Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה החלפנו 4 צמיגים חדשים לרכב (סיוויק 08 ).

הצמיגים שהורכבו הם michelin primacy hp.

שמתי לב שהצריכת דלק עלתה בצורה משמעותית מאז ההחלפה, והצמיגים הקדמיים נראים ממש מעוכים (כאילו חסר בהם המון אוויר).

עצרתי בתחנת דלק ומלאתי 35 PSI (כמו שאומרים למלא 10% יותר אחרי נסיעה ארוכה והצמיג חם).

הנסיעה השתפרה קצת, אבל עדיין הצמיגים נראים כאילו חסר בהם אוויר, והצריכת דלק עדיין גבוהה ביחס למה שהיה קודם.

מה לדעתכם לא בסדר?

אשמח לעזרה

פורסם

ובנוסף לא סומכים על המד לחץ המובנה במדחס האויר שבתחנת דלק.

מד לחץ (100 ש"ח לערך) רצוי שיהיה בתא הכפפות.

רענן

פורסם

אם כך מצא תחנה הקורבה למקום עבודה, קניון או מקום אחר שבו הרכב יעמוד מספיק זמן כדי להתקרר. ההמלצה היא שהרכב לא יסע יותר מקילומטר לפני הניפוח. אישית אני נוהג לנפח ביציאה מחדר הכושר - לאחר שהרכב עמד שעה וחצי ותחנת הדלק נמצאת כ-400 מ' מהחניון, כאשר אני מגיע אליו בנסיעה איטית.

לגבי דיוק מדי הלחץ במשאבות הניפוח - מאז שהמכשירים דיגיטליים הם די אמינים, במעבר בין תחנות דלק שונות אני מוצא הבדל שללא יותר מ-PSI בודד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא פעם ולא פעמיים נתקלתי במשאבות מזייפות גם ברמה של 10 PSI ויותר. הבדל של 10 PSI יבוא לידי ביטוי בפחיסות הצמיג, צריכת הדלק והביצועים.

אין שום בעייה לשחק עם לחצי האוויר של הצמיג כשהוא חם, נהג טוב או כזה שמכיר את רכבו וביצועיו ידע להתאים את לחץ האוויר הנכון, ולא אחת כל קשר בין הלחץ הנכון להמלצות היצרן הינו מקרי בהחלט.

guya, מאחר ורוב הרכבים דורשים באיזור ה 30PSI, תוספת של 3 PSI ברוב המקרים היא תוספת של 10% ובכל מקרה זה ממש לא כלל אצבע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מסכים איתך שרוב הרכבים דורשים באיזור ה 30PSI, תוספת של 3 PSI ברוב המקרים היא תוספת של 10% - אך לדעתי עדיף ללכת לפי המלצות יצרן ולא לפי נוסחא כללית (לפחות אצלי בספר רכב, רשום להוסיף 3 PSI אם הצמיג חם - אינני יודע לגבי יצרנים אחרים).

בניגוד לכך, אני ממש לא מסכים כי כל קשר בין הלחץ הנכון להמלצות היצרן הינו מקרי בהחלט - בסופו של דבר היצרן מתכנן את הרכב כך שיעמוד בתקנים מסויימים. היצרן יודע מה מגבלות הרכב, ולכן הוא מגדיר נתונים טכניים לשימוש - וכל זה בנוגע לשימוש סביר.

יתכנו מצבי קיצון בהם באמת יש צורך ורצוי לעשות שינויים כאלו או אחרים כדי שהרכב יתפקד בצורה מיטבית (למשל נסיעה בשטח).

אך כל עוד זאת נסיעה בכביש - רצוי לנפח את הצמיגים בלחץ אויר בהתאם לדרישות היצרן.(אני יודע- כבישי ארצנו נחשבים כדרך עיזים בהשוואה לכבישי אירופה, אך זה מה יש).

פורסם
אני מסכים איתך שרוב הרכבים דורשים באיזור ה 30PSI, תוספת של 3 PSI ברוב המקרים היא תוספת של 10% - אך לדעתי עדיף ללכת לפי המלצות יצרן ולא לפי נוסחא כללית .

זו לא נוסחה כללית.

בכל קורס בטיחות ונהיגה מלמדים את זה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...