Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כיסוי תא מטען ב-i30cw כסטנדרט.

לפי מה שנאמר לי אתמול על ידי נציג רשמי של היבואן, כל הרכבים יגיעו עם כיסוי תא מטען מקורי. היה מספר קטן של רכבים שהגיעו ארצה בלי הכיסוי והלקוחות שרכשו אותם יקבלו כיסוי בהקדם.

ולגבי הרכב - ברגעים אלו ממש אני עושה עליו נסיעת מבחן ארוכה. מה אגיד, רכב משפחתי נהדר.

מוזר, אתמול הייתי בסוכנות רשמית של יונדאי ונאמר לי במפורש ע"י מנהל חדר התצוגה שהכיסויי לא מסופק עם הרכב. גם רכב התצוגה שראיתי בסוכנות ראשל"צ ובסוכנות פ"ת היו ללא הכיסויי. אני מניח שאם הנ"ל היה מסופק, קודם כל היו דואגים להשלים את זה ברכבי התצוגה. יונדאי שתמיד הצטיינו באיבזור, הפכו את עורם. לי מפריע במיוחד חוסר ב USB וחוסר בכיסויי תא מטען.

פורסם

אני לא יודע מי אמר לך מה ולמה. מה שכתבתי נאמר לי על ידי מנהל מחלקת נסיעות המבחן בסוכנות הראשית של יונדאי (ביגאל אלון ת"א).

גם ברכב ההדגמה שקיבלתי, יש כיסוי מקורי. אני מצרף תמונה, קל לראות בה את הכיסוי.

לגבי שאר האבזור אני לחלוטין מסכים איתך. יונדאי חרטו בשנים האחרונות על דגלם אקסטרה-אבזור אבל ה-i30cw החדשה די מאכזבת מהבחינה הזאת. לא רק שאין USB, אין גם מפתח משולב עם שלט נוחות או בקרת אקלים או הרמה אוטומטית של החלונות בלחיצת כפתור. פריטים קטנים שהם סטנדרט אצל חלק מהמתחרות. זאת לדעתי נקודת החולשה העיקרית של הרכב הזה.

DSC_1293.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שלצרכן הפרטי (לפחות), המגאן סטיישן אמורה להיות אטרקטיבית משמעותית מהיונדאי והפוקוס. בפער מחיר זניח מקבלים מכונית מרווחת משמעותית חזקה וחסכונית בזכות מנוע הטורבו דיזל המצויין (זהה לזה שקיים בפלואנס).

היא גם מאובזרת לא רע כלל. קרסו עושים נסיון רציני להחדיר אתמנועי הדיזל לארץ. מכירות הפלואנס מוכיחות שרב המכירות שייכות לדגמי הדיזל. האם רנו קרסו יבצעו יצליחו למצב את הדיזל כאופציה רלוונטית כמו שכלמוביל ודלק מוטורס עשו עם הסטיישן?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן קצרה על הI30CW החדשה (סתם כי הביאו לנו לחברה לבדיקה).

לא ממש התחברתי מבחינת נהיגה ואיכות תא נוסעים.

מעיון במפרט באתר מסתבר שהI30 הרגילה מגיעה בשתי רמות גימור - INSPIRE וPREMIUM.

ה-CW מגיעה רק בISNPIRE, אבל המפרט שונה טיפה מהINSPIRE של הסדאן.

למשל - ב-CW יש בלוטות' מובנה במערכת. בסדאן באינספייר אין כלום, ובפרימיום יש AUX/USB אבל לא מוזכר בלוטות'. יש או אין ?

ב-CW יש הגה וידית הילוכים עם ציפוי עור, בסדאן רק בפרימיום.

http://www.hyundaimotors.co.il/objects/i30cw_new_insert.pdf

http://www.hyundaimotors.co.il/objects/mifrat_new_i30.pdf

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איך זה עדיף בדיוק? אי אפשר לחבר נגני מדיה (שלא כוללים BT).

מעבר לכך, BT הוא חיבור מסורבל (pairing) ובזבזני בחשמל בהשוואה לכבל AUX פשוט. וכן, אני יודע שאפשר לחבר מטען, אבל אז איפה בדיוק היתרון של חיבור אלחוטי?

פורסם

בימינו שלכל אחד יש סמרטפון, ובהנחה שאתה רוצה גם פתרון של דיבורית - אז בלוטות' מאפשר לך את שניהם.

שים את המוזיקה בטלפון ונגן להנאתך. את הטלפון מחברים למטען בכל מקרה.

אין שום סירבול בחיבור, את הPAIRING עושים פעם אחת לכל מכשיר. ברגע שהמכשיר ברכב הוא מזוהה ומחובר אוטומטית.

אבל לצערי ביונדאי הם עשו את המינימום הנדרש - אפשר לנגן מהטלפון, אבל אין שום שליטה על מעבר שירים וכו',

ואי אפשר לראות את שם השיר המתנגן. חבל כי זה די בסיסי.

אם אתה מתעקש על חיבור קבוע לנגן חוטי - אתה יכול להתקין משדר BT קבוע עם אספקה, שמצד אחד מתחבר לנגן ומצד שני

מתחבר בBT לרכב. זה עניין של 15-20$.

ברור שעדיף שיהיה גם וגם אבל אם הייתי צריך לבחור אחד הייתי בוחר בבלוטות'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אני לא יודע מי אמר לך מה ולמה. מה שכתבתי נאמר לי על ידי מנהל מחלקת נסיעות המבחן בסוכנות הראשית של יונדאי (ביגאל אלון ת"א).

גם ברכב ההדגמה שקיבלתי, יש כיסוי מקורי. אני מצרף תמונה, קל לראות בה את הכיסוי.

לגבי שאר האבזור אני לחלוטין מסכים איתך. יונדאי חרטו בשנים האחרונות על דגלם אקסטרה-אבזור אבל ה-i30cw החדשה די מאכזבת מהבחינה הזאת. לא רק שאין USB, אין גם מפתח משולב עם שלט נוחות או בקרת אקלים או הרמה אוטומטית של החלונות בלחיצת כפתור. פריטים קטנים שהם סטנדרט אצל חלק מהמתחרות. זאת לדעתי נקודת החולשה העיקרית של הרכב הזה.

על חוסר הכיסויי הנגלל נאמר לי ע"י מנהל חדר תצוגה בסניף ראשל"צ. בכל מקרה אני אשמח שהכיסויי יסופק.

האם אתה יכול לשתף ברשמיך מנסיעת המבחן? זריזות הרכב? רעש בנסיעה (ה CW היוצאת מאד רועשת)? תפקוד הגיר? וכל מה שתמצא לנכון.......

תודה

פורסם
בימינו שלכל אחד יש סמרטפון, ובהנחה שאתה רוצה גם פתרון של דיבורית - אז בלוטות' מאפשר לך את שניהם.

גם AUX מאפשר לי את שניהם. אני שומע את הצד השני דרך המערכת של הרכב (עדיף בהרבה על כל ספיקר מובנה של טלפון), ואותי שומעים באמצעות המיקרופון המובנה של הטלפון (סביר, גם אם לא אופטימלי).

שים את המוזיקה בטלפון ונגן להנאתך. את הטלפון מחברים למטען בכל מקרה.
נגן מדיה אני בד"כ לא טורח לחבר למטען, כי הוא מחזיק עשרות שעות.

גם סמארטפון אני לעיתים קרובות לא מחבר למטען, במיוחד בנסיעות קצרות. כשהמסך כבוי והחיבור ב-AUX צריכת הסוללה אפסית.

אבל לצערי ביונדאי הם עשו את המינימום הנדרש - אפשר לנגן מהטלפון, אבל אין שום שליטה על מעבר שירים וכו',

ואי אפשר לראות את שם השיר המתנגן. חבל כי זה די בסיסי.

זה לא ממש עוזר לי, כי חשוב לי לראות את שם השיר. ואני מקבל את זה כשאני משתמש בנגן מדיה חיצוני.

כשאני משתמש בסמראטפון זה עם תוכנה בשם Pocket Casts (להאזנה לפודקאסטים). אני לא רואה איך הכפתורים שעל ההגה או בדאשבורד יכולים לאפשר לי לשלוט על הממשק של התכונה הזו, שמבוסס על טאץ'.

אם אתה מתעקש על חיבור קבוע לנגן חוטי - אתה יכול להתקין משדר BT קבוע עם אספקה, שמצד אחד מתחבר לנגן ומצד שני

מתחבר בBT לרכב. זה עניין של 15-20$.

זה יכול להיות פתרון עוקף סביר. יש לך המלצה למשדר מסויים? האם איכות הסאונד מקבילה לזו של יציאת AUX מובנית?
פורסם

שמע, זה עניין של העדפה. אני הייתי שנים נגד בלוטות', ונאחזתי בכל כוחי בדיבורית 'של פעם' עם התקנה קבועה ברכב.

תחזקתי בשביל זה סים כפול וכו'. היום אני נוסע על פוקוס עם בלוטות' מובנה ואני חייב להגיד שזה פשוט תענוג.

שומעים מצויין, גם אני וגם הצד השני. לא מתעסק עם שני מכשירים, לא צריך לחבר שום דבר פיזית אם אני לא רוצה טעינה.

לפעמים כשאני נכנס לאוטו והטלפון בכיס/בתיק וכו' והנסיעה קצרה זה מעולה שלא צריך לעשות כלום והוא פשוט מתחבר.

יש לי תושבת ייעודית עם חיבור חשמל לאייפון שאני רק מניח אותו כמו התושבות הישנות, שזה בכלל נוח.

אין מה להשוות את זה לדיבור עם המיקרופון של הטלפון וחיבור לAUX, זה ממש לא משהו.

אם אתה נוסע עם מסך כבוי ולא משתמש בטלפון לניווט למשל - הבלוטות' הוא צרכן די זניח ביחס לשאר הדברים.

אם תתתחבר בבלוטות' ותשמע מוזיקה בלבד לא תראה צריכה היסטרית של סוללה. בטח לא משמעותי בנסיעות קצרות.

לדעתי הפתרון לAUX אמור להיות יותר פשוט. המערכת אמורה לתמוך בזה, אני לא חושב שייצרו מערכת מיוחדת לדגם הפשוט,

אלא פשוט לא הוציאו את החיבור החוצה.

רוב הסיכויים שאפשר לקנות, או מהיבואן או מאיביי, מתאם לAUX/USB. ככה זה היה בדגם I30 הקודם, בשנה הראשונה.

שווה לברר (פתחתי על זה ת'רד בפורום אודיו).

לגבי משדר בלוטות' - אין לי ממש ניסיון אישי עם זה. ראה כאן (קצת יותר יקר ממה שציינתי) :

http://www.amazon.com/Azeca-BTT005-Stereo-Bluetooth-Transmitter/dp/B005LLBIJ0/ref=cm_cr_pr_product_top

http://www.amazon.com/Bluetooth-3-5mm-Stereo-Dongle-Transmitter/dp/B008132PO2/ref=cm_cr_pr_product_top

לגבי האיכות - אני יכול להגיד שבפוקוס למשל בכניסת AUX יש רעשים סטטיים איומים, בבלוטות' יש מעין צפצוף בתדר מאד

גבוה ששומעים רק בווליום חזק. הכי איכותי זה הUSB כי הוא לא אלחוטי ולא אנלוגי.

אם יהיו לך רעשים זה בעיקר בגלל לולאת אדמה מהמטען, שזה גם פתיר עם GROUND LOOP ISOLATOR פשוט.

אבל לא בהכרח תהיה בעיה, צריך לנסות ולראות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
ולגבי הרכב - ברגעים אלו ממש אני עושה עליו נסיעת מבחן ארוכה. מה אגיד, רכב משפחתי נהדר.

יצא לך לנהוג על הפוקוס סטיישן? אשמח לשמוע רשמים השוואתיים בין השתיים.

• תוכן חדש...