Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי כרגע בפיאט פנדה שלי רמקולים ALPINE SPR 17S, וHU של פיוניר (4050) שהוא אחלה.

וזהו אין מגבר או סאב, אני מאוד מעדיף להמנע מהדברים האלה באוטו הזה כי אני לא אודיופיל אני רק רוצה משהו שישמע כיפי כמו רמקולים 2.1 של מחשב ב400 שקל.

אז ממה שיש לי כרגע אני לא ממש מרוצה, משהו חסר.

אפשר להגביר ממש ממש חזק בלי שהרמקולים ישמעו רע, יש המון באסים יחסית לזה שאין סאב.

אבל הכל נשמע נורא נמוך ועמום (ככה זה עכשיו), ואם אני משנה את ההגדרות בHU אז הכל נשמע נורא שטוח וחסר באסים (ואני שונא את זה אז מחזיר להגדרות הקודמות מיד), כאילו אי אפשר לעשות באמצע.

בנוסף לזה שומעים טוב רק בווליום גבוהה (ווליום שנוסעים איתו לבד באוטו :evil:) בווליום נורמלי נשמע לא משהו.

הרמקולים האלה יש להם רגישות נמוכה 87 dB מאוד, יכול להיות שבגלל זה רק בווליום גבוהה הם נפתחים?

או שאולי הבעיה אצלי היא שאני מנסה לפצות על החוסר בסאב, ובמקום לתת לרמקולים לנגן עד 60-80 KHZ אני נותן להם FULL כדי שיהיה קצת באסים וכל ההגדרות נוטות לבאסים וככה אני אונס את הרמקולים להוציא באסים על חשבון השאר?

אז כמו שאמרתי בהתחלה אני מעדיף את הפתרון הפשוט, לא רוצה להתקין מגבר וסאב. האם רמקולים פשוטים יותר מיצרן טוב עם רגישות גבוהה יותר יתנו לי את מה שאני מחפש?

אולי לשים את האלפיין האלה בדלתות האחוריות ל"סאב" (בלי הטוויטרים?) ומקדימה רמקולים אחרים? (יש בפנדה ב4 הדלתות מקומות לרמקול בגודל 6.5)

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יכול להיות שהוספת קומפוננט קדמי והעברת הנוכחים אחורה תפתור לך את הבעיה, קומפוננט בטוח שייתן לך את טווח התדרים הגבוה, בעוד שמאחורה יתנו לך באס (*זה תלוי עם ה HU שלך מאפשר את זה)

ומה שעוד יותר לא מובן זה שאתה חושב שמגבר זה לאודיופילים בלבד(?), מגבר לא נותן רק עוד ווליום ,הוא משנה את התנהגות הרמקול מקצה לקצה (ההבדל בין רמקול מוגבר לרמקול לא מוגבר , באותו הווליום הוא משמעותי מאד) אם אתה באמת רוצה להנות ממוזיקה ברכב , תוסיף מגבר (לא חייב להשתולל עם הוצאות ), אם אתה לא מעוניין אז אתה יכול פשוט להוסיף קומפוננט מקדימה

ובקשר לרמקולים 2.1 של המחשב - גם להם ידידי היקר יש מגבר.

SCANSPEAK

פורסם

הרמקולים שיש לי כרגע הם גם קומפוננט.

דווקא חשבתי יותר על קואקס טובים כי נדמה לי שהיתרון בקומפוננט הוא שאני יכול למקם את הטוויטרים במיקום טוב, אבל אני לא עושה את זה, הטוויטרים במקום המקורי בפנדה ליד הידית של הפתיחת דלת.

אני לא רוצה מגבר כי אני לא מעוניין בכל החיווט והבלאגן של זה, היה לי מגבר וסאב במכוניות הקודמות כבר.

אני יודע שאפשר לנגן בעוצמה חזקה מאוד גם עם ה20 וואט של הרדיו דיסק, פשוט צריך רמקולים שמתוכננים לזה כדי שזה גם ישמע טוב, ואני חושב שאלו שיש לי בנויים לעבוד עם מגבר ולא בלי.

פורסם

בניגוד למקובל לחשוב נתון הנצילות לא מספק לנו מדד עד כמה הרמקול קל להגברה.

בלי מגבר חיצוני רמקול לא יכול לממש את מלוא הפוטנציאל שלו, שכן מלבד הכוח שחסר למכשירי הרדיו-דיסק אין חיתוכים לוופרים, מה שגורם להם לנסות ולנגן תדרים נמוכים מדי מה שגורם לקליפינג ("פלוצים") בווליום לא גבוה.

כל מגבר זול ופשוט ככל שיהיה ישפר את איכות השמע משמעותית. לא רואה סיבה להימנע ממנו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש אפשרויות לחיתוך בפיוניר שלי, אבל את האמת לא צריך בכלל כי האלפיין עומדים בכבוד גם בFULL, ושומעים הבדלים לטובה בבאסים בין חיתוך ב50 לבין FULL, נשמע קצת מוגזם אבל כן. (כשהיה לי סאב באוטו הקודם הייתי חותך על 63 או 50)

השאלה שלי היא האם יש איזשהו דגם מומלץ ולא יקר של רמקולים (קומפוננט או קואקס) שיהיה במיטבו בלי מגבר? האלפיין ממש מצויינים אבל רק כשמגבירים עד השמיים. אני בטוח שיש רמקולים יותר טובים למה שאני מעוניין.

אם תגיד שלרמה סבירה אני לא יכול להגיע בלי מגבר אז אני אשקול את העניין מחדש אבל אני לא ממש תלהב מזה. האוטו מקורי ומסודר, לא אהבתי איך שזה היה במכוניות הקודמות שלי שזה מכוער (אין באמת איפה לשים את המגבר) ומלא כבלים.. אני גם ממש ממש לא רוצה להחליף את הכבלים של הרמקולים שנכנסים אל הדלת.

פורסם

לי היו את המורל מקסימו על הגברה של ה HU (וחיתוכים מה HU גם כן ), הסט עבד יופי וממש נהנתי ממנו (והוא גם למכירה..)

ואני עדיין ימליץ לך להוסיף מגבר , התקנה סבירה (לא אמרתי טובה), היא כזו שלא רואים חיווט בתוך הרכב ,הכל עובר מתחת לפנאלים ובבגא'ז יושב לו המגבר, (אצלי בבגאז עם התקנה סטנדרטית מאד לא רואים שום חיווט מיותר , מגיע מאזור המושבים עולה למגבר וזהו )

SCANSPEAK

פורסם

ברור שאין כבלים בתא נוסעים אבל אני זה שמתקין ואני יודע איפה דחפתי אותם ולא אוהב את זה :lol:

גם בפנדה אין ריפוד על האחורה של הכיסא, יש פח (שאני לא יקדח בו) זה אומר שצריך לשים את המגבר ברצפה כפולה בתא מטען (שהוא כבר מספיק קטן) או מתחת לכיסא הקידמי - מתחת לכיסא הקדמי יראו קצת חוטים כנראה ובכללי לא נראה לי מקום טוב במיוחד להתקנה.

יותר חשוב לי האוטו מאשר הסאונד, אני ממש רוצה לשפר בטווח הזה של להשאיר הכל מקורי. אני לא רוצה את הפתרון הקלאסי של פורום אודיו (HU+מגבר 4 ערוצים+סאב) אלה משהו צנוע יותר עם מעט RMSים.

האלפיין מאחורה לנמוכים ורמקולים פשוטים יותר שנשמעים טוב בלי מגבר מקדימה בנתיים נראה לי האופציה שאני מחפש.

שאני מחפש בגוגל באנגלית כאלה משפטים יוצא לי תמיד המלצות על דגמים של INFINITY.. יש בזאפ כמה אינפיניטי זולים, מה אתם אומרים על זה?

תודה 8)

• תוכן חדש...