מערכת השלטון והבטחון. בין אם זה הזזת כוחות, חוסר תמיכה מבצעית, בעיות בredundancy של מוקדי שליטה ומודיעין, וכמובן אפיסות מוחלטת ביום האירוע עצמו שגרמה לכך שכוחות רבים היו שם בזכות עצמם ולא בזכות יד מכוונת. 

2. באמת כתבת עכשיו שהעולם הערבי הרואה את אוק׳7 זה יותר גרוע מהאירוע עצמו? 😳

3. ההרתעה, פנים רבות לה. זה שכל עזה מוחרבת עם עשרות אלפי הרוגים - לא מרתיע. זה שפירקו ארגון טרור - כן מרתיע. זה הסיפור, שהוא בעיקר שקר, על ההרתעה. גורם חסר צורה ופנים שתמיד אפשר לפנות אליו כמזור לכל הבעיות שיש, ואחריות לכל אלו שיהיו.

בשורה התחתונה אין לדעת האם עוד 2-6-12-24 חודשי לחימה בחמאס ימנעו את אוק׳49, אבל חד משמעית יש לדעת שזה יגמור את האנשים שאפשר להציל, ובסבירות גבוהה ישחק את הפוזיציה של ישראל לנק׳ הרבה יותר מפחידות מאוקטוברים - לדעתי. אני חושב ששחיקה בינלאומית זה פרס הרבה יותר גדול לטרור מאשר עוד כמה אלפי מחבלים לא-מתים.

אתה אשכרה מאמין שגזר יעבוד עם הפלשתינים? עם חמאס? או שאתה רק מציע להציע אותו למראית עין בשביל להרוויח לגיטימציה למקל? שואל מסקרנות. 

האמת שקצת מתסכל לחזור על דברים שכתבתי עשרות פעמים, בשרשור בו שנינו נוכחים :(

בקצרה: חמאס לא מעניינים אותי, ממש כמו שהפלסטינים לא מעניינים אותי. תושבי ישראל מעניינים אותי, וישראל מעניינת אותי, שזה אומר - בניגוד לחלק מהחברים כאלו הבטוחים שישראל היא מעין מגה-ישות עצמאית כלכלית אנרגטית ובכלל - שגם הפוזיציה העולמית של ישראל בראש מעייני.

ולכן מה שאני טוען זה שכל עוד ישראל תתנהל בצורה דפוקה, יתקבלו תוצאות דפוקות. כל עוד ישראל מציעה לחמאס לתת לנו חטופים ולהתאבד, אז חטופים לא יתקבלו וחמאס ימשיך להתקיים. מתישהו תגלה שאתה לא מסוגל להרוג את כולם, עד שתעשה את זה הפוזיציה שלך תשחק לגמרי, ותמונת הנצחון תהיה של תכריכים שקיבלנו מעזה, אנשים שיכלו לחיות אבל הוקרבו על מזבח ההרתעה הדמיונית.

גם אם החלום הרטוב שלנו יתגשם וצה״ל יצליח להרוג את סינוואר ואת כל פעילי חמאס כולם, אז דקה אח״כ יקום ארגון חדש, שיהיה בנוי משארית המשפחות של עשרות/מאות אלפי ההרוגים. ככה זה, פתרונות טקטיים לא פותרים בעיות אסטרטגיות.

ולשאלתך? לא יודע מה חמאס יעשו, אבל זה יהיה נפלא אם ישראל תציע פתרון בר-קיימא וחמאס יבחר להקריב את העם שלו - כמה שהם יהיו יותר טרוריסטים במופגן כך לנו יהיה יותר מרווח תמרון, והסבירות להפיכה-פנימית תגדל. צה״ל לעולם לא ישמיד את חמאס, היחידים שיכולים להשמיד אותו הם הפלסטינים עצמם, ממש כמו שגם 100 סינווארים לא יפתרו עבור ישראל את הבעיה בשם ״ביבי״, רק העם יכול.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני כשעה, oryo כתב:

במילים אחרות: אתה בעד עסקה בלתי אפשרית, כזו שאף שחקן רציונלי לא מסוגל לקבל (קל וחומר שחקן לא רציונלי).

ממש לא נכון. מה לא אפשרי בזה? אתה ממש ממציא דברים. 

בהקצנה: גם אני בעד עסקה במסגרתה נקבל את כל החטופים בחיים בזמן שסינוואר יתאבד בשידור חי בטיקטוק והפלסטינים יהגרו לירדן, וגם חמאס בעד עסקה במסגרתה הם יתנו לנו את החטופים ובתמורה כל היהודים יהגרו לקנדה אחרי שיחפפו אותם על אלגוריתמי מלשין לרנינג - אבל כל העסקאות האלו דמיוניות ולכן מה הטעם לדון בהן?

שוב, מה דמיוני? הציניות לא מכבדת את הדיון. 

ומכאן, שאתה בעד הסטטוס קוו של ביבי, אם לא במישרין אז בעקיפין. זו דעה לגיטימית, פשוט תמוהה בעיני.

שוב, לא נכון. כתבתי בעד מה אני. זה ממש לא הסטאטוס קוו של ביבי ולמעשה כתבתי שבעיניי ההתנהלות של ביבי לא במקום. תמוה בעיניי שאתה חוזר על השקר הזה שוב ושוב. 

הקטע במסגרתו אתה אומר ״אני בעד עסקה בכל מחיר, מלבד 2 סעיפים שבלתי אפשר לבצע עסקה בלעדיהם״

מי אמר שבלתי אפשרי? אתה חושב שבלתי אפשרי. יש לך בעיה בלהבדיל בין דעה שלך לעובדה. לדעתך זה בלתי אפשרי לקיים עסקה שבסופה צהל יוכל לחזור להילחם בעזה או שלא תקום בסופו מדינה פלשתינית בעזה?  בעיניי זה אפשרי. 

הוא מה שנקרא בשפה לא מכובסת: מס שפתיים. אתה מאמין שמלחמת חורמה בחמאס היא בעדיפות על חטופים,

Nope. שוב. 

אבל במקום לכתוב את זה אתה הולך סחור סחור,

גם לא. ממש כתבתי במה אני מאמין.

מסיבותיך - אותן אני בסה״כ די מבין,

אתה בפירוש לא מבין. מחילה. 

מעין מתמטיקת מוות במסגרתה הפסקת לחימה בחמאס תייצר אוק׳49 - כפי שכתוב מטה:

1. אתה מאיזושהי סיבה חושב שקיום חמאס גורר בהכרח אוקטובר שבע, זה משולל הגיון - לא עצם זה שזה יכול לקרות (ברור שכן) אלא הסיבתיות בין הדברים:

אין סיבתיות בהכרח. יש הסתברות. ברור שאין לי כדור בדולח, אבל יש לי דעה על ההשלכתו הפוטנציאליות של דברים. לך יש דעה אחרת. 

א. לחמאס אין איזה ip מיוחד, הם ארגון טרור, יש להם תשתיות מסוימות (או יותר נכון: שאריות של תשתיות) אבל כפי שראו באוק׳, יש עניין של outsourcing. קרי, גם אם תשמיד את חמאס, זה לא מבטיח לך שלא יהיה עוד מגה פיגוע.

נכון. אבל כאמור עניין של הסתברות, או הרתעה. 

ב. אוק׳ 7 היה אירוע מחריד לא רק ״בזכות״ חמאס, אלא גם ״תודות״ להתנהלות מערכת השלטון והבטחון. בין אם זה הזזת כוחות, חוסר תמיכה מבצעית, בעיות בredundancy של מוקדי שליטה ומודיעין, וכמובן אפיסות מוחלטת ביום האירוע עצמו שגרמה לכך שכוחות רבים היו שם בזכות עצמם ולא בזכות יד מכוונת. גם, בהחלט. אין מחלוקת. 

לא. בעיית הבנה שלך. כתבתי שאם עולם הטרור מסביב יקףראה שבסוף המלחמה הזו חמאס יוצא חי, עם מדינה פלשתינית, וממשיך לשלוט בעזה כארגון טרור - זה יותר עלול להיות יותר גרוע מהאירוע עצמו, כי זה בפוטנציאל יהפוך את ההרתעה שלך לכלום ושום דבר. האירוע שקרה היה נורא, מהנוראים בהיסטוריה שלנו, ואני מזכיר שחוץ מהחזרת החטופים יש למדינת ישראל עכשיו מטרה שדבר כזה, או גרוע יותר - לא יחזור על עצמו. 

3. ההרתעה, פנים רבות לה. זה שכל עזה מוחרבת עם עשרות אלפי הרוגים - לא מרתיע.

לא כתבתי שזה לא מרתיע. אתה מכניס לי מילים לפה. שאתה גזרת מדברים שלא אמרתי מפורשות, ואני בוחר מילים בקפידה. 

אני חושב שלתוצאה הסופית, בטווח הארוך, יש השפעה גדולה על ההרתעה. אתה מסתכל מטר וחצי קדימה. אני מנסה להסתכל 15 שנים קדימה. הבתים שהוחרבו יחזרו, ואז מה יזכרו? את ההרס? לא. יזכרו את זה שחמאס תקפו את ישראל וקיבלו מדינה פלשתינית. הנה המוואקמה עובדת. זו דעתי, אתה יכול לא להסכים. זכותך. 

זה שפירקו ארגון טרור - כן מרתיע.

זה הסיפור, שהוא בעיקר שקר, על ההרתעה. גורם חסר צורה ופנים שתמיד אפשר לפנות אליו כמזור לכל הבעיות שיש, ואחריות לכל אלו שיהיו.

בשורה התחתונה אין לדעת האם עוד 2-6-12-24 חודשי לחימה בחמאס ימנעו את אוק׳49, אבל חד משמעית יש לדעת שזה יגמור את האנשים שאפשר להציל,

אתה שוב מתבלבל בין דעה לעובדה. אני כתבתי כבר שאני מסכים שככל ששהמלחמה נמשכת זה מעלה את הסיכוי לפגיעה בחטופים, אך כרגע התנאים של חמאס הם לא כאלו שישראל יכולה לקבל. 

ובסבירות גבוהה ישחק את הפוזיציה של ישראל לנק׳ הרבה יותר מפחידות מאוקטוברים - לדעתי. אני חושב ששחיקה בינלאומית זה פרס הרבה יותר גדול לטרור מאשר עוד כמה אלפי מחבלים לא-מתים.

אלו לא שני המחירים לדעתי. המחירים הם אובדן מוחלט של ההרתעה שלך מול שחיקה כזן או אחרת שאו שכן תקרה או שלא. 

בקצרה: חמאס לא מעניינים אותי, ממש כמו שהפלסטינים לא מעניינים אותי. תושבי ישראל מעניינים אותי, וישראל מעניינת אותי, שזה אומר - בניגוד לחלק מהחברים כאלו הבטוחים שישראל היא מעין מגה-ישות עצמאית כלכלית אנרגטית ובכלל - שגם הפוזיציה העולמית של ישראל בראש מעייני.

ולכן מה שאני טוען זה שכל עוד ישראל תתנהל בצורה דפוקה, יתקבלו תוצאות דפוקות. כל עוד ישראל מציעה לחמאס לתת לנו חטופים ולהתאבד, אז חטופים לא יתקבלו וחמאס ימשיך להתקיים. מתישהו תגלה שאתה לא מסוגל להרוג את כולם, עד שתעשה את זה הפוזיציה שלך תשחק לגמרי, ותמונת הנצחון תהיה של תכריכים שקיבלנו מעזה, אנשים שיכלו לחיות אבל הוקרבו על מזבח ההרתעה הדמיונית.

גם אם החלום הרטוב שלנו יתגשם וצה״ל יצליח להרוג את סינוואר ואת כל פעילי חמאס כולם, אז דקה אח״כ יקום ארגון חדש, שיהיה בנוי משארית המשפחות של עשרות/מאות אלפי ההרוגים. ככה זה, פתרונות טקטיים לא פותרים בעיות אסטרטגיות.

נסכים שלא להסכים. עצם זה שאתה כותב "מתי שהוא אתה תבין ש...[דעה] מראה שאתה כותב מפוזיציה של תחושת עליונות, וזה לא מקום פרודוקטיבי לדון בו. לראייה רוב ההודעה הנוכחית שלך, שבניגוד לקודמת, מלאה באי-דיוקים ופרשנויות שאתה נותן לדברים המאוד ברורים שכתבתי. 

ולשאלתך? לא יודע מה חמאס יעשו, אבל זה יהיה נפלא אם ישראל תציע פתרון בר-קיימא וחמאס יבחר להקריב את העם שלו - כמה שהם יהיו יותר טרוריסטים במופגן כך לנו יהיה יותר מרווח תמרון, והסבירות להפיכה-פנימית תגדל. צה״ל לעולם לא ישמיד את חמאס, היחידים שיכולים להשמיד אותו הם הפלסטינים עצמם,

חולק עליך בנקודה זו. 

ממש כמו שגם 100 סינווארים לא יפתרו עבור ישראל את הבעיה בשם ״ביבי״, רק העם יכול.

לבקשתך 

אתה חושב שסינוואר יסכים לזה? 

Screenshot_20240920_003541_Chrome.jpg

ועדיין סחנוואר בחייפ שלאהלוואי וסינןןאר היה מזכים לזה כי אז היה מכריחף

Screenshot_20240920_003557_Chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

הקטע במסגרתו אתה אומר ״אני בעד עסקה בכל מחיר, מלבד 2 סעיפים שבלתי אפשר לבצע עסקה בלעדיהם״ הוא מה שנקרא בשפה לא מכובסת: מס שפתיים. אתה מאמין שמלחמת חורמה בחמאס היא בעדיפות על חטופים, אבל במקום לכתוב את זה אתה הולך סחור סחור, מסיבותיך - אותן אני בסה״כ די מבין, מעין מתמטיקת מוות במסגרתה הפסקת לחימה בחמאס תייצר אוק׳49 - כפי שכתוב מטה:

ב. אוק׳ 7 היה אירוע מחריד לא רק ״בזכות״ חמאס, אלא גם ״תודות״ להתנהלות מערכת השלטון והבטחון. בין אם זה הזזת כוחות, חוסר תמיכה מבצעית, בעיות בredundancy של מוקדי שליטה ומודיעין, וכמובן אפיסות מוחלטת ביום האירוע עצמו שגרמה לכך שכוחות רבים היו שם בזכות עצמם ולא בזכות יד מכוונת. 

3. ההרתעה, פנים רבות לה. זה שכל עזה מוחרבת עם עשרות אלפי הרוגים - לא מרתיע. זה שפירקו ארגון טרור - כן מרתיע. זה הסיפור, שהוא בעיקר שקר, על ההרתעה. גורם חסר צורה ופנים שתמיד אפשר לפנות אליו כמזור לכל הבעיות שיש, ואחריות לכל אלו שיהיו.

בשורה התחתונה אין לדעת האם עוד 2-6-12-24 חודשי לחימה בחמאס ימנעו את אוק׳49, אבל חד משמעית יש לדעת שזה יגמור את האנשים שאפשר להציל, ובסבירות גבוהה ישחק את הפוזיציה של ישראל לנק׳ הרבה יותר מפחידות מאוקטוברים - לדעתי. אני חושב ששחיקה בינלאומית זה פרס הרבה יותר גדול לטרור מאשר עוד כמה אלפי מחבלים לא-מתים.

ולשאלתך? לא יודע מה חמאס יעשו, אבל זה יהיה נפלא אם ישראל תציע פתרון בר-קיימא וחמאס יבחר להקריב את העם שלו - כמה שהם יהיו יותר טרוריסטים במופגן כך לנו יהיה יותר מרווח תמרון, והסבירות להפיכה-פנימית תגדל. צה״ל לעולם לא ישמיד את חמאס, היחידים שיכולים להשמיד אותו הם הפלסטינים עצמם, ממש כמו שגם 100 סינווארים לא יפתרו עבור ישראל את הבעיה בשם ״ביבי״, רק העם יכול.

אור ההבדלים בינך לבין רבים בישראל הוא שאתה נותן הרבה מאוד משקל ל "איכות חיים". ישראל יכולה להיות ענייה בהרבה, עם כלכלה הרבה יותר דפוקה, לשלם הרבה יותר ריבית, לאבד חלק מהמערכות יחסים הבינלאומיות שלה - ולהמשיך לכתוש את חמאס. זו אופציה ואלידית. במרוצת השנים איבדנו בריתות מסוימות ויצרנו בריתות אחרות. 

לדעתי אין שום טעם ברמה המדינית בשחרור החטופים כל עוד לא משחררים את כולם. מבחינת חמאס והלחץ בישראל 20 חטופים חיים שווים בדיוק כמו 100 חטופים חיים. על אותו משקל שאם היה אוק' 7 עם "רק" 400 הרוגים היינו כרגע ככל הנראה בדיוק באותו מצב.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...