Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוי יומי בעסק. הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

dropbox - כלי מעולה.

אני משלם 40 או 50 ש"ח לחודש ויש לי תיבת גיבוי של 105GB (העסקה המקורית היתה עבור 50GB ויום אחד הכפילו לי את זה) תמידיים ב-3 מחשבים כל הזמן מלבד הגיבוי בענן. מעבר לזה כל המידע זמין לי תמיד דרך האנדרואיד.

עבור גודל התיבה זה מעל ומעבר עבור תיקיה של פרויקטים עובדים.

זה גורם לכך שתמיד יש שמירה רק על דברים רלונטים בתיקיה. מה שלא הולך לארכיון.

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Nas שבניתי בעצמי מבוסס Unraid עם 5 כונני 2TB, אחד מהם Parity ועוד אחד קטן SSD שמשמש כקאש לשיפור ביצועים.

בענן DropBox מגובים רק דברים קריטיים, ממש לא כל המידע.

זה אוברקיל מטורף לדעתי לצרכי גיבוי ביתיים, ולמען האמת גם ל SOHO, אבל סחתיין על הבנייה.

ולגבי הפריצה לדרופבוקס - זו לא פריצה, סה"כ עשו פישינג לכמה חשבונות משתמשים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה אוברקיל מטורף לדעתי לצרכי גיבוי ביתיים, ולמען האמת גם ל SOHO, אבל סחתיין על הבנייה.

ברור שמוגזם בעליל.. על הדרך זה משרת כמובן כשרת סרטים.

אני עובד כמתכנת ואוהב שהכל מגובה על בסיס יומי, וחברתי צלמת, אז מבחינת גיבוי אנחנו מסודרים 8)

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

תבדקו גם Amazon Glacier. נשמע אידיאלי לצרכי גיבוי יומי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם אתה מייחס חשיבות לשמירת היסטורייה, ממליץ לך לשקול פתרונות מעולם התוכנה כגון SVN או Git.

אמנם הכח האמיתי של היישומים הללו בא לידי ביטוי בקבצים טקסטואליים, אבל זה עובד טוב מאד גם בקבצים בינאריים.

קל מאד למצוא שרתים (ושירותים) מאובטחים מאד והמידע יהיה מגובה בענן ונגיש מכל מקום.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

יש להם בעיות מאוד רציניות עם אבטחה - ע"ע:

1. http://nakedsecurity.sophos.com/2011/06/21/dropbox-lets-anyone-log-in-as-anyone/

2. http://www.zdnet.com/dropbox-gets-hacked-again-7000001928/

אם כבר שירות צד ג', אז לאחר הצפנה של כל החומר לפני שהוא עולה לענן.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

לא הייתי ממליץ לאף אחד לשמור גיבוי (או לפחות עותק יחיד) בענן או בכל מקום אחר.

אישית, חומר חשוב הייתי מגבה על NAS קטן (3 דיסקים קשיחים בRAID1 לפחות) ומחובר לרשת ומשתמש בתוכנה לתזמונים/עותקים.

פורסם

יש המלצה לNAS קטן?

כאמור, החומר אינו רב, אך חשוב.

או שעדיף בכלל להחליף את "תחנת העבודה הראשית" לשרת ייעודי מבוסס RAID? (+סנכרון לענן כלשהו למקרה של שריפה וכו')

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ספר לנו בבקשה על גודל המידע וגובה התקציב, האם אתה רוצה להרכיב לבד מחשב ולהתקין שרת או לקנות nas ייעודי? (הבדלים גדולים במחיר).

האם יש חשיבות למהירות העלאה/הורדה? רק גיבוי או שיהיה גם שרת קבצים על הדרך?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

מה התקציב?

וכל אלו שממליצים על ענן, קחו בחשבון שברגע שהכל קורס, להתחיל לשחזר כמה גיגות במהירות של אינטרנט, יכול לקחת שעות על גבי שעות.

NAS טוב אפשר לרכוש ב3000 שקל והוא מכיל גם תוכנות גיבוי בתוכו.

פורסם

אייל, גיבוי שלא כולל איזשהו off site הוא פתרון מאוד חלקי.

הייתי פותר את זה בכמה רמות:

1. במחשב הקריטי להתחיל לעבוד עם RAID. לא חייבים NAS; הרד דיסק חיצוני לגיבוי יומי + RAID במחשב עצמו ימלאו את אותה פונקציה. היתרון בRAID הוא השרידות בלי לשחזר דבר מגיבוי.

2. גיבוי יומי נוסף לדרופבוקס.

3. שמירת ארכיון במשהו כמו Glacier (או חשבון מורחב בDropbox)

בגיבוי אתה רוצה להגן כנגד שלושה דברים:

1. תקלת ציוד (אתה מוגן על ידי הRAID והדיסק החיצוני)

2. פגיעה סביבתית (מוגן על ידי הדרופבוקס)

3. פגיעה במידע עצמו - נגיד מחיקה של קובץ חשוב; אם יש לך גיבוי יומי בלבד ולא עלית על זה בזמן, תוך 24 שעות הטעות נכנסת לגיבוי ואכלת אותה (מוגן על ידי הGlacier)

זה פתרון לכל השלושה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני שאלתי גם לגבי NAS כי יש לי חברה בעבודה שקנו synology ותכלס הוא נראה מרשים מאוד מבחינת התוכנה אבל הוא עולה איזה 4200 בשביל 5 דיסקים :shock:

לכן התחילה להעלות האופציה של לבנות חמחשב לבד, אבל אני לא יודע אם זה יצא יעיל באותה צורה הן מבחינת התוכנה, הגודל של המחשב שיצא בסוף ואני מניח שהצריכת חשמל גם תהיה גבוהה יותר לא?

אבי

פורסם

ה"פריצה" לדרופ בוקס היא בכלל לא פריצה. לא ניגשו לשום משתמשים "חזקים" או ADMIN. כל מה שעשו זה לשלוח מייל ספאם למספר משתמשים גדול מאוד. כל מי שנכנס למייל הזה מטומטם, נמשכה ממנו סיסמתו ונלקח ממנו הענן.

זו לא פריצה.

הנזק הוא כל כך מינורי שאני לא הייתי טורח לפרסם את זה אפילו. כל מה שנפרץ הוא מפאת טמטום המשתמש בלבד (מייל ספאם ממקור לא ידוע).

מה שכן- חורי האבטחה בדרופבוקס נראים כמו גבינה צהובה שוויצרית.

בראש ובראשונה- אין להם דאבל איידנטיפיקיישן.

צביקה,

לבנות NAS אתה יכול גם לבד ובמחיר נמוך הרבה יותר ממה שהוצע לך פה.

שני כוננים של 1TB יספיקו לך. את שניהם תחבר בתצורה שאחד מגבה את השני (RAID כלשהו, לא זוכר כרגע).

אותו המחשב גיבוי- חבר אותו לתחנת העבודה. תן לו הרשאות ADMIN על תחנת העבודה וצור תיקיה על המחשב גיבוי. את התיקיה הזאת תאפשר רק (!) לך לראות ללא אפשרות כתיבה או מחיקה.

צור סקריפט שמגבה כל מה שאתה רוצה לתיקיה הזאת. הסקריפט ייצור תיקיה חדשה לכל יום גיבוי חדש (התאריך יהיה הכותרת של התיקיה).

יצרת לעצמך עמדה מדהימה לגיבוי שתספיק להרבה זמן.

עריכה:

שכחתי כמובן שצריך לתזמן את כל הסיפור הזה. נורא פשוט אגב.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
אייל, גיבוי שלא כולל איזשהו off site הוא פתרון מאוד חלקי.

הייתי פותר את זה בכמה רמות:

1. במחשב הקריטי להתחיל לעבוד עם RAID. לא חייבים NAS; הרד דיסק חיצוני לגיבוי יומי + RAID במחשב עצמו ימלאו את אותה פונקציה. היתרון בRAID הוא השרידות בלי לשחזר דבר מגיבוי.

2. גיבוי יומי נוסף לדרופבוקס.

3. שמירת ארכיון במשהו כמו Glacier (או חשבון מורחב בDropbox)

בגיבוי אתה רוצה להגן כנגד שלושה דברים:

1. תקלת ציוד (אתה מוגן על ידי הRAID והדיסק החיצוני)

2. פגיעה סביבתית (מוגן על ידי הדרופבוקס)

3. פגיעה במידע עצמו - נגיד מחיקה של קובץ חשוב; אם יש לך גיבוי יומי בלבד ולא עלית על זה בזמן, תוך 24 שעות הטעות נכנסת לגיבוי ואכלת אותה (מוגן על ידי הGlacier)

זה פתרון לכל השלושה.

מסכים איתך. אבל בשלב ראשון והכי מהיר, דיסק חיצוני שהוא כבר RAID ויושב ברשת עם תוכנת גיבוי זאת האפשרות המועדפת. השלב השני הוא באמת להוציא גיבוי החוצה ולדאוג למחשב הראשי. אבל קודם כל גיבוי.

• תוכן חדש...