Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לי לא הגיוני בכלל, מדובר בתיבת הילוכים אוט' 4 הילוכים?

אם כן תנסה לברור ל OD / הילוך 3 ותעלה לסביב ה 110 קמ"ש אם אתה עדיין באותו איזור הטורים סביר להניח שהילוך 4 לא נכנס מסיבה כשלהי.

120 ברכב הזה אמור להיות סביב ה 3 / 3 וחצי אלף טור.

פורסם

מה אומר כל הבדלי הסל"ד במהירות כזו? מתבטא גם בכ"ס?

אצלי למשל זה 3000 בערך כשאני על 120..וזה מנוע 1600..מיצובישי ישנה.

אבל כשהאוטו קר הוא נשאר על שלישי עד שהגיר מתחמם ואז על 100 קמ"ש הסל"ד כבר ב 3000

יכול להיות שעשית בדיקה כשהרכב קר?

Opel Adam S 2017

פורסם

אבל כשהאוטו קר הוא נשאר על שלישי עד שהגיר מתחמם ואז על 100 קמ"ש הסל"ד כבר ב 3000

לא אומר על הספק (לא בהכרח, לפחות), אומר על יחסי העברה בגיר.

פורסם

נכון, המצב תקין.

כמעט כל התיבות הידניות של טויוטה הן תיבות קצרות למדי. זה אולי תורם לביצועים אבל בטח לא לנוחות ואיכות הנסיעה עם מנוע שעובד בסל"ד גבוה ומטריד כל הזמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פחות מעיד על הספק אלה יות רעל מומנ"ט, אם למנוע יש מומנט גבוה בסל"ד נמוך אז אין לו בעיה לשייט במהירות גבוהה סביב סלד נמוך.

לדוגמא באסטרה טורבו עם 6 הילוכים 120 קמש זה בסביבות 1750 סל"ד, 160 סביב 3 וקצת.. תענוג.

כל הטורבו למנייהם עם גיר מרובה הילוכים משייטים בסלד ממש נמוך

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

כמעט כל התיבות הידניות של טויוטה הן תיבות קצרות למדי. זה אולי תורם לביצועים אבל בטח לא לנוחות ואיכות הנסיעה עם מנוע שעובד בסל"ד גבוה ומטריד כל הזמן.

איתמר.

ספציפית בקורולה זה לדעתי בגלל ששיא המומנט במנוע מתקבל ב 5200 סל"ד, ויחסי העברה קצרים נועדו לשמור את המנוע קרוב יותר לתחום היעיל שלו.

פורסם

כן, זה תקין.

זה אכן מוזר אבל זה היה מצב בקורולה הרובוטית שהייתה להורים שלי.

אבא שלי תמיד היה משתגע מזה שלגיר יש 5 יחסי העברה והוא בסל"ד גבוה,

בעוד הרכב הנוכחי בעל גיר של 4 יחסי העברה, יושב במהירויות זהות בסל"ד נמוך הרבה יותר. (אפילו הקליאו שלי יושבת בפחות מהקורולה, עם כל זה שיש לה מנוע קטן ומסכן ביחס לטויוטה, ועם גיר עם יחסי העברה קצרים מאוד)*

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
פחות מעיד על הספק אלה יות רעל מומנ"ט, אם למנוע יש מומנט גבוה בסל"ד נמוך אז אין לו בעיה לשייט במהירות גבוהה סביב סלד נמוך.

לדוגמא באסטרה טורבו עם 6 הילוכים 120 קמש זה בסביבות 1750 סל"ד, 160 סביב 3 וקצת.. תענוג.

כל הטורבו למנייהם עם גיר מרובה הילוכים משייטים בסלד ממש נמוך

ואז שאתה רוצה לעקוף אתה נותן קיק של 3 הילוכים למטה :)

• תוכן חדש...