Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במחיר הזה הוא יכול לקנות אלפה ג'ולייטה - הרבה יותר פוזה, כיף, מראה טוב, נוחות ואיכות ממאזדה 6 מעפנה. בכזה סכום לא ממש הגיוני לקנות מאזדה 3 מוגדלת.

לאבא שלי יש את הדגם 120 כ"ס ידני כמה חודשים והיא לא עשתה אף תקלה ומרוצים מאוד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ספק שהג'ולייטה יותר מהנה אבל אתה חייב לזכור שאנחנו משפחה זאת אומרת המכונית צריכה להיות מתאימה למשפחה של 5 נפשות.

לא התכוונתי למכונית ספורטיבית התכוונתי למכונית שהעיקר בה הוא נוחות הנסיעה והשיוט הרגוע במהירות גבוהה

פורסם

מאזדה 6 זה ממש לא רכב "מעפן" מה גם שגולייטה זה לא בדיוק רכב שנותן תמורה טובה לכסף.

איך אתה קובע שמאזדה 6 זה רכב גרוע? מדובר על רכב חדש לחלוטין, עדיין לא נחת בארץ. אז איך הגעת בדיוק למסקנה הזאת? חלמת על זה בלילה?

בכל מקרה השוואה לא מתאימה שכן מדובר על רכבים מקטגוריות שונות.

פורסם

ofir1000,

אני לא בטוח שהשיקולים של אבא שלך אכן תואמים את הרשימה שמופיעה בפוסט הראשון שלך בשרשור זה.

אבל, במידה וכן, אני לא חושב שסופרב מתאימה כאן כי מהנה לנהיגה היא לא (ביחס לקטגוריה). למעשה המאזדה 6 שלכם כנראה מתעלה על כל הרכבים הקיימים כיום בקטגוריה זו (לפחות בחלק העממי יותר).

מבחינת אמינות, מאזדה 6 נמצאת במקום טוב למעלה, מה שלא בהכרח ניתן להגיד על הסופרב.

בכל אופן, לגבי ה-6 החדשה, כפי שנאמר הרכב טרם הגיע ארצה וטרם נבחן ואבא שלך (ואתה) טרם נהגתם בו.

לכן, יש טעם להמתין עוד כחודש (חודש וקצת) עד להשקת ה-6 החדשה בארץ, לנהוג בה ולהתרשם בעצמכם.

ביקורות של מגזיני רכב מחו"ל דווקא מציינות אותה לטובה, מבחינת מרחב פנים, איכות חומרים והרכבה, מנוע ותמסורת.

כתבת "למה לא להוסיף 30-50K", השאלה אם אבא שלך נמצא באותו ראש, כי אפשר גם להוסיף 80-100K. (ב.מ.וו 320 ואולי 328, אינפיניטי G).

-------

liorwohl,

תן לי לנחש, מעולם לא נהגת במאזדה 6, נכון?

זה ממש לא רכב "מעפן" כהגדרתך.

1. פוזה. אוקיי, כאן הג'ולייטה בהחלט לוקחת. רק שאני לא בטוח שאבא של פותח השרשור מייחס לעניין זה חשיבות רבה כמוך.

2. כיף - כיף בתור כיף לנהוג בה בגלל ההתנהגות? אז תרשה לי לחדש לך, המאזדה 6 יודעת להתנהג יפה מאוד. דברים מסויימים היא עושה לא פחות טוב ואולי אף יותר טוב מהג'ולייטה.

3. מראה טוב - ראה סעיף 1.

4. נוחות - ה6 מעט נוחה יותר מהג'ולייטה.

5. איכות - איכות הרכבה מעולה ב-6. מבחינת חומרים - תלוי באבזור של כל אחת מהן אבל בדור הבא של ה-6 צפוי שיפור מורגש באיכות החומרים.

6. אם מאזדה 6 היא 3 מוגדלת, אז ג'ולייטה היא בראבו משופרת? ומה זה אומר בכלל?

דבר אחרון, זה שלאבא שלך יש את הג'ולייטה כבר כמה חודשים ללא תקלות, לא אומר הרבה אודות האמינות שלה.

קח את הדברים בפרופורציה.

-------

בחזרה לofir1000,

לגבי ה-6 החדשה, לא מן הנמנע כי הגרסה המפוארת ביותר תעלה מעל 200K וזאת מהסיבה שקיים סיכוי סביר כי היא תהיה מאובזרת מבעבר. צריך להמתין ולראות.

אני אמנם משוחד, אבל הג'ולייטה יכולה להיות חלופה מעניינת במיוחד בגרסת התלתן (אם אביך מוכן לשלם את התוספת לעומת הגרסאות ה"עממיות" יותר בעלות 170 כ"ס ולנהוג בגיר ידני).

מבחינת מקום, היא סבירה בהחלט ויכולה להכיל 5 נפשות, אם כי תלוי עד כמה גדולות אותן 5 נפשות. :lol:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
סופרב 2.0T היא באמת רכב מאוד מעניין.

לגבי השוק "אש" של הרכב הזה, נפתח בנושא שרשור באמת, אבל הוא נראה לי הזוי. אני לא רוצה לכתוב שהוא משהו אחר, חריף יותר, אבל יש עשרות (!) סופרב למכירה במחירים של 110+\-, כולל אחת שהיא יד1, 40K ק"מ, שנת 2010, ומבקשים עליה הרבה פחות ממה שכתוב בשרשור ההוא.

בהחלט שירשור הזוי

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
ofir1000,

אני לא בטוח שהשיקולים של אבא שלך אכן תואמים את הרשימה שמופיעה בפוסט הראשון שלך בשרשור זה.

אבל, במידה וכן, אני לא חושב שסופרב מתאימה כאן כי מהנה לנהיגה היא לא (ביחס לקטגוריה). למעשה המאזדה 6 שלכם כנראה מתעלה על כל הרכבים הקיימים כיום בקטגוריה זו (לפחות בחלק העממי יותר).

מבחינת אמינות, מאזדה 6 נמצאת במקום טוב למעלה, מה שלא בהכרח ניתן להגיד על הסופרב.

בכל אופן, לגבי ה-6 החדשה, כפי שנאמר הרכב טרם הגיע ארצה וטרם נבחן ואבא שלך (ואתה) טרם נהגתם בו.

לכן, יש טעם להמתין עוד כחודש (חודש וקצת) עד להשקת ה-6 החדשה בארץ, לנהוג בה ולהתרשם בעצמכם.

ביקורות של מגזיני רכב מחו"ל דווקא מציינות אותה לטובה, מבחינת מרחב פנים, איכות חומרים והרכבה, מנוע ותמסורת.

כתבת "למה לא להוסיף 30-50K", השאלה אם אבא שלך נמצא באותו ראש, כי אפשר גם להוסיף 80-100K. (ב.מ.וו 320 ואולי 328, אינפיניטי G).

-------

liorwohl,

1. פוזה. אוקיי, כאן הג'ולייטה בהחלט לוקחת. רק שאני לא בטוח שאבא של פותח השרשור מייחס לעניין זה חשיבות רבה כמוך.

2. כיף - כיף בתור כיף לנהוג בה בגלל ההתנהגות? אז תרשה לי לחדש לך, המאזדה 6 יודעת להתנהג יפה מאוד. דברים מסויימים היא עושה לא פחות טוב ואולי אף יותר טוב מהג'ולייטה.

5. איכות - איכות הרכבה מעולה ב-6. מבחינת חומרים - תלוי באבזור של כל אחת מהן אבל בדור הבא של ה-6 צפוי שיפור מורגש באיכות החומרים.

דבר אחרון, זה שלאבא שלך יש את הג'ולייטה כבר כמה חודשים ללא תקלות, לא אומר הרבה אודות האמינות שלה.

קח את הדברים בפרופורציה.

-------

בחזרה לofir1000,

לגבי ה-6 החדשה, לא מן הנמנע כי הגרסה המפוארת ביותר תעלה מעל 200K וזאת מהסיבה שקיים סיכוי סביר כי היא תהיה מאובזרת מבעבר. צריך להמתין ולראות.

אני אמנם משוחד, אבל הג'ולייטה יכולה להיות חלופה מעניינת במיוחד בגרסת התלתן (אם אביך מוכן לשלם את התוספת לעומת הגרסאות ה"עממיות" יותר בעלות 170 כ"ס ולנהוג בגיר ידני).

מבחינת מקום, היא סבירה בהחלט ויכולה להכיל 5 נפשות, אם כי תלוי עד כמה גדולות אותן 5 נפשות. :lol:

מילים כדורבנות,

אגב דובר נוסף שאף אחד לא התייחס אלהם זה נושא הביטוח של נהג חדש,כדאי לבדוק את הנושא אחרת יכול להיות מצב שפותח השרשור יהנה מהרכב רכב רק בלהסתכל עליו בחנייה:?.

Porsche 944 turbo

פורסם
הסופרב רכב מעולה בפני עצמו, שלדעתי הבעיה הכי גדולה שלו היא המונדאו 240.

מבין כל הרכבים בקטגוריה הזאת שיצא לי להתנסות עליהם המונדאו מרגישה הכי מחודדת ומהנה, והיא גם נותנת הכי הרבה תמורה לשקל.

אגב לפי מה שהבנתי יש כרגע גם מבצע אטרקטיבי כלשהו על פאסאט עם חבילת פרימיום.

במהלך אמצע-סוף 2013 צפויה להגיע מונדיאו חדשה, שאכן יכולה להוות תחרות לסופרב.

המונדאו הנוכחית- בדגם הטיטניום, אכן רכב חזק ובעל התנהגות כביש מרשימה. אבל רמת הגימור שלו והחומרים, לדעתי, נחותים מהסופרב.

אגב, במהלך 2014 הסופרב תעבור מתיחת פנים.

פורסם
ofir1000,

-------

liorwohl,

קח את הדברים בפרופורציה.

-------

בחזרה לofir1000,

אני רוצה לחדד נקודה שציינת לגבי הסופרב - לגבי הנאה מנהיגה.

ההנאה מנהיגה היא עניין סובייקטבי. אני מניח שהתכוונת ל"התנהגות כביש" של רכב.

יש המפיקים יותר הנאה מרכב מאובזר ו/או בעל רמת גימור גבוהה וכו' מאשר לנהוג ברכב בעל 240 כ"ס (וכוונתי למונדיאו שנחשבת כמהנה לנהיגה). כמובן יש גם את עניין עלות/תועלת.

לעתים רכישת רכב היא עניין רגשי ולאו דווקא הגיוני.

פורסם

אם הוא מחפש משהו קצת שונה אז שיבדוק את הלנצ'יה דלתא.

אבא שלי עבר לאחת כזו מסידרה ארוכה של גרמניות יוקרתיות, הוא טוען שזה הרכב הכי כיפי שהיה לו.

חזק מאוד, מפנק מאוד ומפואר עם הרבה נגיעות איטלקיות שלא תמצא בשום רכב אחר כמו דשבורד מצופה בעור למשל.

פורסם
תודה רבה על העצות,

אני ואחי חשבנו על הסופרב בשבילו, אבל הבעיה היא עם האמינות, יש למישהו מושג מהי רמת האמינות של הרכב?

ואיזה בעיית אמינות יש לסופרב?!

רכב שנותן תמורה אמיתית למחיר. כמו שמישהו אמר כאן, ברגע שהוא ישב וינהג בסופרב הוא ישכח שהיתה לו מאזדה. אין מה להשוות ברמה של שתי המכוניות הללו.

פורסם

ג'וני בוי,

הסופרב נותנת תמורה מעולה למחיר, מצד שני לא באמת כיף לנהוג בה. מי שזה לא חשוב לו, לא יתרגש מזה גם ככה, לעומת זאת מי שכן, יתלהב מהסופרב הרבה פחות. בנוסף, יש את העניין ה(חוסר)עיצוב בסופרב (קצת מזכירה רכב לוויות).

לגבי אמינות, למעט הDSG7 לא מוכרת לי בעיה מיוחדת, אבל אני נוטה להאמין שמאזדה 6 תהיה מעט פחות קפריזית.

shai_ka, רכישת רכב היא תמיד רגשית, בין אם מודים בזה ובין אם לא.

שוב, אין ספק שהסופרב נותנת תמורה מצויינת עבור המחיר הנדרש, כנראה בין הטובות בשוק. מצד שני, מי שמחפש משהו יותר מעניין לנהיגה (בהגדרה היותר קונבציונלית של העניין), מי שחשוב לו העיצוב של הרכב סביר שלא ימצא את מבוקשו בסופרב.

פורסם
ג'וני בוי,

הסופרב נותנת תמורה מעולה למחיר, מצד שני לא באמת כיף לנהוג בה. מי שזה לא חשוב לו, לא יתרגש מזה גם ככה, לעומת זאת מי שכן, יתלהב מהסופרב הרבה פחות. בנוסף, יש את העניין ה(חוסר)עיצוב בסופרב (קצת מזכירה רכב לוויות).

לגבי אמינות, למעט הDSG7 לא מוכרת לי בעיה מיוחדת, אבל אני נוטה להאמין שמאזדה 6 תהיה מעט פחות קפריזית.

shai_ka, רכישת רכב היא תמיד רגשית, בין אם מודים בזה ובין אם לא.

שוב, אין ספק שהסופרב נותנת תמורה מצויינת עבור המחיר הנדרש, כנראה בין הטובות בשוק. מצד שני, מי שמחפש משהו יותר מעניין לנהיגה (בהגדרה היותר קונבציונלית של העניין), מי שחשוב לו העיצוב של הרכב סביר שלא ימצא את מבוקשו בסופרב.

רכישת רכב היא לא אצל כולם רכישה רגשית. אני מכיר לא מעט אנשים שהשיקול המנחה (והיחידי) שלהם, ברכישת רכב, הוא "איך הוא יימכר כמשומש". במקרה כזה אין ממש לרגש.

לעומת זה, ההתחשבות בעיצוב הרכב הינה רגש וטעם אישי (כמו שנכתב- הסופרב מזכירה לו "רכב לוויות"). מנגד אני מכיר גם אנשים המקנים חשיבות גבוהה לגימור הפנימי של הרכב וחשיבות נמוכה יותר לעיצוב החיצוני.

פותח השרשור התייחס ל- "צריכת דלק יחסית טובה ( 10-11 לליטר)"

מי שמחפש רכב "מהנה לנהיגה", לא בוחן את צריכת הדלק. נאמר פעם: "מי שהולך להשתכר לא סופר את מס' הכוסות ששתה".

אני חושב שהאנשים פה העלו הרבה הצעות לדילמה של פותח השרשור.

בשורה התחתונה, כל אחד עושה "את החשבון שלו" בשילוב הרצוי והמצוי (היכולת הכלכלית).

פורסם

היא כן, אתה לא יודע מה עובר לבן אדם בראש. בארץ לא חסר אנשים אשר אחד השיקולים החשובים מבחינתם הוא "איך היא תמכר", אבל תהיה בטוח שזה לא נגמר שם וזהו.

אגב, גם בפנים הסופרב רחוקה מלהציע עיצוב מעניין. נכון, יש שם חומרים טובים, אך מחלקת העיצוב לא בדיוק הזיעה.

מי שמחפש הנאה מנהיגה לא מתעניין בצריכת דלק? ממש לא נכון. לדוגמא אני.

1. הנאה מנהיגה לא חייבת להיות בנהיגה מאומצת, על הקצה. יש רכבים שאפשר להנות איתם גם ביום יום מבלי "ללחוץ".

2. גם מי שלוחץ, לא נוסע ככה כל הזמן ותאמין או לא, גם הוא רוצה לחסוך דלק בנסיעות מנהלתיות. אגב, ה-6 החדשה מציגה שיפור משמעותי בתחום זה.

שורה תחתונה, כפי שציינת, כל אחד צריך לעשות את החישובים שלו ולראות מה חשוב לו יותר ומה פחות, ולפי זה לבחור את הרכב המתאים.

פורסם
היא כן, אתה לא יודע מה עובר לבן אדם בראש. בארץ לא חסר אנשים אשר אחד השיקולים החשובים מבחינתם הוא "איך היא תמכר", אבל תהיה בטוח שזה לא נגמר שם וזהו.

אגב, גם בפנים הסופרב רחוקה מלהציע עיצוב מעניין. נכון, יש שם חומרים טובים, אך מחלקת העיצוב לא בדיוק הזיעה.

מי שמחפש הנאה מנהיגה לא מתעניין בצריכת דלק? ממש לא נכון. לדוגמא אני.

1. הנאה מנהיגה לא חייבת להיות בנהיגה מאומצת, על הקצה. יש רכבים שאפשר להנות איתם גם ביום יום מבלי "ללחוץ".

2. גם מי שלוחץ, לא נוסע ככה כל הזמן ותאמין או לא, גם הוא רוצה לחסוך דלק בנסיעות מנהלתיות. אגב, ה-6 החדשה מציגה שיפור משמעותי בתחום זה.

שורה תחתונה, כפי שציינת, כל אחד צריך לעשות את החישובים שלו ולראות מה חשוב לו יותר ומה פחות, ולפי זה לבחור את הרכב המתאים.

נראה לי כי בכללי אנו חושבים אותו דבר.

לגבי ה-6 החדשה, קשה כרגע, לפני שהרכב נמכר בארץ, לבחון אותה. אכן "על הנייר" נראה שיפור גדול.

יחד עם זאת, צפוייה להגיע גם המונדיאו החדשה, גם היא תציג שיפורים ניכרים לעומת הדגם הנוכחי.

שווה לחכות.

• תוכן חדש...