Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מקבל את הדעה שלך, אבל לא מסכים איתה.

בוא נקרא למכרים שלי "אינטרסים" שלי - בעולם, במיוחד בארץ, שבה לכל מחלה התרופה הכי טובה היא וויטמין P, פייסבוק זאת ה-פלטפורמה לניהול ה"אינטרסים" וכמו שנאמר אין שום דבר רע באינטרסים.

ברשותך אני אסכם את השתתפותי בדיון במשפט הראשון שכתבתי :

כל יכולת, כל כלי, כל הזדמנות שבן אדם מקבל - הוא יכול לנצל לרעה, זה קורה היום, זה קרה לפני 100 שנה - עצם העובדה שהבן אדם מנצל אותם לרעה, אומרת שהבעיה היא בבן אדם ולא בכלים.

בוא תסביר לי איך ניתן לנצל פצצת אטום לטובה? או נשק כימי? הכול עניין של השקפה, אני מעדיף לחשוב שאני חי במדינה סוציאלית בה כל פרט אחראי לחבריה, ובמידה ומתעוררת בעיה לא לנפנף אותה ולומר שהבעיה היא באדם. יש פה בעיה, אתה לא חש אותה והיא אולי רחוקה שנות אור ממך, אך היא ניכרת בקרב הדור הצעיר, זה שמשתמש בפייסבוק.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה מאוד קשור לחינוך. חשבון ארנונה זו דוגמה שקצת קשה להעביר איתה את המסר... רוצה לדעת איך מתחנכים היום באופן פאסיבי רבבות ילדים לא לשאול שאלות? סתם לדוגמה, כשילד קטן רואה את אבא שלו צופה בחדשות, ובשנייה ש"מכריזים" ש X הוא גנב \ מושחת \ סמולני \ ימני קיצוני \ קומוניסט \ כל הגדרה אחרת שתרצה, האבא, מבלי להרהר על אותה אמירה, מבלי לשאול שאלות ולתהות האם זה נכון בכלל \ זה טוב או לא טוב, ישר פולט קללה בסגנון "בן ז*נה X, איזה גנב הוא...", הילד בדוגמה גם ילמד לקלל וגם לא ילמד לשאול שאלות... כך בדיוק מתפתחת תרבות השיח הרדודה והבלתי מפותחת עליה אתה מדבר. בדברים הקטנים האלו זה מתחיל. הכל מתחיל מהבית. כל ילד בן 14 כזה נולד דף חלק והיום הוא גלגול של מה שההורים שלו כתבו עליו בשנותיו המוקדמות...

אתה מפשט את המושג "חינוך" יתר על המידה, ילד לא ישמע את אבא שלו זורק סיסמא לאוויר ובהכרח יתנהג כך בכל אספקט של חייו הקשור לתשובה/שאלה, חינוך נטמע ממודלים לחיקוי, אבל בין הדוגמא שנתת, לילד שיגדל לאדם לא מחונך שלא שואל/חוקר לפני שהוא עונה הדרך רחוקה יותר. רוב האנשים בעולם לא חיים בבית בו לפני שמדברים יש לסנן את המילה בפילטר שמגובה בחקר אינטרנטי. לא צריך להגזים.

פורסם

מי זה גיא פינס?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה לא יודע מי זה, אתה רק מחזק את זה שאתה לא דוגמא מייצגת. לא שרוב האנשים רואים גיא פינס, אבל רוב האנשים שומרים על קשר עם "הכוסית שהכירו בתאילנד/המלצרית שעבדו איתה פעם/זאת מהחדר כושר לפני שנתיים". ולא כי הן באמת מעניינות אותם.

פורסם

יואל, סליחה על ההתבטאות, אבל אתה מקשקש.

עצם ההגדרה שהפייסבוק הוא אשם, הוא החלטה אישית שלך. כי אני הבאתי לך דוגמאות איך שעל הכול בעצם אתה יכול להגיד שהוא זה שגורם לבעיות. על מכוניות, על אלכוהול, על בשר וגם על מצלמות של הפלאפון. זה אתה בוחר להטפל על הפייסבוק משום מה.

ואני לא מבין מה אתה מתווכח על זה שהאנשים במדינה הם לא מחונכים/ לא שואלים שאלות. הרי כול המסגרת החינוך שלנו מושתתת על לקבל מידע לעוס מבלי לפקפק בזה או לשאול על זה, העיקר להספיק בחומר.

הייתי גם מביא לך דוגמא מובהקת עד כמה שזה נכון גם לגבי חינוך מהבית, אבל אז אני סתם אגרום עוד פעם לויכוחים עם אנשים דתיים.

פורסם
קלעת. לא יודע אם זה הצורך הכי בסיסי, אבל הוא בהחלט חזק,

במיוחד בתרבות כמו שלנו שבה נהנים לתחוב את האף בעניינים של אנשים אחרים.

אגב, יש מדינות ותרבויות אחרות שבהן לוקחים את פייסבוק בפרופורציה,

פה בארץ זה עבר כל פרופורציה (אלופי העולם, פשוט כך).

בנוגע לבדיקת עובדות בסיסית - זה דווקא לא השתנה,

רק מיעוט של בני אדם נוטה לבדוק אמינות או רלוונטיות של מידע.

+1 צודק, לי אישית אין פייסבוק

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הפייסבוק יוצר בעיה והוא חלק ממנה. וכמו שכבר אמרתי לך, כל הדוגמאות שאתה נותן לא קשורות לכלום כי הטענה שלי היא שצריך לדעת להתמודד ולא לחסום. ואני לא אומר שזה לא המצב (אנשים שיורים מידע בלי לחקור), אני אומר שזה לא בהכרח קשור לחינוך מהבית, בקיצור כל מה שאמרת פה לא קשור בכלום למה שאני אומר. ומה הרמיזה הלא קשורה הזאת לדת? אז עכשיו כל אדם מאמין הוא אדם שלא שואל שאלות וחוקר את האמת כי אם הוא כן היה חוקר הוא היה מגיע למסקנה המתבקשת (שלך) שאין אל?

פורסם
ומה הרמיזה הלא קשורה הזאת לדת? אז עכשיו כל אדם מאמין הוא אדם שלא שואל שאלות וחוקר את האמת כי אם הוא כן היה חוקר הוא היה מגיע למסקנה המתבקשת (שלך) שאין אל?

ב-80 אחוז מהמקרים, לדעתי כן.

ואם לא להגיע למסקנה שאין אל, אז לפחות להגיע למסקנה שכול הדתות זה בולשיט אחד גדול.

פורסם

דוקוטורט? לא... במקרה יש לי תואר ראשון, אבל גם עם הגיון של ילד בן 8 אפשר לדעת.

ואתה אני מניח מאמין בדת היהודית, נכון? האם חקרת והוכחת שכול שאר הדתות הן בולשיט בשביל שתוכל לקבוע כזאת עובדה?

פורסם
אתה מפשט את המושג "חינוך" יתר על המידה, ילד לא ישמע את אבא שלו זורק סיסמא לאוויר ובהכרח יתנהג כך בכל אספקט של חייו הקשור לתשובה/שאלה, חינוך נטמע ממודלים לחיקוי, אבל בין הדוגמא שנתת, לילד שיגדל לאדם לא מחונך שלא שואל/חוקר לפני שהוא עונה הדרך רחוקה יותר. רוב האנשים בעולם לא חיים בבית בו לפני שמדברים יש לסנן את המילה בפילטר שמגובה בחקר אינטרנטי. לא צריך להגזים.

לא התכוונתי לזה בצורה כזו מובהקת, מובן שזה לא שחור ולבן - אבל הבנת את הרמז... הכוונה בדוגמה שלי הייתה שאותו אבא עושה זאת כדרך קבע... זה המודל לחיקוי שהוא מציג - קבלת "עובדות" ללא עוררין, וזה מה שהילד ילמד. ותאמין לי, לא חסרים אבות שגומעים כל מה שיוצא מהטלוויזיה בזמן שבניהם צופים בקרקס הזה מהצד.

ב-80 אחוז מהמקרים, לדעתי כן.

ואם לא להגיע למסקנה שאין אל, אז לפחות להגיע למסקנה שכול הדתות זה בולשיט אחד גדול.

ומה תגיד על כל האנשים המאמינים, שבנוסף לאמונתם, ולפעמים אף בנוסף לתואר רב, מחזיקים בתואר פרופ' לדוגמה? גם פרופסור, במידה וחובש כיפה לראשו, יתפש בעיניך אוטומטית ככזה שחונך לקבל דברים ללא עוררין? התופעה הקלוקלת הזו אינה נחלתה של הדת (היהודית לכל הפחות, לא יכול לדבר בשמם של אחרים)... היא נחלתם של הנבערים שבחרו להסתתר בחסותה של הדת במתכונת "דתי לפי דעתי"... הדת מצווה עליך לחקור הכל ולרדת לשורשו של כל דבר... תראה איזו תרבות חקרנות נפלאה צמחה מהגמרא... שופטים בישראל יושבים ולומדים גמרא כדי לחדד את שכלם ולהעביר את זמנם... תאמין לי שהדבר האחרון שהיהדות מחנכת אליו זה ניוון שכלי. יש "רבנים" שמחנכים לכך, היהדות - לא עושה זאת.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
דוקוטורט? לא... במקרה יש לי תואר ראשון, אבל גם עם הגיון של ילד בן 8 אפשר לדעת.

ואתה אני מניח מאמין בדת היהודית, נכון? האם חקרת והוכחת שכול שאר הדתות הן בולשיט בשביל שתוכל לקבוע כזאת עובדה?

אה, אז בעצם אין לך שום תימוכין דה פקטו לכך שאין אל? אתה פועל לפי ההיגיון. במילים אחרות, אתה זורק לאוויר כי זה מה "שההיגיון" אומר לך, בלי באמת לבדוק ולחקור את הנושא על בוריו. לא? כן, אני מאמין, ושלא כמוך, לא תראה אותי זורק פה הצהרה בסגנון "ברור שיש אל, וכל הנחה אחרת טיפשית".

פורסם
לא התכוונתי לזה בצורה כזו מובהקת, מובן שזה לא שחור ולבן - אבל הבנת את הרמז... הכוונה בדוגמה שלי הייתה שאותו אבא עושה זאת כדרך קבע... זה המודל לחיקוי שהוא מציג - קבלת "עובדות" ללא עוררין, וזה מה שהילד ילמד. ותאמין לי, לא חסרים אבות שגומעים כל מה שיוצא מהטלוויזיה בזמן שבניהם צופים בקרקס הזה מהצד.

ומה תגיד על כל האנשים המאמינים, שבנוסף לאמונתם, ולפעמים אף בנוסף לתואר רב, מחזיקים בתואר פרופ' לדוגמה? גם פרופסור, במידה וחובש כיפה לראשו, יתפש בעיניך אוטומטית ככזה שחונך לקבל דברים ללא עוררין? התופעה הקלוקלת הזו אינה נחלתה של הדת (היהודית לכל הפחות, לא יכול לדבר בשמם של אחרים)... היא נחלתם של הנבערים שבחרו להסתתר בחסותה של הדת במתכונת "דתי לפי דעתי"... הדת מצווה עליך לחקור הכל ולרדת לשורשו של כל דבר... תראה איזו תרבות חקרנות נפלאה צמחה מהגמרא... שופטים בישראל יושבים ולומדים גמרא כדי לחדד את שכלם ולהעביר את זמנם... תאמין לי שהדבר האחרון שהיהדות מחנכת אליו זה ניוון שכלי. יש "רבנים" שמחנכים לכך, היהדות - לא עושה זאת.

קודם כול, בהחלט יש הרבה דתיים שהם דתיים מבחירה מוחלטת תוך ראיה כמה שיותר אובייקטיבית. בגלל זה גם אמרתי 80 אחוז.

אבל יש הרבה שלא, וגם הרבה דתיים שכן יש להם שכל והתסכלות, שבכוונה לא נכנסים לזה כי הם מפחדים שזה חס וחלילה יערער על כול מה שהם חונכו אליו כול החיים.

ודבר שלישי, לא כול פרופסור נכנס לתיאולוגיה. אתה יכול להיות פרופסור מדהים, אדם עם שכל מטורף, אבל בחיים לא לחשוב אפילו על שאלות מהסוג הזה.

• תוכן חדש...