Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל לחשוב שאתה מקבל אחוזים מסובארו.

"מינוס תוספות שאינן מהותיות" - זה עניין סובייקטיבי. אם אתה חושב שזה לא מהותי זה לא אומר שזה לא מהותי.

יש אנשים שגם מנוע וגיר זה לא מהותי בשבילם, וחשוב להם שיהיה רק חימום בכסא כי הם גרים בלפלנד.

בית המשפט לא קבע שזו התעסקות בזוטות, זה אתה קבעת. בית המשפט קבע כי "לחייב את החנות בתשלום פיצוי לצרכנית וכל תוצאה אחרת תעקר את מהות החוק ודיני הצרכנות מתוכן.

כמו שאני רואה את זה סובארו מכרו לבחור נעלי עקב בלי עקבים כי זה כן מהותי אולי לא בעינך כי כמו שאני מבין אין לך ערך לכסף.

200 שקל זה זוטות בשבילך ומשכורת יומית בשביל רוב אוכלוסיית ישראל.

"אבל מכאן ועד רמת ההתלהמות שהופגנה כאן בשרשור... אפשר לחשוב שמכרו לו רכב עם ציוד בטיחות לקוי" - אני לא בודק את כמות האחוזים שיש לך בסובארו אז אל תחנך אותי בבקשה, ההתלהמות לגיטימית ורצויה ואני לא פה בשביל להשפט על רמת ההתלהמות אלא דווקא על הביזיון של יפנאוטו שמוכרים רכב עם כפתורים על ההגה ושבועיים לאחר מכן מתקשרים להודיע כי הגיע רכב ללא כפתורים אבל אם אתה רוצה אתה יכול לשדרג תמורת מה? 60 ימי עבודה? זה הכל... פשוט חרפה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנת את פסק הדין בעניין הנעל: שני הצדדים הפסידו כסף.

לטעון ששליטה מההגה ובקרת שיוט זה מהותי ברכב כמו סולייה בנעל... שתהיה לי בריא. את פשוט ממשיך להפריז, כמו ההצהרה שלך שבעקבות הכתבה לא תקנה סובארו.

אני יכול להביא לך סיפורים יותר גרועים על כל יבואן בארץ.

בקצב הזה אתה תסע רק בתחבורה ציבורית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

+1

אפשר למצוא סיפורים באמת מזעזעים על כל יבואן ויבואן, כולל זה של סובארו ואם בגלל המקרה הזה לא תקנה סובארו, אז אני ממליץ לך, כפי שנאמר, לעבור לרב-קו (שם השירות באמת טוב שמעתי).

התקשרו ללקוח להודיע לו שנפלה טעות והרכב הגיע כאשר אין הוא מצוייד בכל אביזרי הנוחות (הלא מהותיים, זה לא גיר, זה לא מנוע ולא בלמים!). נאמר לו כי הוא יכול לבטל את העסקה או לקבל פיצוי (עלוב או לא זאת לא הנקודה).

הלקוח החליט כן לקבל את הרכב, מכך ניתן להסיק כי הציוד אשר בסוף לא מותקן ברכב אינו מהותי עבור הצרכן הספציפי וגם הפיצוי סיפק אותו ברמה מינימלית כלשהי. לא מבין אלו טענות יש לו ולחלק מהאנשים בשרשור זה.

ייתכן ואם היה אומר שהוא מבטל את העסקה, אז היו עושים חושבים ומציעים פיצוי יותר ראוי, לדוגמא שדרוג בעלות סמלית לדגם המאובזר יותר. אותו לקוח גם יכל לבטל את העסקה ולקנות CX5, IX35, לא חסרות חלופות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
+1

אפשר למצוא סיפורים באמת מזעזעים על כל יבואן ויבואן, כולל זה של סובארו ואם בגלל המקרה הזה לא תקנה סובארו, אז אני ממליץ לך, כפי שנאמר, לעבור לרב-קו (שם השירות באמת טוב שמעתי).

התקשרו ללקוח להודיע לו שנפלה טעות והרכב הגיע כאשר אין הוא מצוייד בכל אביזרי הנוחות (הלא מהותיים, זה לא גיר, זה לא מנוע ולא בלמים!). נאמר לו כי הוא יכול לבטל את העסקה או לקבל פיצוי (עלוב או לא זאת לא הנקודה).

הלקוח החליט כן לקבל את הרכב, מכך ניתן להסיק כי הציוד אשר בסוף לא מותקן ברכב אינו מהותי עבור הצרכן הספציפי וגם הפיצוי סיפק אותו ברמה מינימלית כלשהי. לא מבין אלו טענות יש לו ולחלק מהאנשים בשרשור זה.

ייתכן ואם היה אומר שהוא מבטל את העסקה, אז היו עושים חושבים ומציעים פיצוי יותר ראוי, לדוגמא שדרוג בעלות סמלית לדגם המאובזר יותר. אותו לקוח גם יכל לבטל את העסקה ולקנות CX5, IX35, לא חסרות חלופות.

אתה לא מבין דבר אחד קטן זו דלת ל"טעויות" נוספות.

אתה מושך בן אדם אליך עם מחיר מסויים על מפרט מסויים שנראה מפתה ואז שהוא כבר שילם והעסקה כמעט סגורה למעט הרכב שהקונה אמור לקבל אז פתאום זהו לא הרכב שהוא הזמין. זה תקדים רע, לא תקין וצריך לגנות אותו.

אתה באמת חושב שקונה שהתעסק עם כל הבירוקרטיה שקשורה בלרכוש רכב יבטל וירכוש משהו אחר?

תחשוב על זה בצורה שונה אולי הוא מכר את הרכב שלו? כי ציפה שיקבל את הרכב בתאריך X ועד אז הוא משכיר את הרכב?

היבואן צריך לפצות נקודה.

במקרה הזה הקונה הוא פשוט התגלמות הטמטום הישראלי.

והייבואן הוא פשוט ביזיון.

אני לא הייתי מקבל את זה והייתי דורש לקבל את רכב הפרימיום כפיצוי ואם לא ניתן גם לתבוע.

לא הבנת את פסק הדין בעניין הנעל: שני הצדדים הפסידו כסף.

לטעון ששליטה מההגה ובקרת שיוט זה מהותי ברכב כמו סולייה בנעל... שתהיה לי בריא. את פשוט ממשיך להפריז, כמו ההצהרה שלך שבעקבות הכתבה לא תקנה סובארו.

אני יכול להביא לך סיפורים יותר גרועים על כל יבואן בארץ.

בקצב הזה אתה תסע רק בתחבורה ציבורית...

אתה טועה ומטעה תקרא את פסק הדין שוב ואז תרד למטה ותמשיך לקרוא פסקי דין אחרים.

אני יודע להתמודד עם בעיות שיבואנים מייצרים כמו שמים זורמים אבל להזמין רכב ולקבל אותו עם מפרט אחר על זה עוד לא שמעתי.

סריטה קורה, אבל מפרט שונה?

אני לא טוען ששליטה מההגה זה מהותי אני אומר שמי שמך לקבוע מה מהותי ומה לא?

אני נוסע כיום על שירוקו וצ'מפיון ידוע כאחד היבואנים היותר בעייתים אבל הוא מעולם לא מכר או לפחות לא שמעתי על רכב שהגיע עם מפרט שונה ממה שהלקוח הזמין ושילם עליו.

סובארו אני לא קונה, אבא שלי רוכש בימים אילו ג'יפון לאמא שלי... מה שבטוח סובארו ירדו מהפרק.

1.4% מהשוק הישראלי זה היקף מכירות סובארו השנה. בשנות השמונים הם שלטו פה והיום הם בקושי מוכרים רכב כנראה שזה לא הביזיון הראשון.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000740328

אני בטוח שסובארו זה רכב נהדר שלא תבין לא נכון, אבל ההתנהלות של היבואן פה בארץ מחפירה.

פורסם

אני נוסע כיום על שירוקו וצ'מפיון ידוע כאחד היבואנים היותר בעייתים אבל הוא מעולם לא מכר או לפחות לא שמעתי על רכב שהגיע עם מפרט שונה ממה שהלקוח הזמין ושילם עליו.

:lol:

צריך להיות גבול לדיסוננס.

לא נפרט כאן את חטאי צ'מפיון. אתה יכול להתחיל מחלונות נופלים בגולף...

זהו, רכב שהגיע שלא לפי מפרט זה החטא המרכזי של עולם יבואני הרכב?!

אם היה לך קצת חוש צרכני היית נכנס לסובארו, אומר: "שמעתי שנתקעתם עם רכבים במפרט נחות" ומוציא מחיר-מחיר...

פורסם
:lol:

צריך להיות גבול לדיסוננס.

לא נפרט כאן את חטאי צ'מפיון. אתה יכול להתחיל מחלונות נופלים בגולף...

זהו, רכב שהגיע שלא לפי מפרט זה החטא המרכזי של עולם יבואני הרכב?!

אם היה לך קצת חוש צרכני היית נכנס לסובארו, אומר: "שמעתי שנתקעתם עם רכבים במפרט נחות" ומוציא מחיר-מחיר...

האגו כבר מדבר, תקלה זה משהו אחר לגמרי ואם אתה לא מסוגל לעשות את ההפרדה זו כבר בעיה שלך.

פה לא מדובר בתקלה ברכב, מדובר על ביזיון במעמד ההזמנה.

פורסם
אתה לא מבין דבר אחד קטן זו דלת ל"טעויות" נוספות.

אתה מושך בן אדם אליך עם מחיר מסויים על מפרט מסויים שנראה מפתה ואז שהוא כבר שילם והעסקה כמעט סגורה למעט הרכב שהקונה אמור לקבל אז פתאום זהו לא הרכב שהוא הזמין. זה תקדים רע, לא תקין וצריך לגנות אותו.

אתה באמת חושב שקונה שהתעסק עם כל הבירוקרטיה שקשורה בלרכוש רכב יבטל וירכוש משהו אחר?

תחשוב על זה בצורה שונה אולי הוא מכר את הרכב שלו? כי ציפה שיקבל את הרכב בתאריך X ועד אז הוא משכיר את הרכב?

היבואן צריך לפצות נקודה.

במקרה הזה הקונה הוא פשוט התגלמות הטמטום הישראלי.

והייבואן הוא פשוט ביזיון.

אני לא הייתי מקבל את זה והייתי דורש לקבל את רכב הפרימיום כפיצוי ואם לא ניתן גם לתבוע.

מה לא היית מקבל? את הרכב? זה בדיוק מה שנאמר לו, אתה יכול לסרב לקבל את הרכב ולקבל את כספך חזרה. לדרוש את רכב הפרימיום, לדרוש אבל? עזוב אותך, אני מקווה שבאלפא הבאה תהיה לי טעות בהזמנה, אני אדרוש אלפא 4C מינימום, כפיצוי!

אתה טועה ומטעה תקרא את פסק הדין שוב ואז תרד למטה ותמשיך לקרוא פסקי דין אחרים.

אני יודע להתמודד עם בעיות שיבואנים מייצרים כמו שמים זורמים אבל להזמין רכב ולקבל אותו עם מפרט אחר על זה עוד לא שמעתי.

סריטה קורה, אבל מפרט שונה? דווקא אם היה תיקון פחחות זה היה מעצבן אולי אף יותר

אני לא טוען ששליטה מההגה זה מהותי אני אומר שמי שמך לקבוע מה מהותי ומה לא?

לא אנחנו קבענו, האיש קבע זאת בעצמו בעצם הסכמתו להמשך קיום העסקה.

אתה יכול להיות סמוך ובטוח שצ'מפיון לא בדיוק מכריזים בריש גלי על מקרים כאלו. אני די בטוח שמקרים דומים קרו לכל יבואן קיים בארץ, וכנראה שעוד יקרו.

סובארו אני לא קונה, אבא שלי רוכש בימים אילו ג'יפון לאמא שלי... מה שבטוח סובארו ירדו מהפרק.

1.4% מהשוק הישראלי זה היקף מכירות סובארו השנה. בשנות השמונים הם שלטו פה והיום הם בקושי מוכרים רכב כנראה שזה לא הביזיון הראשון.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000740328

אני בטוח שסובארו זה רכב נהדר שלא תבין לא נכון, אבל ההתנהלות של היבואן פה בארץ מחפירה.

מבחינה חוקית, אני לא חושב שאפשר לדרוש מיבואן יותר ממתן האפשרות לביטול העסקה וקבלת כל הכסף חזרה. האם היבואן היה צריך לפעול אחרת, כנראה שכן, אבל יש לעשות את ההבדלה בין צודק לחכם. צודקים הם כן, חכמים? כנראה שפחות.

אגב, אני חושב שיבואן מספר 1 בארץ בכמות מכתבי ה"תודה" בארץ הוא צ'מפיון, לא?

האגו כבר מדבר, תקלה זה משהו אחר לגמרי ואם אתה לא מסוגל לעשות את ההפרדה זו כבר בעיה שלך.

פה לא מדובר בתקלה ברכב, מדובר על ביזיון במעמד ההזמנה.

העניין פה הוא לא התקלה הסדרתית אלא צורת ההתמודדות עמה מצד צ'מפיון. לא הבנתי את הקשר ל-אגו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
היי,

רכבי סובארו XV מותאמים על פי התקינה האירופאית, הרכב מגיע לישראל ללא גלגל חליפי אלא עם ערכת ניפוח, כמקובל באירופה.

בשל רצונו של הצרכן הישראלי בגלגל חלופי, פנינו למשרד התחבורה באשר להוספת גלגל חלופי לדגם חדש זה. תהליך זה אורך מספר שבועות כולל בדיקות של הטכניון ולפני ימים אחדים קיבלנו את האישור הנדרש.

כדי למנוע המתנה מיותרת של לקוחות לקבלת המכונית עד לקבלת הגלגל החלופי, הודענו ללקוחותינו כבר בעת ביצוע ההזמנה ולפני שהתשלום בוצע על ידם ( שהינו כשבועיים לפני מסירת הרכב ללקוח )

כי הרכב יימסר בתחילה ללא גלגל חלופי וכי התהליך יושלם בהמשך עם קבלת האישור הרשמי וקבלת הגלגלים המאושרים.

עם קבלת האישור ממשרד התחבורה לגלגל החלופי המתאים, התחלנו לפעול ללא שהות להזמנת גלגלים חלופיים אלה ולדאוג לאספקתם ללקוחותינו.

בחוק מתחייב שרכב יגיע עם גלגל רזרבי, ויודע מה, תחפש טוב טוב בבגאז' של XV, יש שם מיקום לספייר,

אז למה לנסות לחפש תירוצים??? אישית, אני לא סובל את זה שחברות (ולא משנה מאיזה תחום) חושבות

שהלקוחות מטומטמים, ולפעמים הדברים שהם/הדובר שלהם אומרים מעצבנים עוד יותר מהבעיה עצמה,

זה כבר מגיע לזלזול באנטילגנציה של אנשים, - ערכת ניפוח במקום ספייר, - מה החלקתם על כל הקופסא?

אם צמיג נקרע למצב שכבר לא ניתן לנפח אותו, כל הדופן שלו מעוותת, - אז מה אתה רוצה לעשות? לתת ללקוח

לנפח צמיג קרוע??? כשמביאים רכב, צריך להביא אותו בצורה נורמאלית, בלי שטויות וג'וקים של כל מיני אירופאים הזויים

ואני בניגוד לקודמי אקנה סובארו שתהיה הזדמנות,

אבל ממודל 79

ecdf2d20_Subaru+-+US+SKI+TEAM.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
מבחינה חוקית, אני לא חושב שאפשר לדרוש מיבואן יותר ממתן האפשרות לביטול העסקה וקבלת כל הכסף חזרה. האם היבואן היה צריך לפעול אחרת, כנראה שכן, אבל יש לעשות את ההבדלה בין צודק לחכם. צודקים הם כן, חכמים? כנראה שפחות.

אגב, אני חושב שיבואן מספר 1 בארץ בכמות מכתבי ה"תודה" בארץ הוא צ'מפיון, לא?

העניין פה הוא לא התקלה הסדרתית אלא צורת ההתמודדות עמה מצד צ'מפיון. לא הבנתי את הקשר ל-אגו.

אני חושב שאתה פשוט לא מבין את הסיפור.

היבואן מושך אליו לקוחות פוטנציאלים בטענות שווא, מזמין את הרכב וטוען שבסוף הרכב לא מגיע בצורה בה הזמנת.

רוב האנשים היו מוותרים כי זו עוד התעסקות מיותרת, וזו שיטת מצליח לכל דבר.

היבואן ממש לא צודק הוא באותה מידה יכול היה להגיד סליחה, טעינו, המחיר הוא לא 150 אלא .162 אם אתה רוצה נבטל את העסקה בסדר, אם לא לך תחפש!

זה לא תקין אני פשוט לא מבין איך אתה לא רואה את זה.

צ'מפיון מוטורס הוא יבואן שמקשה עליך יותר מביטוח לאומי זה נכון, אבל כשאתה מזמין רכב אתה מקבל בדיוק מה שצויין במפרט.

אבל שוב פעם, לא מדובר פה בצ'מפיון אלא בביזיון אחר שנקרא יפנאוטו.

הקשר לאגו הוא שהוויכוח כבר גלש למי צודק ולא לעניין.

פורסם

אין שום חובה חוקית לגלגל חליפי וחלק מהרכבים המיובאים לארץ, מגיעים ללא אחד כזה (לדוגמא: וולוו S60 שנמכרת בכל העולם ללא גלגל חליפי).

פורסם
אם הלקוח היה חכם הוא היה דורש שידרוג לדגם המאובזר יותר ללא תשלום/תשלום סימלי.

אם היבואן היה חכם הוא היה מציע לו את הדגם המאובזר ללא תשלום/תשלום סימלי מבלי שהוא יבקש בכלל.

במקום זה היבואן קיבל כמה כותרות בכמה אתרים עם תעבורת גולשים שאי אפשר להתעלם ממנה, והלקוח התעצבן/התאכזב/היה צריך להפוך עולמות ולפנות למדיה וכול זה ברכב חדש שאפילו לא עזב עדיין את הסוכנות אז מה יהיה בעתיד?.

אני מעדיף לקבל את מה ששילמתי עבורו בלי בלאגן, עצבים ודאגות לגבי העתיד מאשר איזה טייטל של לקוח VIP שאמור להרגיע אותי.

מה שאתה אומר נשמע הגיוני אבל הבנתי מהכתבה שמדובר במשלוח שלם, אז לא נראה לי שהיבואן יכול לעמוד בזה.

פורסם

היבואן מושך אליו לקוחות פוטנציאלים בטענות שווא,

הטענה שלך, שהיבואן ידע בזמן קבלת ההזמנה שהרכב לא יגיע במפרט המפורסם, לא מבוססת.

פורסם
הטענה שלך, שהיבואן ידע בזמן קבלת ההזמנה שהרכב לא יגיע במפרט המפורסם, לא מבוססת.

אני לא טענתי שהיבואן ידע זאת בזמן המכירה אמרתי שזו פירצה למקרים מהסוג שתיארתי.

בנוסף, זה בושה שהיבואן לא יודע מה הוא מזמין, מביך!

• תוכן חדש...