Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערכתי קצת, אבל זו תאונה לכל דבר. נהג דביל... ואת הבטון הזה שמו בשנים האחרונות בגלל הצטברות תאונות בקטע, עד אז לא היה.

פורסם

עד לסרטון הבא שלך..:wink:

מצוין. דוגמא נפלאה לשימוש הולם בכספי המיסים!

אולי דביל כי התעסק עם הטלפון, ואולי דביל כי עלה להגה עייף (בגלל שעות עבודה רבות, בוס על הראש, וצורך קיומי להתפרנס)...

פורסם (נערך)

אחרי התבוננות בסרטון הגעתי למסקנה שלי היה בעייתי, אבל שום דבר לא נגרם בכוונה או בגלל שאני "שם זין", הייתי במקום לא מוכר וחיפשתי פניה לא מוכרת.

בכביש עבר רכב במקרה הטוב פעם בחצי דקה וגם לא הייתי כל כך מרוכז בתנועה מאחורי.

אבל כל הניסיונות שלכם להצדיק את התנהגות המפגרת של נהג האוטובוס עדיין לא הגיוניים, הוא לא שמר מרחק ובגלל זה הופתע מהבלימה שלי ועקף אותי בצורה מסוכנת.

במקום להאט קצת לחכות שניה ולעקוף אותי בלי לסכן אף אחד, בזמן שאין שום תנועה מהנתיב הנגדי במשך 30 שניות לאחר העקיפה שלו, הוא בחר לשחק עם המזל.

חלק מהמגיבים מביאים דוגמאות על מקרים שקרו להם שממש לא דומים, אז אין פואנטה להשוות ביניהם.

STIO המקרה שקרה לך והמקרה הזה לא דומים, לנהג האוטובוס היה שדה ראיה ואפשרות לעקוף בבטחה, אתה הופתעת כי השדה ראיה שלך היה חסום ע"י רכב אחר.

כמו פה בערך:

https://www.youtube.com/watch?v=ihCkLjSx64Q

FALOU אני לא "הזדחלתי" להנאתי, לא סיכנתי אף אחד, לא חסמתי נתיב, וזכותי המלאה להאט לפני פניה.

יש חוק שאומר חייבים לפנות מהשוליים?

וכל מי שחי בסרט וקורא לי אגואיסט שילמד לשמור מרחק ולנהוג בזהירות,

lesles אם כמעט פגעת באגואיסט כמוני זה אומר שיש משהו לא טוב בצורת הנהיגה שלך.

AVRAM תסלח לי שאתה כל כך מסכן, כן בפעם בדקה שאתה רואה רכב בכביש השומם הזה תאט שניה תחכה שהנתיב הנגדי (שגם שומם בדר"כ) יהיה פנוי ותעקוף.

אני לא נסעתי על "20", נסעתי על 70 קמ"ש ולפני הפניה התחלתי להאט.

נכון יצאתי מחורשת טל פה אתה צודק, אז אני יאיץ ל120 קמ"ש בשביל שאחרי 500 מטר אני יבלום ל20 קמ"ש.

בכל מקרה אני סיימתי להתווכח פה, ניקו תודה על המידע.

אני רק רוצה להדגיש את הסרטון הזה עוד פעם:

https://www.youtube.com/watch?v=ihCkLjSx64Q

אם הייתי כמו נהג האוטובוס אז הייתי מאיץ צופר לנהג הגיפ ועובר ס"מ ממנו נכון?

אבל לא אנשים נורמלים שומרים מרחק שהם מזהים דברים כאלה הם מאטים ושאפשר עוקפים.

נכון במקרה עם האוטובוס הייתי צריך לרדת לשוליים שהאטתי, אבל האשם הוא נהג האוטובוס שהתנהג כמו חרא.

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם (נערך)

אני לא יכול לערוך את ההודעה שלי, אז תסלחו לי על הדאבל.

זה הסרטון עם עוד כמה שניות אחורה, לכל מי שחושב שאני נסעתי לאט ועיכבתי את התנועה במשך קילומטרים.

תסלחו לי שלא מצאתי לנכון להאיץ ל100 קמ"ש בשביל 500 מטר, לגבי ירידה לשוליים יש הצדקה בדבריו של ניקו וזהו.

https://www.youtube.com/watch?v=sbI2ei57V4w&feature=youtu.be

m3x7r3m3

אני אשמח להסבר ממך לאיך בדיוק "החוקים היבשים" לא איתי במקרה הזה?

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם
המקרה של האוטובוס מזכיר לי בדיוק את המקרה שקרה לי בתחילת החודש.

אני נוסע על 80 קמ"ש בבין עירוני, הרכב לפניי חותך שמאלה תוך כדי בלימה, לפני שאני מספיק להבין מה קורה פה אני קולט מיצובישי לנסר בולמת חזק באמצע הכביש, אז לא היתה לי ברירה ובלמתי וברחתי שמאלה תוך כדי צפצוף. אח"כ התברר שהוד מעלתו עסוק בלהסתכל על הטלפון.

עכשיו, זה לא משנה למה האטתם על הנתיב, מצידי תפנו לשביל עפר, תשלחו הודעות, תשחקו בקנדי קראש בטלפון... רק לא תוך כדי נסיעה על 40 קמ"ש ומטה באמצע נתיב נסיעה בבין עירוני, תודה.

סכנת נפשות!!

לנהג רנו שלפניך (וגם לנהג שלפניו) היה שדה ראיה נוח יותר משלך, הוא היה יכול לעשות את העקיפה לפני ולא ברגע האחרון ובנוסף לא היה מזיק אם גם היה מאותת כדי שתבין מה הוא עומד לעשות.

בנוסף אומנם הגבת יפה מאוד, אך למרות שקשה להתרשם ממהירות וממרחק, נראה שאתה קצת נדבקת אליו לכן לא היה לך הרבה זמן להגיב.

פורסם

וזה למה אני לא נכנס לוויכוחים האלה

כי מי אנחנו שנלמד אותך או כל ישראלי אחר

אני רק מקווה שפעם הבאה שתהיה במקום שאתה לא מכיר , תזכור שאתה לא לבד על הכביש

:wink:
פורסם

מלמד אותו לקח כמו שצריך.

הדבר היחידי שהיה חבל עליו,זה הנזק לרכב שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דווקא בפורומים של אופנועים ברשת ישנה תרעומת רבה על האכיפה הדרקונית על עבירה זו לרכב דו גלגלי בעיקר באזור המרכז על ידי שוטרי מתנא.

אולי בתוך הערים, אבל בכביש 4 לפעמים עומדים מתנ"א על האי תנועה של מחלף מסובים צפונה, ויש רוכבי דו"ג (ראיתי לפחות שניים כאלה) שלא רק חתכו על האי תנועה ליד השוטרים, אלא עברו במרחק קטן מאוד מהשוטרים עצמם.

אבל יש לציין (בלי טיפת ציניות) שהשוטרים באותו זמן היו עסוקים בעבודת קודש של לעצור את הרכבים שעושים בדיוק אותו דבר.

העניין הוא שהרוכבים לפחות אחרי שחותכים את האי תנועה עוברים לשוליים (שבקטע הזה הם סופר-רחבים), הרכבים נכנסים לך לנתיב וגורמים לך לבלום.

אבל כל הניסיונות שלכם להצדיק את התנהגות המפגרת של נהג האוטובוס עדיין לא הגיוניים, הוא לא שמר מרחק ובגלל זה הופתע מהבלימה שלי ועקף אותי בצורה מסוכנת.

אתה קורא את אותן תגובות שאני קורא? כמעט כל (אם לא כל) המגיבים כתבו שנהג האוטובוס טיפש, אידיוט ועבריין.

אבל מכיוון שנהג האוטובוס לא נמצא כאן ואתה כן, אז דואגים להגיד גם לך מה עשית לא בסדר.

FALOU אני לא "הזדחלתי" להנאתי, לא סיכנתי אף אחד, לא חסמתי נתיב, וזכותי המלאה להאט לפני פניה.

יש חוק שאומר חייבים לפנות מהשוליים?

m3x7r3m3

אני אשמח להסבר ממך לאיך בדיוק "החוקים היבשים" לא איתי במקרה הזה?

מכיוון ששתי השאלות הללו קשורות באופן הדוק אני אענה עליהן ביחד.

אתה יוצא מנקודת הנחה שיש פה פניה, האם זו צומת? האם יש תמרור של צומת?

האם הופיע במקרה תמרור 115 לפני הפניה?

i15.jpg

מה לגבי סימון הכביש? במקום שאתה טוען שזו פניה האם היה קו צהוב רצוף או שהקו הצהוב המשיך ימינה ל"פניה"?

אם לא אז זו לא פניה, וזו לא צומת.

ובכל מקרה ראוי לצטט פה את תקנות התעבורה הרלוונטיות, מכיוון שכבר שאלת אז, לנוחיותך סימנתי את המילים המפורשות שאתה צריך לשים לב אליהן:

תקנה 21 לתקנות התעבורה (1970 סעיף ג' משנת 1975, "חובתו של עובר דרך"):

. (א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.

(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא –

(1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;

(2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;

(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;

(4) יסכן חיי אדם.

(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

שים לב שכל הנסיבות במקרה הזה כוללות את חוסר ההיכרות שלך עם השטח! הסעיף מטיל עליך את האחריות למצוא פתרון לקחת את כל הנסיבות בחשבון ועדיין לא להפריע לתנועה ולא לעכבה ולנהוג בזהירות.

תקנה 40 לתקנות התעבורה (1970, "סטייה מנתיב נסיעה"):

40. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

יש לך ספק שסטית מנתיב נסיעתך?

תקנה 41 לתקנות התעבורה (1970, "אין פניה אלא בבטחה"):

41. נוהג רכב לא יפנה ימינה או שמאלה תוך כדי נסיעה או כשהוא מתחיל לנסוע ולא יסטה מקו נסיעתו, אלא במהירות סבירה ובמידה שהוא יכול לעשות זאת בבטחה בלי להפריע את התנועה ובלי לסכן אדם או רכוש.

תקנה 42 לתקנות התעבורה (1970, "פניה ימינה"):

42. נוהג רכב המתכוון לפנות ימינה, לא יפנה אלא כשהוא נמצא עד כמה שאפשר סמוך לשפה הימנית של הכביש ואין בצדו הימני רכב אחר בתנועה, ויפנה ימינה פניה חדה, זולת אם סומן אחרת על פני הכביש.

תקנה 53 לתקנות התעבורה (1970, "בלימת פתע"):

53. לא יבלום נוהג רכב את רכבו פתאום, אלא לשם מניעת תאונה שאי-אפשר למנעה בדרך אחרת או אם הדבר הכרחי מטעמי בטיחות התנועה; האמור בתקנה זו לא יחול על בלימת רכב לשם ניסוי בלמיו, בתנאי שלא יערוך אדם ניסוי כזה אלא לאחר שנקט בכל אמצעי הזהירות הדרושים והבטיח שאין הניסוי עלול לסכן או להפריע לרכב הנוסע בדרך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Car141

ידידי,אתה מתעקש על להתרכז בטפל ולא בעיקר.

אתה מנסה להראות כמה היית בסדר ולא עשית שום דבר רע ונהג האוטובוס הוא הבעיה.

זה לא רלוונטי ולא משנה,את הטיעונים האלה אתה היית יכול לשמור לבית משפט אם חס וחלילה היית תאונה.

העיקר בסיפור הזה היא להיות חכם ולא צודק. רוב הנהגים נוהגים גרוע ולא שמים לב לתנועה,למעשה כולנו מידי פעם עוברים על החוק ונדבקים בשאננות.

החוכמה היא להוריד את הסיכוי לתאונה ולא לתת לאותו נהג שהולך להיות אשם,להיות אשם,לשבור לך את הרכב ולשלוח אותך לבית חולים.

פשוט תהיה חכם יותר מאחרים ואל תפתיע אף אחד ובעיקר אל תסמוך על אף אחד,רק ככה תשרוד בשלמות על הכביש.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

m3x7r3m3

אתה מבין שלא הייתה שום בלימת פתע, שום הפרעה לתנועה, שום סיכון של אף אחד.

היחידי שסטה עם הרכב שלו וסיכן את התנועה זה נהג האוטובוס...

אני אולי יכולתי לנהוג בצורה יותר בטיחותית ובזה אני מסכים איתך, אבל מבחינה חוקית לא עשיתי שום דבר שגוי.

פורסם
פשוט שוטר שנמאס לו מהתדמית הבעייתית של המשטרה שנוצרה לעיתים בצדק גם בגלל מקרים כאלה.

ישנם שוטרים שלא שמעו לצערי על המונח דוגמא אישית.

אני מסכים אתך גם בתור בנאדם [זה יצא לא טוב, התכוונתי אזרח :)]. אני תמיד משתדל להוות דוגמה אישית. יש לי אמונה מטומטמת כזו, שאם אני אאפשר למישהו להשתלב, אז אולי גם הוא ייתן למישהו אחר ותתחיל תגובת שרשרת כזו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

Car141

מה שמנסים להגיד לך הוא שהיות ורצית לפנות לשביל עפר במקום שבו אין צומת שמסומן בתמרור \ סימון על הכביש, אתה הפתעת את נהג האוטובוס.

נהיגה איטית ללא סיבה מוצדקת היא הפרעה לתנועה.

לטענתך מותר לך לנהוג בכביש במהירות של 10 קמ"ש? מה כבר ההבדל בין זה לבין סתם לעמוד על הנתיב?

זכור שנהג האוטובוס רואה גם את מה שלפניך (אין מכוניות), ולכן לא ציפה להאטה שכזו.

אולי בגלל שאותת, הוא חשב שאתה יורד לשוליים, ולא הבין למה אתה נשאר על הנתיב?

נהג האוטובוס גם יכול היה להתנהג יותר בזהירות, אבל גם לך יש חלק בזה.

בעבר הועלה פה סרטון של נהג משאית שפגע מאחור בנהג רכב פרטי.

שניהם השתלבו לכביש מהיר והחלו להאיץ, כשהרכב הפרטי מלפנים.

פתאום מסיבה לא ברורה, הרכב החל לבלום בהדרגה. נהג המשאית בלם גם הוא, אבל המרחק ביניהם הצטמצם,

עד שלפתע הרכב בלם בעוצמה, ואז נהג המשאית ניסה לבלום גם, אך פגע בו.

אם אני זוכר נכון, נהג המשאית יצא זכאי.

לא זוכר היכן הסרטון נמצא (אם בשרשור זה או במקום אחר).

ולבסוף, הכי חשוב בלי קשר לשום חוק שחוקק אי-פעם - היה חכם וזהיר.

עדיף להמנע מתאונה ולהיות טועה מבחינת החוק, מאשר להיות מעורב בה ולהיות צודק...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...