Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי שלום :)

יש לי שאלה בין כמה מכוניות שאני רוצה לקנות לעצמי. (יש לי רישיון עוד מעט)

סבא שלי ואבא שלי מאוד אוהבים מכוניות אז הם הסכימו לי לקנות מכונית במחיר גבוהה.

אז התלבטתי מה עדיף?

מכונית חדשה?

או משומשת?

במשומשות אני מתלבט בין

פורשה boxter

אודי TT

ואולי יש עוד מכוניות שאתם יכולים להציע לי שהם ברמה הזאתי וכדאי לקנות משומש.

תודה לעונים :) המשך יום נעים

פורסם

אולי עדיף ישר ללכת על איזו פרארי?

ידידי, קודם תלמד לנהוג, תוציא רישיון, אחרי זה תחשוב איזה רכב לקנות כי עד אז אתה עוד הרבה פעמים תשנה דיעה לגבי הרכב שתרצה. עדיף שתתחיל מרכב חלש יחסית כדי ללמוד לנהוג ולא לסיים בעץ ובואדי.

ובינתיים תיראה תמונה להמחשה:

1336946850_8.JPG

attachment.php?attachmentid=294416&d=1341134457

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לנהג חדש רק מכונית קטנה וידנית.

נהג חדש צריך להתרכז בתנועה וביכולת להשתלב בה, בתור התחלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שאל את אבא וסבא אם הם מוכנים להוציא 300000 שקל על בוקסטר משומשת, 30000 שקל בשנה על ביטוח, עוד 20000 שקל בשנה הוצאות שוטפות וכל זה לפני התשלומים לרופאים פרטיים על הנזקים הגופניים משלל התאונות שבוודאי תעשה עם פורשה או אודי עם יותר מ-200 כ"ס.

אחרי שהם יבעטו אותך מכל המדרגות, חזור אלינו עם תקציב אמיתי ודרישות נורמליות לצעיר שעוד לא הוציא רישיון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חחח לראות בוקסטר עם מלווה זה אחד הדברים היותר מצחיקים שאני מצליח לדמיין.

יאללה צריך ללכת לקנות ספרים לכיתה ט'.. :]

Seat Ibiza "FR" 1.2TSI 2012

פורסם

תראו, אין צורך לקטול אותו לגמרי, אנחנו לא יודעים מי הוא ומה מצבו. מה שכן צריך לעשות זה להעיר אותו קצת למציאות.

פורשה בוקסטר זאת מכונית שבכלל לא מתאימה לך גם אם נגיד יש לך תקציב לקנות אותה. הביטוח לנהג חדש יעלה לך כמו מכונית משומשת נוספת, הטיפולים יקרים להחריד וצריכת הדלק תגרום לך לשיערות לבנות בגיל צעיר מדי.

אודי TT היא לא מכונית אמינה כל כך, היא לא ספורטיבית כמו שהיא נראית והיא יקרה לאחזקה (במיוחד אם אתה מדבר על הדור הראשון). גם כאן הביטוחים, טיפולים, צריכת הדלק וכו' יעלו לך יותר מדי.

לדעתי חבל לקנות מכוניות כאלה ועוד בזמן שאתה נהג חדש. אתה לא מיומן מספיק להתמודד עם הכוח שלהן, עם הביטוחים ועם העלויות השוטפות. למה לא לעזוב בינתיים את החלום ולהתרכז במציאות? יש מכוניות מציאותיות רבות בשוק שיתנו לך גם הנאה, גם כוח סביר ביותר לנהג חדש וגם העלויות שלהן יהיו שפויות יותר. למה שלא תתרכז באיזו משפחתית עם מנוע חזק (פוקוס, מאזדה 3 עם מנועי ה2L, הונדה סיוויק)? קומפקטית ידנית מהנה (אלפא 147 לדוג'. היא לא כל כך אמינה, אבל שפויה ביחס למכוניות שהזכרת כאן)? מכונית קופה שתספק את הפוזה הנדרשת (יונדאי קופה למשל)? אם יש לך באמת את התקציב, לדעתי עדיף להתחיל במשהו כזה ולא לקפוץ קפיצת ראש למים העמוקים מבלי שאתה יודע ממש לשחות.

פורסם

חבל להשקיע שורות רבות של טקסט על משהו שהוא במקרה הטוב משובה של תלמיד תיכון.

שיתן תקציב מקורב ודרישות ונתקדם משם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לגמרי יכול להבין את ההתלהבות, אבל יכול גם להסכים עם שאר החברים שהגיבו כאן שזה מאוד לא חכם.

כשקיבלתי רשיון הרכב הראשון שרציתי לקנות היה גולף VR6, בסוף קניתי גולף 1.6.

closeenough.png

V5

פורסם
אני לגמרי יכול להבין את ההתלהבות, אבל יכול גם להסכים עם שאר החברים שהגיבו כאן שזה מאוד לא חכם.

כשקיבלתי רשיון הרכב הראשון שרציתי לקנות היה גולף VR6, בסוף קניתי גולף 1.6.

אני מכיר מקרה של מישהו שקיבל VR6. תוך שבוע לא היה אוטו. הוא יצא בנס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שאמרו כאן שאר החברים ובנימה קצת יותר סלחנית: מומלץ לקנות רכב קטן וידני במעט כסף על מנת ללמוד מהו רכב באמת. אני הוצאתי רישיון לפני יותר משנתיים ועד היום יש לי התלבטויות באשר לאיזה רכב יהיה טוב לי ומה אני מעדיף ורק לא מזמן למדתי לנצל כוח מנוע ומהו מומנט.

עד אז גם יש לך זמן להבין מה אתה אוהב וללמוד גם עיונית.

מעבר לזה, אם נניח יש לך 200 אלף שח, אני ממליץ, כשיגיע היום, לרכוש רכב ב150 ולהשאיר 50 לכל שאר ההוצאות, רכב זו אחזקה שוטפת וביטוח ודלק.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

באמת שאין צורך לקטול. ובעניין המציאות:

לפי דעתי, קח את עצמך ותהנה לגדול יחד עם הרכב.

תתחיל במשהו שיהיה קליל לנהיגה ראשונה ולצבירת ניסיון.

תתפנק לך באיזו סיאט איביזה חדשה וידנית, פאביה, פולו וכיו"ב.

בהמשך, אחרי כמה מעיכות, שפשופים ונשיקות פגושים (ולא שאני מאחל לך) תעבור למשהו יותר רציני שעדיין הרחק מהישג עבור רוב האנשים - איזו מיטו, אאודי קטנה. ועם הזמן תוכל להגיע לרכבים המאוד יקרים לקנייה והחזקה עליהם כתבת.

זו דעתי.

נ.ב.

לנסוע עם מלווה בפורשה זה באמת הזוי.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תתחיל מקורקינט תוסיף עוד 50 שקל ותדביק לו סמל של האודי ואחרי שתלמד להשתלט עליו נתקדם הלאה.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...