Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבריי הפורום היקרים.

לאחרונה שמתי לב שהמנוע ברכב עושה רעש של תיקתוקים כאלו כמו רעש של דיזל, במיוחד בהתנעה הרעש ממש חזק.

יש לציין שלרכב הוחלף פוליי דיפייזר, הוחלף טיימינג ומשאבת מים לפני כמה חודשים.

שלשום בצעתי טיפול שמנים ומסננים במוסך. ונאמר לי כך:

נמצאה כמות גדולה של נוזל קירור בשמן,

ויש בעיה ב"גלגל מעביר חום" זה משהו שפעם ראשונה שאני שומע עליו.

ונאמר שצריך להחליפו ובנוסף צריך להחליף את כל השסתומים (16). כל זה מסתכם סביב ה6 וחצי אלף שקל.

היום יומיים לאחר הטיפול בדקתי שמן מים ונעלמו כליטר מהנוזל קירור ובנוסף במכסה של השמן היה מין אבק לבן כזה שמראה שיש מים בשמן.

שאלתי היא כזו, איך נשמע לכם האיבחון? הרכב עם 100,000 ק"מ מטופל בקביעות איך יכול להיות פתאום בעיה בשסתומים?

מה כדאי לעשות? מה יכול להיות הסיבה הנוספת לרעש הדיזל שיוצא מהמנוע?

תודה מראש.

:-) just smile
  • ספונסר פורום
פורסם

ראשית לנהוג במצב הזה גורם נזק בלתי הפיך למנוע.

יתכן ונפרץ אטם ראש מנוע,או קולר שמן מנוע,אם קיים.

בקש הצעות מחיר ממוסכים נוספים.

אורן

פורסם

חכה, לא לפרק ראש מנוע !!

לפני כמה חודשים, משתמש בשם ZEHARIA (זכריה) - אחד מבעלי המקצוע בפורום TECH TALK, דיבר על בעיה זהה שנתקל בה במוסך שלו.

הוא בדק את הקולר שמן גיר - ומצא שהוא תקין. הוא לא מצא קולר שמן מנוע.

לבסוף, הוא הוריד ראש מנוע לשווא. הוא גילה סדק\פגם ביציאת המים מהמנוע לטרמוסטט. זה נקרא פלאנג' ויש שם מעבר שמן (BY PASS). כתוצאה מתקלה\סדק, שמן מנוע חדר למים.

עליך לבדוק את הקולר שמן גיר (נדיר שהוא מתקלקל) ולבדוק את הפלאנג' יציאת מים עם ה BYPASS של השמן מנוע.

את הפאלנג' שקיים בו BYPASS ניתן להחליף דיי בקלות וללא פירוק ראש מנוע כמובן.

חזור לעדכן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

מה שאיציק כתב הוא נכון,אך במידה וקיים סדק בבית הטרמוסטט,יעברו כמויות של שמן לתוך מי הקירור,ומעט מאוד נוזל קירור לשמן,בדוק אם יש שמן במים.

אורן

פורסם

בדקתי ולא נמצא שמן במים. מה שעוד יותר מחשיד שבתוך 3 ימים כל הנוזל קירור נעלם. זה נראה מוזר לגמריי למרות שלא רואים נזילות.

פורסם

הבית שבו יושב הטרמוסטט נקרא במוסכים המורשים מחליף חום, ומתבצע בו מעבר של מים וגם של שמן מנוע.

יש דגמים שהוא עשוי מתכת עם אטם מתכת, וממודל מסויים הוא עשוי פלסטיק עם אטם גומי ובפריצה שלו מתבצע ערבוב של מים עם שמן.

אתה צריך לבצע בדיקה ע"י לחץ במערכת הקירור, לראות שלא מגיע מים לשמן והפוך.

אם אתה מושך את התיקון וממשיך לנהוג ברכב אתה מחמיר את המצב וזה יכול להגרר להוצאות כבדות יותר.

פורסם

שבת שלום לחברי הפורום היקרים,

חזרתי עם עדכון-

שלשום ביליתי יום שלם במוסך הקרייה בנצרת (אגב ממליץ מאוד, שירות אדיב מצד כולם, מקצועיים מאוד ודואגים שהלקוח יהיה מרוצה), ונמצא כך, בית טרמוסטט תקול ולכן התערבבו מים בשמן (בדיוק כמו שנאמר לי פה), חיישן קאמפשט, חיישן גל זיזים, חיישן הצתה כולל קונקטור.

נעשו המון בדיקות וחיבור למחשב ונמצא הדבר הכי מצער, לחץ שמן במנוע לא תקין, נתקע ב2 ולא עולה יותר כשהאידיאל צריך להיות 3.1 בסל"ד 4000. בסופו של יום הורדתי שם 3.5K שקל ויצאתי עם המלצה למכור את הרכב, כי החלפת מנוע לא שווה מבחינה כלכלית. כרגע אין מים בשמן, והאוטו נוסע מצויין. רק שיש שוב רעש מהדפייזר בהתנעה, והמליצו לי לא להחליף פוליי דפייזר שוב בעקבות הלחץ הנמוך במנוע שיגרום לעומס על הדפייזר ולהתקלקלותו מחדש.

כל הסיפור נורא מבאס כי אני אוהב את הרכב, ונהנה ממנו. ותאכלס על הכביש הרכב נוסע נהדר עכשיו.

מה אתם הייתם ממליצים?

פורסם

כל הבדיקות בוצעו לאחר החלפת השמן מנוע והבית טרמוסטט ?

אני לא מכיר את הדגם היטב, אך האם יכול להיות מצב בו רישתית השמן (של משאבת השמן) באגן השמן, סתומה ? האם בדקו זאת ?

קנית את הרכב משומש או שהוא אצלך יד-1 מהיבואן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבדיקות בוצעו לפני ואחרי. לא נאמר לי כלום על רישתית, לא ידוע לי כל כך מה זה.

הרכב היה 11 חודש השכרה, ואז רכשתי אותו עם 26K קלומטרזי.

פורסם

קילומטרז' נמוך למה שבד"כ נוסעים בחברת השכרה.

בכול מקרה, צריך לבדוק שאין בוצה (נובע בד"כ מהחלפת שמן מאיכות נמוכה ו/או לאחר שימוש ארוך יותר מהגדרות היצרן).

אם יש, לנקות רשתית (להערכתי נדרש פירוק קלטר שמן) ולשקול ביצוע פלאשינג.

רענן

פורסם

ליתר בטחון, תמיד כדאי לבדוק את הרישתית באגן השמן (מצריך פירוק אגן שמן) לוודא ב 100% שהיא לא נסתמה (לך תדע, אולי זה לא דבר אופייני לדגם הזה אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל וכדאי לבדוק).

האם החליפו גם פילטר שמן (יחד עם השמן מנוע שהתערבב עם המים) ?

באיזה צמיגות שמן אתה משתמש בד"כ ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איפה בודקים בוצה? פיזית כאילו איפה אני יכול לראות אם יש?

בנוגע לרשתית ביום שישי אני יבדוק את זה. פילטר שמן החליפו בטיפול שהיה (לפני שבועיים לערך). לאחר החלפת בית הטרמוסטט לא הוחלף פילטר.

את האמת שעד היום דיי סמכתי על המוסכניק שטיפלתי אצלו כך שלא טרחתי לשאול איזה שמן הוא שם. בדיעבד אני יודע שזה טיפשי ויכול להיות שכל הנזק הזה בדיוק בגלל שמן בררה ששמו לי.

• תוכן חדש...