Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניה מסוחר - רגע לפני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

קראתי הרבה על דעתם הכללית השלילית לגבי סוחרי מכוניות של רוב הכותבים פה, אם זאת אני רוצה לספר את המקרה שלי ולראות שאני לא מפספס משהו.

קבעתי עם בן אדם "פרטי" מאזור החולון, שלא הציג עצמו כסוחר מן הסתם, לראות כריזמה 2003 יד 2 עם K100 ב20 אלף שקל. ראיתי את האוטו, נראה טוב מבחוץ, מבפנים היה נראה שעשו תיקון קוסמטי קומפלט, נראה כמו חדש, נוסע טוב. המוכר טען שהחליף צמיגים, ברקסים ומצבר בשנה האחרונה. כמובן שהיה סיפור כיסוי שהרכב של אישתו והיא נוהגת בו שנה והיד הקודת זה פרטי – כנהוג. כאשר ראיתי שהרשיון לא על שמו ישר נדלקה נורא אדומה, כששאלתי אותו מה זה הוא אמר שהוא "לקח" את הרכב מאוטו-דיל ויש לו ייפוי כח על הרכב, ובאמת הציג לי אותו. אמרתי לו שאני אחשוב על זה והלכתי.

מיד התקשרתי לאוטו-דיל לרחרח, אחרי מספר שיחות באמת גליתי שהרכב רשום עליהם והם עובדים עם סוחר שכזה (כמובן שהוא לא הזדהה כאחד). הלכתי יותר רחוק ואיתרתי את הטלפון של מי שרשום ברשיון הרכב, הבן אדם היה מאוד נחמד ואכן אמר שעשה טרייד-אין לפני כשבועיים באוטו-דיל, אישר את הקילומטרז, אישר את כל מה שה"מוכר" טען שהוחלף ובאופן כללי אמר שהרכב היה מעולה, ללא תאונות, רק בעיות קוסמטיות בתוך הרכב שכפי שאמרתי ככל הנראה תוקנו. הדבר היחיד שלא היה נכון לפרטים שקיבלתי מהסוחר זה שהיד הראשונה הייתה ליסינג (ולא פרטי), הדבר לא רשום ברשיון רכב.

עכשיו לכאורה כמעט כל הפרטים שנמסרו לי על הרכב ע"י הסוחר (מבחינה מכנית) היו נכונים (פרט ליד ראשונה ליסינג), מה שלא אמת זה כל הסיפורים מסביב. כמובן שלא מעניין אותי כל הסיפורים ורק הרכב וכמובן שאני לא מסתפק בדברים האלה ואקח את הרכב לבדיקה, פשוט כל הסיפור משאיר לי טעם רע בפה ואני רוצה לשאול האם אני לא מפספס פה משהו?

מצד שני, אם מסתכלים על הדעה שיש על סוחרים, אם מישהו יזדהה כסוחר וגם יביא שופט שיחתום על מה שהוא אומר על הרכב, רוב האנשים פשוט לא יאמינו לו ויחשבו שהוא דופק אותם, אז אני לא מתפלא שהסוחרים הולכים עם סיפורי כיסוי.

אשמח לתגובות.

פורסם

קראתי את מה שכתבת וכבר חשבתי להגיב בנוסח של "לא לקנות מסוחר נקודה" אבל הנתון שדיברת עם הבן אדם שהרכב היה שלו ומאמת את כל סיפור קצת שינה לי את הדעה. עדיין מדובר ברכב ישן ואם אכן אלו הנתונים אזי שהם נתונים מצויינים.

השאלה היא נושא המחיר. קח בחשבון שאם הוא מבקש 20K אז הוא נקנה מהבחור בחצי מחיר בערך ולכן יש מקום למיקוח.

אבל מעל הכל - קח את הרכב לבדיקה! לא חובה מכון בדיקות שיכסתחו את הרכב אלא לך למוכניק שאתה מכיר וסומך.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

מניסיוני, אל תשלול בדיקה של רכב בגלל שזה מסוחר.

נכון,זה שקר וזה לא נעים ורוב האנשים פשוט קמים והולכים,אבל כשרכשנו את הקולט לחברתי שנת 2002 יד ראשונה עם 110 אלף קילומטר לא ידענו שזה מסוחר,רק לאחר מכן נדלקה נורה אדומה,אבל זה כלל לא משנה. הוא היה נחמד,סיפר את האמת על הרכב (לקחנו לבדיקה מטעמנו כמובן),הורדנו מחיר,שילמנו כסף ונסענו לדרכנו.

האוטו בובה,ולא מאמין שהיינו מוצאים אוטו כזה במחיר כזה בתנאים כאלו. האוטו חדש לחלוטין.

אל תשלול,קח לבדיקה,תבדוק אם כל מה שאמר לך אמת,אם לא תתקזזו במחיר של התיקונים,וסע לשלום!

סוחר לא סוחר,האוטו טוב? קח אותו

בהצלחה

פורסם

החוק שלי: בשקר הראשון קמים והולכים. גילית שהוא סוחר למרות שהציג את עצמו כפרטי והרכב של אשתו - שלום.

אתה ממשיך? אז גם גילית שהיד הראשונה היא ליסינג. יש עוד שקרים? תקנה, ותדע.:roll:

אגב: הסוחרים הרוויחו ביושר את המוניטין המפוקפק שלהם.

אגב2: יש ביד2 כריזמה 2003, 110K ב-17000.

:turn-l:
פורסם

+1

כשאני מגלה שקר ,לא משנה אם האדם סוחר או איש פרטי אני מפסיק לעבוד איתו.

כשגיסי קנה רכב בזמנו והביא אותו אלי לפני המכון בדיקה ראיתי שהרכב עבר תאונת חזית במבט בוחן.

כאשר הגיע האדם הוא טען שהרכב של אשתו ,פתחנו את הרישיון של הרכב וראיתי ששם המשפחה של אשתו לא זהה לשלו,

כשאמרתי לו בפנים שאני חושב שהוא סוחר בתוך פחות משניה הוא עשה לי ולגיסי פרצוף של כועס ונעלב, זרק את הרשיונות על הרצפה והתחיל לצרוח שלא צריך ואנחנו לא עושים לו טובה כי הרכב הוא רכב טוב ויש לו שוק,

אמרתי לגיסי בוא נלך לא מתאים לי כל ההצגות האלה וצעקות לא עושות עלי רושם,כמובן שגיסי היה חם על האוטו ולא רצה ללכת,

בינתיים המוכר הוציא תעודת זהות ובאמת בספח היה כתוב את שם אשתו שהיה זהה לבעלת הרכב,

מבחינתי על ההצגה שהוא עשה לא הייתי קונה ממנו למרות שהרכב היה באמת של אשתו,

בהמשך השיחה ביררתי האם הרכב עבר תאונת חזית והוא תירץ את זה בכך שאשתו עלתה על המדרכה ודפקה את הטמבון מלמטה בקטנה.

ביקשתי לראות את התדפיס של המוסך וראיתי שהחליפו לו את המשולשים [שניהם] ואת הבולמים וחוץ מהמנוע את כל האביזרים מלפנים,

אמרתי בפעם השניה לגיסי שאני לא ממליץ לו להתקרב לרכב,

מן הסתם הוא החליט לא להקשיב לי ,רכש את הרכב וכעבור חודש נאלץ לתקן את המדחס מזגן ועוד צרות שקרו לו ,

אני מאמין שאם אדם מרגיש לך לא אמין ותפסת אותו בשקר עדיף להתרחק במיוחד כאשר יש עוד אופציות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מצטרף לאלו שפוסלים על שקרים.

מילא לשקר על היותו סוחר, אני מכיר סוחרים הגונים לגמרי שלא יכולים למכור מבלי לשקר בעניין הזה, מרוב הסטיגמות(בצדק) שיש לסוחרים.

אבל הוא שיקר לך לגבי עבר הרכב, ולך תדע לגבי מה עוד הוא משקר לך. אני קונה רכבים אך ורק מאנשים שאני יודע שהם ישרים איתי ב-100 אחוז. לא כאלה שמגמגמים או מספרים סיפורים.

וד"א, לא שאני יותר מדי שופט על פי מחיר, אבל חבר שלי קנה לפני שבוע כריזמה 2003 עם סביבות ה-130 אלף, ב-13 אלף, והמוכר עוד אמר לו תודה.

פורסם

כמו שאמרתי קראתי הרבה את התגובות של החברים פה על סוחרים, וכואב הלב על הסיפורים. אני גם הייתי בכיוון של לוותר כל הסיפור אבל החלטתי להשקיע בזה עוד חצי שעה ולחקור את הנושא, אם לא הייתי מדבר עם הבעלים הקודמים והוא לא היה מאמת לי את הדברים של קילומטרז, תאונות ומה שהוחלף לא הייתי בכלל חושב להתקדם. עכשיו אני רוצה לקחת את הרכב לבדיקה שזה עוד אפשרות לאמת את הדברים.

כמו כן הסוחר לא מכר לי סיפורים על הרכב אלה רק על כל המסביב של זמן השימוש, צורת השימוש וכו, ולכן זה מה שגורם לי כן לחשוב חיובי ולהתקדם בעסקה.

אין לי כמעט נסיון עם רכישת רכבים אבל ממה שאני מכיר גם יד פרטית מוכר הרבה מאוד פעמים חתול בשק ושמעתי מכמה חברים שחיפשו מכוניות שרק בבדיקה עלו על זה שהיה מכה חזקה בשסי או שכל המערכת החשמל קורוזיה, כמובן שלא סיפרו להם על זה לפני. מכיר גם כאלה שמכרו רכבים שהיו עם בעיות והסתירו את זה – הכל היה פרטי.

ככה שאני כבר לא יודע למה כן אפשר לאאמין, וכמו שאמרתי, אני לא בא להיות חבר של הבן אדם אלה לקנות את הרכב, ואם הרכב טוב ויש מידע אמין עליו אז נראה לי בסדר.

ממה שאני רואה שאני כותב אני סוג של מנסה לשכנע את עצמי פה, אבל זאת הייתה המטרה שלי השרשור, להתגבר על הקטע הפסיכולוגי שיש סיפור כיסוי שמריח לא טוב :)

נ.ב

הגעתי לבן אדם דרך winwin ולא יד 2, כמובן דרך הפרסום פרטי ולא מסחרי.

פורסם

אין לו שום דרך לדעת שמדובר ברכב ליסינג לשעבר וגם אם ידע, ברור שלא יגיד לך - פשוט כי זה לא רשום ברישיון רכב.

בכל מקרה - מכיוון שהרכב נמכר בסביבות 8K לסוחר, קח בחשבון שאם תציע מחיר נמוך בהרבה מ-20K, לצורך העניין לא יותר מ-15K, גם תוכל לרכוש את הרכב. בכפוף לבדיקה מסודרת של מכון בדיקה אפשר להוריד עוד לא מעט כסף, ואני מניח שאם אחרי בדיקה לא יתגלו ריג'קטים רציניים אתה אמור לרכוש את הרכב ב-13-14K וגם הסוחר ירוויח.

פורסם
מצטרף לאלו שפוסלים על שקרים.

מילא לשקר על היותו סוחר, אני מכיר סוחרים הגונים לגמרי שלא יכולים למכור מבלי לשקר בעניין הזה, מרוב הסטיגמות(בצדק) שיש לסוחרים.

אבל הוא שיקר לך לגבי עבר הרכב, ולך תדע לגבי מה עוד הוא משקר לך. אני קונה רכבים אך ורק מאנשים שאני יודע שהם ישרים איתי ב-100 אחוז. לא כאלה שמגמגמים או מספרים סיפורים.

וד"א, לא שאני יותר מדי שופט על פי מחיר, אבל חבר שלי קנה לפני שבוע כריזמה 2003 עם סביבות ה-130 אלף, ב-13 אלף, והמוכר עוד אמר לו תודה.

צודק , יש סוחרים הגונים.

אני מכיר סוחרים , קודם כל אף אחד לא מפרסם בתור פרטי אלא בתור סוכנות רכב ותמיד בטלפון ישר יגיד שזו סוכנות/מגרש/סוחר.

יש סוחרים ישרים כאלו שאין בעיה לקנות מהם אם הבדיקה יוצאת בסדר והם מספרים הכל על העבר של הרכב.

אבל כאלה שמתחזים לבן אדם פרטי כנראה יש להם מה להסתיר, תתרחק.

Miata ND2

• תוכן חדש...