Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל אני אנסה בכל זאת...

חשבתי על לחבר אינטרקולר לפילטר אוויר שלי (וכן אני יודע שאינטרקולר זה לרכבי טורבו),

מקבלים פה אוויר קר בדיוק כמו ברכב טורבו רק שהוא ילך לפילטר אוויר...

מה אתם אומרים? האם אינטרקולר מקרר את האוויר משמעותית?

או שזה יהיה בדיוק כמו קיט COLD INTAKE

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

השימוש באינטרקולר ברכבי טורבו הוא כדי לקרר את הגזים(אוויר) שהטורבו דוחס,כתוצאה מהדחיסה החום עולה.

התוצאה בשימוש של אינטרקולר אוויר/אוויר יהיה במקרה הטוב יניקה מהאוויר החיצוני,קולר אוויר/קרח,מים תצליח להוריד את המעלות קצת,אבל תוספת האורך של מעריכת היניקה לא תיהיה שווה את זה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
כתוצאה מהדחיסה החום עולה.

תיקון קטן, כתוצאה מדחיסה הטמפ' תמיד, אבל תמיד, תרד.

הקולר במנועי טורבו נועד כדי לקרר את האוויר שנכנס לתא הבעירה, כדי שיכנס אפילו יותר אוויר (אוויר קר תופס פחות מקום) כדי שיהיה אפשר להכניס יותר דלק ובעצם "להגדיל את נפח המנוע".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש לך איזה שהם הוכחות?

מניסוי פשוט של דחיסת אוויר במזרק אפשר להרגיש שהמזרק מתחמם.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אז אחרי שקראתי קצת, המסקנה היא שאני אדיוט ושמישהו בבקשה ימחוק את השטויות שכתבתי.

*יצאתי מנקודת הנחה שבגלל שגזים במצב נוזל תופסים פחות מקום (והם מין הסתם יותר קרים) אז מין הסתם שאם נדחוס גז מסויים הוא יתקרר. מסתבר, שחוקי הפיזיקה לא כלכך מסכימים עם התיאוריות שלי לגבי איך העולם עובד.

**תודה על ההארה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

האורך שהאוויר יעבור רק יפגע.

בנוסף הלחץ של הטורבו שיונק מפצה על התהליך לעומת רכב אטמוספרי שלחץ היניקה בו נמוך משמעותית

אם אתה רוצה אויר קר יותר זה או להוריד פילטר לטמבון או קיט ראם אייר שמולבש בחזית 

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אפשרי במקום מים להשתמש מגז מיוחד שהוא קבוע במינוס 170 C בדרך זו לקרר את האויר (אויר קר מכיל יותר חמצן) ובכך לקבל יותר כוח.

פורסם
אז אחרי שקראתי קצת, המסקנה היא שאני אדיוט ושמישהו בבקשה ימחוק את השטויות שכתבתי.

אני יכול למחוק את מה שכתבת וגם את התגובות, אבל לוותר על וידוי עצמי כ"כ משכנע?

אין מצב!:lol:

אם כבר מדובר בקירור האויר ביניקה, היה לי פעם רעיון ללפף את הצינורות של המזגן (אלה שמתמלאים בציפוי קרח) מסביב לצנרת היניקה, בסוף לא ביצעתי את הניסוי הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא שאני נגד חשיבה מחוץ לקופסה, להיפך ובייחוד אצל צעירים, אבל על כל רעיון מסוג זה שאל עצמך האם סביר שצוותי המהנדסים של כל חברות הרכב לא עלו על כזה רעיון אם הוא באמת שווה משהו.התחרות ביניהם לרכב יותר יעיל הופכת ,עם עלית מחיר הדלק בעולם, כזאת שמהנדסים מקבלים בונוסים על רעיונות מגוחכים בקטנותם.שיפור ב"פין מפציל ביטחון תפס עצר קפיץ המחסנית" (- היה כזה דבר בתותח נ.מ) ,או במהלך חוט חשמל שיחסוך כמה ס"מ,מביא לבונוס.

פורסם

בנוגע לטמפ' היניקה- תיראה את הפוסט שלי שעשיתי מגן חום לבית הפילטר וכעת טמפ' היניקה בכביש מהיר היא בין 3~5 מעלות יותר מהסביבה, ובפקקים ההפרש יכול להגיעה עד לכ13 מעלות מהסביבה.

לפני השינוי הטמ' יניקה הייתה מעל 10~15 מעלות מעבר לטפ' הסביבה בכביש מהיר ועד לכ25 מעלות הפרש בפקקים.

תיבדוק איך הכל בנוי אצלך ותישתמש בחומרי בידוד או מאין מגיני חום (עשיתי מרדיד אלומיניום 2 שכבות עבות של מגש)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לא משתלם לנסות ולקרר את האוויר ע״י שיטות שונות.

זה לא יהיה יעיל או משתלם מבחינה כספית או מכאנית.

אבל להכין מגן חום ולבנות תעלת יניקת אוויר היישר מקדמת הרכב.

זה פתרון טוב למרות שרוב הרכבים מתוכננים בצורה מספיק טובה ולכן לא יהיה שינוי מורגש.

כל מה שכתבתי רלוונטי למנועים ללא טורבו.

אולי למנועים מאוד חזקים או עתירי נפח שמגיעים ללא טורבו יהיה הבדל קטן למרות שאני בספק.

בקיצור אין טעם להתעסק עם המערכת יניקת אוויר במנוע אטמוספרי

רק למי שמחפש צליל נחמד מהמנוע יכול להתקין פילטר פתוח.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

זה משתנה בין רכב לרכב ובין השנים של אותו הרכב(למשל בפיאטים החדשים בעיית חום הפליטה ניפתרה ע"י מגן חום חדש )

אני ממליץ ליבדוק את טמפ' היניקה בזמן נסיעה ע"י חיבור מחשב הרכב לסמארטפון בBT וכו'. ככה אני גיליתי את הבעיה ואת השיפור.

ישנם רכבים שתוכננו אופטימלית ואין צורך בבנית מגן חום קסטום ויש מכוניות שיש מקום לשיפור.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...