Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה כשנה ו-5 חודשים אני עובד בחברה חדשה, החברה הינה מאוד גדולה ומובילה בתחום בו אני עוסק, היחס אלי מצויין, סומכים עלי, יש לי המון אחריות על הכתפיים ופירגונים בלי סוף.

עכשיו מתחיל ה"סיבוך":

ביום בו בישרתי לחברי (רובם מאותו תחום עיסוק) על כך שאני עוזב את החברה בה עבדתי ואני עובר לחברה בה אני עובד כיום אחד מחבריי, שהינו מנהל משרד ושותף בחברה גדולה מאוד אחרת, "התבאס" ושיתף אותי בכך שהוא בנה עליי כעל מחליפו בתפקיד מכיוון שהוא עתיד לעזוב את העיר ולחזור לישראל.

שמחתי על הפירגון והודתי על הכנות אך סירבתי להצעתו, כולל להצעה מאוד נדיבה ממנו (לקבל ממנו שנה שכר במקביל לעבודתי בחברה המתחרה, ולאחר שנה להצטרף לחברתו).

זה כאמור היה לפני שנה ו-5 חודשים.

במרוצת הזמן אישתו, שהינה חברה טובה של אישתי, ניסתה לשכנע אותה שבכל זאת אצטרף לחברה של בעלה כמחליפו כי למרות שהוא ראיין לא מעט אנשים הוא משום מה "ננעל עלי".

סירבתי בנימוס להצעות והמשכתי הלאה.

בינתיים הבחור שכר "יורש" לפני כ-3 חודשים, שמחתי עבורו שמצא מחליף, אך שלשום התארחתי אצלו ומכאן לשם השיחה זרמה והבנתי שהוא לא הכי מאושר ממחליפו העתידי.

אתמול חגגתי עם אישתי את יום הולדתה והיא סיפרה לי שאישתו דיברה איתה שוב, הם שוב ביקשו שאבוא לעבוד בחברה שלהם ושאחליף את בעלה...

זה הרקע שהיה רלוונטי.

מה הדילמה?

כרגע אני משתכר X, מעבר לחברה המתחרה יביא אותי לגידול של כ-50-60% בשכר, לפני בונוסים ושאר ירקות.

על המאזניים יש את היחס ההוגן והמצויין שאני מקבל ממקום עבודתי עם שכר לא רע בכלל, מצד שני יש ה-מ-ו-ן כסף עם מקום עבודה מצויין בפני עצמו.

היושר הפנימי שלי ממשיך להכתיב לי שאני נשאר במקום העבודה הנוכחי.

אני מפספס משהו?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שמע, על פניו נשמע שכדאי לך לעבור.

בעולם העסקים (והעבודה) אין הרבה הזדמנויות. היום אתה מרוויח טוב ,היחס מצוין והעתיד נראה ורוד, מחר פתאום יש מיתון, יש קיצוצים ודורשים שתעלה את התפוקה. לא אומר שכך יהיה, אבל הכל יכול לקרות.

אתה מזכיר גם את היושר הפנימי שלך ושחשוב לך להיות הוגן עם החברה שבה אתה עובד היום. זה תכונה מוערכת, אבל אני מכיר כאלה שהיו מאוד לויאליים ובסוף זרקו אותם בלי שום התחשבות. לא מכיר את החברה שלך, אבל תזכור שבסוף מדובר בעסק ולא בחבר לחיים. חוץ מזה, יכול להיות שבעוד כמה שנים דווקא יעריכו אותך על מהלך כזה בחברה שבה עובד היום ואת הניסיון שתצבור. לך תדע, אולי עוד תיפגשו שוב.

הנקודה שלי היא שאם יש הזדמנות טובה, הולכים עליה. משתדלים לעשות כמה שיותר כסף ולעלות כמה שיותר בסולם הניהולי/מקצועי כי עדיף להיות מוכנים ליום גשום ובמקרה הטוב יותר להיות פטור מדאגות כלכליות או אולי להקדים את הפנסיה בכמה שנים.

מבחינה עסקית שווה לך לעשות את המהלך.

הדבר היחיד שאני הייתי חושש בגללו הוא עניין החברות וההיכרות בין המשפחות. זה עובד מצוין כל עוד הכל הולך חלק, אבל אם יש זעזועים במישור העסקי זה עלול להשפיע על החברות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אתה עזבת את החברה לפני שנה ו5 ,עכשיו חברך עוזב את אותה החברה-

משהו גרם לכם לעזוב .

אם טוב לך בחברה הנוכחית והשכר הנוכחי אני לא רואה סיבה להרפתקאה,

אני לא אדם עם תאוות הון ולכן זה לא מדבר אליי .

אם אתה נמצא בסביבת עבודה בריאה אני לא רואה סיבה לתזוזה שעלולה להיות מיותרת.

בהצלחה.

Gn'f'R

פורסם

תתחיל מלברר עם עצמך אם השכר והתנאים המוצעים הם ריאליים לענף.אם לא אז ברור שהעבודה תהיה זמנית כי אף אחד לא משלם ייותר ממה שהוא חייב גם אם הוא מרויח טוב.

אחר כך שאל את עצמך אם היחס שיש לך היום והכיף בעבודה שווה לך את ההפרש ואלה שאלות שרק אתה תוכל לענות עליהן.

ולגיל, כשיש מיתון בעלי השכר הגבוה הם הראשונים שנפגעים ומוחלפים ביותר זולים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה עזבת את החברה לפני שנה ו5 ,עכשיו חברך עוזב את אותה החברה-

משהו גרם לכם לעזוב .

.

לא הבנת ידידי,

אני עזבתי לפני שנה ו-5 חודשים את חברה X ועברתי לחברה Y.

חבר שלי עוזב את חברה Z ורוצה שאבוא להחליף אותו (אין כאן איזה סוד גדול, הבנאדם לא סובל את הונג קונג ובימים אלה מסיים לבנות את בית המשפחה בארץ הקודש).

הוא לא עוזב את החברה, הוא שותף בה, הוא רק עוזב את המשרד בהונג קונג.

השכר המוצע גבוה מאוד אבל בקצה העליון של סקלת ה"סביר", כלומר אין לי חששות שיעשו עלי סיבוב, זו חברה שידועה בשוק כאחת שמשלמת הרבה.

פורסם

לא מכיר את הענף שבו אתה מתעסק אבל בענף שלי,ענף ההייטק,מקובל לעשות דלתות מסתובבות בין חברות באותו תחום(בד"כ עם שיפור בשכר בכל פעם),כל עוד סיום העבודה התבצעה בצורה מכובדת ואנושית ולפי החוק,אין שום מניע לחזור לחברה הקודמת בתפקיד/שכר שונה .

אם בענף היהלומים הלך הרוחות הוא דומה,אני הייתי מבצע את המעבר,בסופו של יום אנחנו באים להיתפרנס וגידול של 50% בשכר זה לא דבר מה בכך,כל עוד תבצע את סיום העבודה בצורה מכובדת אני ממש לא רואה סיבה מדוע לא לעבור.

פורסם

אתחיל מהאמצע

(אין כאן איזה סוד גדול, הבנאדם לא סובל את הונג קונג ובימים אלה מסיים לבנות את בית המשפחה בארץ הקודש).:-D

ואתה בדילמה שאני מכנה בעיה בריאה

אתה בענף שבו כולם מכירים את כולם וטוב שם טוב משמן טוב. לכן המוטיב הזה צריך להנחות אותך.

אבל בלי קמח אין תורה, לכן

האם חוזקה של החברה Z העיניין שתמצא בעבודה שם וכו' מצדיקים את המעבר ואת הבטחון התעסוקתי שלך לעומת החברה Y

האם מנסים לפתות אותך כעת , ואח"כ תדרוך שם במקום לעומת המקום הנוכחי שבו תתקדם מבחינת שכר ותנאים .

ואם טוב לך מאוד בחברה הנוכחית האם אתה יכול "לשתף" את הבוסים הנוכחיים בהצעה שיש לך כדי שישוו אותה , מבלי שהדבר ייראה כנסיון לסחיטה.

וזכור תמיד את המשפט הערבי הידוע שהר עם הר לא נפגשים ..

בהצלחה

אפרופופו

האם הם לא קוראים בפורום כאן :-)

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מהנסיון המועט שלי וממה שראיתי אצל הסובבים אותי, אם המגבלה העיקרית שלך זה העניין הרגשי("יחס הוגן ומצויין"), אני הייתי עובר לתפקיד שהציעו לך.

אין טעם לגלות יותר מדי אמפתיה כלפי מקום העבודה, כי עד כמה שהם טובים איתך, במידה ויצטרכו לקצץ ראשים ואתה בניהם, הם לא יספרו אותך ולא תהיה להם טיפה של מחשבה בנוגע לאיך לנהוג.

פורסם

אין טעם לגלות יותר מדי אמפתיה כלפי מקום העבודה, כי עד כמה שהם טובים איתך, במידה ויצטרכו לקצץ ראשים ואתה בניהם, הם לא יספרו אותך ולא תהיה להם טיפה של מחשבה בנוגע לאיך לנהוג.

לא מסכים איתך. זה תלוי תרבות ארגונית אבל במשרות אמון (ובענף היהלומים כמעט כל משרה היא משרת אמון) יש משקל גדול בהחלטה על קידום/קיצוצים לרמת האמינות ועד כמה אפשר לסמוך על אדם מסויים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חסרים פרטים שחשובים לצורך החלטה שכזו. למשל:

1. האם התפקיד הוא אותו התפקיד? מדבריך משתמע שלא. אם אכן יש שוני, אז במה הוא, מבחינת עבודה פרופר? יותר אחריות? יותר שעות? עבודה משרדית במקום עבודת שטח? ניהול צוות במקום להיות חלק מהצוות?

2. האם אתה מכיר את האנשים וסביבת העבודה בחברה Z? האם יכול להיות שהתפקיד נהדר, אבל הסביבה הארגונית קודרת, נוקשה או בעייתית (עבורך) מבחינה אנושית? אתה הרי יודע ששום כסף שבעולם לא יצדיק מעבר ממקום שבו מפרגנים לך וסומכים לך למקום שבו לא נעים לך לעבוד.

3. עד כמה החבר שלך נשאר מעורב בתפקיד שלו? אמרת שהוא עדיין שותף, רק לא ינהל בפועל כי פיזית הוא כבר לא יהיה שם, אבל האם ייתכן שהוא מצפה ממך להיות שלוחה שלו? שלא תהיה לך עצמאות? שיהיו ביניכם חיכוכים שישפיעו על החברות ובסופו של דבר על המשרה שלך?

4. אתה כבר כמעט שנה וחצי במקום העבודה שלך, מהו האופק המקצועי והקידומי, אם יש כזה? לפעמים יש יתרון לגדול במקום עבודה מלמטה, ולא להיות "מוצנח" לתפקיד בכיר בחברה חדשה על תקן "החבר של הבוס". לפעמים יש לזה השפעה גדולה מבחינת יחסי עבודה גם עם הכפופים לך וגם עם הממונים עליך.

למיטב תפיסתי אותך מההודעה שכתבת, נראה שהסיבה העיקרית להישאר במקום העבודה שלך היא פשוט כי טוב לך איפה שאתה, והכסף כלל לא משנה. למה? כי אם היה לך סדק, אפילו קל שבקלים, בשביעות הרצון שלך מהעבודה שלך (כספית או מקצועית), לא היית צריך שינדנדו לך בהצעות ורמזים כל כך הרבה פעמים עד שהיית יושב לשקול את זה. סביר יותר להניח שזה היה משהו שהיית שוקל בכובד ראש כבר עם ההזדמנות הראשונה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני הייתי מציע לך ללכת לעבודה הנוכחית ולנסות להעלות את השכר בה כך שהפער יקטן וההתלבטות תיקל.

לא הייתי עוזב עבודה שטוב לי בה אל הלא ידוע.

צביקי

פורסם

באמת התלבטות קשה. אף עצה כאן לא תוכל לכוון אותך באמת לדרך הנכונה. יש כאן המון השערות,ואם,ואולי,וכאשר. רק אתה תדע מהו המהלך הנכון לבצע כיוון שאתה מכיר מקרוב באמת את הלך רוח הדברים.

בכל מקרה אני נותן לך את ברכתי לקבלת ההחלטה הנכונה ביותר עבורך.

סתם טיפ:

שב עם האשה שמע מה היא אומרת. יש להן אינטואיציות טובות בד"כ. הרי בסופו של דבר חשוב לנו שהן תהיינה מאושרות.

ואם היא נייטרלית נסה לפעול ע"פ מודל המאזניים. יתרונות מול חסרונות.

בהצלחה!

פורסם

השאלה היא איזה טיפוס אתה - אוהב סיכון או שונא סיכון.

צא מנקודת הנחה שהעתיד המקצועי שלך לא מובטח באף אחד מהחברות.

כל אחת מהחברות יכולה לזרוק אותך בכל רגע נתון משיקולים כאלה או אחרים.

השאלה היא, האם "בא לך" לעבור עכשיו תהליך של קליטה בחברה חדשה, להוכיח את עצמך, להכיר צוות חדש וכו', או האם אתה מהטיפוסים שנוח להם איפה שהם, ולא מחפשים "ריגושים" בחיים?

אני יכול להבין את הדילמה, זה לא קל... אבל עצם המחשבה על זה מתישה, צריך לתת לזה יום-יומיים, לחשוב בצורה מושכלת על כל הפלוסים והמינוסים ולהחליט.

ומייד אחרי שמחליטים - לבצע.

כלומר - או שאתה אומר לחבר שלך "לא" סופי, או שאתה מגיש מכתב התפטרות בחברה הנוכחית.

אל תמרח את זה.

בהצלחה!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

1. החברה החדשה היא מהגדולות במשק ? יש לה גב כלכלי ? איך המאזניים שלה ? היא נסחרת בבורסה ? במידה וכן מה התחזית לגביה ?

2. איך אתה עובד כעת (חוזה, ''עבודה לחיים'') ? איך תעבוד בחברה החדשה ?

3. אין לי שמץ של מושג על עבודות בחו"ל אבל במידה ויש פנסיה היא עוברת לעבודה החדשה ?

4. תצטרך לעבוד יותר שעות ? פחות שעות ?

5. עדיין יהיה לך את ה"גב" מחבר שלך (שהוא מנכ"ל או בעלים ?) ?

6. אתה מכיר את האנשים שתעבוד איתם ? כאשר אני אומר מכיר, זה גם את הדברים המלוכלכים והסדר יום והדברים שיכולים לעצבן אותך (רכילות, סכינים בגב, קידומים לא תיקניים, פרוטקציות, אנשים צרי עין וכל אחד מה שלא עושה לו את זה) ?

החלטה מאוד קשה. כסף מסנוור מול מקום שטוב לך בו. ורק אני חיפשתי היום חצי שעה חניה :lol:

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מבחינת התפקיד מדובר על אותו תפקיד, אין עליה או ירידה ברמת או איכות התפקיד, מדובר על ניהול משרד על צוותו.

בשתי החברות הקידום היחיד הלאה הוא להפוך לשותף פעיל בחברה, דבר שחברות כאלה לא מעודדות בדרך כלל ולכן הקידום בדרך כלל בא לידי ביטוי מבחינת אחריות מורחבת (למשל על משרדים נוספים שיהיה כפופים אלייך) וכמובן בענייני שכר.

לא מדובר על להיות שלוחה של החבר אלא מדובר על להיות מחליפו כאשר הוא ימשיך לעבוד מולי מישראל.

אין הבדל בהיקפי שעות עבודה או עומס,ממדבור בחברות גדולות מאוד עם נפחים דומים.

אין לי בעיה להתמודד עם רכילות וסכינים בגב, התמודדתי ואני ממשיך להתמודד עם זה מצויין, אני גם לא דואג לגב-יש לי אחד מספיק רחב ואני יודע להתמודד גם עם מצבים בעייתיים מאוד לכאורה.

שוב, ה״לב״ אומר להשאר במשרה הנוכחית, מקסימום לשפר מעט שכר, ה״נאמנות המשפחתית״ אומרת לי שאולי אני צריך הפעם לחשוב על טובת משפחתי כי באמת מדובר בפערים עצומים בשכר.

כדי להבין איפה הדברים עומדים באמת אני אלך לשיחה דיסקרטית ב-4 עיניים עם החבר, כך אבין מה ההצעה ומה באמת הפערים.

או שאבין שהפערים לא גדולים כמו שחשבתי וסה״כ מדובר ברמה אלפים בודדים או שאבין שהפערים אכן גדולים משחשבתי ומדובר ביותר מכך וזה כבר כנראה יביא לשיחה פתוחה עם הבוסים הנוכחיים.

עד כמה שזה הזוי, הדילמה כל כך מורכבת שאני באמת מקווה שההצעה תיהיה אחת שאוכל לסרב לה.

:roll:

• תוכן חדש...