Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני היחיד שתוהה מאיפה היה לבחור כסף לדלק?...

אני מאד סקפטי שאפילו מעשה כזה יגרום לשינוי כלשהו.

הממשלה בטח חושבת לעצמה "טוב, נו, זה רק אחד מתוך 7 מליון".

אני פסימי בנוגע לעתיד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל המצב לא קטסטרופלי כמו שמנסים לצייר אותו. מי שעובד ולומד ויודע להשתמש בכסף יכול לחסוך ולהתקיים.

מי שעסוק בלבכות כמה המצב גרוע או מבזבז את כספו על מוצרים חיוניים ובסיסיים כמו גלקסי s3 או אייפד 4 - לא ישאר לו זמן\כסף לחסוך.

קראתי כמה טוקבקים של אנשים שמתיימרים להכיר את הבחור שהצית את עצמו וזה הדליק לי נורה אדומה בנוגע לכל הסיפור. לא נביא אותם לפה אבל אם אתם רוצים כדאי לכם לעבור שם על הטוקבקים...

בכל אופן, מה שהפריע לי בכל הסיפור הזה זה ההתייחסות הישירה לביבי במכתב של הבחור הזה.

הוא בעצם אומר שביבי ושטייניץ אשמים במצב שהוא הגיע אליו בזמן כהונת ממשלת אולמרט.

קשה שלא לחוש מן תחושת שנאה עיוורת לביבי וזה מה שמונע מרוב העם (במקרה זה שבחר בביבי) להשתתף במחאה הזו.

קשה שלא להסתכל על השלטים המוכנים מראש ולראות את הלוגו של שלום עכשיו\יאיר לפיד\הקרן לישראל חדשה.

קשה גם שלא לראות את כל האדום שבמחאה כזו ולהרגיש משויך אליה. קשה גם לראות שלטי "להפיל את הממשלה" כשזה רק יוביל ל300 מליון ש"ח בחירות ואז עוד פעם לאותה ממשלה, סתם כי רוצים להפיל ולהרגיש את האנרכיה זורמת בדם.

המחאה הזו היא גם הצלחה וגם כשלון של השמאל. ההצלחה היא ההייפ התקשורתי ומאות אלפי האנשים שיצאו מבתיהם בשנה שעברה והכשלון הוא הערבוב הגס והתופח בין המחאה לבין רצונות השמאל הקיצוני (או לא, איך שתקראו להם).

בלי שום קשר, אומנם זה לא פורום "דמוקרטי" אבל זה מעצבן לראות שדווקא כשהמנהלים רוצים להצהיר איזה סטייטמנט שמייצג את דעותיהם (לרוב נוטות שמאלה לפי סיקור קצרצר) אז אין בעיה לדבר על פוליטיקה באוף טופיק. כשמקימים (ואני עשיתי זאת רבות) טופיק עם גוון ימני - מיד קופצים ואומרים "אין לדבר על פוליטיקה" ודואגים לסמן אותך בתור הימני הקיצוני, מחרחר המלחמה. אז קצת הגינות לא תפריע, פלורליזם בסיסי או השתקה מוחלטת של פוליטיקה. אני בטוח שכולם יסכימו...

פורסם

אתה בהחלט יכול להרגיש טוב עם עצמך בתור אזרח לדוגמא.

והנה, לשכת רוה"מ מתחילה עם הספינים: "מדובר בטרגדיה אישית גדולה...", "הנחיתי את שר הרווחה...".

גדול.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בלי שום קשר, אומנם זה לא פורום "דמוקרטי" אבל זה מעצבן לראות שדווקא כשהמנהלים רוצים להצהיר איזה סטייטמנט שמייצג את דעותיהם (לרוב נוטות שמאלה לפי סיקור קצרצר) אז אין בעיה לדבר על פוליטיקה באוף טופיק. כשמקימים (ואני עשיתי זאת רבות) טופיק עם גוון ימני - מיד קופצים ואומרים "אין לדבר על פוליטיקה" ודואגים לסמן אותך בתור הימני הקיצוני, מחרחר המלחמה. אז קצת הגינות לא תפריע, פלורליזם בסיסי או השתקה מוחלטת של פוליטיקה. אני בטוח שכולם יסכימו...

מאפשרים לפעמים דיונים פוליטים בפורום על נושאים בוערים - במשורה, לפי שיקול דעת ענייני.

בכל מקרה, דיונים פוליטים שעיקר עניינם התנצחויות שמאל נגד ימין - לא יהיו.

הבעיה איתך כפולה:

1. אתה דוחף מניפסטים פוליטים בשרשורים לא פוליטים.

2. יש לך היסטוריה של הודעות שנמחקו מטעמי גזענות, נטו.

בזה נסתיים הדיון הציבורי בעניינך, כי כפי שנאמר - זה לא דמוקרטיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מה שהכי מעצבן אותי בכל העניין הזה הוא שיש פה אנשים שזועקים מכאן ועד הודעה חדשה כמה המחאה לא צודקת . אבל אל תעמדו מהצד ותצקצקו בלשונכם אם הדבר בוער בעצמותיכם.

רוני , אני מצקצק בשפתיי אך לא מהנאה ,

את ההודעה האחרונה סיימתי במשפט "צבא לא יכול לצעוד על בטן ריקה "

הסו קולד מחאה הזו בעודה מאגדת את כל פלחי האוכולסיה אך אינה משרתת אף אחד מהם.

אם אתה רוצה חוסן והתאגדות ,פעל קודם ע"מ להביא את העשירון השישי והחמישי של מעמד הביניים

לגובה העיניים.

מה רוצה המחאה הזו ? ברצינות אני שואל,חוץ מהסלוגן "צדק חברתי" לא הבנתי כלום,

היא שוות ערך לדעותיו של אחרון הפועלים שיושבים בפרלמנט בבית הקפה השכונתי וכל אחד מהיושבים בטוח

שהוא יכול לנהל את המדינה יותר טוב.

אני לא יודע המילה "צדק" מה היא אומרת ,אין צדק בעולם- אלו יחסים של קח ותן

תן מיסים ותקח את מה שאתה צריך.

מאיפה תקבל אם פלחים עצומים יושבים בבית ולא נותנים?

ודבר חשוב :

ימין ושמאל נמצאים אצלי רק בנעליים .

Gn'f'R

פורסם

אני, ולדעתי גם בגירה, אם אני זוכר נכון, כתבנו כל הזמן, שהמחאה תלך ותעשה אלימה מיום ליום,

זאת בהנחה שהנפשות הפועלות שם למעלה לא יתעוררו ויפקחו את עיניהן.

בינתיים, לא נראה לי שמישהו שם מזיז את הת*ת שלו לכיוון הטבה עם העם וחלוקה צודקת יותר

בנטל, אלא ממשיך להנציח את המצב הקיים, ואף להחמיר אותו.

במצב הנוכחי, זה רק ילך וייעשה קיצוני יותר ויותר, ומי שחושב ש "סמולנים אוהבי ערבים", או כמנהגם

של כמה חברי פרום "אנשי הקרן החדשה", אחראים למחאה הזו, הם טועים ובגדול, ונוהגים

כיענים.

פורסם

קשה שלא לחוש מן תחושת שנאה עיוורת לביבי וזה מה שמונע מרוב העם (במקרה זה שבחר בביבי) להשתתף במחאה הזו.

קשה שלא להסתכל על השלטים המוכנים מראש ולראות את הלוגו של שלום עכשיו\יאיר לפיד\הקרן לישראל חדשה.

קשה גם שלא לראות את כל האדום שבמחאה כזו ולהרגיש משויך אליה. קשה גם לראות שלטי "להפיל את הממשלה" כשזה רק יוביל ל300 מליון ש"ח בחירות ואז עוד פעם לאותה ממשלה, סתם כי רוצים להפיל ולהרגיש את האנרכיה זורמת בדם.

אני מודה בהכנעה שבבחירות האחרונות הצבעתי בעבור הליכוד, עוד אציין שאינני נתקל בקשיים מיוחדים לגמור את החודש ושמטרות מארגני המחאה לא לגמרי ברורות לי.

מהאמור אתה יכול להסיק שאינני נמנה על קהל היעד הקלאסי של המחאה - ועדיין ישנם רגעים שאני מרגיש שהמצב כאן בלתי נסבל.

1. קח את העלאת מחירי המים (לא מחיר הגלאקסי S3 - קיבינימאט זה מים!!!) והוספת מע"מ למחיר.

2. העלאת הבלו על הדלק.

3. העלאת מס רווחי ההון בבורסה מ- 20% ל- 25%, דבר שבאופן צפוי לחלוטין הביא לירידה בהכנסות המדינה ממס זה (כי אין כמעט מסחר בבורסה).

4. מחירי מזון מטורפים, רכשתי בברלין כמעט קילו וחצי של גבינות משובחות בסכום של 10 יורו, כמה זה עולה כאן?

5. מחירי דיור הזויים, כבעל נכס יקר למדי זה דווקא נוח לי כי אם אני מממש ועף מכאן נשאר לי בכיס סכום יפה, אבל כשהילדים שלי נכנסים למשוואה אז המסקנה מתהפכת...

בקיצור, ישראל הופכת למקום שקשה מאוד לחיות בו - ולא רק בשל גל החום שפוקד אותנו...

פורסם
קודם כל המצב לא קטסטרופלי כמו שמנסים לצייר אותו. מי שעובד ולומד ויודע להשתמש בכסף יכול לחסוך ולהתקיים.

מי שעסוק בלבכות כמה המצב גרוע או מבזבז את כספו על מוצרים חיוניים ובסיסיים כמו גלקסי s3 או אייפד .

WTF ?!

מוצרים בסיסיים כמו אייפון ולך יש סמלון של ב.מ.וו עם מספר צהוב מטושוש( שמן הסתם היא שלך )

התגובה שלך לא רלוונטית וזה לא קשור לימין או שמאל .

המצב במדינה קטסטרופלי , בית ממוצע עולה בסביבות מיליון וחצי שקל והשכר החציוני עומד על 5,400 שקל בחודש .

277 משכורות ברוטו בלי הוצאות בשביל להגיע לפאקינג בית בסיסי .

צא ממגדל השן ותבין כמה שהמצב חמור .

דרך אגב אני ימני

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

מה רוצה המחאה הזו ? ברצינות אני שואל,חוץ מהסלוגן "צדק חברתי" לא הבנתי כלום,

מה היא רוצה?

* שיתוף של כל האוכלוסיה בנטל, שזה כולל את החרדים והערבים.

* הפסקת ההפקרות השלטונית.

* הפסקת העברת התקציבים לקבוצות כוח והשפעה.

* פיקוח על המחירים וקבוצות הכוח הפיננסי והריאלי במדינה.

כולם צועקים, יש הוצאות ביטחון, לא רוצים לבנון פעם נוספת. אז תסבירו לי איך זה

מונע שוב מלחמה כושלת, אם הנהנים היחדים הם מקבלי השכר בצבא:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000759612

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000756900

ההסתדרות באה כביכול "למחות", ומנציחה את כל קבלת השכר המושחת בנמלים,

בחברת חשמל, במקורות, ברקבת, ובכל אותם מקומות בהם הכל מתנהל עקום,

עם בזבוז נוראי, וחוסר יעילות.

ומי משלם על כל זה? אנחנו. ואנחנו זה האנשים העובדים, מכאלה שמרוויחים 7000 שקל

בחודש, ועד כאלה שמרוויחים 50,000 בחודש. זה נוגע לכולנו, ומעצבן את כולנו!

ורק בגלל זה המחאה ממשיכה להשאר כאן, ולבעוט. לא בגלל קרן חדשה או ישנה,

ולא בגלל שמאלנים, שאוהבים או לא אוהבים ערבים.

ולא, אין לי אישית בעיה לגמור את החודש, ואני חי טוב מאוד. אני לא יודע אם הילדים

שלי יוכלו לעשות את זה, ואיזו מדינה וחברה תהיה כאן שהם יגדלו.

המחאה היא של כולם, עבור כולם, מצד כל אלה שנמאס להם לממן את מה שציינתי

למעלה.

פורסם
ולא, אין לי אישית בעיה לגמור את החודש, ואני חי טוב מאוד. אני לא יודע אם הילדים

שלי יוכלו לעשות את זה, ואיזו מדינה וחברה תהיה כאן שהם יגדלו.

+1234

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נראה כאילו אתם חושבים שכל העניין פה הוא כזה פשוט ברמת ההצהרה של "מחר כל המיסים יורדים ב20%".

קראתי את כל התגובות האישיות (סמלון בימר או לא, קניתי אותה בכספי שגידלתי וטיפחתי במו ידי ללא שום עזרה חיצונית\ירושה\מגדלי שן למיניהם וגם ללא JUMP START) וגם קראתי את התגובות על המסים והגבינות.

ביבי לא יושב במשרד ומהרהר "איך אני הולך לז%8 את העם היום".

הוא גם לא יושב וחושב איך לקמבן את החברים העשירים שלו, למרות התדמית התעמולתית שהתקשורת תצייר לכם.

אה ויש לי סוד, ליברמן הוא לא היטלר וגם לא סוכן FSB, למרות שארץ נהדרת ומולי שגב השקיעו הרבה כסף לפמפם לכם את התעמולה הזו.

יש הרבה מחשבה מאחורי כל ההחלטות האלו, גם אם זה לשמור על קואליציה שמורכבת מחרדים פרזיטים, עדיף להעביר את האידיאולוגיה שלך במקצתה ולא לשבת מהצד ולבכות.

כתבה טריה מהרגע:

בלעדי ל"כלכליסט" - S&P מזהירה: תעלו מסים או שדירוג האשראי יירד

חברת הדירוג הבהירה לראשי המשק כי היא מודאגת מאי עמידה ביעד הגירעון. הדירוג ייפגע אם הממשלה לא תחליט בקרוב להעלות את מס הכנסה

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3577069,00.html

מובילי המחאה לא מתמקדים בגיוס של ערבים וחרדים לשירות לאומי\צה"ל\עבודה וכלכלה ולא מתמקדים בחרם כלכלי על תנובה.

לא סתם לא שומעים "גיוס ערבים" כל היום אלא העיקר מתבסס על "גיוס חרדים".

למה אף אחד לא מדבר על תשלום מיסים במגזר הערבי (לא קיבלתי בחיים קבלה\חשבונית על שטיפת רכב בכפר קאסם)? למה אף אחד לא מדבר על הנטל שנגרם בעיקר מילודה בלתי הגיונית במגזרים פרימיטיביים כאלו? כי לא תשמעו לעולם מפלגת שמאל תצא בדרישת גיוס לערבים ו\או פגיעה כזו או אחרת במגזר הזה.

כן הגבינה עולה 25 שקל ובגרמניה 10 שקל - אין עליה 150% מס אלא היא מורכבת מרווח של 200%.

הרווח הזה הוא של תנובה והיא מחליטה עליו, הממשלה רחוקה מההחלטות האלו.

לא רוצה גבינה ב25 ש"ח? אל תקנה אותה. חפש תחליף או שפשוט תסתדר בלי גבינה.

מוצר בסיס או לא, ברגע שלא יקנו אותו, המחיר ירד.

דווקא המהפכה הגדולה שהגיעה נתרמה על ידי הבחור החרדי שהתחיל את החרם על הקוטג' ועל ידי שר התקשורת הליכודניק שהפך את עולם הסלולר.

אפשר לחשוב שבממשלת ברק \ אולמרט המצב הכלכלי היה כל כך טוב שאנשים יצאו לרקוד ולצהול ברוטשילד.

הכותרות הן "ביבי" פה ו"ביבי" שם.

קחו רפרנס ל"מהפכה הספוטנטית הכי מתוכננת שראיתם":

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=79974780b5e0d394fddbd1a00f4f21d3&id=2804

פורסם

תמשיך לנהוג כיען, ולאכול את כל מה שהממשלה/כנסת/בעלי השפעה/מקורבים/בעלי אינטרס

מאכילים אותך ואת שאר העם.

וזה שזה קרה בזמן שלטון ביבי, זה בגלל המדיניות החברתית-כלכלית הקיצונית שהוא דוגל בה,

יחד עם שילוב של פחדנות וכניעה לסחטנות של כל קבוצת כוח שהיא.

אני לא הייתי מאוהבי שרון, אבל הדבר שהכי זכור לי ממנו, שש"ס ניסו לעשות לו "אבו-עלי".

הוא זרק אותם אחרי שעה מהממשלה, והם זחלו אליה חזרה.

ביבי וחבריו אולי לא חושבים "איך אני מ*ין את העם", אבל ממש ממש לא חושבים איך אני מיטיב

עימו, ומקל את הנטל על השכבות שבאמת נושאות בו.

פורסם
מה היא רוצה?

* שיתוף של כל האוכלוסיה בנטל, שזה כולל את החרדים והערבים.

אני חושב שזו בעיה לצפות מהערבים להוות חלק שווה בנטל, אתה לא יכול לצפות שערבים יתגייסו לצה"ל כדי להלחם נגד ערבים אחרים למען יהודים, אם שיויון בנטל מצד הערבים - אז שירות ציבורי ולא צה"לי יספק אותי ואני מניח שגם רבים אחרים.

אני לא אוהב לשייך את עצמי לצד השמאלני או לימני, אני איפשהו באמצע :-)

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

בגלל זה ציינתי "בנטל". והנטל הוא לא רק השירות הצבאי.

הוא היציאה לעבודה, תשלום מיסים, תרומה למדינה וגיוס בשעת צרה.

ביום שישי, ממש במקרה, תוך זפזופ בשלט, הגעתי לתכנית של טל ברמן,

והיו שם חיילת, ואישה מבוגרת יותר, ששתיהן ערביות, מוסלמיות, ששרתו

ואותה חיילת עדיין משרתת בצה"ל. אתה יודע מה, הלואי וכל היהודים היו

מדברים ככה על הזכות לשרת בצבא, ולהגן כך על המדינה.

ולמי שלא רוצה, גם שירות לאומי זה בסדר. יש מספיק מה לעשות במדינה.

ואני גם לא אוהב לשייך את עצמי לימין/שמאל. אני דיי במרכז, וכך גם בד"כ

בחרתי. אבל בשנים האחרונות, כל הממשלות משתינות עלינו, ובקשת.

פורסם

לא שניהן שירתו, הן אם ובת.

הבת מועמדת לקצונה, בנוסף גם שני אחיה שירתו בצבא.

והכן הלוואי שהרבה יהודים היו מדברים בכזאת האהבה למולדת כמו ששתיהן דיברו, בשם מולדת הן השתמשו במפורש.

• תוכן חדש...