Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אפשרי ?

קראתי מדריך מאוד מפורט ומעמיק ברשת וכן עברתי על כמה וכמה מדריכים באתר כאן, אני מרגיש שאני יכול להתמודד עם זה.

כמובן שאני ארכוש את המכווצים ואעבוד לפי חוקי הבטיחות עם בוקים, הפחד שלי הוא בבטיחות הנסיעה לאחר ההתקנה.

אני מניח שאף מוסכניק לא יסגור את הברגים עם מד מומנט לפי הוראות הספר אלא לפי הרגש, הבולמים שלי במצב מזעזע אך כלכלית קשה לי קצת לעשות את זה במוסך.

רציתי לדעת מה דעתכם והאם יש משהו שבמוסך יכולים לעשות יותר טוב ממני.

אני מתכוון לפרק את הגלגל באחד הימים ולהתבונן טוב טוב במכלול, להבין אם יש גומיות נוספות וחלקים נוספים בלויים כדי שלא אתקע באמצע.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר אני מבקש ממך שלא תעשה את זה בעצמך, גם אם אתה מכונאי מוסמך אל תעשה את זה.

לך למוסך תשלם 100 שקל ותהיה בריא, למוסך יש ביטוח למקרה של תקלה בהתקנת הבלמים. לך לא!

פורסם
חבר אני מבקש ממך שלא תעשה את זה בעצמך, גם אם אתה מכונאי מוסמך אל תעשה את זה.

לך למוסך תשלם 100 שקל ותהיה בריא, למוסך יש ביטוח למקרה של תקלה בהתקנת הבלמים. לך לא!

קראת עד הסוף ?

לא מדובר בבלמים (ברקסים) אלא,בבולמי זעזועים.

לא שחלילה אני מזלזל בבטיחות אבל אם הבחור מקצועי ורוצה לנסות לבד אז שיהיה לו בכיף..

אבל,לאחר החלפת בולמים,לרוב יש לעשות כיוון פרונט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא מכונאי אך מחשיב את עצמי עם ידיים טובות מאוד, עיקר האזהרות בהחלפת בולמי זעזועים (לא חס וחלילה בלמים שזה רק במוסך) היא בעת ההחלפה עצמה עם הקפיצים שיכולים להוריד אצבעות וידיים.

אז זה לא כל כך מפחיד אותי עם עבודה נכונה בעזרת מכווץ קפיצים וזהירות מקסימלית.

השאלה שלי היא מהפן הבטיחותי בנסיעה ברכב לאחר ההרכבה, האם יש סיבה כלשהיא או נושא כלשהוא שבגללו עדיף ללכת למוסך.

בגדול, אם מסתכלים על התהליך מדובר בפירוק ברגים, כיווץ הקפיץ, החלפת הבולם ושאר הגומיות אם צריך, נעילת ברגים, שחרור קפיץ והתקנה מחדש.

בקטן, יש את שלל המדריכים ביחד שמסבירים את השלבים במדויק.

פורסם

לגבי כיון פרונט - ידוע ויבוצע, על הדרך אני מתכוון להחליף גם משולשים שנראה לי בכלל שטויות (כבר יש לי מחלץ תפוחים).

פורסם

קודם כל בטיחות בעבודה. אני חושב שזה יותר בטוח להרים את הרכב על ליפט במוסך ולעשות את זה מאשר בבית על בוקים או תומכים כאלה ואחרים. אתה גם תזדקק לפטיש אוויר, לקומפרסור ועוד כל מיני כלים. יש לך אותם? אם לא, האם שווה לקנות את כל זה בשביל פעם אחת (בשאיפה) שאתה הולך להחליף את הבולמים? קודם כל, אני במקומך הייתי שואל מספר מוסכים כמה הם לוקחים על עבודה ואתה יכול לומר שאתה מביא את החלקים. אם אומרים לך כמה מאות שקלים בודדים אני אומר לך על מוסך בלי לחשוב פעמיים. שום דבר לא שווה שהרכב חס וחלילה יפול עלייך או בכלל יפול על הריצפה וינזק. גם אני מבין במכונאות וגם לי יש ידיים יצירתיות וכן גם אני נעזר במוסך. זה לא בושה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין לי בושה, אני יודע שאין חכם כבעל נסיון אבל את הנסיון צריך להביא מאיפשהוא, ואם לא מנסים לא יודעים.

לגבי הכלים - קומפרסור יש לי, פטיש אוויר לא, השאלה היא למה צריך את הכלים האלו? לא ראיתי שהם מוזכרים באף אחד מהפרויקטים שפורסמו. על איזה עוד כלים אתה מדבר? בוקסות יש, מכווץ קפיצים אני ארכוש, בוקים אני ארכוש (היו בתכנון בכל מקרה) והכי חשוב הרבה רצון והנאה.

בשנה האחרונה עשיתי מלא דברים שכל אחד שדיברתי איתו אמר תביא בעל מקצוע, בכל זאת עשיתי לבד ויצא מצוין.

לכן - השאלה שלי היא לגבי הבטיחות בתוצאה הסופית, ופחות בזמן העבודה.

פורסם

אתה יכול לבצע את ההחלפה בעצמך,

קח בחשבון שכדאי להחליף גם רפידות בולמים.

וכמו שרשמת, תיזהר עם הקפיצים ותבצע כיוון פרונט אחרי ההחלפה.

שי.

פורסם

שכחתי לאיזה חלק. אבל שהייתי במוסך לא מזמן החליפו את שני הבולמים ללנסר 2006 אם אינני טועה והם השתמשו בפטיש אויר. אם יש לך זמן, מקום וסבלנות וזה שווה לך אז לך על זה. שיהיה רק בהצלחה. אפילו יהיה נחמד אם תעלה לכאן תמונות.

כל טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שם לב שאתה לא פוגע בצינורות בלמים, חוץ מזה תיזהר מאוד מהקפיצים.

בכל אופן אני לא חושב שהסיכון שווה את החיסכון, עדיף ללכת למוסך.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אבל שוב, זאת השאלה שלי, מה הוא הסיכון ?

סיכון במהלך העבודה או בתוצאה הסופית ?

שלא יהיה צל של ספק - אם יגיע אחד ויגיד לי שיש סיכון בתוצאה הסופית (למרות שאני עושה את הדברים לפי המדריכים השונים) שאני עושה תאונה, אני לא חושב פעמים והולך למוסך.

תחשבו על זה, אם אדם רוצה להחליף רצועה של תריס גלילה ידני, יש שם קפיץ שצריכים למתוח אותו, חוסר זהירות הקפיץ משתחרר ויכול להוריד אצבע, אז להביא בעל מקצוע בשביל זה? אם כל מה שאתה יודע לעשות זה להשתמש במברג כדי לפתוח ידית של סיר, אז כן. אם אין לך סבלנות, כן. אם לא בא לך - כן.

אם יש לך סבלנות והשאיפה שלך היא ללמוד, על כל דבר, אז אתה יכול לנסות ולהיות זהיר, החלפתי לבד עם תמיכה של פורום, ושום דבר לא קרה.

זאת דוגמא אחת, אבל העיקרון הוא זהה, לדעתי בכל מקרה.

פורסם

אגב, אם מישהו מוכן לעזור, אשמח להעזר בחבר פורום אשר יש לו נסיון וידע בנדון, אני רק צריך את הפיקוח שאני עושה הכל כמו שצריך.

פורסם

פטיש אויר- לא חובה בכלל. אולי תצטרך ידית הארכה כדי לפתוח אומים חזקים במיוחד, ואולי לא. רוב הסיכוי שידית רצ'ט תספיק לך. ידית מומנט יש לך?

משולשים זה ממש לא שטויות כמו שאתה כותב לאדם ללא ניסיון, וחולץ תפוחים לא מספיק- איך תוציא ותכניס את התושבות (הבוקסות)?

לדעתי- אם זו העבודה הראשונה שלך במכונאות אל תעשה את זה!

פורסם

מאחר וראיתי במו עיניי בשרות הצבאי קפיץ שהשתחרר בעת כיווץ, אני לעולם לא ינסה לגעת במתלים לבד גם אם היו לי את כל הכלים.

מניסיון אני אומר לך שלא תמיד הדברים כמו בספר, ברכבים ישנים יחסית, תמיד יש על הדרך עוד משהו, או שהעניין מסתבך מעט ורק בעל כלים ומקצוע ידע לפתור את העניין, שלא נדבר שאם הוא עושה נזק הוא ישא באחריות, לעומתך שבמידה ונוצר נזק כלשהו זה יעלה לך יותר ממה שציפית.

פתאום הברגה נאכלת, פתאום בורג נשבר, האום לא יוצא, לא חסר דברים שיכולים לסבך את כל העניין.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...