Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בד"כ לא נוהג להכנס לדיונים בשרשור הזה, אבל דווקא כאן אני רוצה להגיב.

יצא לי להיות בצד של האוטובוס, על כביש 4 מאשדוד צפון לכיוון אשדוד דרום. מי שמכיר יש שם חלק חשוך לגמרי ומסתבר שיש שם פניה לכביש עפר, ואם איני טועה הפניה נמצאת בעיקול של הכביש, כך שרכבים מאטים בכניסה לעיקול.

נסעתי בערב עם משפחתי, רכב מלא, לאשדוד ומישהו החליט לעצור באמצע הכביש כדי לפנות ולא טרח לזוז לשוליים. אני כבר לא זוכר אם הוא אותת או לא, כי זה היה מזמן. בכל מקרה גורם ההפתעה היה גדול כי למרות כל מי שאומר שבכביש תמיד צריך לצפות כל דבר מראש, בד"כ אתה לא מצפה לראות רכב עוצר ונעמד באמצע כביש מהיר. לצערי הנתיב הנגדי לא היה פנוי ולא היה לי לאן לברוח, בוצעה בלימת חירום רצינית (עם התערבותו של ה-ABS) ולמזלי לא היו רכבים קרובים מאחוריי והספקתי לעצור כמה מטרים מהאידיוט שעמד באמצע הנתיב.

Car141, עם כל הכבוד לחוקים, ולזה שאתה גר בישראל (מה הקשר?) לא סתם נאמר שבכביש עדיף להיות חכם מאשר צודק. אני לא הולך להצטדק ולהגיד שהנהג שעצר מולי 100% אשם, כי אני יודע שאני זה שלא זיהה בזמן שהרכב מלפני עוצר ונעמד ולכן כמעט מצאתי את עצמי בתאונה.

לדעתי האישית, ולאחר הנסיון, אתה הפתעת את נהג האוטובוס ולכן הוא צפר ועקף אותך בצורה כזו. בלי קשר למי אשם מבחינת החוק, אתה ההית זה שהפתיע את הנהג מאחור, והעובדה (לכאורה) שאותו נהג היה אשם בזה שלא שם לב שאתה עוצר לא היתה עוזרת לך במידה והוא היה נכנס בך מאחורה.

ואם תסתכל שוב בסרטון, הנתיב הנגדי לא היה פנוי, כי שניה לפניה שהוא עקף אותך עברה פרטנר בכיוון הנגדי. כמו שהרוב כאן אמרו, ההית צריך להתחיל להאט הרבה לפני הפניה, כך שהיה קל יותר לנהג שמאחוריך לזהות שאתה מוריד הרבה ממהירות הנסיעה, כמובך לאותת בזמן, ולרדת לשוליים אם אתה רואה שהנהג מאחורה לא מאט כי הוא לא שם לב\ז** כדי להמנע מתאונה.

פורסם

car 141 אתה 100% צודק, בכל הפעמים, החוק היבש תמיד לטובתך. מה שחסר לך הוא ההבנה שזה לא משחק מחשב והנהגים לא מתוכנתים בjava.

תמשיך כך ותשאר צודק, אני רק מקווה שלא יצטרכו לכתוב את זה על לוח שיש, כי בסרטון הזה היית בערך מטר וחצי מזה, ממליץ לך להפסיק לקרוא את ספר החוקים ולהתחיל לקרוא את הכביש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני בד"כ לא נוהג להכנס לדיונים בשרשור הזה, אבל דווקא כאן אני רוצה להגיב.

יצא לי להיות בצד של האוטובוס, על כביש 4 מאשדוד צפון לכיוון אשדוד דרום. מי שמכיר יש שם חלק חשוך לגמרי ומסתבר שיש שם פניה לכביש עפר, ואם איני טועה הפניה נמצאת בעיקול של הכביש, כך שרכבים מאטים בכניסה לעיקול.

נסעתי בערב עם משפחתי, רכב מלא, לאשדוד ומישהו החליט לעצור באמצע הכביש כדי לפנות ולא טרח לזוז לשוליים. אני כבר לא זוכר אם הוא אותת או לא, כי זה היה מזמן. בכל מקרה גורם ההפתעה היה גדול כי למרות כל מי שאומר שבכביש תמיד צריך לצפות כל דבר מראש, בד"כ אתה לא מצפה לראות רכב עוצר ונעמד באמצע כביש מהיר. לצערי הנתיב הנגדי לא היה פנוי ולא היה לי לאן לברוח, בוצעה בלימת חירום רצינית (עם התערבותו של ה-ABS) ולמזלי לא היו רכבים קרובים מאחוריי והספקתי לעצור כמה מטרים מהאידיוט שעמד באמצע הנתיב.

Car141, עם כל הכבוד לחוקים, ולזה שאתה גר בישראל (מה הקשר?) לא סתם נאמר שבכביש עדיף להיות חכם מאשר צודק. אני לא הולך להצטדק ולהגיד שהנהג שעצר מולי 100% אשם, כי אני יודע שאני זה שלא זיהה בזמן שהרכב מלפני עוצר ונעמד ולכן כמעט מצאתי את עצמי בתאונה.

לדעתי האישית, ולאחר הנסיון, אתה הפתעת את נהג האוטובוס ולכן הוא צפר ועקף אותך בצורה כזו. בלי קשר למי אשם מבחינת החוק, אתה ההית זה שהפתיע את הנהג מאחור, והעובדה (לכאורה) שאותו נהג היה אשם בזה שלא שם לב שאתה עוצר לא היתה עוזרת לך במידה והוא היה נכנס בך מאחורה.

ואם תסתכל שוב בסרטון, הנתיב הנגדי לא היה פנוי, כי שניה לפניה שהוא עקף אותך עברה פרטנר בכיוון הנגדי. כמו שהרוב כאן אמרו, ההית צריך להתחיל להאט הרבה לפני הפניה, כך שהיה קל יותר לנהג שמאחוריך לזהות שאתה מוריד הרבה ממהירות הנסיעה, כמובך לאותת בזמן, ולרדת לשוליים אם אתה רואה שהנהג מאחורה לא מאט כי הוא לא שם לב\ז** כדי להמנע מתאונה.

תראה בין המקרה הזה למקרה שקרה לך יש הבדלים של שמים וארץ.

פה נהג האוטובוס ראה אותי הרבה זמן, ראה את האיתות(הוא צריך להבין שעוד מעט תקרה האטה), בלמתי לבערך 20 קמ"ש לא עצירה מוחלטת.

הבלימה לא הייתה קיצונית ולא פתאומית, זה שנהג האוטובוס חושב שהוא במשחק מחשב ובמקום להאט קצת ולתת לרכב שבנתיב הנגדי לנסוע ואז לעבור הוא נשאר על אותה המהירות אם לא האיץ וניסה לעקוף אותי.

לי זה נראה הזוי שרובכם מצדיק את נהג האוטובוס, "הנהג אוטובוס לא אשם, אתה הפתעת אותו שבלמת".

הפתעתי? אם זה הפתיע אותו הדבר האחרון שהוא צריך להיות זה נהג אוטובוס, אני לא שמתי לב שהוא מתקרב אלי במהירות כזאת, אני ראיתי שהכביש ממול פנוי ולא ציפיתי שהוא יעקוף אותי ככה.

אלו ה16 שניות מלפני למעוניינים:

https://www.youtube.com/watch?v=tiphdlYr8ZU&feature=youtu.be

פורסם

ואתה מדבר כאילו בלמתי מ100 קמ"ש ל30 תוך 2 שניות, נסעתי במהירות קבועה ונמוכה לא הפתעתי אף אחד ולא סיכנתי אף אחד, היחידי שסיכן זה נהג האוטובוס שעשה את העקיפה המפגרת הזאת.

לא נכון.

חובה עליך לנהוג באופן שלא מסכן ולא מפריע לתנועה.

להזדחל להנאתך בכביש, תוך חסימת נתיב, זו לא נהיגה בהתאם לחוק. זו עבירה.

אני לא יודע להעריך מהסרטונים כמה זמן נהגת ובאיזו מהירות, אבל חוקית חובה עליך להתחשב בתנועה, גם אם אתה בוודאי יכול להאט על מנת לפנות לדרך עפר, חובה עליך לעשות זאת בזהירות.

בלי קשר, התמרון של נהג האוטובוס היה מסוכן וביריוני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני גם לא נוהג להכנס לוויכוחים האלה

אבל אם אני לא טועה מדובר על הכביש ליד חורשת טל בצפון

כביש שאני נוסע בו יום יום

ויום יום בימי הקיץ סובל מאנשים חוצפנים שכמוך

יש שם שול שמתאים למשאית ואתה מתעצל לרדת אליו ?

אין ספק שלא היה חשש לתאונה במקרה הזה וזה באמת כביש שומם לרוב

אבל ראבאק למה לנסוע 20 באמצע הכביש ולהכריח עקיפה מיותרת כשיש כזה שול ?

בגלל שכבודו מחפש את הכניסה לבניאס כל העולם ואשתו צריכים להאט ולחפש איתו?

מאה מטר מאיפה שעצרת יש סיבוב עיוור ויציאה מישוב , שמה גם היית מופתע אם היו מצפצים לך ?

אתה לא מבין כמה כמעט תאונות אני רואה בגלל אנשים כמוך שברגע שיוצאים לחופשה שוכחים כללי נימוס בסיסים

:wink:
פורסם

falou באתי להגיב, ואז קראתי את התגובה שלך, פחות או יותר מילה במילה מה שרציתי לכתוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תראה בין המקרה הזה למקרה שקרה לך יש הבדלים של שמים וארץ.

פה נהג האוטובוס ראה אותי הרבה זמן, ראה את האיתות(הוא צריך להבין שעוד מעט תקרה האטה), בלמתי לבערך 20 קמ"ש לא עצירה מוחלטת.

הבלימה לא הייתה קיצונית ולא פתאומית, זה שנהג האוטובוס חושב שהוא במשחק מחשב ובמקום להאט קצת ולתת לרכב שבנתיב הנגדי לנסוע ואז לעבור הוא נשאר על אותה המהירות אם לא האיץ וניסה לעקוף אותי.

לי זה נראה הזוי שרובכם מצדיק את נהג האוטובוס, "הנהג אוטובוס לא אשם, אתה הפתעת אותו שבלמת".

הפתעתי? אם זה הפתיע אותו הדבר האחרון שהוא צריך להיות זה נהג אוטובוס, אני לא שמתי לב שהוא מתקרב אלי במהירות כזאת, אני ראיתי שהכביש ממול פנוי ולא ציפיתי שהוא יעקוף אותי ככה.

אלו ה16 שניות מלפני למעוניינים:

https://www.youtube.com/watch?v=tiphdlYr8ZU&feature=youtu.be

אחרי שפעם אחת כמעט נכנסתי באגואיסט כמוך, גם אני עם האוטובוס.

פורסם

אין בסרטון המחובר שום דבר חדש, המצלם הפליל את עצמו במה שכתב, בדיוק כפי ש-falou ציין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא הולך להתערב בוויכוח ביניכם. מה שאני הולך לרשום, נועד בשביל אנשים שאולי קוראים בשרשור הזה, ויכולו ללמוד כיצד לרדת לדרך עפר בבטחה, כפי שאני למדתי פעם. בצבא הגנה לישראל, בקורסי נהיגה מבצעית, מלמדים שבכדי לרדת לדרך עפר יש לעשות זאת מהשול. יש לכך פן בטיחותי ופן תרבותי, ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין היכן הסכנה בסרטון של CAR 141. בנוסף לכך, גם כדי לפנות לדרך עפר שנמצאת בצד שמאל; דהיינו כזו שבכדי להגיע אליה צריך לחצות את התנועה שבאה ממול; עושים זאת ע"י ירידה לשול הימני. אפרט: מדליקים איתות ימינה. יורדים באופן מלא לשול. מדליקים איתות שמאלה. בודקים היטב במראות וקדימה שהדרך פנויה [אפשר גם להוציא ראש מהחלון] ומבצעים פנייה שמאלה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני לא הולך להתערב בוויכוח ביניכם. מה שאני הולך לרשום, נועד בשביל אנשים שאולי קוראים בשרשור הזה, ויכולו ללמוד כיצד לרדת לדרך עפר בבטחה, כפי שאני למדתי פעם. בצבא הגנה לישראל, בקורסי נהיגה מבצעית, מלמדים שבכדי לרדת לדרך עפר יש לעשות זאת מהשול. יש לכך פן בטיחותי ופן תרבותי, ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין היכן הסכנה בסרטון של CAR 141. בנוסף לכך, גם כדי לפנות לדרך עפר שנמצאת בצד שמאל; דהיינו כזו שבכדי להגיע אליה צריך לחצות את התנועה שבאה ממול; עושים זאת ע"י ירידה לשול הימני. אפרט: מדליקים איתות ימינה. יורדים באופן מלא לשול. מדליקים איתות שמאלה. בודקים היטב במראות וקדימה שהדרך פנויה [אפשר גם להוציא ראש מהחלון] ומבצעים פנייה שמאלה.

+1111

פורסם

In deed, אני גם אוסיף שאת הפנייה מהשול הימני לפנייה שמאלה עושים לאחר שרואים שהדרך פנויה ועושים זאת במהירות האפשרית.

במידת האפשר עדיף להמנע כלל מפניות כאלה ויש להעדיף להמשיך לנסוע, לצאת ימינה בפנייה רגילה, לבצע סיבוב פרסה ואז לפנות שמאלה, משם ירידה לשביל העפר זה בפנייה ימינה כפי שניקו ציין.

כמובן במידת האפשר זה אומר שלא צריך לנסוע מחיפה לאילת כדי להסתובב ואז לפנות ימינה בתל אביב, אבל עוד 2-3 קילומטר לא הרגו אף אחד, פניות שמאלה לדרך עפר דווקא כן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לצערי הייתי עד לתאונה עם נפגעים בדיוק בגלל פניה שמאלה לדרך עפר מתוך נתיב נסיעה. מאזדה 3 נכנסה ב"אביר". המחזה היה לא נעים בכלל. בסוף הסתבר שנהג האביר לא עבר רענון נהיגה כפי שצריך. חבל מאוד.

כשאני הייתי מעביר רענוני נהיגה למילואמניקים הם היו צוחקים שילד בן 20 מלמד אותם לנהוג. הם הרי נהגו לפני שנולדתי. הסברתי להם שהם בטח נהגים הרבה יותר טובים ממני, ושאני רק רוצה לתת להם דגשים שאולי הם שכחו. אם יקשיבו בסבלנות, אז גם נהנה וגם נסיים מהר. באותה תקופה הרבה מהם לא היו זוכרים את הירידה לשוליים לפני ירידה לדרך עפר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ילדים חרא שעמדו במעבר חצייה, זרקו עליי משהו(כנראה בקבוק), במהלך נסיעה, כנראה זה פגע בגלגל ולא עשה נזק.

התקשרתי למשטרה, המקודנית אמרה לי שהיא תעביר את זה לתחנה, מאמין שהשוטרים ימשיכו לגרבץ בתחנה.

https://www.youtube.com/watch?v=bdKBR66vjc4&feature=youtube_gdata

*בצד ימין במעבר חצייה ברמזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...