Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו נתקל בתופעה דומה/זהה ?

המדיח הוא דלונגי (סיני כמובן) WMD-70HI חצי אינטרגלי בן כמעט 5.

בהוראות ההפעלה מוסבר כי הסיבה האפשרית היא כשל בחיישן טמפ' או גוף החימום.

לציין כי המים מתחממים - אבל לפי הטמפ' שאני מרגיש, משהו בסדר גודל של 40 מעלות (ברור שזה לא מספיק ולכן הוא מתלונן).

האם כדאי להמר ולהחליף את החיישן טמפ' ולאחר מכן את הגוף חימום, או להחליף את שניהם יחד ? (אין לי מושג לגבי עלויות, אבל לפעמים להתרוצץ ולפרק שוב שווה לי מראש תוספת של עוד 200-300 שח אם זו העלות של גוף החימום).

אגב, יחידת הבקרה של המדיח היא של MIDEA (כן כן, יצרנית "טורנדו" ממה שאנחנו מכירים) והיא נראית תקינה ושלמה (אין סימני התחממות, אין סימני נזק להלחמות וכד').

לכעורה, נראה לי שבעקבות התקררות המים בברז (בגלל מזג האויר) התופעה הזו מורגשת דווקא עכשיו. לא ניסיתי לחבר אותו למים חמים (בקיץ אני עובד על ברז מים חמים - זה גם חוסך חשמל וגם מקצר את זמן ההדחה כי המדיח פחות מבזבז זמן על חימום מים) אבל הוא עובד כבר חודשיים בערך על מים קרים ורק בשבוע האחרון הוא התחיל להתלונן על כך.

אם למישהו יש ניסיון עם הדגם הזה או המקבילים שלו, ויכול לספר האם מדובר בגוף או חיישן, אשמח לדעת.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם בהימורים עסקינן, תחליף את גוף החימום עצמו. העלות שלו נמוכה יחסית, וזה בהחלט יוכל לפתור לך את הבעייה.

וגם אם לא פתר לך את הבעייה, עדיין תוכל מצד אחד לשלול שזה הגוף, ומצד שני כשתחליף את החיישן יהיה לך גוף חדש, מה שישמור על המדיח לעוד כמה שנים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי איציק.

נסה לחבר נורה של 60 וואט במקביל לגוף החימום. תקבל אינדיקציה שהזנת המתח תקינה או לא (זה בכל זאת עומס ממשי קטן) וכן תוכל לדעת אם מלוא זמן מחזור החימום מזין את גוף החימום.

תיאורטית יכול להיות שמשהו בחוג הבקרה משובש, וחבל לנחש.

יוסי

פורסם
היי איציק.

נסה לחבר נורה של 60 וואט במקביל לגוף החימום. תקבל אינדיקציה שהזנת המתח תקינה או לא (זה בכל זאת עומס ממשי קטן) וכן תוכל לדעת אם מלוא זמן מחזור החימום מזין את גוף החימום.

תיאורטית יכול להיות שמשהו בחוג הבקרה משובש, וחבל לנחש.

יוסי

חשבתי לחבר אוהם-מטר לחיישן טמפ' ונורה לגוף חימום, אבל בזמן הקצר שהיה לי - לא הספקתי לאתר אותם על היחידת בקרה (לא נראה לי שיש טעם לפרק את כל המדיח בשביל זה, כי זה מצריך ניתוק מוחלט מחשמל ומים + ניתוק ברגים מהארון + ניתוק דופן ימנית ופירוק מלמטה).

אנסה לצלם אותה יותר מאוחר (כרגע הפעלתי אותו שוב, נראה אם הוא יצליח לעבור הדחה מלאה ללא בעיה) ונראה אם אפשר לאתר את החיווט על יחידת הבקרה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דרך אגב, כמו שאני רואה את המצב כרגע - מדובר בתקלה אקראית אבל שכיחה. יש הדחות (כמו זו האחרונה) שעוברות ללא בעיה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין שום טעם לדעתי להחליף את החישן, אם שמת לב שהמים בהחלט פושרים (ז"א החיישן צודק). לדעתי מדובר בגוף חימום בסוף חייו (אם כי יתכן שהבעיה במעגל הבקרה. האם טיימר מכאני?).

:turn-l:
פורסם

לא מדובר בטיימר מכאני, זהו פיקוד אלקטרוני לחלוטין.

אם הגוף חימום בסוף חייו, ייתכן שפעם הוא עובד בסדר ופעם "חצי קלאץ'" ?

לעיתים, חיישני חום מתחילים לזייף ולתת ערכים לא נכונים - ואז מתחילות צרות. דווקא חשבתי להחליף קודם את החיישן... נראה לי פחות סביר שגוף חימום יעבוד פעם בסדר ופעם לא בסדר (זו באמת תקלה אופיינית יותר לחיישן חום מאשר גוף חימום - תקן אותי...)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נתקלתי כבר בגוף חימום שעבד לסרוגין. זה היה גוף חימום של דוד שמש, אבל מה ההבדל?

מצד שני, פיקוד אלקטרוני (ממתג ממסר? SCR?) יכול גם הוא להיות אשם.

:turn-l:
פורסם

אקראי?

ייתכן שסך הכל יש מגע רופף בחיבור של הגוף חימום (או החיישן), וזו הבעייה שלך. אם זה המצב, אמור להיות קל מאד לסדר את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

עברו 3 הדחות מוצלחות ללא בעיה ולאחר מכן (אתמול) 2 כשלונות ברצף.

היום פורק המדיח לגורמים ואלו הן התוצאות: :lol:

1. חיישן הטמפ' נמצא ברצפת המדיח, בדיוק באמצע המדיח. מקום ארור אבל בסוף הגעתי אליו ואפילו דיי בקלות. זה דרש פירוק לא מועט אבל בסה"כ מהיר.

לחיישן יש תקע. ניסיתי למשוך אותו והוא יצא דיי בקלות. חיברתי בחזרה וניסיתי לשחזר את שקרה - אבל הפעם היה קשה יותר משמעותית למשוך את התקע ולשחרר אותו. להערכתי, החיבור לא היה מהודק עד הסוף.

בימים הקרובים יהיו עוד הדחות וניתן יהיה לדעת בוודאות האם שם באמת היתה הבעיה או לא.

2. איתרתי קבל 5uF של המנוע סירקולציה שנראה שעומד להישרף.

בבדיקה: הקיבול שלו 4.4uF שזה רחוק מהמלצת היצרן (שזה 5uF פלוס\מינוס 5%).

לא היה לי קבל של 5uF אבל היה לי 3uF וגם 2uF, אז חיברתי אותם במקביל ובבדיקה של שניהם מצאתי 4.92uF שזה תקין

חיברתי אותם במקום הקבל הישן ובא לציון גואל.

הפעלתי את המדיח להדחה מלאה בתוכנית רגילה, נראה אם הוא יסיים אותה בהצלחה (עריכה: הדחה ראשונה הסתיימה בהצלחה).

עדכונים - בהמשך.

איציק

- בתמונות: החיבור הסורר והקבל.

2012-12-03_17-44-11_557.jpg

2012-12-03_17-03-01_6.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עבר המון זמן, אבל חוזר לעדכן:

מאז ועד היום עדיין היו "פיספוסים" מידי פעם.

ביומיים האחרונים הוא מתקשה מאוד לסיים הדחות ונראה שאפשר להתחיל לאתר (יותר בקלות) את הגורם.

נכון לעכשיו חיברתי מד טמפרטורה דיגיטאלי וזרקתי פנימה את החיישן שלו. המים בפנים נראים חמים אבל כנראה שלא מספיק חמים ביחס לטמפ' שהוא קובע (בין 45 ל 70 בד"כ).

כרגע אני רואה שזמן החימום מאוד איטי. ז"א שאם הוא צריך להגיע ל 45 מעלות (למשל), אני רואה קפיצות מאוד מאוד מאוד איטיות בעליית הטמפרטורה (ממש 0.1 מעלות כל כמה דקות) והוא רק באיזור ה 38-39 ומתקרב באיטיות רבה ל 40.

במידה והוא שוב יקפיץ את התקלה, אבדוק מתח על הגוף חימום ואם אראה שהגוף מקבל כל הזמן מתח ועדיין לא מגיע לטמפ', כנראה שהוא חלש\עובד חלקית\פגום - ואז אחליף אותו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן שוב (!!):

אחרי 3 בדיקות נוספות עם מד טמפרטורה נראה כי:

בניסיון הראשון קצב העלאת הטמפ' היה איטי. ממש 0.1 מעלות כל 1-2 דקות. המקסימום שהגיע אחרי 3/4 שעה עבודה היה 40 מעלות. לאחר פרק זמן, קוד תקלה.

בניסיון השני אותו הדבר.

בניסיון השלישי (אותה תוכנית) תוך דקות בודדות הטמפ' הגיעה ל 42.5 מעלות (שטיפה) וקצב העליה של הטמפ' בהתחלה היה 0.3 מעלות כל כמה שניות !! מאותו הרגע קצב העליה היה איטי מאוד (שוב 0.1 מעלות כל דקה-שתיים) ואז נעצר ב 42.7-42.7. ייתכן ומדובר בהפרשי מדידה תקינים כי אני מודד למעלה והחיישן נמצא למצא - אם התוכנית תסתיים כצפוי אז כנראה שהכל היה בסדר.

1. האם יכול להיות מצב שהגוף חימום עובד פעם טוב ופעם לא טוב, או שנמשיך לבדיקת מתח על הגוף בשביל לקבל אינדיקציה מלאה ?

2. האם ייתכן מצב שבו הגוף החימום עובד טוב שהוא "קר" אבל מתחיל לזייף שהוא מתחמם ? (כמה דקות עבודה)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, חבר נורה או מד מתח או אינדיקציה כלשהי במקביל לגוף החימום ואז נדע.

השאלה היא האם כשקצב החימום נעשה איטי (או מופסק) מגיע מתח אל גוף החימום. במידה וכן - נפלא תחליף את הנבלה (גוף החימום) וסגור עניין, אם המתח לא יציב תתחיל לחפש את התקלה במעגל ההזנה של גוף החימום.

אגב, מאוד יכול להיות שכל התקלה היא מגע רופף בהדקים של גוף החימום עוד דבר שאפשרי שההתפשטות של גוף החימום כתוצאה מהחום גורמת לנתק חשמלי בתוכו ולהפסקת הפעולה עד שהוא מתקרר וחוזר חלילה.

בהצלחה וחוזר לדווח.

פורסם
איציק, חבר נורה או מד מתח או אינדיקציה כלשהי במקביל לגוף החימום ואז נדע.

השאלה היא האם כשקצב החימום נעשה איטי (או מופסק) מגיע מתח אל גוף החימום. במידה וכן - נפלא תחליף את הנבלה (גוף החימום) וסגור עניין, אם המתח לא יציב תתחיל לחפש את התקלה במעגל ההזנה של גוף החימום.

אגב, מאוד יכול להיות שכל התקלה היא מגע רופף בהדקים של גוף החימום עוד דבר שאפשרי שההתפשטות של גוף החימום כתוצאה מהחום גורמת לנתק חשמלי בתוכו ולהפסקת הפעולה עד שהוא מתקרר וחוזר חלילה.

בהצלחה וחוזר לדווח.

יש התקדמות:

א. כל המגעים תקינים ומהודקים.

ב. ביצעתי בדיקת פיקוד: הגוף מקבל "0" ישירות ופאזה מהבקר. הבקר מוציא 230~ וולט בצורה תקינה ובזמן הנכון (מייד עם פתיחת תא הטבליה\חומר הניקוי).

ג. חיברתי נורת ביקורת אדומה (פאזה ואפס) ישירות מהחיבור לגוף החימום לצורך המשך הבדיקה.

ד. גולת הכותרת: פירקת את הגוף חימום.

פתאום אני מגלה שהחיווט עובר בטור דרך איזה "חיישן" שמחובר בקו המים אחריו. פירקתי את החיישן - מסתבר שזה פרסוסטט פשוט (ממש לחצן רגיל ופשוט עם גומיה שאוטמת אותו בחזית). בדקתי את הלחצן - הוא תקין בבדיקה של וולטמטר (בדיקת התנגדות) ולמראית עין לא נראה שרוף או משהו.

מייד הבנתי שללא "לחץ גדישה" מספק מהמנוע, הגוף לא יעבוד כנדרש (יקבל פאזה לסרוגין, אם בכלל !). התחלתי לבדוק את מערכת היניקה ומצאתי: 1. פקק של מלחיה הפוך שנפל בזמן הדחה וסתם חלק מהרישתית (בלתי נראה לעין שעד שמפרקים את הסנן). 2. ליכלוך שנראה כמו נייר שסתם את הסנן השני (הראשון מסנן ליכלוך גס והשני ליכלוך דק מאוד). ביצעתי ניקיון יסודי לשניהם ובמהלך השבוע נראה אם התופעה תחזור על עצמה או לא.

בינתיים לצורך בדיקה הפעלתי 2 הדחות מקוצרות בהן שטיפה ראשונה מגיעה ל 45 מעלות והשניה ל 70. בשתיהן עבר חלק.

שבוע טוב

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...