Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק..

כמה עולה להחזיק רכב כזה בשנה(הכול כולל הכול) בהנחה שהנסועה השנתית תהיה בין 15 ל18 אלף קלימטרים?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

יש לי כזה 2002(עומד למכירה) עלות הרכב זול מאוד והתמורה מעולה יחסית למחיר אתה מקבל רכב קצת יותר חזק, יותר יציב עם 4 כריות אויר. לגבי אמינות: צריך לבדוק את הגיר אם הוא עבר שיפוץ. שאר המכלולים טיפה יותר יקרים אבל לא כזה משמעותי.

תקלות: החלפתי רדיאטור לפני חצי שנה שהוא היה המקורי של האוטו וגם מאוורר מנוע. שיפוץ גיר הוא עבר כשקניתי אותו. חוץ מזה לא היה לי בעיה מסויימת

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
מתעלק..

כמה עולה להחזיק רכב כזה בשנה(הכול כולל הכול) בהנחה שהנסועה השנתית תהיה בין 15 ל18 אלף קלימטרים?

כמו בכל רכב, זה תלוי על איזו נקודה בחיים שלו "נפלת" ואיך הוא תוחזק קודם לכן.

בגדול, החלקים זולים ובשפע (תושבות, חלקי בלמים, סננים וכד') וביטוח מקיף כבר לא קיים. מבחינת מיחשוב מדובר בדגם מאוד מוצלח ואמין. מנוע סוס עבודה (בלוק ברזל ראש אלומיניום) שבתחזוקה בסיסית (טיפול כל 15-20 אלף ק"מ) עובר את רף ה 200K בלי להחלש ובלי לצרוך שמן.

גיר אוטומטי הוא נקודה רגישה בכל רכב משומש באשר הוא. שיפוץ עולה בין 5 ל 8 אלף שח (שזה כמעט כמו המחיר של כל הרכב בעצמו).

המידע שלי מבוסס על ניסיון אישי (אוטוטו חוגג 5 שנים עם הקסארה שלי) וניסיון בעבודה במוסכי פג'ו סיטרואן מעל 5 שנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כמו בכל רכב, זה תלוי על איזו נקודה בחיים שלו "נפלת" ואיך הוא תוחזק קודם לכן.

בגדול, החלקים זולים ובשפע (תושבות, חלקי בלמים, סננים וכד') וביטוח מקיף כבר לא קיים. מבחינת מיחשוב מדובר בדגם מאוד מוצלח ואמין. מנוע סוס עבודה (בלוק ברזל ראש אלומיניום) שבתחזוקה בסיסית (טיפול כל 15-20 אלף ק"מ) עובר את רף ה 200K בלי להחלש ובלי לצרוך שמן.

גיר אוטומטי הוא נקודה רגישה בכל רכב משומש באשר הוא. שיפוץ עולה בין 5 ל 8 אלף שח (שזה כמעט כמו המחיר של כל הרכב בעצמו).

המידע שלי מבוסס על ניסיון אישי (אוטוטו חוגג 5 שנים עם הקסארה שלי) וניסיון בעבודה במוסכי פג'ו סיטרואן מעל 5 שנים.

איציק

איציק שלום,

רכשתי את הרכב אתמול מחבר טוב מוסכניק, נסעתי איתו לירושלים וכשהגעתי לעליות שער הגיא הגיר התחיל "להשתגע", חזרתי בחזרה כאשר הגיר "נעול" על הילוך שלישי קבוע. בבדיקה שהוא ביצע לפי מכשיר הדיאגנוסטיקה הוא איבחן שהבעיה היא בחיישן מהירות, היום הוא החליף אותו ביצע "reset" srl vnjac אך זה לא עזר, אשמח לשמוע את דעתך והערכה שלך למקור הבעיה ובמה זה כרוך ?

בברכה

רוני

פורסם

ברכב יש כמה חיישני מהירות: חיישן מהירות רכב (לספידומטר), חיישן מהירות כניסה לגיר וחיישן מהירות יציאה מהגיר.

באיזור מודל 2003 (וגם לפניו) היו חיישני מהירות רכב לא מוצלחים. חדש עולה באיזור ה 400 שח - ואני מאמין שברובם אם לא בכולם במודל הזה, הוחלפו החיישנים הללו עוד לפני שהרכב הגיע לבעלות שלך (הסימן הוא שמד המהירות צונח בנסיעה ל 0 או עולה למקסימום בצורה פתאומית. לרוב זה מלווח בהיבהוב של אורות המצוקה כי המחשב "חושב" שבלמת בלימת חירום).

בנוגע לחיישני גיר (מהירות כניסה ויציאה), נדיר להחריד שזה מתקלקל ויכול להיות שיש בעיה בתקע של החיישן יציאה מהגיר (לרוב נוטים לבטל אותו ולהלחים את 2 החוטים במקום התקע הקיים).

במידה והחיישני תקינים, קוד תקלה על אחד מהם יכול להעיד על החלקה בגיר (נתון הכניסה והיציאה לא תואמים למה שהגדיר היצרן, וזה נובע מהחלקה של הגיר - אבל החלקה רצינית ולא משהו קטן ולא מורגש).

* בשלב ראשון יש לוודא שמפלס שמן הגיר תקין ולא גבוה מידי או נמוך מידי.

** יש לוודא שהגיר לא התחמם בעליות לירושלים (מסיבה של: מערכת קירור לא תקינה, קולר גיר סתום וכד').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום,

ראשית תודה על המידע, שנית האם ישנו חיווי ל:

1) "יש לוודא שהגיר לא התחמם בעליות לירושלים (מסיבה של: מערכת קירור לא תקינה, קולר גיר סתום וכד')."

2) "בשלב ראשון יש לוודא שמפלס שמן הגיר תקין ולא גבוה מידי או נמוך מידי."

רוני

פורסם
איציק שלום,

ראשית תודה על המידע, שנית האם ישנו חיווי ל:

1) "יש לוודא שהגיר לא התחמם בעליות לירושלים (מסיבה של: מערכת קירור לא תקינה, קולר גיר סתום וכד')."

2) "בשלב ראשון יש לוודא שמפלס שמן הגיר תקין ולא גבוה מידי או נמוך מידי."

רוני

אין חיווי על מפלס או טמפ' גיר, אבל כאשר הוא מתחמם הוא מתחיל להתנהג מוזר יותר (מושך הילוכים, לא נועל ממיר מומנט וכד'). סבירות שבמצב של התחממות יתר תרגיש גם דפיקות בגיר ו/או החלקות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...