Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בזמן האחרון מסתכל יותר ויותר לתחום רכבי השטח ומעוניין להיכנס אבל על הרבה דברים אני לא יודע להחליט:

יש לי 60 אלף ש"ח לקנייה של רכב שטח לטיולי שטח קלים/בינוניים בסופ"שים, זה רכב שישמש אותי גם לנסיעות יום יומיות (80 ק"מ ביום בערך).

אני מתלבט אם ללכת על רכב שטח כמו פאג'רו/פראדו או משהו יותר מעודן אבל שימושי ליום יום כמו סוזוקי ויטרה.

האם רכב שטח שעושה 200K+ ק"מ הוא כמו פרטי שעושה 200K+?

להעדיף רכב ש"לא ראה שטח" או שדווקא כאלה עשויים להיות מתוחזקים טוב יותר ומשופרים?

האם השיקול בין דיזל לבנזין הוא בקילומטראז' היומי (בדיוק אותו חישוב כמו ברכב פרטי או שיש עוד שיקולים)?

אין לי בכלל כיוון....:roll:

פורסם

אני גם מחפש רכב שטח וגם לי יש אותו תקציב כמו שלך :) אני אעזור לך,

אני מחפש רכב שלא ראה שטח בגלל שברכב שעבר שטח אין לך מושג כמה התעללו ברכב, אף מוכר רכב לא יגיד לך כמה הוא קרע את הרכב במעלה בנגב או כמה פעמים הוא עשה צלחות בתוך השלולית.

אני מחפש רכב כדי להתחיל לשפר אותו בחלקים שאני רוצה ולא משהו שהנהג הקודם שם, אם אתה נהג ללא ניסיון בשטח אז קניית רכב משופר תיקח אותך למקומות שאתה כנהג לא מכיר, לרכב משופר כמעט אין מעצורים מבחינת מכשולים והמכשול היחיד הוא ההתפכות, דבר שאתה לא יודע מתי תגיע כי אין לי את הניסיון בשטח, רכב לא משופר יעצור אותך לפני זה, אם בגלל הצלבות (אם אין נעילה), או פחד שלך מזוויות הרכב.

אני ממליץ לקנות רכב לא משופר, למגן אותו מלמטה ולהתחיל לטייל ולהכיר את הרכב ויכולותיו, עם הזמן תראה שחסרים לך שיפורים ומשם יש עוד דרך כאשר אתה כבר מכיר את היכולות שלך ושל הרכב...

בעניין התקציב, פג'רו ופראדו מאוד יקרים ואתה הולך לכיוון 99-2000 או ישנים יותר, קח בחשבון שהם יקרים גם לאחזקה וטיפולים..

וויטארה הוא ג'יפ קטן שמרגיש קטן, יש לו יתרונות בגלל שהוא קל וזול לאחזקה, מצד שני הוא לא מפנק כמו הג'יפים.

אישית אני נסגרתי לכיוון ניסאן טראנו שנת 2004-5 שזה אחלה רכב במחיר מעולה, אני מחפש שמור :)

דיזל או בנזין? אני בוחר לפי הסוסונים :)

פורסם
אני גם מחפש רכב שטח וגם לי יש אותו תקציב כמו שלך :) אני אעזור לך,

אני מחפש רכב שלא ראה שטח בגלל שברכב שעבר שטח אין לך מושג כמה התעללו ברכב, אף מוכר רכב לא יגיד לך כמה הוא קרע את הרכב במעלה בנגב או כמה פעמים הוא עשה צלחות בתוך השלולית.

אני מחפש רכב כדי להתחיל לשפר אותו בחלקים שאני רוצה ולא משהו שהנהג הקודם שם, אם אתה נהג ללא ניסיון בשטח אז קניית רכב משופר תיקח אותך למקומות שאתה כנהג לא מכיר, לרכב משופר כמעט אין מעצורים מבחינת מכשולים והמכשול היחיד הוא ההתפכות, דבר שאתה לא יודע מתי תגיע כי אין לי את הניסיון בשטח, רכב לא משופר יעצור אותך לפני זה, אם בגלל הצלבות (אם אין נעילה), או פחד שלך מזוויות הרכב.

אני ממליץ לקנות רכב לא משופר, למגן אותו מלמטה ולהתחיל לטייל ולהכיר את הרכב ויכולותיו, עם הזמן תראה שחסרים לך שיפורים ומשם יש עוד דרך כאשר אתה כבר מכיר את היכולות שלך ושל הרכב...

בעניין התקציב, פג'רו ופראדו מאוד יקרים ואתה הולך לכיוון 99-2000 או ישנים יותר, קח בחשבון שהם יקרים גם לאחזקה וטיפולים..

וויטארה הוא ג'יפ קטן שמרגיש קטן, יש לו יתרונות בגלל שהוא קל וזול לאחזקה, מצד שני הוא לא מפנק כמו הג'יפים.

אישית אני נסגרתי לכיוון ניסאן טראנו שנת 2004-5 שזה אחלה רכב במחיר מעולה, אני מחפש שמור :)

דיזל או בנזין? אני בוחר לפי הסוסונים :)

טראנו באמת אחלה רכב..

קניתי אחד שנת 2003 שלא ראה יותר מדי שטח (אפשר לדעת לפי צמיגי הכביש שהוא נעל :-D) בנתיים הספקנו למגן אותו גחון + פגוש של אספיר

להגביה אותו (קפיצים ובולמים של קוני), לשים לו מקסיס 50.50 ולשים לו נעילה אחורית של ARB.

פשוט מדהים, הרכב לא עוצר :-)

פורסם

יש יתרונות וחסרונות לשני הצדדים.

מצד אחד- רכב שהוא כבר משופר חוסך לך זמן וכסף (מחיר הקנייה אף פעם לא מכסה את ההשקעה של המוכר במיגונים/שיפורים...).

מצד שני- זה רכב שהיה בשטח, ומכאן החשש לבלאי מואץ

האידאלי בעיניי הוא למצוא רכב שלפחות ממוגן, ואולי קצת משופר בטוב טעם (עם צמיגי חצי או שטח מלא טובים וטריים, מוגבה בסט קפיצים-בולמים טוב), שיחסוך לך כסף מצד אחד (מיגונים וצמיגי שטח הרי בכל מקרה אתה מתכוון לשים, לא? אז למה לא לקנות את הרכב מוכן איתם כבר?), וישאיר לך פתח לשיפורים "כבדים" יותר נוספים לפי טעמך וצרכיך.

רכב שטח בידיים של ג'יפאי איכותי יהיה מטופל אפילו טוב יותר מרכב של צפון תל אביבי שחונה על מדרכות, ובצורה אבסורדית גם לפעמים יעלה פחות מרכב שטח שלא היה בשטח בכלל ונמכר ע"י בעליו כאילו היה מציאה.

אני קניתי בזמנו ג'ימני מג'יפאי, שהיה כבר מוגבה ונעול ועם צמיגי שטח. חסך לי הרבה הכנות ומאמץ- מעבירים בעלות, מתניעים, אחרי חצי שעה אתה כבר מקפץ על הר.

גם אצלי הוא ראה שטח, לא אגרסיבי, ונמכר אחרי בדיקה במכון שמצאה אותו במצב מעולה מכל הבחינות. הקונה לא היה צריך לעשות אפילו יישור קו.

ג'יפאי אחראי מטפל ברכב שלו באדיקות ובתשומת לב. אחרי הכל, להיתקע במדבר יהודה זה לא להיתקע בכביש ליד הבית.

בשורה התחתונה, ההמלצה שלי היא לא לפסול לא לכאן ולא לכאן. לקחת בחשבון שרכב "בתול" ידרוש הוצאה כספית לא מבוטלת על מיגונים ושיפורים (הוצאה שלעולם לא תחזיר במכירה אח"כ), ושרכב שראה שטח צריך להיבדק בקפידה, כולל (וכנראה אחד הפרמטרים החשובים) התרשמות מבעליו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אמיר - אני לאט לאט מבין שאכן אתה צודק ואני פחות רוצה להתחיל את הפרק של השטח עם ג'יפ של 15 שנה על הכביש (או הכורכר :wink: ), במיוחד כשזה ג'יפ ליום יום.

לגבי הטראנו, לא חשבתי על הרכב הזה דווקא כי פחות אהבתי את העיצוב אבל אני רואה שיש עליו הרבה תגובות חיוביות...

אגב, paul, אתה מדבר על הויטרה או הגרנד ויטרה?

פורסם

אם אני לא טועה היה לו את הגרנד ויטרה..

בקשר לעיצוב של הטראנו, הוא השתנה למ2003 ודווקא נראה סבבה (כמובן שזה עניין של טעם)

Nissan-Terrano_2005_photo_02.jpg

פורסם

אני לא השפוך הכל.

אבל היה לי היילקס 99 עם 420 אלף ק"מ במשך 8 שנים.

וכיום פראדו שנת 2002 עם 360 אלף ק"מ.

הרכב נקנה לפני שלוש שנים עם 280 אלף ק"מ, לאור הניסיון שלי עם הרכבים האלו, הק"מ אינו מטריד אותי כל עוד האוטו שמור וקיבל יחס נאות מבעליו, טיפולים וכו'.

אז נכון שיש היום הרבה רכבים שחוטים אבל צריך סבלנות.

אני באופן אישי עם תקציב כזה היתי הולך על פראדו 1999 ומעלה.

ואם לא עז פאג'רו.

אולי אפילו מחפש במקביל פראדו ופגארו וקונה את אחד מהם כאשר אני מוצא את האחד.

הפראדו והפג'ארו מגיעים עם נעילה אחורית, דבר שמשנה מקצה לקצה את יכולות השטח, את אופי וסיגנון הטיולים.

נעילה אחורית שלא מגיעה מקורית זה תוספת של 6-10 אלף שקל.

וגם אז אמינותם רחוקה מהנעילות המכאניות של הפראדו\פג'ארו.

אם כבר יופי

הפג'ארו 1999,2000 עם הכנפיים המנופחות דגם מאוד מאוד יפה לדעתי, יותר מהפראדו.

הטראנו לדעתי לא רץ קדימה מפחינת עיצוב מאז שיצאה.

היה לנו פעם טראנו 1997, נקנה חדש מהחברה (בזמנו הוא היה אירקציה) אחרי 10 חודשים הוא נגנב.

פורסם

שלום לכולם.

אני גפ הגעתי לעולם השטח מעולם הכביש :).

כמתחיל החלטתי ללכת על סוזוקי ג'ימני.

לא מצטער על זה לשנייה.

הג'יפ מוגבה קוני , ממוגן 4 חלקים אספיר, נעול אחורה לוקרייט.

פשוט חוויה לא איכזב אותי לרגע.

מאד ממליץ בתור ג'יפ ראשון.

פורסם

יש לי סאנג יאנג קוראנדו 2002 .

רכב שטח ראשון. מוגבה ממוגן ונועל צמיגי 50.50 של פאלקן במידה 31

זול לקנייה, לאחזקה, ויחסית למתחרים שלו גם חסכוני בדלק.

מתנהג מצויין בכביש יחסית לג'יפ.

כסטנדרטי הוא גרוע בשטח, כמשופר קשה מאוד לעצור אותו.

בתקציב שלך אתה נשאר עם עודף וקונה שנת 2005 משופר מאוד.

מה שכן אין לו את הפוזה של הפראדו או הפג'ארו. אבל אתמול בפלמחים הוא הוכיח שהוא לא נופל מהם.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תוכן חדש...