Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום בבוקר נורת הפנס בצד הנהג נשרפה. הלכתי לאוטו דיפו ורכשתי שם 2 נורות H4 של HELLA בהספק 60\55W כפי שמצויין בספר הרכב כדי להקדים תרופה למכה. שמעתי שHELLA הם בסדר גמור, אז קניתי. בכל מקרה קסנון לא בא בחשבון :lol:

בספר הרכב שלי מתואר איך להחליף נורת אור דרך-בסה"כ מבצעים ניתוק של קונקטור והוצאה של פקק גומי וקפיץ מתכת.

הבעיה-ההחלפה בלתי אפשרית עם הידיים כי קופסה שחורה כלשהי מונעת את הגישה. האם צריך איזשהו כלי מיוחד כדי להחליף אותה שלא ציינו בספר הרכב? (או לחליפין-ידיים רזות יותר :roll: או גישה מלמטה דרך ליפט?).

פורסם

באיזו קופסה מדובר? אולי היא ניתנת לפירוק באמצעות בורג או שניים.

אין צורך בשום כלי, שולפים את הגומייה, קונקטור, קליפס מתכת והנורה בחוץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ניתנת לפירוק באמצעות בורג כי לא ראיתי ברגים שמתחברים אליה.

מהסתכלות בספר הרכב ראיתי שהקופסה הזו נקראת fuse block.

פורסם

היא תפוסה לגוף הרכב איכשהו. מהכרותי החובבנית עם טויוטות אני מאמין שתוך 30 שניות בערך (וגם זה בהגזמה) ניתן להסיר אותה :wink:

בכל מקרה הגישה צריכה להיות מלמעלה, זה לא רנו מגאן אחרי הכל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא מזיין גם לך! :lol:

(source: (google transalte, 2012

פורסם

מתן, אם לא תסתדר, תגיע אלי, נדמה לי שאתה גר קרוב. אני אנסה לעזור לך להחליף נורה. נתקלתי כבר בכמה רכבים עם גישה בעייתית לנורות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אפשר לדעת איך הסתדרת?

איך ניגשים לפתוח את הפנסים?

יש לי קצת ידע טכני וסט בוקסות עד 22. האם שווה לעשות את זה לבד?

קראתי בפורום בחו"ל שיוצאים עם ידים שרוטות חתוכות מתעסקות עם הנורות של היאריס :?

פורסם

היי,

לא צריך אפילו סט בוקסות. צריך זוג ידיים מספיק גמישות ופלאייר קטן בעל ראש שטוח שיכול לנתק את הקונקטור של המתח לנורה.

בהחלט שווה לעשות את זה לבד ללא תשלום על העבודה במוסך, זוג נורות של Hella עלו לי באוטו דיפו 45 ש"ח.

אני מצרף כאן צילום של ספר הרכב שמראה את כל התהליך ב3 שלבים פשוטים, ואת פירוט הנורות לדגם 2009.

1-2.jpg

3.jpg

נורות.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ניסיון ראשון לא צלח.

העסק לא פשוט... יש ממש מעט מקום בשביל להכניס את היד מאחורי הנורה.. אולי 4 ס"מ.

נאבקתי קשת כדי להוציא את הגומי אחכ לשחרר את הקונקטור ואת הוו, להוציא את הנורה... ולגלות שמכרו לי נורה בגודל לא נכון.... "זה גודל סטנדרטי" אמר המוכר.:splat: :splat:

עשרים דקות נאבקתי כדי להחזיר את הנורה (עוד יש אור גבוה).

מסקנות: 1. עבודה עם כפפות עבודה מגומי שמרה שלא אחתוך את היד.

2. לא לסמוך על מילה של מוכר בחנות. לקנות נורה H4. ולא h7

אגב, מתן - תודה על ההשקעה בצילום ספר הרכב... אבל לא רואים כלום בגלל הפלאש ... בכל אופן יש לי אחד.

פורסם
ניסיון ראשון לא צלח.

זה בהחלט מעצבן!

העסק לא פשוט... יש ממש מעט מקום בשביל להכניס את היד מאחורי הנורה.. אולי 4 ס"מ.

תחשוב מה קורה לידיים של בעלי "עצמות גדולות" :twisted:

נאבקתי קשת כדי להוציא את הגומי אחכ לשחרר את הקונקטור ואת הוו, להוציא את הנורה... ולגלות שמכרו לי נורה בגודל לא נכון.... "זה גודל סטנדרטי" אמר המוכר.:splat: :splat:

עשרים דקות נאבקתי כדי להחזיר את הנורה (עוד יש אור גבוה).

מסקנות: 1. עבודה עם כפפות עבודה מגומי שמרה שלא אחתוך את היד.

נכון

2. לא לסמוך על מילה של מוכר בחנות. לקנות נורה H4. ולא h7

להסתמך על ספר הרכב באנגלית, נקודה.

אגב, מתן - תודה על ההשקעה בצילום ספר הרכב... אבל לא רואים כלום בגלל הפלאש ... בכל אופן יש לי אחד.

12345

• תוכן חדש...