Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך להחליף את הרצועה החיצונית (רצועת אביזרים) במאזדה 2 שלי. ברכב זה אין כלל רצועת טיימינג (לידע כללי).

בכל מקרה, עשיתי לי תרשים בצד כיצד הרצועה "מושחלת" בין האביזרים השונים, וזיהיתי (אני מקווה) את המותחן.

האם מישהו יכול לעזור בזיהוי וודאי של המותחן? ניסיתי להפעיל עליו לחץ (על הבורג הריבועי שבאמצע הגלגלת שלו) בעזרת מפתח פתוח 14mm, אבל הוא לא ממש זז. אני די משוכנע שפשוט לא הפעלתי מספיק כוח (לא רציתי לנתק שום דבר אם זה אינו המותחן), מה גם שיש גבול לכוח שניתן להפעיל בעזרת מפתח באורך של כ-20 ס"מ.

האם צריך להפעיל על המותחן הרבה כוח כדי לשחרר לחץ מהרצועה?

בתודה,

אלון

פורסם

אם מדובר במותחן קפיצי צריך להפעיל עליו יחיסת הרבה כוח כדי לכווץ אותו, וממליץ לך להיעזר במישהו בזמן הרכבת הרצועה אחרת המותחן עלול לקפוץ לך על האצבעות והן יתפסו לך ברצועה הקפיץ חזק מאוד.

ובכלל ממליץ לך להיעזר במישהו שיודע כיצד לבצע זאת כדי להימנע מגרימת נזק למותחן.

בחלק מהמותחני קפיצים צריך לתפוס אותו מכווץ (להפעיל עליו לחץ לאורך כל הפירוק והרכבה) ובחלק מהמותחני קפיצים ניתן לנעול אותו בהזמן הרכבת הרצועה ע"י פין נועל.

כמו כן יש לשים לב לכיוון שבו אתה מפעיל כוח לכיווץ המותחן, אם אתה מפעיל כוח לכיוון הלא נכון אתה תגרום נזק למותחן.

פורסם
אם מדובר במותחן קפיצי צריך להפעיל עליו יחיסת הרבה כוח כדי לכווץ אותו, וממליץ לך להיעזר במישהו בזמן הרכבת הרצועה אחרת המותחן עלול לקפוץ לך על האצבעות והן יתפסו לך ברצועה הקפיץ חזק מאוד.

ובכלל ממליץ לך להיעזר במישהו שיודע כיצד לבצע זאת כדי להימנע מגרימת נזק למותחן.

בחלק מהמותחני קפיצים צריך לתפוס אותו מכווץ (להפעיל עליו לחץ לאורך כל הפירוק והרכבה) ובחלק מהמותחני קפיצים ניתן לנעול אותו בהזמן הרכבת הרצועה ע"י פין נועל.

כמו כן יש לשים לב לכיוון שבו אתה מפעיל כוח לכיווץ המותחן, אם אתה מפעיל כוח לכיוון הלא נכון אתה תגרום נזק למותחן.

טוב, אז גיליתי שני דברים:

1. צריך די הרבה כוח להפעיל על המותחן כדי לגרום לו לזוז.

2. די קל לשחוק את הבורג של המותחן אם אתה לא משתמש במפתח מתאים (ומנסה להתחבר אליו בכל מיני זוויות).

למזלי החלטתי לא לשחק יותר מדי והלכתי למכונאי, המוסכניק ממרום שנות נסיונו אמר שכדאי להחליף את הבורג כדי שלא ניתקע עם בורג שחוק עוד יותר ובפעם הבאה שנרצה להחליף רצועה נהיה בבעיה.

למזלי היה לי עסק עם איש ישר, ובמקום לנסות לדחוף לי מותחן חדש, הוא סובב את המותחן בכיוון ההפוך - ז"א שחרר את בורג המותחן, החליף לי אותו בחדש, והשלים את החלפת הרצועה.

הנזק - 150 ₪ כולל מע"מ על שעת עבודה שלו.

• תוכן חדש...