Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים.

ברשותי מאזדה לאנטיס 1998 1.6L עברה 165 אלף מצב מכני תקין.

כמו כל לאנטיס גם אני סובל ממחלת הפרקינסון של הרכב(רעידות למי שלא הבין).

לאחר בירור מקיף עם חברי וחיפוש ענק כאן בפורום הבנתי שגם אני צריך להחליף את התושבות מנוע...עסק לא זול בכלל...

ישבתי באוטו וחשבתי על פתרון חלופי לבעיה ושמתי לב למשהו מעניין...

במצב N הטורים עומדים על בין 900 לבין 1000 ואין רעידות...וברגע שאני מכניס להילוך D הטורים יורים ל- 500- 600 והרעידות חוזרות...

בכל מצב הסל"ד עומד תקין ויציב!

עכשיו חשבתי אולי פשוט לעמיד את הטורים במצב D על 900 קבוע במקום להחליף את התושבות היקרות...

ראוי לציין שהפתרון נובע עקב היותי סטודנט ולא מקמצנות חלילה כי אני יודיע שאם לא "נפנק" את הרכב בשמן איכותי הרכב יבגוד בך וכולי וכולי...

מה דעתכם?

האם הפתרון הוא מעשי והוא קביל לטווח ארוך או שזהו פתרון שיכול לגרום לי לבעיות נוספות בעתיד? כמו כן ידוע לי שצריכת הדלק תעלה אבל לא באופן קטסטרופי...

ראוי לציין שאת העלאת הטורים יבצע איש מוסך מקצועי קרוב משפחה ולא על ידי החוסר מקצועיות...

תודה רבה ושנה טובה :)

פורסם

אצל חברה שלי אישתי היתה אותו הבעיה, בדגם כמו שלך..במוסך אמרו לה שתושבות מנוע יתבעלעו אם השנים.

הימלצתי לה לבדוק חוטי אצתה וינג'נקטורים.

בסופו של דבר יחלפתי לה חוטי עצתה כי אחד היה בלי יתר(למקורי) הרכב חזר לעבוד. 750-800 סל"ד זה בפתר את הבעיה .

המלצה תכניס את הרכב למוסך שהינך מטפל בו לבדיקה ותיכונים.

ועלות לא אמורה לגבוהה מ400 עד 600 שח כולל עבודה, אפילו מורשה.

פורסם

מה שהצעת אינו פתרון, אלא" מעקף", וזה לא יפתור לך את בעיית הרעידות רק יגרום לבעיות אחרות, הרכב הזה לא בנטי לעבוד בסל"ד סרק של 900-1000סל"ד מעשי ניתן לכוון את הסל"ד ע"י גישור מסויים בשקע, אבל הסל"ד ישתולל והיו בעיות, שסל"ד לא יהיה יציב, המנוע יהיה רועש יותר בסרק, צריכת דלק, זיהום אוויר ועוד.

בנוסף סל"ד גבוה כאשר ההילוך משולב זה גורם לחימום יתר של הגיר (ממיר מומנט) משום שהוא מקבל לחץ גבוה יותר.

הפתרון הוא להחליף תושבות מנוע אם שלך בלויות אין מה לעשות, עדיף חליפיות על פני תושבות קרועות, תושבות חליפיות זולות יעשו את העבודה אבל עדיין יהיו מעט רעידות, רק תושבות מקוריות מונעות את הרעידות לחלוטין ואורך החיים שלהם גדול יותר.

רוצה פתרון תחליף את התושבות הבלויות, יקר?- תחיה עם זה, מניסיון כל המשחקים בכיוון סל"ד גורמים ליותר נזק.

פורסם

תברר היכן התושבת הקרועה, בדר"כ התושבת התחתונה (לא ליד הגשר) היא הבעייתית ונקרעת ראשונה.

תקנה את התושבת של חברת NOK עלה כ 200-250 ש"ח.

ההחלפה לא אמורה לעבור את ה 150 ש"ח.

לא נורא ועדיף על העלאת טורים שיגרום לנזק למנוע ולגיר ולצריכת דלק מופרזת.

שי.

פורסם

יש לי נסיון עם קיה ספיה שזה בעצם המאזדה, הבעיה נפתרה לחלוטין לאחר החלפת כל התושבות ברכב (2 מנוע 1 גיר) למקוריות. עניין של כ-700-800 שקל ללא עבודה. בעל הרכב שמח לשלם כל שקל לאחר נסיעת מבחן.

פורסם
מה שהצעת אינו פתרון, אלא" מעקף", וזה לא יפתור לך את בעיית הרעידות רק יגרום לבעיות אחרות, הרכב הזה לא בנטי לעבוד בסל"ד סרק של 900-1000סל"ד מעשי ניתן לכוון את הסל"ד ע"י גישור מסויים בשקע, אבל הסל"ד ישתולל והיו בעיות, שסל"ד לא יהיה יציב, המנוע יהיה רועש יותר בסרק, צריכת דלק, זיהום אוויר ועוד.

בנוסף סל"ד גבוה כאשר ההילוך משולב זה גורם לחימום יתר של הגיר (ממיר מומנט) משום שהוא מקבל לחץ גבוה יותר.

הפתרון הוא להחליף תושבות מנוע אם שלך בלויות אין מה לעשות, עדיף חליפיות על פני תושבות קרועות, תושבות חליפיות זולות יעשו את העבודה אבל עדיין יהיו מעט רעידות, רק תושבות מקוריות מונעות את הרעידות לחלוטין ואורך החיים שלהם גדול יותר.

רוצה פתרון תחליף את התושבות הבלויות, יקר?- תחיה עם זה, מניסיון כל המשחקים בכיוון סל"ד גורמים ליותר נזק.

דווקא הרעיון של העלת סל"ד מעט במצב D הוא לא רע כל כך, בתנאי שאין תושבת שהיא ממש שקועה וגמורה והרעידה היא תוצאה של מנוע ישן.

השאלה היא האם יש דרך לעשות את זה בפועל מבלי להכניס תקלות או לגרום לשיבוש עבודת המנוע?

פורסם

דניאל אפשרי לעלות סלד אבל זה לא יהיה יציב, כאשר המנוע קר הסלד יתקע על איזה 1500 סלד ורק אחרי שיגיע לטמפ עבודה הוא ירד, בזמן בלימה הסלד ישתולל ועוד תופעות סלד לא רצויות.

לסיכום לשאלתך המדוייקת זה לא אפשרי.

הפתרון הוא להחליף תושבות אין קשר שהמנוע ישן.

פורסם

innvision תודה רבה חסכת לי לרשום את כל זה שוב.

פותח האשכול, שים לב אם תכוון את הסרק מעל ל 900סל"ד המחשב ניהול ישתגע והסל"ד גם כן ישתולל משום שאינו בנוי לעבוד בסל"ד סרק גבוה. אלא רק תחום סלד מסויים.

• תוכן חדש...