Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אם מישהו מכיר ממקור ראשון את השברולט אופטרה LS PLUS , ה5 דלתות ..

האם היא אמינה כי שמעתי מהרבה אנשים ששמעו שיש בה הרבה בעיות וכל מיני בלה בלה בלה ..

השנתון שאני מתכנן להביא זה 2007, מצאתי אחד שחור 50 אלף ק"מ. 34 אלף ש"ח

או

פיאט פונטו גרנדה

כנראה אוטומוט, סביב ה2007,2008 אין לי עדיין אחת ספציפית..

מבחינת דלק אני יודע שאין מה לדבר פיאט לוקחת, וגם מבחינת תחזוקה של חלקים וכל זה..

דברו מה שיש לך על המכוניות יעזור לי..

פורסם

השברולט הזו היא דייהו לאנוס משופרת ולא יותר עם צריכת דלק לא משהו,תחזוקה לא זולה בכלל במוסכי שברולט במיוחד בטיפולים היקרים כמו טיימינג (שחובה לעשות שם כל 3 שנים או 60,000).

הפיאט גרנדה פונטו אינה אוטומטית,אלא בעלת גיר רובוטי,שראשית אתה צריך לבדוק,האם בכלל אתה מסוגל להסתדר עם גיר שכזה

(לבצע נסיעת מבחן בעליות ובכלל עם בעל הרכב) ולקחת בחשבון,שחלילה במקרה של תקלה בגיר הזה (והיו כאלו בפורום),התיקון לא זול בעליל וכדאי בסכום שנקבת,לקנות את הגרסה האוטומטית של שנתונים 2005-6 כדי להיות בראש מעט שקט יותר או לבחור בגרנדה הידנית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כן לגבי זה שהשברולט ההיא זה דייהו משופרת קצת אני יודע.. גם זה שהיא שואבת דלק יותר מידי ..

לגבי הטיפולים זאת אומרת שאני אם קונה את ההוא של ה50 אלף ק"מ אני בעצם 10 לפני טיימינג.. אתה יודע בערך כמה עולה הטיפול?

לגבי הפונטו גרנדה אתה בטוח שזה רק ידני \ גיר רובוטי? כנס יד 2 תעשה חיפוש על הגרנדה 2007\8 תראה יש מלא רובוטי וגם אוטומט..

ותאכלס הרובוטי זה פחות או יותר אוטומט רק כשאם נגיד האוטו בירידה צריך ללחוץ על הברקס כדי שהוא לא ידרדר..

פורסם

האופטרה היא לא מכונית טובה אבל גם לא כל כך גרועה. שייכת ל"דור הישן יותר" של הרכבים הקוריאנים, מה שאומר שהיא לא מצטיינת בכלום ונופלת מכל המתחרות האירופאיות והיפניות. אני מהיכרות ארוכה יחסית יכול להעיד שהיא שווה את המחיר שלה כל עוד היא טופלה כמו שצריך וגם אתה לא תזניח אותה. הטיפולים עצמם בכלל לא יקרים בניגוד למה שנאמר כאן. מה שכן, צריכת הדלק שלה גבוהה מאוד (משהו כמו 1:9.5 במשולב ובעיר הצריכה יכולה לרדת אפילו ל1:7 בנהיגה לא חסכונית), איכות חומרים והרכבה נמוכה, רמת בטיחות לא כ"כ גבוהה, הגה כהה, קל ולא ברור ובלמים חלשים יחסית. דע לך גם שהאופטרה רגישה להזנחה וכדאי מאוד להשקיע בטיפולים כי אחרת היא עושה הרבה בעיות שיכולות להכאיב לכיס.

בקשר לגרנדה פונטו - אין לה גיר אוטומט כפי שכבר נאמר לך, יש לה 2 גירים לבחירה. או רובוטי (חלק מהמוכרים מתבלבלים ומכנים אותו אוטומטי) או ידני. הגיר הרובוטי בגרנדה לא נוח כל כך. ההחלפות די אלימות ומורגשות, יש רעידות במהירות נמוכה (בדומה לרוב הגירים הרובוטיים), ההחלפות איטיות והגיר מתבלבל מדי פעם בהעברות ההילוך. התפעול בנהיגה די דומה לתפעול גיר אוטומטי רגיל, כלומר 2 דוושות - גז וברקס (למעט הצורך להתרגל ללחוץ על הגז כדי לגלוש וללחוץ על הבלמים בירידה/עליה עד תחילת הנסיעה), אבל הגיר הרובוטי עצמו עובד כמו גיר ידני רגיל (כלומר יש מחשב שלוחץ במקומך על המצמד). גיר רובוטי הוא גיר ידני עם תפעול אוטומטי. בסך הכל הגיר הרובוטי של פיאט לרוב הוא די אמין, אבל פה ושם יכולות לצוץ בעיות קטנות ואפילו (שלא נדע) היו מקרים שהיה צורך בהחלפת הגיר, וזו הוצאה יקרה למדי.

אני ממליץ לך לחפש גרנדה ידנית. אם אתה רוצה רק אוטומט, אז הייתי ממליץ לך ללכת לחפש דגמים אחרים ולא את אלו.

פורסם

רכב כזה יהיה חייב לעבור מיידית טיימינג (אם לא עבר בהיסטוריה שלו טיפול כזה,חשוב לבדוק ולוודא את העניין).

לגבי עלות תחזוקה- במורשה היבואן יקרה במוסך כללי,התחזוקה תהיה פחות יקרה.

זה לא אומר שהרכב אינו אמין,בתנאי שטופל ותוחזק נכון ולא הוזנח.

לגבי הפונטו-שוב עדיף לרדת מעט בשנתון ולקנות 2006 בעלת גיר אוטומטי וליהנות מאחלה רכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נהגתי על האופטרה במשך כשנה בשנת 2008 ומניסיון אישי הרכב - רכב שלא סוחב ולא אמין בעליל.

אני ממליץ להתרחק כמו מאש. בהצלחה.

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם

מדובר בשתי מכוניות מקבוצות שונות לחלוטין - אם אתה מסוגל להסתפק בגרנדה פונטו אין סיבה לרכוש את האופטרה הגדולה יותר.

(שאגב אינה מכונית כה גרועה כמו שהיא מתוארת כאן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סבבה נראה לי אני ילך על הגרנדה 2008 ידני..

הבעיה העיקרית לפי מה שהבנתי פה עם האופטרה שמבחינתי זה משמעותי .. שבעיר בנהיגה לא חסכונית היא יכולה לשאוב לי 1-7 .

ד"א אתם מדברים פה על פיאט גרנדה 2006? אני לא חושב שיש אותה בשנים האלו

פורסם

גרנדה פונטו היא מ-2007 ואילך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי אופטרה,

מדובר ברכב אמין ונוח מאוד, ברמת ה LS + רמת איבזור גבוהה (גלגלי אלומיניום, חלון גג, בקרת אקלים וכו').

תצרוכת דלק סבירה, כליטר ל- 10 ק"מ – תלוי בנהג.

לגבי תחזוקה – חלקי החילוף זולים משמעותית.

• תוכן חדש...