Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הכותרת, וגם המסקנה, I30 החדשה כמעט (ואולי כבר, אם מסתפקים בכותרת) משתווה לכל מובילות הקטגוריה, שמבחינת הכתבה הן הגולף והפוקוס: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4318520,00.html.

ואז נניח מישהו משנס מותניים וקורא, ומוצא בין היתר:

"הנדסת האנוש סבירה בלבד - עם עומס מסוים של מתגים ומיקום תמוה של חלקם. בהקשר זה בולטת הבחירה השגויה בהצבת כפתור כיוונון תגבור ההגה, שעשויה להוביל ללחיצה על כפתור זה בטעות"

" מושב נהג שטוח שמפריע בנסיעות ארוכות ולא מעניק תמיכה טובה מספיק לגב התחתון. כושר התמרון העירוני של ה-i30, כולל תמרוני חנייה, סביר בלבד - מצד אחד ההיגוי קל מאוד מה שמסייע לחנייה, אך מצד שני הוא אינו מדויק והשינוי התכוף בתגבור מבלבל"

"היכולת הדינמית של ה-i30 הייתה סבירה בעבר, ונותרה כזו גם כעת. למרות שיפור קל - הן להיגוי והן לאחיזת הכביש - עדיין מדובר במכונית בינונית למדי בנושא זה. במיוחד בולט ההיגוי, בעל תחושה מעורפלת ושינויים תכופים מדי במידת התגבור"

אבל, האבזור טוב, וכנראה שלכן: "גם עכשיו, אם אתם שוקלים לרכוש משפחתית עם חמש דלתות - ה-i30 יותר מאשר ראויה להיות ברשימת המועמדות הסופיות."

אשמח לשמוע את רועי צוקרמן מסביר... ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא ראיתי בשום מקום מישהו שהשווה למשהו המתיימר להיות מושלם.

התמיהות של bar72 בהחלט במקום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני גם לא הבנתי, איך היא נוגעת בצמרת עם כל הסעיפים האלו.

שלא לדבר על זה שאחריי נסיעת מבחן של חצי שעה, יצאתי עם כאב גב. :shock:

עדיף כבר את הi30 מהדור הראשון, אבזור כמו שצריך ולא בקמצנות כמו בדור הנוכחי, ולא כואב הגב אחריי חצי שעה!

שלא נדבר על זה, שההגה עדיין מעורפל (אמרתי את זה למלווה שהייתה לנו, לא היה לה מה להגיד), נוחות הנסיעה אפילו נחותה מהדור הקודם, האבזור שירד, המחיר שעלה משמעותית, וחוץ מזה שהגיר - לא מסוגל לשמור על יציבות. מה הבעיה להחזיק 100-110 קמ"ש בהילוך 6 בלי לרדת ל5?

כשהעברתי בטיפטרוניק את ההילוכים הרכב סחב את ההילוך ה6 ב80 קמ"ש בלי למצמץ.

זה מעצבן. המחשב גיר לא ממש חכם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כתבתי כבר במקום אחר.

ה I30 הנוכחית וגם הקודמת, לא מתקרבת לצמרת.

אולי נוגעת בענפים ליד הגזע שבסופו של דבר מגיעים לצמרת אבל לא יותר.

נוחות הנסיעה, ההגה והרעש מזכירים לי משפחתיות משנות ה 90 העליזות.

לא יותר.

הספיק לי יום אחד להיות עם 2 הדורות כדי להבין שהתקדמות אין שם.

מסך ושאר הקשקושים שמסביב לא עושים לי את זה כששאר החבילה בעייתית.

פורסם

אני ממש לא מסכים עם משמיצי הדור החדש וגם הדור הישן.

ההגה לא עמום באופן כללי אלא רק בסיבובים בהם מאטים מאוד ואז התגבור משתנה, זה קורה ברוב הרכבים עם ההגאים החשמליים אבל ביונדאי זה מורגש יותר. בדור החדש לא הרגשתי את זה.

הנדסת האנוש בסדר גמור בדור החדש וגם בדור הישן שעמו יש לי ניסיון ארוך ומקיף לא מצאתי נפילות גדולות. מתג ששולט על התגבור החשמלי של ההגה נראה לי הגיוני למקם על ההגה.

לגבי יכולת דינמית, אכן היונדאי לא מהנה במיוחד אבל ברכב שמיועד להיות משפחתי אני לא רואה בזה חיסרון גדול. בנוסף הצמיגים הירוקים איתם מגיעים הרכבים ארצה פוגמים באחיזה ובהתנהגות הכביש ועם צמיגים אחרים המצב משתנה, מניסיון.

הדור הקודם התמודד דיי טוב עם המתחרות והיה בנוסף גם מאובזר יותר ובדגם הסטיישן גם בעל מושב אחורי מרווח מאוד.

ברור שיש רכבים שהציגו עדיפות בתחומים מסויימים אבל כחבילה היונדאי דיי מאוזנת ולא נופלת בשום דבר מהותי.

אני נהגתי ברכב הפרטי שלי 3 שעות ברציפות ביום רביעי האחרון כולל נהיגה עירונית ועמידה בפקקים ולא סיימתי עם כאב גב. יכול מאוד להיות שלאחרים המושבים לא יהיו נוחים אבל זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.

פורסם

אתה יכול לא להסכים. לגיטימי.

אבל אם תעצור בצד ותיקח סיבוב על פוקוס/C4 או שאר המתמודדות, תבין את ההבדל.

ההגה מת כל הנסיעה. המשחקים עם התגבור רק עוזרים לו להיות גרוע יותר.

אבל הרעש לעומת האחרות זה משהו שמפריע מאד. במיוחד אם נוסעים יותר מחצי שעה ובכביש מהיר.

פורסם
ההגה לא עמום באופן כללי אלא רק בסיבובים בהם מאטים מאוד ואז התגבור משתנה, זה קורה ברוב הרכבים עם ההגאים החשמליים אבל ביונדאי זה מורגש יותר. בדור החדש לא הרגשתי את זה.

למה לסבך משהו פשוט? אם כבר לחקות את פיאט, אז עד הסוף - מצב רגיל ומצב city וזהו ומיקום הכפתור במקום נורמלי ולא על ההגה.

לגבי יכולת דינמית, אכן היונדאי לא מהנה במיוחד אבל ברכב שמיועד להיות משפחתי אני לא רואה בזה חיסרון גדול.

אם עוד משפחתית אפרורית אז לך ותקנה טויוטה אוריס. הסמל של טויוטה עדיין שווה יותר בעיני רוב הבריות ואם המחיר אותו מחיר, האבזור לא עדיף כמו פעם, האמינות כנראה דומה - אז איפה ה-edge של היצרן הקוריאני?

פורסם
אתה יכול לא להסכים. לגיטימי.

אבל אם תעצור בצד ותיקח סיבוב על פוקוס/C4 או שאר המתמודדות, תבין את ההבדל.

ההגה מת כל הנסיעה. המשחקים עם התגבור רק עוזרים לו להיות גרוע יותר.

אבל הרעש לעומת האחרות זה משהו שמפריע מאד. במיוחד אם נוסעים יותר מחצי שעה ובכביש מהיר.

אני נוהג בהמון רכבים ביום יום, ברוב המשפחתיות הקומפקטיות של השנים האחרונות צברתי קילומטרים כך שאני מבין היטב את ההבדלים.

פורסם

לא מצליח להבין את כיוון הכתבה, עדיין עם כל הכבוד לתעשיית הרכב הקוריאנית הם לא ברמה של אירופה ולא של יפן.

אז היומרה "נוגעת בצמרת" קצת גורמת לחיוך עצוב.

קובי

:-)

פורסם
לא מצליח להבין את כיוון הכתבה, עדיין עם כל הכבוד לתעשיית הרכב הקוריאנית הם לא ברמה של אירופה ולא של יפן.

אז היומרה "נוגעת בצמרת" קצת גורמת לחיוך עצוב.

"תעשיית הרכב הקוריאנית לא ברמה של אירופה" - מאיזו בחינה?

אני יכול להגיד לך שנהגתי על רוב הרכבים הקוריאניים שיצאו בשנתיים האחרונות ובמקביל גם על לא מעט האירופאיות. ואתה יודע מה, הפתעה - יש מספיק מקרים בהם התאוריה שלך קורסת.

קח כדוגמא את המכונית הכי קטנה והכי זולה בשוק - קיה פיקנטו מול סיאט מיי/סקודה סיטיגו. צר לי לאכזב אותך אבל מבחינת איכות חומרים ואבזור, זאת הסיאט שלא ברמה של קיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
"תעשיית הרכב הקוריאנית לא ברמה של אירופה" - מאיזו בחינה?

אני יכול להגיד לך שנהגתי על רוב הרכבים הקוריאניים שיצאו בשנתיים האחרונות ובמקביל גם על לא מעט האירופאיות. ואתה יודע מה, הפתעה - יש מספיק מקרים בהם התאוריה שלך קורסת.

קח כדוגמא את המכונית הכי קטנה והכי זולה בשוק - קיה פיקנטו מול סיאט מיי/סקודה סיטיגו. צר לי לאכזב אותך אבל מבחינת איכות חומרים ואבזור, זאת הסיאט שלא ברמה של קיה.

היי צביקה,

אכן בחלק מהמקרים הם הגיעו לתוצאות יפות ואני לא שולל זאת,

אך עדיין הם לא ברמה של יפן למשל - הם משיגים זאת מאד מהר וזה טוב. (כזכור לך למשל דבר פעוט כמו צריכת דלק של גטס 1.4 שצרכב יותר מ 1.6 )

לגבי פלסטיקה טוב שהם מתקרבים ואני לא הכרתי שהם יותר טובים למשל מסיאט מיי (מאמין לחוות הדעת שלך), אבל הבדיקה גם צריכה להיות לאורך זמן, בדרך כלל הפלסטיקים "מזדקנים" מהר בשמש שלנו אחרי כמה שנים ואז באמת זה מבחן התוצאה.

ובסך הכל טוב שהם רצים מהר, ואחד בדברים הטובים שרואים זה מבחן העיצוב שבו הם ממש השתנו (לאחר כמובן המעצב שעבר מקבוצת VW)

קובי

:-)

פורסם

אבל הבדיקה גם צריכה להיות לאורך זמן, בדרך כלל הפלסטיקים "מזדקנים" מהר בשמש שלנו אחרי כמה שנים ואז באמת זה מבחן התוצאה.

נכון ומבחינה זו כנראה שתוצרת VAG מאבדת עוד כמה נקודות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אבל אם תעצור בצד ותיקח סיבוב על פוקוס/C4 או שאר המתמודדות, תבין את ההבדל

C4?

אתה רציני ?

לא רק שה I30 הקודמת היתה עדיפה בהרבה על הדרעק הזה, היא עדיפה גם על ה 308, ובצורה חד משמעית.

ה I30 היוצאת היתה המכונית הראשונה של היצרן הקוראני שהיתה ברמה אירופאית לחלוטין, ולא במקרה היא צויידה במיתלה אחורי נפרד, כמו בפוקוס ובגולף.

ימי השלדות הגדולות של PSA מזמן מאחוריהם, והיום רוב מכוניות הקונצרן בסגמנט הזה מפגינות יכולת בינונית לחלוטין.

ובניגוד למה שעשו בקונצן VAG עם ה DSG7, יונדאי לא עורכים ניסויים על הלקוחות שלהם, והמכוניות שלהם מפגינות אמינות ברמה גבוהה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כבוד הרב, אני כותב את תחושותי בלבד.

נסעתי מירושלים לישוב קדימה (ליד נתניה) עם פוקוס סטיישן 2012.

משם החלפתי ל I30SW מודל 2009 עד לעכו.

איך שעליתי ליונדאי שמתי לב להגה הגרוע, לרעשי הנסיעה במהירות שעולה על 90 קמ"ש ולרעשי המנוע בתוך הרכב.

כמו גם למושב ומתלים שמאד לא נוחים.

בעכו החלפתי ל I30CW חדשה לחלוטין להמשך נסיעה לנהריה.לא הרגשתי שיפור כלשהו למעט בדשבורד וקצת מריחות של דמוי אלומיניום.

בחזור עד לקדימה הנסיעה היתה על C4 2012 ואני אישית הרגשתי שאני עולה מדרגה שלמה בנוחות, בידוד ונינוחות. (משהו שקשה להגדיר אבל..קיים)

בקדימה חיכה לי הרכב המקורי שלי (SMAX) ורק כשישבתי במושב הנהג שלו, הרגשתי שחזרתי הביתה.

אז בוא נגיד שאנחנו לא עוסקים במרצדס או בבנטלי אבל בסגמנט הזה, היודנאי הרגישה לי הגרועה מכולן, C4 הבאה בתור והפוקוס ראשונה.

* לא לחשוב שאני הזוי, אנחנו כמה חבר'ה בעבודה שאוהבים לנהוג וכשיש נסיעות ארוכות, מחליפים רכבים כדי להשוות.

• תוכן חדש...