Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר אוטומט יונדאי אקסנט שנת 97

Matan_m1
שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בזמן האחרון ברגע שאני מעביר מהילוך parking

לdrive האוטו ממשיך ליהיות כאילו על ניאוטרל

אבל עם אני מוריד להילוך L ואז להילוך 2 ואז ל D

האוטו נוסע בובה !

מה יכולה ליהיות הבעיה ?

ובדקתי גם שמן גיר וניראה כאילו חסר שם ..

אשמח לעזרה

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית אם חסר שמן גיר השלם במיידית כי המצב כך רק יחמיר. לאחר שתוסיף שמן למידה הרצוייה תבדוק אם היסתדרו העניינים. אני מקווה מאוד שכן. שמן גיר לא אמור להיעלם סתם כך שגם את מקור הנזילה אתה צריך למצוא כדי לא להגיע למצב זה בשנית..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית אם חסר שמן גיר השלם במיידית כי המצב כך רק יחמיר. לאחר שתוסיף שמן למידה הרצוייה תבדוק אם היסתדרו העניינים. אני מקווה מאוד שכן. שמן גיר לא אמור להיעלם סתם כך שגם את מקור הנזילה אתה צריך למצוא כדי לא להגיע למצב זה בשנית..

השאלה זה עם זה בגלל מפלס שמן נמוך ..

מה שמצחיק זה שברגע שההילוך דרייב נכנס הכל תקין

ועוד שאלה איפה נימצא פתח המילוי של שמן הגיר ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוודאי שזה בגלל שמיפלס השמן נמוך. מילוי השמן נעשה דרך פתח המדיד עצמו. אין פתח כמו מילוי שמן מנוע.

טוב נבדוק את העניין ואני ימלא שמן בהקדם !

יש אולי המלצה לשמן גיר מסוים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבצעים בדיקה כשהמנוע מונע והגיר בניוטראל ולא בפארקינג.

אין שום בעיה להשתמש בכל שמן דקסרון 3 שקיים בחנויות.

בוקר טוב ספי,

על מנוע כבוי וקר מיפלס שמן הגיר אמור להראות הרבה מעל הסימונים ובעצם שהמנוע מונע הוא מתחיל להיתאזן בניהם לפי טמפרטורת העבודה כמובן. אם פותח השירשור ראה שחסר שהמנוע כבוי אני מפחד לחשוב מה יראה שהמנוע יהיה מונע. אני מניח שייראה מדיד ריק לגמרי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב ספי,

על מנוע כבוי וקר מיפלס שמן הגיר אמור להראות הרבה מעל הסימונים ובעצם שהמנוע מונע הוא מתחיל להיתאזן בניהם לפי טמפרטורת העבודה כמובן. אם פותח השירשור ראה שחסר שהמנוע כבוי אני מפחד לחשוב מה יראה שהמנוע יהיה מונע. אני מניח שייראה מדיד ריק לגמרי.

אני בדקתי שמן כשהרכב היה כבוי וקר

והמדיד היה ריק !

וספי קראתי קצת והבנתי שבגירי יונדאי מומלץ להשתמש בשמן גיר בתקן SP3

אז מה לעשות ?

ובכלל כדאי לנסוע אם הרכב ?

והיום אני יביא שמן אז כמה ליטרים רצוי למלא ?

והאם למלא כאשר האוטו כבוי או מונע ?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בדקתי שמן כשהרכב היה כבוי וקר

והמדיד היה ריק !

וספי קראתי קצת והבנתי שבגירי יונדאי מומלץ להשתמש בשמן גיר בתקן SP3

אז מה לעשות ?

ובכלל כדאי לנסוע אם הרכב ?

והיום אני יביא שמן אז כמה ליטרים רצוי למלא ?

והאם למלא כאשר האוטו כבוי או מונע ?

תודה

אין לך שמן בכלל חביבי, כמו שכבר אמרתי!

אל תניע ואל תיסע כי אתה עלול לגמור את הגיר וחבל.

שמן גיר מוסיפים שהמנוע עובד כי אז המדד מדוייק יותר מבחינת המיפלס על המדיד אך במיקרה שלך הייתי מוסיף תחילה על מנוע כבוי לפחות עד הסימון העליון מבין הסימונים ואז מניע ונותן לגיר לעבוד ולהגיע לטמפרטורה חמה יותר ואז מוסיף בהתאם לסימונים. וחשוב מכל לבדוק לאן נעלם שמן הגיר..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גרור את הרכב למכון גירים אוטומטיים,שבו ימלאו שמן כנדרש (בתחילה כמות קטנה),יניעו את הרכב ויבדקו מהיכן הנזילה (מחזיר שמן או מקור אחר),יפתרו את התקלה וימלאו שמן.

תקווה,שלא נסעת זמן רב מידי ללא שמן כיוון שדבר כזה עלול לגרום לחימום יתר של תיבת ההילוכים עד לשביקת חיים מוחלטת שלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גרור את הרכב למכון גירים אוטומטיים,שבו ימלאו שמן כנדרש (בתחילה כמות קטנה),יניעו את הרכב ויבדקו מהיכן הנזילה (מחזיר שמן או מקור אחר),יפתרו את התקלה וימלאו שמן.

תקווה,שלא נסעת זמן רב מידי ללא שמן כיוון שדבר כזה עלול לגרום לחימום יתר של תיבת ההילוכים עד לשביקת חיים מוחלטת שלה.

אז ככה מילאתי בצהריים שמן דקסרון 3 ובדקתי המדיד שהכמויות נכונות וזה מראה שהכל בסדר

אבל עדיין כאשר אני מכניס לדרייב הרכב עושה כאילו הוא על ניוטרל

יכול ליהיות שחיבור למחשב יפתור את הבעיה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...