Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני עומד בפני קניה של רכב צרפתי ספורטיבי ישן.

לדברי המוכר ולמראית העין הרכב נראה ומרגיש במצב מעולה, אבל הייתי רוצה בכל זאת לאמת את זה על הנייר.

אני מתלבט אם לקחת את הרכב למכון או למוסך מתמחה (שאגב, נחמד אם תתנו המלצות)

הבנתי שהיתרון היחיד של מכון בדיקה הוא היכולת לבדוק תקינות שילדה (כל השאר זה כסתחים שלא באמת שופכים עין על מצב הרכב)

ועל כן, עדיף לקחת את הרכב למוסך שמתמחה בו וידע להגיד חד וחלק - באיזה מצב הרכב.

האם מוסך מתמחה יוכל לתת דעה גם על השילדה? או פחח?

מה בכללי עדיף?

ואל תגידו לי לעשות את שניהם, אני מנסה לחסוך עלויות:lol:

תודה!

פורסם

מוסך לא ייתן לך התחייבות אחרי הבדיקה ובמידה והם טועים ויש בעיה אתה תשלם עליה,

מצד שני מכוני הבדיקה מכסתחים כל כך שהם יוצאים נקי לא משנה עם מה תחזור אליהם.

לדעתי תיקח למכון בדיקה מסודר וגם למוסך שמכיר את הרכבים שיציץ עליו, רוב הפעמים המוסך לא יקח אפילו כסף.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מסכים.

לך למוסך רשת, פנה ליועץ השירות, בקש את עזרתו. תן לו לחשוב שבעצם ברור לגמרי שתטפל אצלו אם תקנה את הרכב. תציע תשלום, בהחלט, עמוד על כך שירימו את הרכב ושהפחח יעיף מבט מלמטה או משהו.

הרבה מכוניות משומשות קניתי בימי, בדיקה עשיתי פעם אחת ולא עוד. רק ככה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

גם מכוני בדיקה לא נותנים לך בעצם אחריות על הבדיקה - כפי שאמר קודמי - כ"כ הרבה "סעיפי התחמקות" - לא ייתנו לך אחריות אלא במקרים ספורים ומעטים עד מאוד.

קח את הרכב למוסך שמתמחה בדגם (אולי הוא מכיר גם פחח טוב שנמצא על ידו, ושיוכל להעיף מבט של השלדה).

מוסכים מתמחים, באיזור המרכז - אמ הדרך, שאפט, אורן שירותי רכב - כולם מתמחים בצרפתיות ומומלצים בפורום. צלצל וראה אם הם מוכנים לבדוק מכאנית לפני קנייה (מאמין שכן).

alfa 156 2.5.

פורסם

בנוגע לאחריות - אני רוצה להבהיר - זה שקר.

הוצאתי טופס ישן של בדיקה במכון לרכב הקודם שלי, פתחתי את סעיף האחריות וחייכתי.

"האחריות אינה כוללת: בערך את כל הרכב?"

אז אם לא נתיחס לפרמטר האחריות - האם למוסך מתמחה יש את כל האמצעים ואפילו מעבר כדי לעשות בדיקה מקיפה לפחות כמו מכון?

פורסם
בנוגע לאחריות - אני רוצה להבהיר - זה שקר.

אז אם לא נתיחס לפרמטר האחריות - האם למוסך מתמחה יש את כל האמצעים ואפילו מעבר כדי לעשות בדיקה מקיפה לפחות כמו מכון?

קודם כל לא.

במכוני בדיקה יש לך מחשוב ומכשירי אבחון שאין במוסכים , ויש הרבה יותר נסיון בבדיקות שלדה ופח.

לגבי האחריות במכוני בדיקה לא נותנים אחריות על מערכות חשמל ועל גיר ו 4X4 (בודקים אותם בלי לתת אחריות). ונכון שיש הרבה כסתח במכונים. עם זאת בשלדה ופח כמעט ואין כסתח ואם יש למכון טעות ברוב הפעמים יהיה לך בסיס טוב לתביעה.

לדעתי אחרי הבדיקה תרים טלפון למכון או תיגש לבוחן כשמוכר לא לידך ותשאל אותו תכלס לקנות או לא לקנות ואז הוא יהיה חופשי יותר לענות לך תשובה "לא דיפלומטית".

ואחרי זה תלך למוסך שייתן לך עלויות לליקויים שמצא המכון.

• תוכן חדש...