Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אודה לעצתכם בנוגע לרכישה הבאה:

רכב מרווח יותר מהמשפחתית הממוצעת, צריכת דלק ותחזוקה סבירות, נסועה של 30,000 בשנה 70% בין עירוני, עד 100,000 ש"ח

עד כה המליצו לי לבדוק את המונדאו - מחיר נמוך יחסית, צריכת דלק לא משהו, האוונסיס - יותר יקרה משמעותית אך חיסכון בדלק.

אשמח לשמוע על אפשרויות נוספות . עצות כלשהן.

תודה רבה!

שלומי

פורסם

שלום,

האפשרויות שלי היו: הונדה אקורד, ג'טה או B4

לפי דעתי B4 מבחינת אחזקה ועלות כספית נמוכה ותמורה מעל ומעבר ושנתון גבוה

ללא בעיות תקציב הייתי הולך על האקורד

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

אם מדובר על רכב ל- 5 מקומות ואין צורך ברכב מנהלים אפשר להסתפק לדעתי הצנועה ביונדאי I30 CW.

אפשר למצוא רכב כזה מפרטי/ליסינג ולהישאר עם מעט עודף בכיס.

אם זקוקים לרכב מנהלים, אז כמובן שהבחירה הטבעית היא אחת מהשלוש האלו: אוונסיס/אקורד/B4.

לדעתי,ברמת השוק של B4 ועם קצת סבלנות +מוכרים שמתכופפים חזק,אפשר למצוא אחת שמורה ולהישאר עם די הרבה עודף ביד.

אם זקוקים לרכב 7 מקומות אז בכלל מדובר על רמה אחרת/רכבים אחרים:

במצב כזה מאזדה 5 /מיצובישי גרנדיס (לא להיבהל בגלל התאונה) יהיו אופציות טובות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מאזדה 5 או מיצובישי גרנדיס למישהו שנוסע 30 אלף קילומטרים בשנה? :shock:

אתה יודע מה צריכת הדלק של הרכבים הללו? את השנה הוא יסיים עם גרעון כלכלי וצדיק בינו ידווח על עלייה חדה ברווחי פז.

אני אלך איתך לכיוון אחר לגמרי - רנו פלואנס דיזל. לא כל כך מאובזרת אבל מאוד חסכונית בדלק, סוחבת מצויין ובעיקר מאוד מרווחת (הרבה יותר ממשפחתית סטנדרטית). בתקציב שלך תוכל לנסות למצוא אחת בת שנה בערך או שתוכל לקחת מימון קטן ולרכוש אחת חדשה. עם קילומטראז' כזה תוך שנה אתה מכסה את עלויות הדלק אל מול המונדאו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכולם.

בעניין הפלואנס דיזל - מה בנוגע לעלויות תחזוקה לאורך זמן? החיסכון בדלק ברור.

אין לי צורך ב-7 מקומות כעת ונראה כי B4 היא אכן אופציה מעניינת משנתון 2009-10, אתחיל לסרוק...

כל דעה / רעיון נוספים יתקבלו בברכה.

דרך אגב - יש ג'יפון כלשהו שעומד בקריטריונים?

פורסם

מה עם רנו סניק 5 מושבים?

אין יותר נוח ומרווח מזה!

המונדיאו מאוד מרווחת ומפנקת ל-4 אנשים מקסימום.

פורסם

רנו פלאונס דיזל היא האופציה המועדפת לקילומטרים כמו שאתה נוסע ומתאימה לדרישות של רכב גדול. בניגוד למה שכתבו לפניי, הדגם המפואר של הפלואנס דיזל גם מאובזר עד הגג. היא גם מאד נוחה.

במבצעי מכירות של קרסו אתה יכול לרכוש את הפלואנס חדשה בהנחה של 10 א׳ ש״ח לפחות ואפילו לקבל טרייד אין במחיר מחירון על רכבך, הטבה ששווה אפילו עד 10 א׳ ש״ח נוספים בהתאם לסחירות רכבך.

דהיינו במחיר של כ- 125 א׳ ש״ח לדגם המפואר ו- 115 א׳ ש״ח לדגם הבסיס בפועל אחרי הנחה ולאחר חישוב הטבת הטרייד אין אף פחות מכך, אתה מתקרב מאד לתקציב שלך ומקבל רכב חדש.

אופציה נוספת היא טויוטה פריוס משומשת שנת 2009 (הדגם הנוכחי התחיל להימכר בסוף שנת 2009) או שנת 2010 נמכרות סביב 100- 110 א׳ ש״ח. היא מרווחת למדי ובעלת דלת חמישית שהופכת את תא המטען לשימושי בשימוש.

הפלואנס תהיה חסכונית יותר מחוץ לעיר, הפריוס בתוך העיר.

הפריוס תשמור יותר טוב על המחיר אבל בפלואנס כאמור יש לך מרחק בטחון עקב מחיר רכישה נמוך יותר בפועל מהמחיר הרשמי.

פלאונס חדשה כדאי לרכוש השנה שכן בשנה הבאה ישתנה המיסוי הירוק דבר שיביא להתייקרות גדולה במיוחד ברכבי דיזל.

סובארו b4 לא מתאימה לך לדעתי, יש לה הנעה קבועה לכל הגלגלים וצריכת הדלק שלה גבוהה מהממוצע.

האוונסיס יותר מתאימה מה- b4 אבל היא לא מתקרבת לרמת החסכון של הנ״ל בדלק.

בקילומטרז׳ כמו שלך תחסוך אלפי ש״ח כל שנה ברכישת הפלואנס או הדיזל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
תודה לכולם.

בעניין הפלואנס דיזל - מה בנוגע לעלויות תחזוקה לאורך זמן? החיסכון בדלק ברור.

לגבי עלויות אחזקה - בדוק את המבחן ההשוואתי הזה. כאן בדקנו עלויות אחזקה ל-3 שנים בקילומטראז' ממוצע (18 אלף קילומטרים בשנה), אז כמובן שאצלך המספרים יהיו קצת יותר גבוהים. אבל העיקרון דומה, מקסימום תעלה קצת את עלויות הטיפולים.

פורסם

צביקה מצטער,ברח לי הנתון של הק"מ :oops::oops:.

רכב דיזל יתאים אבל השאלה , האם האפשרויות שהועלו כאן מתאימות לרכב מנהלים ?

כמו כן,לא יודע האם אפשר להשוות בין רמת האמינות של אקורד/B4/אוונסיס לשאר המכוניות שהוצעו כאן ?

אני אציע אפשרות מעניינת נוספת- רכב אולי לא חדש אבל סיוויק היברידית משומשת יכולה לעשות כאן את העבודה.

גם אם הק"מ גבוה,הרכב הזה די חסכוני לעומת משפחתומטית ממוצעת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

פאסאט 2007 / ג'טה 2008

עם עדיפות חזקה לדיזלים שבינהם (צריכת דלק מעולה ורכבים מאד אמינים)

מה שכן צריך לדעת ולהכיר איפה לטפל בהם .

SCANSPEAK

פורסם

פלואנס דיזל יש שני דגמים במלאי, את הזול מביניהם ניתן לרכוש ב-122000 שח לאחר הנחה של 8000 שח ממחירון.

אין כפל מבצעים :-) כלומר לא ניתן גם לקבל מחירון טרייד אין והנחה, אם מישהו מכיר מציאות אחרת אשמח לשמוע כיוון שמצטיירת כאופציה מאוד מעניינת אבל חורגת כ-20% מהתקציב...

כמו כן יש למישהו מושג מה משמעות המיסוי הירוק משנה הבאה למחזיקי רכב דיזל? ברור לי שמס הקניה יעלה, האם גם אגרת רישוי? חלפים? מרכיב המס בעלות הסולר?

תודה רבה

פורסם

לא צפוי שינוי באגרת הרישוי על רכבי סולר או במס על הסולר, לפחות לא כזה שדווח עד כה בתקשורת. לך תדע מה יוליד יום במדינה שלנו.

שים לב שהסולר, בניגוד לבנזין, נהנה מלובי חזק יחסית של נהגי המוניות ואיגוד המובילים, כך שהמס עליו משתנה בתדירות נמוכה יותר. מצד השני, הסולר אינו בפיקוח כך שמחיריו משתנים מאוד מתחנה לתחנה.

אני במקומך הייתי מנסה לחפש פלואנס דיזל משומשת בת שנה בערך. שווה לבדוק אצל הטרייד אין של היבואן, קרסו טרייד אין.

פורסם

אכן יד שניה בת שנה רעיון נפלא עקב ירידת הערך המטורפת, בקרסו טרייד אין כרגע אין,

בלוחות אין כרגע משהו מעניין, עוקב.

• תוכן חדש...