Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם הנסועה שלו הוא בהחלט יכול לעשות את זה, לא רואה סיבה למה לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם
עם הנסועה שלו הוא בהחלט יכול לעשות את זה, לא רואה סיבה למה לא.

עם הנסועה שלי גם טנק מרכבה לא יזיז לי :-P

את הסיבות למה כן לעשות את זה אין צורך לפרט.

למה לא?

רכב ותיק יותר סוחב איתו את המשימות שלו ובכנות, קצת התעייפתי מזה, הרבה בגלל הריחוק הפיזי מבעלי מקצוע טובים.

פנדוב, אתה מוזמן לתת את דעתך.

ובכ״ז, ב״יום הפקודה״, זה רכב שיישב גבוה ברשימה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
יופי, נראה טיפול בלתי נמנע. מיכאל עשה בעצמו?

לגבי ה-V6, בהחלט התעורר סביבה ביקוש מה. אני אפילו משתעשע במחשבה של ירידה במודל תמורת הדגם הזה.

אכן כן.

רכשתי הפנסים פה (בארץ. החלטתי שהפעם לא בא לי להתעסק עם EBAY, אישורים ועיכובים) ומיכאל הרכיב (+ עוד תיקונים קלים שנעשו הפעם).

).

הבעייה היא שגם למצוא רכב במצב טוב - זה או לרכוש (בעלות המתאימה) רכב במצב של נהג מתחיל (אבל מי ימכור כזה רכב מבלי להנות ממנו קודם ?!) או לרכוש רכב במצב סביר (ואז הכסף ייצא על יישור קו/איך שאתה רוצה לראות את הרכב).

לגבי מכונאי זמין - אז כולם זמינים, השאלה היא רק איפה (אתה גר ואיפה הם...).

מצד שני - לא זכור לי גם שנהג מתחיל גר באיזור המרכז. ז"א - שזה אפשרי.

alfa 156 2.5.

פורסם

ואני חושב שהאמת לא נמצאת בשום אמצע.

למי שנוסע הרבה ה v6 עשוי להיות בעייתי בגלל צריכת הדלק.

אבל בכל מקרה לקנות אלפא בת עשור פלוס ולסוע בה הרבה זה לא ממש כלכלי.

שאר הרכב מלבד המנוע הוא בגדול זהה ולכן אחזקתו זהה.

אחזקת v6 יותר יקרה מאחזקת ts, זה נכון, אבל לא בסדרי גודל.

לדעתי אחזקת ts+סלספיד יותר יקרה מאחזקת v6 ידנית.

שלא לדבר על השילוב המרתק של jts וסלספיד.

ובכלל, אם קונים רכב לנשמה, אז הולכים עד הסוף.

הפחחות תעלה אותו הדבר.

שדרוג המיתלים כנ"ל.

ובסוף תישאר עם אלפא עם מנוע פיאט משודרג:?

הייתי עם gtv ts מטופחת מושקעת ושמורה, מכרתי וקניתי gtv v6 עם פוטנציאל אבל שרחוקה ממנה שנות אור, בגלל כל הסיבות הללו.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לא כלכלי להחזיק רכב כזה בשום מקרה. אין על זה וויכוח.

אממה - אי אפשר לכמת עלות מול תועלת כשבצד ה"תועלת" תהייה "הנאה" וכאן ה"בעייה".

ובכל זאת - אם כבר - אני מעדיף ששהוצאה העיקרית תהייה על דלק (שזה נתון שניתן לכמת, מול נסועה צפוייה) מאשר על תיקונים.

אבל לנבא לצערי לא ניתן...

alfa 156 2.5.

• אחראי פורום
פורסם

הדלק לא מטריד אותי, אני עושה 600-700 ק"מ בחודש, התוספת תהיה זניחה. גם לא עלויות ישור הקו, אלה יבואו בהדרגה.

אבל - המכונאי שהכי "צפוני" בשבילי, עדיין מרוחק ממני 150 ק"מ. גם עם ה-500 נהג מתחיל מגיע יותר מהר ממני :twisted:

עם סאגת המנוע שעברתי עכשיו עם ה-147, הבנתי שאני קצת עייף מזה, וזה בנוסף אחרי סטאז' ממושך על הסוד.

לזכות ה-147 יאמר, שהיא לא הטריחה אותי יותר מדי ב-3 שנים שהיא אצלי וכרגע היא מיושרת כמעט לחלוטין.

הדברים שעשיתי היו יזומים ושלטתי בלו"ז. לרכב ותיק יותר שכנראה יצריך עבודה מעמיקה שדורשת השבתות מדי פעם,

כבר יש לי פחות כוח ורצון. אני גר במאחורה של החור, בלי תח"צ ויש לי עסק לנהל. תקופות בלי אוטו - big no no.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני מסכים עם רוב דבריו של שיש אחד. אני גם מסכים עם דברים שכתב בעבר- בעלות של פחות ממשפחתית חדשה, ניתן להחזיק רכב משומש מעניין יותר, כמובן תלוי בנסיבות, מיקום, עבודה, נסועה , משפחה ועוד. עוד רכב, בד"כ.

איתיי, בוא נתחיל במנוע ונלך הלאה במעגלים מתרחבים, לצורך העניין אניח גיר ידני:

מנוע אלפא וי שש משנות האלפיים נשמע נפלא, נחשב אמין, חזק, מהנה ושתיין, אחזקה שוטפת יקרה.

מנוע אלפא טי אס מתקופה זו נשמע נפלא מינוס, שתיין שמן במקום דלק, מכסח וריאטורים, פחות מאריך ימים, די חזק, מהנה,תחזוקה שוטפת מעט זולה יותר עד למשברון וריאטור או משבר משבר.

הוי שש עדיף בבירור.

אבל...

המנועים לא פועלים בחלל ריק, הם יושבים בתוך קופסת פח מעוצבת. הוי שש מכביד על משולשים ובולמים ושולח אותם להחלפה, מכביד קצת בסיבוב ומכביד באיפול, צפוף שם. כמה זמן לוקח לפרק אלטרנטור ב156 וי שש כולל פירוק תת שילדה? וזה אצל מכונאי מיומן. בטי אס החיים פשוטים יותר, לא חייבים להיתקע מול מוסך מומחה.

טיאס יש ב147 וגם ב156[יש בעוד דגמים]אבל וי שש יש רק ב156 [או166] אלא אם רכשת 147 גיטי איי. 156 היא אחת המכוניות היפות בעולם לטעמי, הרבה יותר מ159 אבל... המושג מכונית חמה לגביה מתיחס ליכולת המזגן, כמובן יש גם גרסה חמה באמת- אותו מזגן עלוב בתוספת ריפודי עור. רבים יעדיפו 147 ה'צבק פרקטית יותר ולא ממש צפופה יותר.

אז למדנו שמנוע לא פועל בחלל ריק, הוא פועל בתוך מכונית.

אבל...

ממש אין מבחר גדול של 147 2000 ידניות, גם אין הרבה 156 2.5 ידניות, יש מספר דו ספרתי לא גדול בארץ.

אלו האלפות היותר מבוקשות מראשית שנות ה2000 למעט גיטיאיי נדירות אף יותר. כולם רוצים. עד שמתפרסמת אחת, אז כולם מהססים. בכל אופן, הטובות באמת הן נדירות, נדירות ויקרות. יש גם בזול, זה יוצא יקר מדי.

מכוניות לא פועלות בחלל ריק, הן פועלות בתוך מציאות.

אבל...

אם נדבר בך איתיי,הרי יש לך אחת משתיהן:147 עם המנוע והגיר הנכון, בצבע נכון ועם שלוש דלתות, יפה בהרבה מה חמש דלתות.

ככה לגמרי במקרה, היא גם אחת הטובות והמתוחזקות שיש. אז להחליף בוי שש?

כן, בטח, התאורייה, בעולם מושלם עם מזגן מושלם, לכולן ומבחר גדול, הוסף 2000 שקלים והרי לך וי שש לתפארת.

אז קח המלצה, אלא אם המלצות לא ניתנות בחלל ריק, הן ניתנות בתוך מציאות.

אלא מה?

אנו חיים בארץ, מכירים את המבחר ומכירים לא רע את המחירים. כך שההחלפה הזו והרעיון הזה- לא מחזיק פראפלו, כמו שאומרים.

פורסם

פנדוב, לדעתי הדיון הזה עקר.

מי שיש לו ts והוא מרוצה, עשה עסק טוב.

בדרך כלל הוא מרוצה כי הוא מעולם לא חווה v6. אני הייתי שם :-(

מי שחווה v6 ועדיין נצמד ל ts בדרך כלל עושה זאת בגלל פשרה כזו או אחרת.

גם הטיעון שלך, בסופו של דבר, נסוב סביב פשרות.

אז החיים הם לא שחור ולבן זה נכון, ויש בהם הרבה פשרות.

ויש מי שהפער בין הדגמים בלתי ניתן לגישור עבורו כי הוא נוסע הרבה או מסיבות אחרות.

אבל, בהנחה שההפרש הוא לא בשמיים, רחוק מזה, ובחירה אחת היא חלום והשניה היא קרוב אבל לא לגמרי, במה תבחר?

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הערה: חולגי, אם השרשור הולך הצידה מדי לטעמך, בבקשה תאמר ונפסיק או נמשיך במקום אחר. מקווה שהדיון בסדר עבורך.

שיש, לא אגיד לך שאתה טועה, פשוט מכיון שלדעתי אינך טועה. אבל, יש לי מעט הערות ושאלות.

דיברנו שנינו על דברים דומים אך שונים: דיברתי על מחיר, היעדר מזגן וקושי מסוים בתחזוקת אלפא ישנה בפריפריה מול זו של איתי שהיא"מיושרת". אתה לא שינית מרכב, שינית מנוע אם כי החלפת אקזמפלר מצוין באחד טוב שעוד "תיישר". אינך נוסע המון, לרשותך רכב נוסף, אתה גר במרכז ואולי יודע להשיג חלפים במחיר סביר, לא כל אחד יכול ואני שמח עבורך שאתה כן.אגב, אני סקרן אם יש חלפים שהם קשים להשגה בארץ ואולי גם בחו"ל לדגם שלך ותוהה לגבי ההגוי האחורי.

באשר לאיתיי, יש לו נשק סודי נוסף בארסנל . עם צליל לא פחות נפלא מהוי שש, גם בסלד מתון. יש לו עוד יתרונות.

אני קורא לו להשמיש אותו ויפה שנה אחת קודם. עוד דבר מומלץ הוא יותר שימוש בנשק הקיים. איך? כצפוני מוטל עליו לחשוב על מסלול נחמד פלוס מסעדה נחמדה לחברים ביום שישי, או למסלול פלוס מסעדה פלוס אתרי טיול למשפחותיהם ביום שבת. הנגינה המשותפת של וי שש, טוין ספארק ישן וחדש, בוקסרים וטורבואים היא ככה, די מוצלחת. ושיש, יותר נעים לנהל "ויכוחים" כאלה על צלחת חומוס ושולחן, כמובן אחרי טיול קטן. לא?

• תוכן חדש...