Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעייה לייצר מעגל כזה? תדפיס, תגהץ, תשרה בחומצה,תשתוף ותעבור אם בדיל מעל :)

אפילו יש פו שרשור שמישהו פתח פעם והראה את כול התהליך בתמונות.

אודי A4

דימה.

פורסם

התהליך פשוט, מדפיסים את הסרטות בצורה הפוכה(אפקט מראה) במדפסת ליזר.

את ההדפסה גוזרים לגודל הלוח ומגהצים על הלוח.

לאחר שהלוח מתקרר , צריך להרטיב את הנייר ובזהירות לתלוש אותו ככה שההדפסה תשאר על הלוח.

לאחר מכן לעבור אם לקה/טוש מיוחד על החלקים של הדיו שנתלשו.

להשרות את הלוח בחומצת פריק כלוריד עד שהמתכת נאכלת, לאחר מכן לשטוף את הלוח במים ולעבור אם אציטון בשביל להוריד את הדיו.

את המעגל החסוף מומלץ לצפות בבדיל או בלקה מיוחד(אפשר גם רגילה)

מומלץ להשתמש בנייר מיוחד לתהליך אם גודל המוליך קטן מ0.2 אבל גם נייר רגיל יעשה עבודה מצויינת.

אודי A4

דימה.

פורסם

לא מצפים את מוליכי הנחושת בלכה אלא רק אחרי שמלחימים את הרכיבים.

הטוש אינו מיוחד אלא טוש פשוט לשקפים יעשה את העבודה או טוש על בסיס השמן.

אם המוליכים דקים בשיטה הזו הסיכוי לייצר מעגל מודפס ללא נתקים הוא קטן ביותר.

השיטה הזו לא מקצועית בכלל והסיכוי להצליח במכה הראשונה הוא קלוש. אני אישית לא ממליץ על השיטה הזו אלא שימוש במעגלים מודפסים רגישים ל-UV (קצת יותר יקר אבל 100 אחוז הצלחה).

איזה כייף לי :)

פורסם
התהליך פשוט, מדפיסים את הסרטות בצורה הפוכה(אפקט מראה) במדפסת ליזר.

את ההדפסה גוזרים לגודל הלוח ומגהצים על הלוח.

לאחר שהלוח מתקרר , צריך להרטיב את הנייר ובזהירות לתלוש אותו ככה שההדפסה תשאר על הלוח.

לאחר מכן לעבור אם לקה/טוש מיוחד על החלקים של הדיו שנתלשו.

להשרות את הלוח בחומצת פריק כלוריד עד שהמתכת נאכלת, לאחר מכן לשטוף את הלוח במים ולעבור אם אציטון בשביל להוריד את הדיו.

את המעגל החסוף מומלץ לצפות בבדיל או בלקה מיוחד(אפשר גם רגילה)

מומלץ להשתמש בנייר מיוחד לתהליך אם גודל המוליך קטן מ0.2 אבל גם נייר רגיל יעשה עבודה מצויינת.

על איזה נייר צריך להדפיס את המעגל?

אפשר להדפיס במדפסת הזרקת דיו על נייר צילום?

פורסם

תשלח את התכן שלך לסינים הם יעשו הכל בסביבות ה100-200 דולר,אם כי יש מינימום של כ4-5 יחידות להזמנה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

לא ניתן להדפיס בעזרת מדפסת הזרקת דיו, זה לא יעבוד אז תשאר אם ליזר, יכול להיות שניתן להשתמש במכונת צילום אבל אל ניסיתי.

אפשר אם מדפסת רגילה על נייר שקפים אבל אתה מחוייב להשתמש בשיטת UV, תשים לב שבשיטת UV המחיר בערך פי 5 יותר גבוהה.

לגבי הנייר , אפשר דף A4 רגיל ואפשר Press-n-peel יעודי, כמובן שהדף היעודי נותן תוצאה הרבה יותר טובה, אבל גם אם דף רגיל התוצאה בהחלט סבירה.

מרק ברור שUV הרבה יותר מדוייק, אבל התוצאה שאני מקבל בעזרת הנייר הזה, לא נופלת רחוק מUV באיכות.

לגבי הלקה, התחשבתי בעובדה שהלוח שהבחור רוצה להדפיס היא אנטנה ולכן המקסימום שהוא יצטרך זה 2 מגעים? אפשר גם לגרד טיפה.

לגבי הטוש אין לי מושג, אני משתמש בלקה לציפורניים שחורה שקניתי בחנות של 2 שקל, עובד מושלם.

shayBB העלות ללוח בשיטה אם מדפסת ליזר היא כ20-40 שקל ללוח, הבחור סטודנט נראה לך יש לו כסף לשלם לסינים 100-200 דולר?

אודי A4

דימה.

פורסם

משהו מראה לי מוזר - הפקולטה לא מספקת את האמצעים לביצוע העבודות, או לפחות הדרכה למי לפנות?

ממליץ לך לפנות למנחה שלך, יש להניח שהוא מנוסה בכגון זה וידריך אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים :)

בשיטה הרגילה, אין לי מושג למה נייר צילום, לא ניסיתי איתו.

wKEe3otWstM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בשיטה שמרק הציעה, אפשר לקנות את הלוחות כבר מצופים ולחסוך שלב אחד.

p2kFazl-aEE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אודי A4

דימה.

פורסם
תשלח את התכן שלך לסינים הם יעשו הכל בסביבות ה100-200 דולר,אם כי יש מינימום של כ4-5 יחידות להזמנה.

דיברתי עם הסינים, הבעיה שאין להם לוח עם מצה של דורויד

פורסם
אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים :)

בשיטה הרגילה, אין לי מושג למה נייר צילום, לא ניסיתי איתו.

wKEe3otWstM דרך יוטיוב

בשיטה שמרק הציעה, אפשר לקנות את הלוחות כבר מצופים ולחסוך שלב אחד.

p2kFazl-aEE דרך יוטיוב

בסרטון הראשון הם משתמשים בנייר צילום מבריק

פורסם
משהו מראה לי מוזר - הפקולטה לא מספקת את האמצעים לביצוע העבודות, או לפחות הדרכה למי לפנות?

ממליץ לך לפנות למנחה שלך, יש להניח שהוא מנוסה בכגון זה וידריך אותך.

יש אצלנו במחלקה מכונה שמייצרת מעגלים בעזרת קידוח וכרסום הבעיה היא שהמקדחים שלה גסים בשביל מעגלים קטנים.

אני לא חושב שקיימים מקדחים עדינים מספיק בשביל מעגל בגודל 3*4 ס"מ.

• תוכן חדש...