Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בודק עכשיו את הדגמים הנ"ל וממש לא בא להתקע עם חשבונית דו סיפרתית.

עם חשבוניות דו ספרתיות אפשר לחיות, הבעיה מתחילה עם אלה ה-4-5 ספרתיות.......

:roll:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

Dsg6 בסדר.. ברשותי טוראן עם הגיר הזה ומעבר לעדכון תוכנה בגלל העברות הילוכים לא חלקות בשנה הראשונה הוא בסדר גמור.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מצטרף לשאלה, האם מדובר ב-DSG6 או DSG7?

DSG7 כמובן.

אין לי מושג אם ה-DSG6 אמין יותר (נראה לי שכן) אך ברגע שנוזכרת המילה DSG זה מדליק נורה אדומה אצל הרבה אנשים.

מוניטין רע קל מאוד לצבור, לתקן אותו קשה הרבה יותר.

אני מניח שאחרי 5 שנים מוסכים פרטיים ומכוני שיפוץ גירים יצברו ניסיון עם הגיר הזה וניתן יהיה לתקן תקלות נקודתית בעלות סבירה, במקום החלפת מכלולים שלמים ב 25.000 שקלים.

הרי ברור, שכשמחליפים מוח הידראוולי לא כל המוח "הלך", אלא יש בן שסתום או רכיב ספציפי שגורם לתקלה ואני מאמין שעם הזמן ילמדו לטפל בזה נקודתית.

יכול מאוד להיות שאתה צודק.

אך האם היית מוכן להיות שפן הניסיונות.

נניח ואני רוכש רכב ומסתמך על ההנחה שלך.

ונניח שלרוע מזלי המוח הלך לי כאשר הרכב בן חמש וחצי.

ונניח שמוסכי הרשת או מוסכים מורשים עדיין לא יודעים לטפל בתקלה כראוי.

האם אני צריך לספוג עלויות תיקון אסטרונומיות.

התשובה כן, כי אני בחרתי ברכב והייתי מודע לבעיתיות שלו אך האמנתי שהעתיד יהיה ורוד יותר.

חוץ מזה, למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?!

ישנן אלטרנטיבות לא פחות טובות אך הרבה הרבה יותר אמינות.

לא רואה שום בעיה לקנות רכב עם DSG שנת 2010 בגלל האחריות ל 5 שנים.

לאחר שהבטתי בחתימה שלך אני בהחלט מבין למה אתה חושב כך.:roll:

זאת אולי הפעם המליון שאני שומע את זה, פשוט גועל נפש :evil:

מה הוא קנה?

אכן גועל נפש וחבל שהם ממשיכים להתנהג כך.

שוב את חמי הצלחתי לפי שעה לשכנע לא להתקרב ל-DSG7 בפרט ולצ'מפיון בכלל.

בהתחלה הוא לא האמין לי, עד שאמרתי לו שבתוך שעה אני מדפיס לו עשרות תגובות מהפורום אשר יוכיחו את עמדתי (כוחו של הפורום :mm_yeah:)

לגבי הרכישה שלו,

הוא חיפש רכב חסכוני באופן משמעותי אך עדיין שלא ייפול מההרגשה שנתנה לו הג'טה.

לבסוף, לאחר בדיקת מספר רכבים, הוא בחר בפלואנס דיזל המאובזרת.

לאחר נסיעת מבחן (אשר נערכה גם בשטח הררי) הוא ציין כי הרכב נוסע מצויין, המנוע מרגיש חזק, הגיר עובד טוב והרכב נוח מאוד.

גם מהשירות של קרסו הוא כרגע מרוצה מאוד (התרשם מיחס טוב, סבלנות והנכונות לבצע איתו טרייד ומתנאי טרייד הוגנים מאוד לדבריו).

כמו כן, הם התחייבו בעתיד לעשות איתו טרייד במחיר מחירון באם ירצה להתקדם לרכב חדש (הוא מאוד התרשם לחיוב מההצעה).

באופן כללי הוא ציין כי חווית הקניה טובה יותר מאשר הייתה לו בצ'מפיון.

פורסם

שמח מאוד לשמוע על רנו.

לגבי יתר הדברים - אפשר לחשוב שכל המגיבים פה הם חדשים בפורום ו/או שהתבלבלו עם תגובות נפוצות באתרי אינטרנט שעיסוקם אינו ברכב.

א. DSG6 היה לי במשך שנתיים ב- 140, והיום במשך שנתיים ב- GTI, אין בעיות כלל. גם DSG7 חדש (2011/2) למיטב ידיעתי ולפי שלושה בעלים של כזה (שניים עם פאסאט אחד עם ג'טה) - אין בעיות כלל. באמת בגולף 160 DSG7 שנת 2009 שהיה לי החליפו מוח.

ב. האחריות הוארכה לחמש שנים. לא אולי, לא "שמועה". הוארכה. מפתיע שגולשים וותיקים יחסית לא מתייחסים לזה. הנושא נטחן פה מספר פעמים.

ג. אני לא מבין איך אפשר לרמוז לו שאולי הוא ישלם את זה, ועוד בתקופת האחריות. נשמע לי מוזר. אשמח אם תפרסם את שם המוסך, כדי שנדע מי זה שכך "רומז" ללקוחות במקום לתת שירות טוב.

ואחרי הכל - מבין מאוד את האכזבה מהרכב הספציפי, במקרה כזה עוד לא נתקלתי. אני מכיר עוד שלושה רכבים עם DSG7 מהשנתון הזה (גולף 160, פאסאט, סופרב), אבל אצלם מעבר להחלפת קלא'צים פעם אחת לכאלה שתואמים את מזג האוויר ה"ישראלי", לא הוחלף כלום. אפשר לשאול איזו ג'טה היתה לו? 122 או 160?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
שלום,

יש לציין כי בכל פעם שנתגלתה תקלה בגיר צ'מפיון נתנו לו את ההרגשה שאותותו הוא הולך לשלם על כך מכיסו אך לבסוף "עשו לו טובה" וטיפלו באחריות, וזאת במקום להרגיע אותו ולקחת אחריות מלאה על המוצר שלהם.

אז מה היה לנו,

רכב טוב (אך יקר) עם גיר חרא.

עלות תיקונים של הגיר לתקופה של שלוש וחצי שנים - 40K ש"ח :shock:

התשדיר מוגש כשרות לציבור. :-D

יום טוב

לא הבנתי, בסוף הוא לא שילם שקל ואתה כבר הכנסת כאן עלויות של 40 אלף?!!! עלות זה מה שמשלמים ולא מה שלא משלמים!

לגבי הגיר, "מחלות הילדות" של ה-DSG מוכרות היטב וגם אם השירות של צ'מפיון טעון שיפור, לזכותה של פולקסווגן ייאמר שהתקלות נפתרו כמעט לחלוטין (סוגיית הקלאצ'ים ב-DSG7 זוכה לאחריות של חמש שנים אחרי טיפול ללא עלות).

אני חייב לציין שריח רע של אינטרסנטיות עולה מהשרשור שלך - אתה רצית לקנות סופרב והלקוח שאתה מתאר רצה לקנות עוד המון דגמים של פולקסווגן אבל ויתר... בסוף אתה ממליץ על הונדה...

אני חי עם DSG6 כבר כמה שנים בלי שום תקלה ונהנה מהגיר הזה בכל יום מחדש (בפקקים תפקוד הגיר לא מושלם - אבל הוא מפצה על זה במקומות אחרים). אתה יכול לקנות הונדה ו"ליהנות" מגיר אוטומטי טיפש ועצל עם חמישה הילוכים וממכונית עם התנהגות כביש של טוסטר אובן שלא מתקלקל. אני מעדיף "לסבול" בשקט עם גולף GTI שבטח בחיים לא אצליח למכור ותתקלקל לי כל שני וחמישי (בטח ממחר זה יתחיל לקרות כי עד היום הכל בסדר טפו טפו...).

אגב, אחריות שנה שלישית בצ'מפיון ניתנת למי שעושה טיפולים במוסכים שלהם כמחווה של רצון טוב (מסכים שזה מבאס כששאר היבואנים נותנים שלוש בלי תנאים) ככה שיש מדיניות לעניין. ועוד משהו: בדקת עם כמה עולים טיפולים בהונדה??? תבדוק.. תבדוק...

We are the Human Race

פורסם

גם אצלי הבעלים הקודם החליף מכאטרוניק.

מצד שני, בעלי קורולות החליפו מנוע בגלל בעיות בוצה? החליפו.

צרפתיות נתקעות בגלל בעיות חשמל? נתקעות.

איטלקיות מחלידות? וואלה לא יודע, לא הייתה לי איטלקיה, אבל זה מה שאומרים באינטרנט.

מכוניות הן דבר שמתקלקל. השרשור הזה מריח מוזר.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

זה שלטויוטה היו מנועים עם בוצה לא הופך את העניין ללגיטימי.

השורה התחתונה היא שהרכבים האלה (הן VAG עם הגיר הבעייתי והן טויוטה עם המנוע הבעייתי) עשויים להאכיל מרורים את אלה שיקנו אותם בגיל 6-7.

כל עוד הרכב באחריות זה עוד נסבל (למרות שזה לא נוח,הפסד ימי עבודה וכו').

כשהרכב יהיה בן 7 שנים וצ'מפיון יבקשו 15,000, ינחם אותך שגם בטויוטה הלכו מנועים?

מעבר לזה, ככל שהרכבים נהיית טכנולוגיים יותר ומצויידים בעשרות חיישנים אוטומטית יש נטייה להתרבות ה"תקלות":

אצלי ברכב נדלקה לי נורת צ'ק אנג'ין לסירוגין, בדיקה במחשב העלתה בריחת אויר.

הרכב נכנס למוסך, הוחלפו 2 צינורות וואקום ולכאורה הכל תקין.

חולפים מספר ימים ושוב נורה, שוב אותה תקלה.

מוחלפים עוד כמה צינורות וחלקים שונים, חוזרים לכביש.

כמה ימים, שוב נורה, שוב אותה תקלה.

מכיוון שכבר החלפנו בערך כל צינור וואקום ואטם במערכת מבצעים בדיקת לחץ עם עשן מיוחד, לאחר חצי שעה עם העשן יוצא זרזיף קטן מאחד הצינורות, הוא מוחלף, חוזרים לכביש.

מס' ימים חולפים, שוב הנורה, שוב אותה תקלה.

הכל כבר הוחלף, נותר רק החיישן עצמו- מחליפים אותו.

בינתיים אין נורה, כבר מעל שבועיים, נראה מבטיח.

מה שיפה זה שכל כך הרבה פעמים הרכב נכנס למוסך על "נורת שנדלקה" בזמן שאם זה היה רכב מיושן יותר הוא בכלל לא היה נכנס למוסך כי לא היתה נדלקת לו הנורה (מבחינת תחושה הרכב בסדר גמור, לא מרגישים שמשהו לקוי).

יש מחיר לקידמה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שמח מאוד לשמוע על רנו.

לגבי יתר הדברים - אפשר לחשוב שכל המגיבים פה הם חדשים בפורום ו/או שהתבלבלו עם תגובות נפוצות באתרי אינטרנט שעיסוקם אינו ברכב.

א. DSG6 היה לי במשך שנתיים ב- 140, והיום במשך שנתיים ב- GTI, אין בעיות כלל. גם DSG7 חדש (2011/2) למיטב ידיעתי ולפי שלושה בעלים של כזה (שניים עם פאסאט אחד עם ג'טה) - אין בעיות כלל. באמת בגולף 160 DSG7 שנת 2009 שהיה לי החליפו מוח.

ב. האחריות הוארכה לחמש שנים. לא אולי, לא "שמועה". הוארכה. מפתיע שגולשים וותיקים יחסית לא מתייחסים לזה. הנושא נטחן פה מספר פעמים.

ג. אני לא מבין איך אפשר לרמוז לו שאולי הוא ישלם את זה, ועוד בתקופת האחריות. נשמע לי מוזר. אשמח אם תפרסם את שם המוסך, כדי שנדע מי זה שכך "רומז" ללקוחות במקום לתת שירות טוב.

ואחרי הכל - מבין מאוד את האכזבה מהרכב הספציפי, במקרה כזה עוד לא נתקלתי. אני מכיר עוד שלושה רכבים עם DSG7 מהשנתון הזה (גולף 160, פאסאט, סופרב), אבל אצלם מעבר להחלפת קלא'צים פעם אחת לכאלה שתואמים את מזג האוויר ה"ישראלי", לא הוחלף כלום. אפשר לשאול איזו ג'טה היתה לו? 122 או 160?

כמובן שהייתה אחריות של 5 שנים, רק שהם לא ציינו זאת בפניו בהתחלה אלא גרמו לו להרגיש שהוא צריך לשלם.

אחר כך הם באו אליו והציגו את זה כאילו הם עשו מאמצים גדולים בכדי להצדיק את זה במסגרת האחריות.

מדובר על ג'טה 122.

לא הבנתי, בסוף הוא לא שילם שקל ואתה כבר הכנסת כאן עלויות של 40 אלף?!!! עלות זה מה שמשלמים ולא מה שלא משלמים!

לגבי הגיר, "מחלות הילדות" של ה-DSG מוכרות היטב וגם אם השירות של צ'מפיון טעון שיפור, לזכותה של פולקסווגן ייאמר שהתקלות נפתרו כמעט לחלוטין (סוגיית הקלאצ'ים ב-DSG7 זוכה לאחריות של חמש שנים אחרי טיפול ללא עלות).

אני חייב לציין שריח רע של אינטרסנטיות עולה מהשרשור שלך - אתה רצית לקנות סופרב והלקוח שאתה מתאר רצה לקנות עוד המון דגמים של פולקסווגן אבל ויתר... בסוף אתה ממליץ על הונדה...

אני חי עם DSG6 כבר כמה שנים בלי שום תקלה ונהנה מהגיר הזה בכל יום מחדש (בפקקים תפקוד הגיר לא מושלם - אבל הוא מפצה על זה במקומות אחרים). אתה יכול לקנות הונדה ו"ליהנות" מגיר אוטומטי טיפש ועצל עם חמישה הילוכים וממכונית עם התנהגות כביש של טוסטר אובן שלא מתקלקל. אני מעדיף "לסבול" בשקט עם גולף GTI שבטח בחיים לא אצליח למכור ותתקלקל לי כל שני וחמישי (בטח ממחר זה יתחיל לקרות כי עד היום הכל בסדר טפו טפו...).

אגב, אחריות שנה שלישית בצ'מפיון ניתנת למי שעושה טיפולים במוסכים שלהם כמחווה של רצון טוב (מסכים שזה מבאס כששאר היבואנים נותנים שלוש בלי תנאים) ככה שיש מדיניות לעניין. ועוד משהו: בדקת עם כמה עולים טיפולים בהונדה??? תבדוק.. תבדוק...

התגובה שלך פתטית.

אינטרסים? אני מועסק בחברה פטרוכימית כמנהל פרוייקטים, איזה אינטרס יש לי?!

מי שמוכיח בינתיים כי יש לו אינטרס הוא אתה, ועל זה יאמר מפוסל במומו פוסל!

את השנה השלישית של האחריות צ'מפיון לא דואגים לפרסם, למה?

חבר שלי עם עם פאביה חדשה לחלוטין לא היה מודע לדבר ואפילו שאני ציינתי בפניו את העיניין הוא לא האמין.

לאחר בירור שלו מול הסוכנות הוא חזר אלי והתנצל, אך עדיין לא הבין למה הם לא מסרו לו זאת בעת קניית הרכב (שיטת מצליח..)

לגבי אמינותי לרכישת הרכב, לא שאני חושב שאני צריך להצתדק בפניך, אך עדיין..

תעשה חיפוש בפורום ותראה שבעבר התלבטתי בין הסופרב לקאמרי ולבסוף בחרתי בקאמרי (לא רק בגלל הגיר, הרכב יותר נעים לדעתי, אך זה לא קשור לנושא). הגיר במקרה זה בהחלט הרתיע אותי ועזר לי לקבל החלטה.

אני טיפש? אולי..

לגבי החבר שהתעניין בטיגואן ובג'טה חדשה, צילום שלו כולל הקטלוגים יעזרו לכבודו?

לא, אין לי כוונה לעשות זאת, אפילו לא תמורת סתימת הפה שלך.

לגבי המלצה על הונדה, אני לא רואה איפה המלצתי על הונדה.

סה"כ רכב בסדר, יש אותו לחמי ולאימי.

אני אישית לא אוהב אותו.

מסתמן מתגובתך כי גם אתה "גרופי" של פולקסווגן, לגיטימי.

אך זה לא אומר שאתה צריך להיות בוטה, גס וחסר תרבות בכדי להצדיק את עמדותיך.

פורסם

אני רחוק מלהיות האחד שיסנגר על צ'מפיון וההתנהלות שלהם - אבל הסיפור הזה נשמע לי מאוד מוזר וכמו טלפון שבור.

- התקלה הראשונה טופלה במסגרת האחריות - למה בדיוק שצ'מפיון יעשו בעיות או קונצים במצב כזה? לא מדובר פה בבלאי טבעי של הרכב.

- גם בפעם השנייה הנושא טופל והלקוח לא שילם שקל - בנוסף על כך שממילא האריכו את תקופת האחריות ל-5 שנים.

אז בעצם מה היה לנו פה? הלקוח לא שילם שקל (למרות שרכב שמתקלקל זה בהחלט מבאס וטרחה) וצ'מפיון שגרמו לו להרגיש שהם עושים לו טובה (משהו שלא מפתיע אותי, אבל זה כנראה סגנון "השירותיות" שלהם). על זה יש פה את כל הדמגוגיה? אם המטרה הייתה להראות שהגיר לא אמין - הנושא ידוע ולכן יש הארכת אחריות. לטענת מנהל מוסך שביקרתי אצלו לאחרונה, ישנה ירידה משמעותית במחירי ערכות התיקון של הגירים ומה שהיה פעם 25 אלף כיום הוא 12 אלף ש"ח (למרות שללא צל של ספק זה עדיין מחיר דימיוני).

פורסם

גם לי יש תחושה לא נוחה עם סגנון ההגשה של פותח השרשור.

במיוחד לאור העובדה שמדובר בסיפור על מישהו אחר ולא על חוויה אישית. כשיש פה מוטיב מרכזי של תאור תחושות שהלקוח קיבל. והמגיש אינו הלקוח.

עובדתית הלקוח קיבל שירות בחינם. לעומת זאת פותח השרשור מעצים את עניין התחושות ומפגיז במספרים תאורטיים. מה שכמובן מתשתש את העובדה הבסיסית - חינם!

בקיצור - אין ספק שחלק מהתדמית הרעה על ה DSG נגרם בגלל וונטילטורים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זה שלטויוטה היו מנועים עם בוצה לא הופך את העניין ללגיטימי.

השורה התחתונה היא שהרכבים האלה (הן VAG עם הגיר הבעייתי והן טויוטה עם המנוע הבעייתי) עשויים להאכיל מרורים את אלה שיקנו אותם בגיל 6-7.

אנא ציין מותג רכב שאין שום סיכוי שיאכיל את בעליו מרורים לאחר 6-7 שנים

זאת מכונית, לא בלוק איטונג, ואתה בעצמך ציינת שיש מחיר לקדמה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לא טענתי לדקה שהוא שילם מכיסו, הכול תוקן במסגרת האחריות.

עם זאת, עדיין נתנו לו תחושה שזה לא טריוויאלי.

מה גם, שבתקלה בשבוע שעבר הוא היה בטוח שזה הולך לצאת מכיסו (לא היה מודע להארחת האחריות על הגיר), וצ'מפיון בתמורה לא מיהרו להרגיע אותו.

לגבי הטלפון השבור, הבחור יושב דלת לידי ומדווח לי על הכל באופן קבוע.

מה לעשות, הבחור הינו רוסי מבוגר, שעף אף היותו דוקטור לכימיה, איננו נוהג לכתוב בפורומים.

אני לקחתי לעצמי את הרשות לחלוק כאן בפורום את השתלשלות העיניינים ואת החוויות אשר עבר, וזאת בכדי לנסות לתרום לפורום ולידע אשר הוא מכיל.

אתם טוענים שהבעיה ידועה ואין פה שום חידוש.

גם אם זה היה נכון, לדעתי ריבוי הפוסטים בנושא יפקח את עינייהם של אלו שמעוניינים לרכוש ונכנסים לחפש ברשת קצת מידע לפני הרכישה.

אם לא היו נפתחים המון פוסטים בנושא, אלא רק אחד-שניים, אז כאשר אני חיפשתי הייתי רואה רק שתי תוצאות ואומר לעצמי "טוב זה כנראה נדיר מאוד".

לגבי החידוש - המון פעמים נטען כאן ע"י חברי הפורום כי זו בעיה ידועה וכי לאחר ההחלפה ניתן לנסוע בראש שקט והיא לא תחזור.

זה גם מה שאמרתי בזמנו לחבר לעבודה.

התבדיתי, הבעיה חוזרת גם חוזרת.

סה"כ רציתי לשתף ולהעשיר את חברי הפורום.

בתמורה קיבלתי תגובות אשר מטילות ספק את היושרה שלי.

תודה.

• תוכן חדש...