Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטיסטית, כשאני רוכב בין רכבים יש יותר "כמעטים", בכל עומס כזה לפני רמזור יהיה את הגאון שינסה לחתוך על חשבוני לנתיב השני. אז איפה לרכב כדי להתאבד?

הייחוס של הרצון להתאבד הפך כל כך פופלארי שזה מגוחך.

.

אני לא בטוח שאני יורד לסוף דעתך, מצטער. אתה מתלונן על זה שכשאתה עובר בין רכבים בעומס כמעט ונכנסים בך?

מן הסתם זה קורה. הרי רוב הנהגים לא מכוונים את המראות שלהם טוב מלכתחילה, הם יודעים (ובצדק) שהכביש מחולק לנתיבים, והם לא אמורים להתחשב בזה שאתם ממציאים נתיבי ביינים. אתה רוצה למנוע את המצבים האלה שכמעט נכנסים בך? הגעת לפקק? תעצור כמו כולם ואל תנסה להיות הכי מהיר.

עזוב, גם פה וגם במקומות אחרים שמעתי גם את הטענה המנצחת כבר "אם לא אחתוך בפקקים, אז איזה טעם יש להחזיק בכלל דו"ג?" וזה בדיוק מה שחוזר כאן לאורך כל ההתכתבות: חוסר ההבנה של אנשים שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא בטוח שאני יורד לסוף דעתך, מצטער. אתה מתלונן על זה שכשאתה עובר בין רכבים בעומס כמעט ונכנסים בך?

מן הסתם זה קורה. הרי רוב הנהגים לא מכוונים את המראות שלהם טוב מלכתחילה, הם יודעים (ובצדק) שהכביש מחולק לנתיבים, והם לא אמורים להתחשב בזה שאתם ממציאים נתיבי ביינים. אתה רוצה למנוע את המצבים האלה שכמעט נכנסים בך? הגעת לפקק? תעצור כמו כולם ואל תנסה להיות הכי מהיר.

עזוב, גם פה וגם במקומות אחרים שמעתי גם את הטענה המנצחת כבר "אם לא אחתוך בפקקים, אז איזה טעם יש להחזיק בכלל דו"ג?" וזה בדיוק מה שחוזר כאן לאורך כל ההתכתבות: חוסר ההבנה של אנשים שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

לא, אני התכוונתי שאם אני נוסע כחוק כמו רכב רגיל, במרכז נתיב, בעומס תנועה, תמיד יהיה האידיוט שינסה לחתוך אותי, חלקם גם אחרי שאני רואה את העיניים שלהם עלי במראה, ממשיכים לעבור נתיב כאילו אני לא שם. מגדילים לעשות אלו שגם כשאצפור להם ימשיכו לעבור נתיב.יש כבישים ללא שול בכלל, כמו ממחלף אם המושבות לכיוון קניון איילון, אני רוכב שם לפחות פעם בשבוע, וכל פעם לפחות שני רכבים חותכים אותי בפרעות.

אז כשאני יכול אני פשוט עובר לשול, שם בטוח יותר, ושם צריך להיזהר כמעט רק מכיוון אחד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אומי, אם כל כך מפחידה אותך העובדה שאנשים חותכים אותך ולא מתחשבים בך בכביש, למה אתה מתעקש להמשיך לסכן את חייך? אתה בעצמך הרי מתלונן על זה שמסוכן פה.. בשביל ה10-20 דקות להגיע יותר מוקדם? ה-נניח שעה בשבוע כלומר 4 שעות בחודש? זה שווה את הנהג שיעיף אותך לתעלה?

בחיי שאני לא מצליח להבין את ההיגיון הזה... רק לפני חודש עצרתי במעבר חצייה לתת זכות קדימה להולכי רגל כשנכנס בי מאחורה ג'יפ ב30 קמ"ש, עמדתי במעבר החצייה 5 שניות!! אם הייתי רוכב אופנוע הייתי יכול לרסק את הראש במדרכה ולגמור עם שיתוק, בגלל שישבתי ב"פחית" אז הדבר היחיד שקרה זה שהטמבון מאחורה הוסיף עוד שריטה לאוסף.

אמרתי כבר לפני זה שגם ב"פחית" יכול להכנס בי נהג שיכור ב200 קמ"ש ולהרוג אותי, הסבירות שהוא יצליח נמוכה עשרות מונים.

אבל מה זה משנה תברח לשוליים, אני ממש לא בטוח ששם יותר בטוח.

אגב בנוגע לזה שמקום התאונה הוא הכביש הכי טוב בארץ או מה שזה לא יהיה, בולשיט אני מזמין אותך להגיע לסקוטלנד, צ'כיה, רומניה (המדינות האחרונות שביקרתי בהן), ולראות איך נראית גדר ההפרדה. בוא נגיד שתופתע לרעה.

פורסם
לא, אני התכוונתי שאם אני נוסע כחוק כמו רכב רגיל, במרכז נתיב, בעומס תנועה, תמיד יהיה האידיוט שינסה לחתוך אותי, חלקם גם אחרי שאני רואה את העיניים שלהם עלי במראה, ממשיכים לעבור נתיב כאילו אני לא שם. מגדילים לעשות אלו שגם כשאצפור להם ימשיכו לעבור נתיב.יש כבישים ללא שול בכלל, כמו ממחלף אם המושבות לכיוון קניון איילון, אני רוכב שם לפחות פעם בשבוע, וכל פעם לפחות שני רכבים חותכים אותי בפרעות.

אז כשאני יכול אני פשוט עובר לשול, שם בטוח יותר, ושם צריך להיזהר כמעט רק מכיוון אחד.

אומי, אנחנו מדברים על דברים שונים, אני חושב.

ואני עדין חושב שאתם (חלק מהרוכבים) יותר מדי מנסים להעביר כל הזמן את האחריות על האנשים האחרים.

הנה, לפני 10 דק', נסעתי בכביש 5. בנתיב לידי, קצת לפניי היה רוכב דו"ג, שנסע פחות או יותר על הקו בין הנתיבים. התפללתי בשקט שלא ינסה לעבור נתיב, כי הייתי יותר מהיר ממנו, אבל כמובן שגם הכנתי את עצמי לזה שיעשה את זה. נחש מה הוא עשה? כן, בדיוק! הוא החליט לעבור לנתיב שלי בערך מטר לפני. אז במזל ראיתי אותו הרבה לפני, הייתי מוכן לפחות נפשית לזה שזה מה שיקרה ולא העפתי אותו כמה מטרים טובים קדימה, אלא רק קללתי לעצמי בשקט באוטו (אפילו לא צפרתי) והמשכנו בנסיעה.

עכשיו, גם נהגים ברכבים עושים את הטריקים האלה, אבל במקרה של אופנוע "משחק" כזה עם נהגים אחרים, המשמעות שלו היא מוות מיידי, אלא הנהג של הרכב מרוכז כמו שאני הייתי מרוכז. למה? מה היה ככ חשוב לאותו האופנוען לעבור נתיב? אין לזה תשובה באמת. זה פשוט חלק מההרגל המגונה של רוכבי הדוג בארץ לא להתייחס לנתיבים או לחוקי התנועה בכלל. מאותה הסיבה גם רבע שעה אחר כך שהגעתי כבר לעיר, ועצרתי ברמזור אדום (הייתי הראשון), עקפו אותי איזה שלושה רוכבי דו"ג במהירות של בערך 40-50 קמש (כשכולם כבר עומדים ברמזור אדום, כן?).

אין לזה הצדקה, מצטער. אפשר להמשיך להתווכח עד מחר. אבל כותבים לכם פעם אחר פעם שהסתברותית הכלי שאתם בוחרים לרכב עליו הוא הרבה יותר מסוכן מרכב. אתם נהנים מזה? סבבה, יכול להיות שהאיש שנדחף לנתיב שלי בבוקר מקבל איזה סיפוק מוזר מזה שהוא כמעט ומגיע למצב מוות, אני לא יודע. הכל טוב ויפה, אבל אל תאשימו אף אחד אחר חוץ מאת עצמכם בתוצאות, ואל תתנהגו על הכביש כל הזמןכאילו "מגיע לכם", כי קניתם כלי שמאפשר לכם לבצע עבירות תנועה שאי אפשר לבצע עם רכב רגיל. זה שאפשר לבצע עבירה, עוד לא אומ שחייבים, כן?

פורסם

גיל, למה אתה לא נוסע במשאית? זה הרבה יותר בטוח.

זה לא נשמע לך הגיוני נכון? גם לי לא נשמע הגיוני לנסוע באוטו.

אבל זה שאני בוחר להסתכן לא נותן לאף אחד כולל ממשלת ישארל את הזכות לסכן אותי עוד יותר.

ולא רומניה וצ'כיה זה לא המודלים לחיקוי, וגם אם תוכיח לי שכל מדינות העולם נופלות בתחום הזה, אני עדיין אחשוב שמותר לנו להיות יותר טובים מהם.

אני לא יודע מה איתך, אבל כשאני רוצה להשתפר אני משווה את עצמי למצב הכי טוב שאני יכול להגיע, לא למה שאחרים עושים. ואני רוצה שגם המדינה שלי תהייה כזו.

יבגני

הבעיה הכי גדולה של הרוכבים, וכבר כתבתי את זה, שבגלל שההישרדות שלנו תלויה בעברות קטנות, משייכים את כולנו לאותה קבוצה.

כשחותך אותי אותי רכב אני לא מאשים את כל הרכבים, וכמו שכבר כתבו פה לפחות 90 אחוז לא מאותתים, או משאירים איתות 40 ק"מ דלוק.

ואני חוזר לראשית הדיון, הגדר המדוברת רלוונטית גם לרוכב הכי "חננה" בעולם, ואני לא מצפה שתהייה בכל סיבוב, כי זה לא פרקטי.

אבל בירידה מהכביש הכי ראשי בארץ, יש בזה הגיון.

אני משלם מיסים כמוך, ולא חייב לאף אחד הסבר למה אני בוחר לרכב על כלי שהוא חוקי לחלוטין, מותר לי לדרוש שתהייה השקעה גם בתשתיות רלוונטיות אלי.

תן לי דוגמא אחת למשהו שקיים למעני בכבישים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תעשה לי טובה אז נניח והיו ממגנים את ה״כביש הכי טוב בארץ״ ומרפדים את כולו בעננים שאף אחד לא יפגע. ואז יחליק שוב רוכב אופנוע בסיבוב בדרום בכביש נידח ושוב יתבכיינו שלא ריפדו את כל הכביש כדי שיהיה בטוח אם הוא עף מהאופנוע.

לא ריאלי גם לא במדינה הכי נאורה.

פורסם
גיל, למה אתה לא נוסע במשאית? זה הרבה יותר בטוח.

זה לא נשמע לך הגיוני נכון? גם לי לא נשמע הגיוני לנסוע באוטו.

אבל זה שאני בוחר להסתכן לא נותן לאף אחד כולל ממשלת ישארל את הזכות לסכן אותי עוד יותר.

ולא רומניה וצ'כיה זה לא המודלים לחיקוי, וגם אם תוכיח לי שכל מדינות העולם נופלות בתחום הזה, אני עדיין אחשוב שמותר לנו להיות יותר טובים מהם.

אני לא יודע מה איתך, אבל כשאני רוצה להשתפר אני משווה את עצמי למצב הכי טוב שאני יכול להגיע, לא למה שאחרים עושים. ואני רוצה שגם המדינה שלי תהייה כזו.

יבגני

הבעיה הכי גדולה של הרוכבים, וכבר כתבתי את זה, שבגלל שההישרדות שלנו תלויה בעברות קטנות, משייכים את כולנו לאותה קבוצה.

כשחותך אותי אותי רכב אני לא מאשים את כל הרכבים, וכמו שכבר כתבו פה לפחות 90 אחוז לא מאותתים, או משאירים איתות 40 ק"מ דלוק.

ואני חוזר לראשית הדיון, הגדר המדוברת רלוונטית גם לרוכב הכי "חננה" בעולם, ואני לא מצפה שתהייה בכל סיבוב, כי זה לא פרקטי.

אבל בירידה מהכביש הכי ראשי בארץ, יש בזה הגיון.

אני משלם מיסים כמוך, ולא חייב לאף אחד הסבר למה אני בוחר לרכב על כלי שהוא חוקי לחלוטין, מותר לי לדרוש שתהייה השקעה גם בתשתיות רלוונטיות אלי.

תן לי דוגמא אחת למשהו שקיים למעני בכבישים.

כמו שכתבת, ההחלטה אם להסתכן וכמה היא שלך ושלך בלבד אבל אל תבוא אליי ותגיד שאסכן אחרים כדי להקטין את הסיכון שלך.

יש תקציב מוגבל ויש כבישים שזקוקים למיגון לפני שינוי המיגון שיקטין לך את הסיכון כי שם מספרית נהרגים יותר אנשים והם קודמים לקהילה מצומצמת שתורמת פחות למספר ההרוגים האבסולוטי.

כשרוכב אופנוע מעגל פינה בחוקי התעבורה אף אחד לא מסתכל עליו בעין לא יפה (מעגל פינה= חותך בין שני טורי המכוניות בפקק כדי להיות ראשון, נוסע קצת יותר מהר מהמהירות הממוצעת, משתחל בצורה עדינה ובמרחק סביר מהמכוניות בלי להפריע לנהגים וכו') אבל אם הוא מבהיל את נהגי המכוניות, מזגזג בצורה פרועה, מחייב אותי לסטות מהנתיב שלי או להאט כדי לא לסכן או לפגוע בו ודברים בסגנון הוא מופרע.

לגבי תשתיות, אשמח לשמוע כמה נקצצים בשנה ממעקות הבטיחות וכמה נהרגים בגלל מחסור במעקות. אחרי שיהיו הנתונים אני מאמין שגם אתה תתמוך בעוד מעקות לפני שיפור הקיימים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי תשתיות, אשמח לשמוע כמה נקצצים בשנה ממעקות הבטיחות וכמה נהרגים בגלל מחסור במעקות. אחרי שיהיו הנתונים אני מאמין שגם אתה תתמוך בעוד מעקות לפני שיפור הקיימים.

מול מספר זה העמד את מספר האנשים שחייהם ניצלו בזכות אותם מעקות.

לגבי הרכב שנפל מהגשר בכביש 5 - צודקמי שדרש לבדוק את טיב עיגון הגדר בבטון, אבל צריך לבדוק עוד כמה דברים - כמה פגיעות קודמות היו בגדר (עשויות לסדוק את הברגים) וכמובן באיזה מהירות נסע הרכב שפרץ אותה (למרות שאני מעריך - ואיני מהנדס - שהברגים היו אמורים לעמוד בעוצמת החבטה של רכב פרטי גם אם מהירותו גבוהה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי רעיון -

הרי בסופו של דבר צריך למגן רק את הצד החיצוני של העיקולים בכביש.

כל מה שצריך זה למנוע מהרוכב לפגוש את העמודים. למה לא לקחת צמיגים משומשים, שיש בשפע,

ולהשתמש בהם כדי לחפות את העמודים הקטלניים. העלות תהיה רק של העבודה, שיכולה להעשות ע"י עובדים לא מקצועיים.

החסרון העיקרי - מפגע אסתטי. אבל נראה לי שאפשר לחיות עם זה..ועל הדרך גם נפטרים מהמון צמיגים משומשים - 'ירוק'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

טוב,לאחר הרבה זמן שאני קורא בפורום בלי להירשם החלטתי להירשם כדי להגיב לנושא הזה.

בתור נהג קטנוע,כואב לי מאוד לשמוע את כל ההכלללות שלכם. לא כולנו עולים על כלי התחבורה הזה

בגלל שאנחנו חולי נפש או מטורפים שאין להם ערך לחיי אדם ורוצים לזגזג בין מכוניות ולמות תוך כדי.

זה כלי תחבורה לגיטימי, אמנם פחות בטיחותי אין ספק,אבל לא ניכנס ליתרונות והחסרונות כי את אף אחד זה לא מעניין.

למה לנו לא מגיע תשתית שתתאים גם לנו ? הרי גם אנחנו בני אדם,משלמים מיסים,ביטוח,משתמשים בכביש.

אף אחד לא ביקש להוריד את מעקה הביטחון. יש פתרונות מעולים שיתאימו גם לכלי תחבורה כאלה ואחרים, ונחסוך לכם

לחשוב על כאלה כי יש אנשים שכבר חשבו,ויש מקומות שכבר הוציאו את זה לפועל. את הנושא של צבעי הכביש הרצחניים אין

מה להזכיר כי שוב,את אף אחד זה לא מעניין.אנחנו קבוצה קטנה - בעיה שלנו, אנחנו שונים.

עכשיו לנושא של עבירות עירוניות טיפוסיות שהזכרתם.

בתור אחד שנוסע על קטנוע יום יום אני אספר לכם איך זה מרגיש.

אתה נוסע בעיר בין 40 ל50,כי זה החוק,אולם יש אנשים שזה לא לטעמם אז הם נדבקים מאחורה.

אתה נוסע על קטנוע 125, פחד אלוהים, אם אתה לא נותן גז הוא מוריד אותך מהכביש,אם צריך לעצור פתאום אז ״אלוקים איתך״.

כן, אני נוסע בין מכוניות כשהן עומדות כדי להגיע לראש הטור בכדי לא להימחץ ע״י מכונית שלא הספיקה לעצור או לא שמה לב שיש

שם משהו שהוא לא מכונית בינה לבין המכונית שכבר עומדת,וזה כבר קרה. גם אז אני נוסע על 10 במטרה לשמור על עצמי ועל המראות

של הנהגים האחרים,כי בינינו, אני ״בערך״ עובר על החוק. ולא נזכיר את המבט הנעוץ בגבי של הנהג שצריך לתת לי מרווח של אוטו בגלל שהחלטתי לעצור כחוק אחרי הרכב שמלפניי.

האנשים שנדחפים לך לנתיב ממש כאילו אתה אוויר, כי בטח שמצא מקום לברוח אליו, אתה כל הזמן מוצא...

כשאתה נוסע על המדרכה במהירות של 5 קמ״ש כדי להחנות את הקטנוע במקום טוב כדי שאם חס וחלילה תבוא אישה נחמדה עם עגלה

היא תצליח לעבור בלי בעיה. או לחלופין אם נסעתה על המדרכה כדי לרדת לכביש במקום שלא יפגע בקטנוע(מדרכה גבוהה) בלי להפריע או לסכן אף הולך רגל, ולתת להם זכות קדימה, הם עדיין ישלכו אליך מבט זועם, כאילו רצחתה אותם.

כשאתה רואה הולך רגל מחכה לעבור במעבר חצייה,אתה יודע שיש סיכוי שאם תעצור, אולי זה שמאחוריך לא יספיק לעצור.

לו יש בלמים טובים יותר,פחות סיכוי להחליק, יש לו פחית שלמה שמגינה עליו, ומה לי יש ? לי יש קסדה, אה, ואת אלוהים.

פורסם
לכל הייפי נפש שקוראים לזוג חסרי אחריות בכך ששניהם רכבו על אותו אופנוע והשאירו את הילד יתום. אז מה יגידו על התאונה הבאה?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4057571,00.html

1. עדיף להיות יפה נפש ממכוער נפש.

2. נסיעה איננה פעולה שמבצעים לשם הכיף. היא צורך בחיים המודרנים.

טיול על אופנוע, כשאופנוע הוא בבירור כלי מסוכן יותר, היא פעילות ברמת סיכון גבוהה יותר (ואל תספרו לי שעולים על "כבד" כדי לרכב לאט ובזהירות), והיא איננה נדרשת.

יש לך ילד, אל תקשור את אבא ואמא לאותו חבל באנג'י שייקפצו יחדיו.

זה חוסר אחריות.

כמו ששני הורים לא צריכים לצאת יחד לטפס על האוורסט.

לפני שנולדה לי בת, זוגתי ואני היינו עולים יחד לנס הרים.

אחרי שנולדה, כבר לא.

ובחיים לא קרה לי משהו מסוכן בנס הרים ומעולם לא איבדתי שם שליטה (אני פחדן גדול).

נראה לי משהו מאוד ברור, אלא אם אתה מדחיק לגמרי את הסיכון שברכיבה על אופנוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה נוסע בעיר בין 40 ל50,כי זה החוק,אולם יש אנשים שזה לא לטעמם אז הם נדבקים מאחורה.

אתה נוסע על קטנוע 125, פחד אלוהים, אם אתה לא נותן גז הוא מוריד אותך מהכביש,אם צריך לעצור פתאום אז ״אלוקים איתך״.

כן, אני נוסע בין מכוניות כשהן עומדות כדי להגיע לראש הטור בכדי לא להימחץ ע״י מכונית שלא הספיקה לעצור או לא שמה לב שיש

שם משהו שהוא לא מכונית בינה לבין המכונית שכבר עומדת,וזה כבר קרה. גם אז אני נוסע על 10 במטרה לשמור על עצמי ועל המראות

של הנהגים האחרים,כי בינינו, אני ״בערך״ עובר על החוק. ולא נזכיר את המבט הנעוץ בגבי של הנהג שצריך לתת לי מרווח של אוטו בגלל שהחלטתי לעצור כחוק אחרי הרכב שמלפניי.

האנשים שנדחפים לך לנתיב ממש כאילו אתה אוויר, כי בטח שמצא מקום לברוח אליו, אתה כל הזמן מוצא...

כשאתה נוסע על המדרכה במהירות של 5 קמ״ש כדי להחנות את הקטנוע במקום טוב כדי שאם חס וחלילה תבוא אישה נחמדה עם עגלה

היא תצליח לעבור בלי בעיה. או לחלופין אם נסעתה על המדרכה כדי לרדת לכביש במקום שלא יפגע בקטנוע(מדרכה גבוהה) בלי להפריע או לסכן אף הולך רגל, ולתת להם זכות קדימה, הם עדיין ישלכו אליך מבט זועם, כאילו רצחתה אותם.

כשאתה רואה הולך רגל מחכה לעבור במעבר חצייה,אתה יודע שיש סיכוי שאם תעצור, אולי זה שמאחוריך לא יספיק לעצור.

לו יש בלמים טובים יותר,פחות סיכוי להחליק, יש לו פחית שלמה שמגינה עליו, ומה לי יש ? לי יש קסדה, אה, ואת אלוהים.

סלח לי, אבל מה שאתה ואומי5 כותבים זו אידאליזציה מיותרת של הרוכבים.

הבחור שכמעט נכנס בי עכשין עם הקטנוע שלו, ואחר כך דהר לרמזור, כדי לפנות מהנתיב שבכלל ממשיך ישר, לא עשה את זה כי הוא הרגיש שהוא בסכנה, אלא כי בשביל זה אנשים קונים קטנועים מלכתחילה; זוהי הדרך הזמינה והזולה ביותר להגיע מהר ממקום למקום, ללא תלות בפקקים. כאן הכל מתחיל ומסתיים.

כשאתה מגיע לפקק, גם אם אתה פוחד לעצור בסופו, אתה יכלו להתקדם רכב אחד, שניים, לא לעבור פקק של 15 רכבים לראש הטור. מצטער, זו לא "בערך" עבירה, זו עבירה די גסה ומעצבנת, שהפכה לסטדנרט כאן, כי אחרת לא תגיע מהר ליעד שלך כמו שאתה רוצה. כנל גם הרכיבה על המדרכה וכל שאר השטיקים שאתה מתרץ ומסביר פה. איך גם אתה יודע שאתה לא מפריע להולכי רגל? אותי אישית זה מפחיד לשמוע רעש של קטנוע מאחורי, כשאני הולך על המדרכה, או לראות אחד כזה עוצר סנטימר לידי על מעבר החציה. מפתיע אה?

ושוב, אין כאן תחרות מי יותר עבריין (למרות שמניסיון אישי, ברוב המקרים בהם כמעט נדרסתי זה היה על ידי דו"ג, שלא היה איכפת לו שרכב עצר לפני מעבר חציה, בדיוק כמו שלא איכפת לכם שעוצרים לפני רמזור אדום). יש כאן עניין של לקיחת אחראיות ותרוצים: אתם מתרצים את העבריינות שלכם, שפוגעת בכם יותר ממה שהיא פוגעת בכל אחד אחר, בכל דבר אפשרי, החל מנהגי המכוניות ועד לתשתיות הכבישים. בכנות, אני גם חושב שזה שרכב כמעט נכנס בך או נכנס בך כשעצרת בסוף הפקק נבע לא מזה שהרכב לא "ספר" אותך, אלא מזה שאף אחד פשוט לא מצפה מרוכב דוג לעצור בסוף הפקק, כמו שלא מצפים מאנשים לעצור ברמזור כשיש ירוק. זה מצב שאתם יצרתם, ולא אף אחד אחר.

לכולנו מגיעה תשתית סבירה וסלחנית, עד כמה שאפשר, בכבישים. כשבן אדם מחליט לעשות שטויות, באופן מודע, או חמור מכך - קונה כלי תחבורה כלשהו במטרה להיות עבריין באופן כזה שמסכן אותו, האחראיות היא עליו ולא אף אחד אחר. גם אם הכלי הזה חוקי ונמכר בצורה חושפית במדינת ישראל.

פורסם

יבגני, שמתי לב שבאופן מגמתי, אתה מעלה בהודעות שלך איך כמעט נתקע בך קטנוע/אופנוע וכמעט הרגת ותמיד הרוכב אשם.

אתה יודע, פעם פעמיים שלוש, עוד אפשר להגיד ניחא אבל שזה כבר מגיע ל20 פעמים אולי תתחיל לחשוב שמשהו בך לא בסדר.

אני רוכב על אופנוע כבד בסופשים וביומיום על רכב פרטי, אני ממש אבל ממש לא זוכר אותי מגיע למצב שאני מורח קטנוען בכביש

או מחסיר פעימה בגלל אופנוע שחתך אותי. כמובן שיש חריגים בנוף, אבל ממש לא כמו שאתה מציג את זה.

אני אמנם תמיד בעד דעות מנוגדות כי זה גורם לדיונים מעניינים לרוב, אבל כשזה מגיע לאג'נדה שמונעת מתוך שנאה אז זה

כבר נהיה מכוער וצריך לחדול. לכן אני מציע לך, אם יש בך שנאה כלפי ציבור הרוכבים, עדיף ורצוי שתשמור את הדעות שלך לעצמך.

ואם אתה כזה פחדן בכבישים, אז גש למשרד הרישוי, מסור את הרישיון שלך ויאללה לאוטובוסים.

בברכה, הרוכב שחותך אותך כמו חולה נפש וגורם לך להחסיר פעימה :mm_nah:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אסור לך לנסוע עם אופנוע על מדרכה בלי קשר למבטים שנועצים בך. בשביל לנסוע יש לך כביש. רוצה לעלות על מדרכה? תוביל את האופנוע ביד.

לי לא קרו 20 מקרים ביום של קטנוענים עם משאלת מוות, אבל הם עדיין מקרים שכיחים. אפשר אפילו לומר שמדובר במקרה - 2 ביום - בד"כ של שליחים או נערים בני 16 שהרגע הוציאו רשיון לקטנוע. זה לא נעים לומר, אבל אם היה לי שקל על כל פעם שראיתי ברנש כזה מנסה לעקוף משאית / אוטובוס מימין כי הוא בטוח שהוא חכם גדול ובסוף צריך לקפוץ מהכלי כדי לא להימחץ הייתי מכסה לכם את ביטוח החובה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...