Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופס גם לטרנד.

רכב כבוי, לחיצה על הOK השמאלי בהגה (של מחשב הדרך), להחזיק לחוץ ולפתוח סויץ', בלי להניע.

להמשיך ללחוץ עד שהמסך מתעורר עם הכיתוב TEST.

מכאן אפשר לשחק עם החיצים למעלה/למטה כדי לדפדף במסכים השונים.

אותו דבר אפשר גם לעשות עם המערכת עם הOK הימני, זה לפחות עובד בטיטניום, לא יודע בטרנד.

אפשר גם להניע ולנסוע עם מצב TEST כדי לראות את הערכים בזמן נסיעה למשל.

כיבוי והדלקה של הסויץ' וזה חוזר למצב הרגיל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון:

הוחלף רדיאטור קומפלט, נפתרה הבעיה :)

לגבי העדכון של הגיר-

יש שיפור אחד חשוב ששמתי לב אליו:

לפני העדכון הגיר לא הסכים להוריד לשלישי במהירות שבין 110 ל135 (135 זה 6.5k בשלישי).

עכשיו במצב S שכלוחצים פול גז ב120 הוא מוריד לשלישי ל6k סלד בערך, בשמחה.

מה שמוזר זה שבאותה סיטואציה במוד ידני הוא לא מאפשר להוריד לשלישי.

הוא גם לא מאפשר להוריד לפני סיבוב למשל, בלי גז.

בשאר ההילוכים אין שינוי, עדיין יש מגבלה מלאכותית.

פרט לזה יש תחושה שהעברות הילוכים יותר חלקות קצת. את הבעיה של ההחלקה עדיין לא שיחזרתי מאז העדכון, אבל ספק אם זה ישפיע.

אז למי שיש מנוע 2.0 ממליץ ללכת לעדכן גירסה. יכול להיות שגם ל1.6 יש עדכון, לא יודע.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
עדכון מהיום :

- כתבתי למנהל השירות הארצי של דלק מוטורס, צירפתי את הסרטונים של התקלה ושל הקלאץ' המחליק.

הוא העביר את זה לנציג האזורי שמגיע למוסך הזה, ואמר לבקש מהמוסך לזמן אותי כשהוא מגיע לביקור.

אז היום הוא הגיע ונפגשנו. בחור צעיר ונחמד מאד, חבר של מכר 'מהתחום'. נהיגה ספורטיבית לא זרה לו.

הוא מודה שהסרטון נראה כמו החלקה של הקלאץ' ואת התקלה של ההספק הנמוך הוא לא יודע להסביר, בטח לא

כשאין שום התראה במחשב.

עשינו סיבוב מקיף, עלינו לאוניברסיטה וירדנו את בית אורן כשהוא נוהג, התחלפנו ואני נהגתי חזרה - בלי להתבייש, כמו שאני נוהג

בדרך כלל שם. הוא לא התרגש בכלל לשמחתי.

הקלאץ' כצפוי לא החליק בנסיעה הזאת, הגיר לא התנהג משהו, אבל זה רגיל.

חיברנו את הרכב למחשב. קודם כל כן הופיעה תקלה ישנה - לחץ דלק נמוך, שזה מעניין.

הייתה עוד תקלה מעניינת - טמפרטורת יתר בבלמים. מעניין איך הוא מודד את זה (זה אמיתי).

אחר כך הסתבר שיש גרסת תוכנה חדשה לגיר ולמחשב מנוע - עדכנו.

כל התקלות אופסו מן הסתם - ועכשיו מה עושים ?

הוא לא חושב שמוצדק להחליף קלאץ' כשאין שום בעיה נראית לעין כרגע. הוא מציע שאני אסע עכשיו עם התוכנה המעודכנת,

ואם תהיה שוב החלקה או התקלה של ההספק - שאני אכנס לקריאת תקלות. אם תחזור התקלה של לחץ דלק - זה כיוון טוב.

הוא גם אמר שהמחשב מנטר את מהירות הציר הכניסה והיציאה של הקלאץ' ואם יש הפרש הוא מזהה החלקה ומתריע.

אז איך בכל זאת הייתה לי החלקה שחזרה כמה וכמה פעמים בלי התראה ובלי תקלה במחשב ? אין הסבר טוב.

בנסיעה הבודדת שעשיתי מהעדכון לא הרגשתי הבדל משמעותי, למעט דבר אחד :

נוסף פיצ'ר חדש במחשב דרך - כשנוסעים במצב ידני, מופיע ליד המספר של ההילוך חץ ירוק עם המלצה של המחשב להילוך

הנכון לשילוב (למשל אם מושכים הילוך 3 אז כבר ב-4K הוא ממליץ להעלות ל-4). זו יכולה להיות דרך לדעת אם יש לכם את הגירסה האחרונה, ב-2.0 לפחות.

אז לא נפתר כלום בינתיים, לפחות עכשיו יש לי קשר ישיר עם מישהו שאפשר לדבר איתו, אני מקווה שנצליח להגיע לפתרון.

עוד כמה דברים :

- כבר בשבוע שעבר גיליתי שאין נוזל קירור במיכל עיבוי. נכנסתי למוסך, זיהו נזילה מברז ניקוז של הרדיאטור והחליפו אותו.

היום שוב לא היו מים במיכל. חיפשו וחיפשו - לא מצאו את הנזילה בודאות. בדקו עם לחץ מלאכותי (משאבה) - לא עזר.

מילאו נוזל וביקשו לעקוב ולחזור אם יירד שוב. ברור שהוא יירד שוב..לא ?

- הוא שאל אותי מה צריכת השמן של המנוע. אמרתי לו בערך ליטר ל-4-5K, והוא אמר שזה תקין כשנוסעים בסל"ד גבוה.

עדכון לגבי הבעיה בגיר :

אתמול בנסיעה על כביש 6, 4 אנשים ברכב, 30 מעלות בחוץ, נסיעה מהירה, אחרי 40 ד' בערך הקלאץ' מתחיל להחליק

וההעברות נהיות אלימות, כמה דקות אח"כ הגיר מתחרפן לגמרי, ומופיעה הודעה על התקלה בגיר.

עוצר בצד, מכבה מנוע, מדליק - והכל בסדר. המשכתי בנסיעה רגועה והגענו בשלום.

היום הייתי במוסך, חיברו למחשב לקרוא תקלות, ראו תקלה של החלקת קלאץ' בגיר (שעליה התלוננתי כבר לפני שנה בערך, באופן רציף).

עכשיו הם מודים שצריך להחליף קלאצ'ים, צריכים לפנות ליבואן, לקבל אישור להחלפה, להזמין וכו'. ביום ראשון הרכב נכנס לאשפוז,

ייקח כמה ימים כנראה.

המסקנה שלי מהעניין - הבעיה הזאת של ההחלקה היא פונקציה של חום מתמשך בגיר. החום מושפע לרעה מ :

סל"ד, עומס (עליות, מספר נוסעים), זמן, וטמפ' חיצונית. במשך כל החורף זה לא קרה לי בכלל, בימים החמים הבודדים שהיו - זה קרה כשנסעתי בפרופיל שמעמיס על הגיר.

גם דלק מוטורס הודו שהגיר הזה עובד בטמפ' גבולית, וזו הסיבה שמשקל הגרירה המותר בפוקוס 2.0 הוא 500 ק"ג בלבד,

כשב-1.6 הוא 750 ק"ג. רוצים למנוע עומס יתר על הגיר.

לכן אני קצת חושש שגם החלפה של הקלאצ'ים לא תעזור, אלא אם כן הם עשויים מחומר יותר עמיד לטמפ'.

אבל את זה נראה בשטח אחרי ההחלפה.

pic_01 Apr. 26 12.30.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון :

המוסך קיבל אישור מהיבואן להחלפת קלאצ'ים. פתחו את הגיר וראו שמחזיר שמן דלף והשמן הגיע לדיסקיות של הקלאץ',

וכמובן שזה גרם להחלקה. הוחלפו קלאצ'ים לקלאצ'ים משופרים (ככה המוסכניק אמר). בנוסף הוחלף מיסב לחץ.

הסיפור לקח שלושה ימים ברוטו, לדברי המוסכניק עבודה נטו - שלוש שעות. כל שאר הזמן חיכו לחלקים, ואחד החלקים שהגיע

היה לא נכון וכו'.

אני מקווה שזה יפתור את הבעיה סופית, ועכשיו הקלאץ' יחזיק מעמד גם תחת עומס ממושך, ובטמפ' גבוהה של הקיץ.

אז מסתבר שהסיפור של מחזיר שמן פגום בגיר של הפוקוסים אכן נפוץ, גם בגיר של ה2.0.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עדכון :

המוסך קיבל אישור מהיבואן להחלפת קלאצ'ים. פתחו את הגיר וראו שמחזיר שמן דלף והשמן הגיע לדיסקיות של הקלאץ',

וכמובן שזה גרם להחלקה. הוחלפו קלאצ'ים לקלאצ'ים משופרים (ככה המוסכניק אמר). בנוסף הוחלף מיסב לחץ.

הסיפור לקח שלושה ימים ברוטו, לדברי המוסכניק עבודה נטו - שלוש שעות. כל שאר הזמן חיכו לחלקים, ואחד החלקים שהגיע

היה לא נכון וכו'.

אני מקווה שזה יפתור את הבעיה סופית, ועכשיו הקלאץ' יחזיק מעמד גם תחת עומס ממושך, ובטמפ' גבוהה של הקיץ.

אז מסתבר שהסיפור של מחזיר שמן פגום בגיר של הפוקוסים אכן נפוץ, גם בגיר של ה2.0.

מישהו יודע איך הגיר הרובוטי של המונדיאו?

האם יש תקלות סדרתיות או מיוחדות?

פורסם

במונדאו יש גיר רובוטי שונה מהפוקוס, עם קלאץ' רטוב (כמו בSMAX).

לא ידוע לי על בעיות מיוחדות אבל מעולם גם לא חיפשתי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני קורא את ההתנהלות ומבין מה עוד לפני.

נוסע באוקטביה 1200 רובטית כפולת מצמדים

ב60000 החלו רעידות קלות בהתחלת נסיעה, נכנס למוסך ומאז נכנס ויוצא מהמוסך, משנים גרסאות (המצאת המאה בכדי לא לטפל בכלום), הרכב מגיב באשהיה בתחילת נסיעה, צורך כ-20% יותר דלק (לא מזיז לליסינג - הם לא משלמים על הדלק), הרגשה שיש החלקה בשילוב ולא מוכנים להתייחס.

פורסם

משתתף בצערך..

אם אתה בטוח שיש תקלה בגיר (תעשה נסיעה על רכב זהה מהצי שלכם כדי לוודא) - תיצור קשר עם היבואן ותבקש

להפגש במוסך עם המנהל הטכני האזורי שלהם. רק ככה דברים יתחילו לזוז, כי לחברת הליסינג אין אינטרס להלחם בשבילך

כל עוד הרכב נוסע והמוסך אומר שהכל בסדר.

תבקש שיעשה איתך נסיעת מבחן מעמיקה, רצוי על שני רכבים כדי להשוות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ל- MISTERB

תמכור את הרכב ו מ ה ר !

לא שווה את העצבים , הזמן המבוזבז , כסף לדלק לניסיונות כאלה , שאתה מתאר כאן , ועוד...

מתי שמת לב שקשה "לשכנע " את אנשי השרות שיש תקלה בגיר ?

הם יודעים מזה ומתעלמים ומושכים זמן , לפעמים עד גמר האחריות .{המקרה שלך שונה קצת , נשאר הרבה זמן עד סיומה}

אני בעל FIESTA חדשה ,ו כשאני קורא שורות אלה נהיה לי חושך בעיניים . מן הסתם יש לי גם תקלה מוזרה קצת שמאוד מטרידה:

ריח אדי דלק בימים חמים , לאחר נסיעה של 20 דקות ומעלה . בנוסף ל"דברים" אחרים שצויינו בשרשורים שפתחתי .

קבלתי מהם לא מזמן אופציה לקנות פיאסטה אחרת בהנחה של 3500 ש"ח. {סוף סוף הוצאתי מהקמצנים האלה משהוא}

אך האיש שהיה אמור לקנות התחרט , כי משכתי אותו זמן רב מדי{בגלל שהתשובה מפורד הגיעה באיחור}

אני אנסה עכשיו לקבל בכתב קניה חוזרת של הרכב במחירון מלא , עד 24 חודש מתאריך הקנייה .

ל-MISTERB- שוב , במקומך , עם לא תצליח לקבל מחיר נורמלי על הרכב , תנסה לקבל את זה מהם , בכתב בלבד .

החזרת הרכב עד 24 חודש מקנייתו . אני עובד על זה כרגע ועוד לא קבלתי תשובה מהם .

פורסם

קצת פספסת את העובדה שהרכב שלי הוא לא בבעלותי, אלא בליסינג מהעבודה. לפחות הדלק חינם :)

האמת שאחרי כמה חודשים הייתה לי אפשרות להחזיר את הרכב לליסינג ללא קנס (שקיים במקרה ומסיימים חוזה לפני 3 שנים),

אבל מאחר ואני כן אוהב את הרכב הזה, ולא היו לי אופציות טובות אחרות באותו מחיר - לא הסכמתי.

זה בלי קשר לפורד, לחברת הליסינג לא היה כוח לכאב ראש הזה והם התכוונו למכור אותו כנראה.

משתתף בצערך על הבעיות שיש לך, מקווה שתצליח להגיע איתם להסדר מספק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

misterb (אני אקרא לך ש' לצורך העניין :lol:)

האם גם אצלך התפרקו גומיות מסביב לדלת נוסע (בחלק התחתון) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יוצא לי הרבה להכנס מדלת הנוסע, אבל לא חושב שיש בעיה כזאת.. אני אבדוק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

misterb - אל תכליל.

יכול לקרות מקרה שבו אחד הנציגים בליסינג ילחם עבור נהג שרוצה רכב תקין. הפלא ופלא...

גומיות בפוקוס מתפרקות לרוב בדלת הנוסע האחורי, גם ידיות בלם יד מתפרקות,גם ציפוי על ההגה מתקלף,וגם בלמים שטוחנים את עצמם תוך 20 אלף ק"מ בלי קשר לאופי הנסועה.

כנראה זה מחיר הקידמה....

פורסם

מיסטר בי,

קודם כל אני בטוח שיהיה שיפור. גם בפוקוס שלי הוחלפו קלאצ'ים וזה עולם אחר.

שנית, אי אפשר להתעלם מזה שאתה כנראה נוהג את הרכב לא בעדינות יתריה עפ"י התיאורים שלך. הרכב מבלה בסל"ד גבוה את רוב חייו. לא שאני אומר שהוא לא אמור לעמוד בזה, אבל תחושתי היא שאתה לא נוהג כאילו הרכב הפרטי שלך, תקן אותי אם אני טועה.

אני כרגע עם מעל 40,000 ק"מ על הרכב שלי ללא בעיות מיוחדות.

הדבר היחיד הוא קילוף קל של ציפוי האלומיניום על ההגה, מה שיוחלף שיהיה לי זמן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לא נתקלתי בכל הדברים האלה אצלי. יש לי את הרכב שנה ו-4 חודשים, עם 50K, והכל כמו חדש.

לי יש את הטיטניום אז לגבי ידית בלם היד בודאות אני יודע שהגימור שונה לעומת הטרנד.

לגבי הבלמים - הם דווקא מרשימים מאד לדעתי, גם מבחינת עמידות בבלימות חוזרות בנהיגה ספורטיבית, וגם

העמידות לאורך זמן. הסט האחרון שלי החזיק 13K בערך. לשם השוואה בקורולה, באותה צורת נהיגה, הייתי מחליף כל 8K בערך.

בנהיגה רגועה אין בעיה לעשות איתם 30K ויותר להערכתי.

ערן - לשאלתך, כן, אני נוהג חזק ברכב, כמו שנהגתי ברכב הפרטי שלי כשהיה לי. יש לנהיגה כזאת השלכות מסויימות :

- בלאי לצמיגים ובלמים בעיקר.

- צריכת דלק

את הבלאי העודף אני משלם מכיסי. את צריכת הדלק העודפת החברה סופגת בלי תלונות.

הרכב עצמו צריך לעמוד בזה בלי שום סייגים, בדיוק כמו שהרכב הקודם שהיה לי - קורולה רובוטית, עמדה בזה בלי שום בעיות,

במשך כ-140K על 3.5 שנים.

הסיבה היחידה שהייתי נוהג אחרת ברכב פרטי היא עלות הדלק (כשהיה לי רכב פרטי הדלק היה זול, ונסעתי פחות מרחקים,

אז זה היה פחות משמעותי מבחינתי).

מעבר לזה אני שומר על הרכב כעל שלי, והוא באמת נראה כמו חדש, גם אחרי 3 שנים (כל סיפורי ה'רכב חברה' למיניהם

לא קורים אצלי).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...