Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים בדקתי רכישת עדשות בהאירופה, בירור קצר בזאפ הראה שהמחיר בישראל נמוך בכ-10%, לפחות לגבי הציוד שבחנתי.

לקנוניקון יש יתרון גדול אחד על פני שאר היצרנים - הרבה מאוד ציוד תואם, במיוחד במידנה עם מבחר מוגבל כמו ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תלוי כמה את רוצה להשקיע, יש את ה 70-300 של ניקון עם מייצב תמונה שהיא עדשה לא רעה בכלל, כמה רמות מעל זאת שבקישור שלך, כיד שניה היא נימכרת סביב ה 1600 ש"ח, אני קניתי את שלי ליפני שנתיים ואני מרוצה ממנה

http://www.kramery.com/DUarticles/detail.asp?iArt=580

קחי בחשבון שככלל עדשות צד שלישי (סיגמה, טמרון וכ"ו) הן פחות טובות מהעדשות ייצרן המקורי, לפעמים עקב מחיר שווה להיתפשר (כמובן שלכל כלל יש יוצא מהכלל אפילו שאני לא מסוגל לחשוב על אחד כזה עכשיו בנושא העדשות)

תוספת קטנה,

יש לניקון גם עדשה 55-200 וגם 55-300, שניהם עם VR, נחשבות לפחות טובות מה 70-300 VR אבל המחיר שלהם נמוך יותר

כל העדשות שהזכרתי פה הן עם מנוע פיקוס פנימי כמו שה D60 צריכה

פורסם

אני יכול לחשוב על טוקינה לדוגמה שמייצרים עדשות מעולות במחירים מתקבלים על הדעת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ככלל - באופטיקה אין איכות בזול...

לרוב הכלל הזה נכון, אך לדוגמא יש את הטמרון 17-50 F2.8.

היא חדה ואיכותית בטירוף!

והיא עולה בסה"כ כ1800 כחדשה.

ימים יגידו איך היא תזדקן, אך נכון לעכשיו היא עושה עבודה מדהימה.

תוספת קטנה,

יש לניקון גם עדשה 55-200 וגם 55-300, שניהם עם VR, נחשבות לפחות טובות מה 70-300 VR אבל המחיר שלהם נמוך יותר

כל העדשות שהזכרתי פה הן עם מנוע פיקוס פנימי כמו שה D60 צריכה

בעיקרון ה55-200 תשלים לך אחלה של טווח ביחד עם ה18-55 שכבר ברשותך.

אמנם יש את עניין החלפת העדות, אבל זה לא כזה סיפור.

האיכות של הניקון 55-200 טובה משמעותית מהסיגמא 18-200. (מנסיון!).

המחיר של ה55-200 יחסית זול והיא מגיעה עם VR ומנוע פיקוס פנימי.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

כעדשה לשימושים כלליים הייתי דווקא ממליץ על הניקון 18-200 או אם התקציב לחוץ אז על הטמרון המקבילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הניקון 18-200 עולה בבמוצע ביד 2 מעל 2000 ש"ח! (רובן בסביבות ה2200-2600).

היא אמנם מעולה(!), אך יקרה להחריד.

אין לי נסיון עם הטמרון 18-200.

עודד.

פורסם

תלוי למה את צריכה את העדשה

אני לא חושב שהיא העדשה "הכי גרועה שיש" - סך הכל מדובר על value for money"

לדעתי כעדשת חובבים העדשה נותנת תמורה טובה לכסף

לא יודע לגבי D60 - אני משתמש בה עם D90 ודי מרוצה

חוסר המייצב מורגש אם רוצים "לשלוף וללחוץ", לא צריך להיות מנתח מוח אבל נדרש תרגול ויציבות בסיסית

אני משתמש בה בעיקר לצילומי חרקים ובע"ח- יותר קל לי לשמור מרחק מסויים ולא להבהיל את הדבורים

ודאי שיש טובות יותר, אבל אני לא בטוח שבתקציב הזה תמצאי אחת כזו.

70300.jpg

פורסם
לפני שנתיים בדקתי רכישת עדשות בהאירופה, בירור קצר בזאפ הראה שהמחיר בישראל נמוך בכ-10%, לפחות לגבי הציוד שבחנתי.

לקנוניקון יש יתרון גדול אחד על פני שאר היצרנים - הרבה מאוד ציוד תואם, במיוחד במידנה עם מבחר מוגבל כמו ישראל.

כמו שכתבתי, למי שלא מתכוון לרכוש "הרבה ציוד" (רב משתמשי ה-DSLR) או להחליף תכופות, קנוניקון נותנות תמורה פחות טובה לכסף.

לרוב הכלל הזה נכון, אך לדוגמא יש את הטמרון 17-50 F2.8.

היא חדה ואיכותית בטירוף!

יש לי (זו העדשה שאני מצלם איתה כל הזמן) "וטירוף" זו מילה חזקה מדי.

לעדשה יש עותקים יותר ופחות טובים, מה שמעיד על העדר מצויינות בקו הייצור (חוזר לעניין ארוחות החינם...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מצליח להבין את הרתיעה המטופשת בעיני מחצובות, אני מסתובב עם פנסוניק ZS3 קומפקטית עם מייצב תמונה אופטי,

ובכל זאת כשאני הולך לסשן צילומים בעיר או בטבע, אני לוקח חצובת אלומיניום פשוטה וקלה מאוד הנכנסת בקלות בתיק גב

קטן, הרבה יותר נוח להתעסק עם הכיוונים והשליטה במצלמה מבלי לאחוז בה..

פורסם

חצובה?!

מה אני, פק"ליסט?!

אני אפילו עם DSLR גמרתי.

הזמנתי OM-D, שתחליף גם את ה-DSLR וגם את ה-P&S, עם ייצוב בגוף הכי טוב יש, עדשות פנקייק, נכנסת בתיק קטן, ושלום על ישראל.

פורסם

יש לי (זו העדשה שאני מצלם איתה כל הזמן) "וטירוף" זו מילה חזקה מדי.

לעדשה יש עותקים יותר ופחות טובים, מה שמעיד על העדר מצויינות בקו הייצור (חוזר לעניין ארוחות החינם...).

אז כנראה ש"נפלתי" על עותק מצויין!

העדשה שלי חדה מאוד ומפיקה צבעים נהדרים!

סתם ככה כמה דוגמאות. (התמונות לקוחות מהפייסבוק שלי, אז לקחת בחשבון שהאיכות ירדה)

כל התמונות פה צולמו עם צמצם פתוח לרווחה (F2.8).

522553_10151266338184284_1291044533_n.jpg

432111_10151064757574284_1406984578_n.jpg

427806_10150726033294284_1780047602_n.jpg

אבל זה לא סותר את דבריך לגבי עותקי לימון.

גם אני נתקלתי בשמועות ברשת על כאלה.

עודד.

פורסם

היו לי שתיים כאלו, כי הראשונה נגנבה כשהמצלמה היתה בהשאלה.

אז נכון שגם החלפתי מצלמה, בכזו עם חיישן יותר טוב, כך שהבדלי איכות נעשו בולטים יותר... אבל נראה לי שהעותק השני פחות מוצלח מהראשון.

תראה, בסופו של דבר, איכות אופטית גבוהה מאוד לא כל כך רלוונטית למה ואיך שאני מצלם. אני יותר צלם של תוכן ומצבים.

והנה תמונה של חתול... (באיכות JPG מקסימלית אני לא יכול להעלות תמונה גדולה יותר...)

ashie4ana.jpg

פורסם

נצל"ש

אומנם קנון, אבל מה דעתכם? לקחת מאקרו 50 או 60? הראשונה תתאים לפול פריים עתידית, השנייה נחשבת לחדה יותר, אבל לא מתאימה לפולפריים. ה17-50 של טמרון בטוח תבוא, ואיתה נסיון להפוך את ה18-55 לטילט שיפט.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...