Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורוד פוקוס 2012 מנוע 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחפש בפורום, היו כמה וכמה שאלות ותשובות בנושא הגיר של הפוקוס.

ולשאלתך כן יש בעיות מסוימות בגיר של הפוקוס, חלקן לא ממש בעיות אלא מדובר באופי הפעולה של גיר כפול מצמדים שלא תמיד רהוט כמו גיר אוטומטי רגיל וחלקן בעיות ממש שדורשות טיפול מתאים בגיר.

נראה לי שמדובר במחלות ילדות כפי שהיה בגיר DSG של פולקסווגן. בגיר ה- DSG הבעיות נפתרו בסופו של דבר וככל הנראה גם בפוקוס בסוף יתגברו עליהן (למרות שהבנתי שגם דלק מוטורס, כמו שצ'מפיון מוטורוס נהגו בהתחלה, מנסים את שיטת "מצליח"- מתרצים כי כך פועל הגיר ואין בעיה בכלל ומתישים את הלקוחות).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם אתה מתכנן ליקנות אחת, כדאי לך לוותר,מועד האספקה לא ידוע ולא יאוחר מ-2013(גם אני רציתי את האוטו אבל נאלצתי לוותר בגלל זמני האספקה)

פורסם

אני נוסע על הפוקוס 2 ליטר כבר חצי שנה ו-22K ק"מ.

כתבתי סקירה בזמנו פה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=413758

בגדול - הגיר סביר רוב הזמן, מתסכל בנהיגה ספורטיבית, ולעתים רחוקות יש לו 'גליצ'ים'.

אין ספק שהוא פחות טוב מהDSG של VW, אבל כנראה שזה ישתפר עם הזמן בעדכוני תוכנה.

בקיצור - לא סיבה לפסול את הרכב אם אין לך כוונות ספורטיביות מדי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מועד אספקה ב2013?

אני קיבלתי את שלי לפני שבועיים.

לגבי הגיר, קראתי את רשמיו של misterb ועוד עשרות שרשורים/סרטונים ביוטיוב כך שלא ציפתה לי הפתעה.

לא מוצא סיבה לפסול את הרכב בגלל הגיר. אישתי גם נוהגת ברכב ואין לה מושג על מה המהומה - לא מרגישה שום דבר חריג.

מומלץ בחום!

פורסם
מועד אספקה ב2013?

אני קיבלתי את שלי לפני שבועיים.

לגבי הגיר, קראתי את רשמיו של misterb ועוד עשרות שרשורים/סרטונים ביוטיוב כך שלא ציפתה לי הפתעה.

לא מוצא סיבה לפסול את הרכב בגלל הגיר. אישתי גם נוהגת ברכב ואין לה מושג על מה המהומה - לא מרגישה שום דבר חריג.

מומלץ בחום!

גם אנחנו לא הבנו על מה המהומה בהתחלה :?

פורסם
ואחרי שהתרגלתם? לא הבנתי אם אתה ציני...

אני מכיר את מגבלות הגיר, חי איתן בשלום ונהנה מהיתר.

הכל בציניות כמו שאני אוהב :lol:

פורסם

לפי מיטב ידיעתי הגיר של הפוקוס 2 ליטר הוא דו מצמדי יבש בשונה מזה של המונדאו ואחיותיה שהוא מסוג רטוב.

בגירים היבשים מוכרות יותר תלונות על החלפות שאינן רכות מספיק כמו בגירים האוטומאטיים הקלאסיים.

בDSG של VAG היו סדרות שעדכוני תוכנה לא הספיקו בהן ולכן מוכרות החלפות מצמדים כבר בקילומטראג' נמוך.

בפאוורשיפט היבש של פורד כמות התלונות מזערית ועד כמה שידוע הפתרון עד כה אינו של החלפות מצמדים.

חלק עצום מהתלונות (בלי קשר ליצרן) נובע מחוסר הבנה שהגיר זה שונה מגיר אוטומאטי פלאנטרי ולכן תופעות טבעיות שלו, שאינן באמת מטרידות כשמבינים את עניין השונות, אינן מעידות על תקלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לפי מיטב ידיעתי הגיר של הפוקוס 2 ליטר הוא דו מצמדי יבש בשונה מזה של המונדאו ואחיותיה שהוא מסוג רטוב.

בגירים היבשים מוכרות יותר תלונות על החלפות שאינן רכות מספיק כמו בגירים האוטומאטיים הקלאסיים.

בDSG של VAG היו סדרות שעדכוני תוכנה לא הספיקו בהן ולכן מוכרות החלפות מצמדים כבר בקילומטראג' נמוך.

בפאוורשיפט היבש של פורד כמות התלונות מזערית ועד כמה שידוע הפתרון עד כה אינו של החלפות מצמדים.

חלק עצום מהתלונות (בלי קשר ליצרן) נובע מחוסר הבנה שהגיר זה שונה מגיר אוטומאטי פלאנטרי ולכן תופעות טבעיות שלו, שאינן באמת מטרידות כשמבינים את עניין השונות, אינן מעידות על תקלה.

זה לא משנה את העובדה שזה גיר מציק, אם אדם רוצה להתאים את עצמו לגיר ולנהוג לפי הגיר הוא יקח גיר רגיל , ודי עם כל הקשקושים על נהיגה לא נכונה שמכונה באמת...

פורסם

תסביר לי בדיוק מה הקישקוש שכתבתי? תצטט בבקשה.

איפה כתבתי על צורת נהיגה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תסביר לי בדיוק מה הקישקוש שכתבתי? תצטט בבקשה.

איפה כתבתי על צורת נהיגה?

לא פניתי אליך, אלא לכל החכמולגים למינהם, שתמיד צצים :?

פורסם

כמו עם ה DSG, יש חוסר אחידות מדאיג בין מכוניות לגבי תפקוד הגיר.

בחלק מהמכוניות מתפקד סביר, בחלק אחר פחות.

הסיכון הוא עליך, בנוסף להצפת ליסינג מדהימה של הפוקוס.

• תוכן חדש...