Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקחתי עכשיו מליסינג תפעולי פרטי (תשלום קבוע חודשי שכולל רכב, טיפולים וביטוח) רכב סיאט איביזה 2012 חדש עם מנוע 1.2 אוטומט DSG TSI. עד כה עשיתי עם הרכב 2,000 ק"מ. בדקתי את הצריכת דלק שלו והוא עושה 10 ק"מ לליטר. הצריכה רחוקה מאוד מנתוני היצרן (18 ק"מ לליטר משולב)ואלו שפורסמו ע"י מגזין אוטו (16 ק"מ לליטר משולב). לאח שלי יש פולו 1.2 עם אותו מנוע והוא עושה 1 ל-16 ק"מ.

רציתי לדעת האם הנתונים האלו נראים הגיוניים? האם יש המלצה מה לעשות? אם למישהו יש רכב דומה אשמח לשמוע על הצריכה שלו.

יש לציין שצריכת הדלק הייתה אחת הסיבות בגללן בחרתי ברכב אחרי שמכרתי את רכבי הקודם, הונדה סיויק 2001 שצרכה 10 ק"מ לליטר עם מנוע 1.6 ל' אוטומט. כל העסק מתפספס לי.

אשמח לכל עצה או דיעה,

רועי

פורסם

שלום,

תודה על ההפנייה. בדקתי את הדיון ויש לי השגות.

לא מדובר באותו הרכב, מנוע ה-TSI DSG אמור להיות חסכוני. כחוץ מזה זה מנוע 1.2 ולא 1.4. כמו כן מדובר בנסיעה משולבת, בערך חצי עירוני וחצי בינעירוני. חוץ מזה לאח שלי יש רכב עם אותו מנוע (פולו) עם צריכה טובה משמעותית.

והכי חשוב, עם הונדה סיוויק 2001 אוטומטית ומנוע 1.6 ליטר שהייתה לי עשיתי בדיוק את אותה צריכה. לא נראה לי סביר שרכב חדש עם מנוע קטן יותר ושבעה הילוכים במקום 4 יצרוך אותו הדבר.

אשמח להתייחסות.

רועי.

פורסם

סביר שהרכב יצרוך יותר דלק ושמן בתחילת הדרך. זה בדר"כ מתאזן אחרי 5K-10K ק"מ.

לכן אני ממליץ לך גם לבדוק שמן לעיתים תכופות.

אם אופי הנהיגה שלך ושלך אחיך הוא דומה אין סיבה שלא תשיגו את אותה צריכת הדלק.

פורסם

כיצד התבצעה הבדיקה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל כיצד זה הגיוני שרכב שיוצר לפני 11 שנה, אוטומט, עם מנוע 1.6 ו-4 הילוכים צורך אותו הדבר כמו רכב מודל 2012, אוטומט, מנוע 1.2 ו-7 הילוכים. אני נוסע בדיוק אוטו הדבר כמו מקודם והצריכה זהה.

הבדיקה הייתה ע"י מילוי אותה כמות דלק פחות או יותר (44-45 ליטרים) ואיפוס מד הקילומטרים. כבר תדלקתי 4 פעמים עם הרכב החדש, כל פעם עשיתי בין 440 ל-450 ק"מ.

אני אבדוק את השמן לעיתים קרובות, אבל זה לא נשמע הגיוני שזו הסיבה.

פורסם

כשהרכב חדש הוא צורך יותר, ברגע שהרכב יעבור עוד כמה אלפים הוא יתאזן וכל החלקים יתאימו את עצמם במקומם והשימון יהיה טוב יותר, תמשיך לבדוק אבל אני מאמין עוד כמה אלפים זה ישתפר

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

על מנת להגיע לתוצאה מדוייקת יותר שים לב :

-מלא מיכל מלא, עד שהידית קופצת פעם אחת לא יותר

-אפס את מד המרחק

-סע 200 ק"מ

-מלא שוב מיכל מלא, עד שהידית תקפוץ פעם אחת, באותה תחנת דלק

-בדוק על צג משאבת הדלק, כמה ליטר בדיוק נכנס וחלק את מס' הקילומטרים שהרכב עבר במס' הליטרים שנכנס.

לדוגמא: מילאת פול טנק, איפסת, נסעת 200 ק"מ, מילאת שוב ויצא שמילאת 20 ליטר בדיוק, כלומר הרכב אוכל 1-10.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

welcome to the club.

אני בעלים של אותו הרכב רק בגרסאת הסקודה שלו.

אם תצליח להגיע איתו ל1:12 אני פותח לך שמפניה.

1:18 זה נתון שאין לו אח ורע בשום מקום הגיוני על הפלנטה מלבד הקטלוגים שלהם.

מדובר ברכב עם מנוע קטן עם מגדש קטן שנכנס לעבודה מהר מאוד והוא אחראי על הזלילה.

ככל שהרגל שלך תהיה כבדה יותר, הרכב יהיה יותר ויותר זללן.

במרווח תדלוקים הכי "חסכוני" שהצלחתי להגיע אליו קיבלתי תוצאה של 1:11.4 - פחות מזה....רק בחלום.

בשיא הגעתי איתו גם ל1:8 ואיך אומרים אצלנו "היד (או הרגל) עוד נטויה".

אז אחרי שיתחקרו אותך איך מדדת? איך חישבת? באיזה משאבה בתחנה אתה מתדלק....(כי כנראה זה משנה אם זו משאבה 8 או 3) וינסו לשכנע אותך שאתה בכלל שיכור ואתה לא יודע איך לעשות חשבון פשוט במחשבון אני מציע לך להשלים עם העובדה שהרכב חסכוני כל עוד תנהג בו חסכוני (כמו זקנה) ותשכח ממספרים שנשלפו מספרי האגדות כמו 1:18 וכו....אני לא הצלחתי להגיע לנתון כזה גם בבינעירוני.

נסיעה טובה

פורסם

קודם כל הצריכה תשתפר אחרי כמה אלפי קילומטרים ראשונים. שנית, לעולם נתוני יצרן שמחושבים בתנאי מעבדה ועל פי נוסחה קבועה, זהים לאלה שבמציאות ולא משנה באיזה דגם או מותג מדובר. מספיק סטיה קטנה בשימוש ממה שזה נוסה על פי התקן כדי לקבל צריכה שונה.

שלוש - מנועי הTSI הם חסכונים אבל כאשר לוחצים אותם בנהיגה אגרסיבית הם אוכלים דלק. אין פתרונות קסם בנושא הזה. תעשה לעצמך ניסיון, תגייס את הסבלנות שלך ותיסע בהתאם למהירות המותרת בעיר ומחוץ לה, בלי להדביק את הדוושה בתאוצות, בלי לעבור את ה-90 קמ"ש בבינעירוני ובלי לנסוע שעתיים בפקק. תחשב אז את הצריכה ותראה שהיא אולי לא 1:18 אבל גם הרבה יותר טובה מ 1:10.

פורסם

Superdror אני מאוד מקווה שזה לא נכון, אחרת פשוט נדפקתי. בכל אופן אח שלי עם אותו מנוע בפולו מגיע ל-1:14.

אני מאוד מקווה שהצריכה משתפרת אחרי כמה אלפי קילומטרים. עד כה לא שמעתי התייחסות קונקרטית לנקודה שהעלתי:

סיאט איביזה, רכב חדש 2012, מנוע TSI DSG אוטומט, 1.2 ליטר, 7 הילוכים

הונדה סיויק, רכב בן מודל 200111, מנוע אוטומט, 1.6 ליטר, 4 הילוכים

שניהם צורכים אותו הדבר. אחרי 5 תדלוקים עם הסיאט אני יכול לומר בבטחה שאני מדבר על 440-450 ק"מ למיכל בנסיעה משולבת עם תדלוק של 44-45 ליטרים כל פעם.

האם לא ייתכן שמדובר בתקלה במנוע או משהו? אנחנו מדברים על כמעט חצי מהצהרות היצרן, אני מבין שיכולה להיות סטייה של כמה עשרות אחוזים, אבל חצי?

נתוני יצרן:

בינעירוני 22.7 ק"מ/ל'

עירוני 14.2 ק"מ/ל'

ממוצע 18.8 ק"מ/ל'

ודרך אגב, אני לא נהג שודים. אני כן נוסע מהר (110 בינעירוני) אבל לא מתעכב בפקקים. הסגנון נסיעה הנוכחי שלי הוא בדיוק כמו שהיה לי עם ההונדה סיויק שמכרתי לפני חודשיים שסיפקה את אותה צריכת דלק.

רועי

פורסם
Superdror אני מאוד מקווה שזה לא נכון, אחרת פשוט נדפקתי. בכל אופן אח שלי עם אותו מנוע בפולו מגיע ל-1:14.

אני מאוד מקווה שהצריכה משתפרת אחרי כמה אלפי קילומטרים. עד כה לא שמעתי התייחסות קונקרטית לנקודה שהעלתי:

סיאט איביזה, רכב חדש 2012, מנוע TSI DSG אוטומט, 1.2 ליטר, 7 הילוכים

הונדה סיויק, רכב בן מודל 200111, מנוע אוטומט, 1.6 ליטר, 4 הילוכים

שניהם צורכים אותו הדבר. אחרי 5 תדלוקים עם הסיאט אני יכול לומר בבטחה שאני מדבר על 440-450 ק"מ למיכל בנסיעה משולבת עם תדלוק של 44-45 ליטרים כל פעם.

האם לא ייתכן שמדובר בתקלה במנוע או משהו? אנחנו מדברים על כמעט חצי מהצהרות היצרן, אני מבין שיכולה להיות סטייה של כמה עשרות אחוזים, אבל חצי?

נתוני יצרן:

בינעירוני 22.7 ק"מ/ל'

עירוני 14.2 ק"מ/ל'

ממוצע 18.8 ק"מ/ל'

ודרך אגב, אני לא נהג שודים. אני כן נוסע מהר (110 בינעירוני) אבל לא מתעכב בפקקים. הסגנון נסיעה הנוכחי שלי הוא בדיוק כמו שהיה לי עם ההונדה סיויק שמכרתי לפני חודשיים שסיפקה את אותה צריכת דלק.

רועי

אצלי הרכב "בן" 5000 ק"מ בערך.

כך שהוא עדיין חדש.

בהתחלה קיבלתי איתו צריכת דלק של 1:8 בנסיעה עירונית בעיקר

הצריכה הלכה והשתפרה עם הזמן, היום עומד על 1:11.5 בנסיעה עירונית סבירה לחלוטין.

בסופו של דבר אתה תצטרך ללמוד איך לנהוג עם הרכב הזה בשביל לנצל את התועלות שלו (מנוע קטן וחסכוני) ולהימנע ככל האפשר מהחסרונות שלו (מנוע קטן שמכניס את השבלול לעבודה דיי מהר)

בבינעירוני אם יש לך ברכב בקרת שיוט, אני ממליץ מאוד לעשות בה שימוש, היא תדע להניע את הרכב במהירות הרצויה במינימום צריכת דלק.

בנוסף, בבינעירוני אני בד"כ מעביר את הידית הילוכים למצב ידני ומשאיר אותו על הילוך 7.

זה מונע את ההורדות להילוך 6 כשהרכב נכנס לטיפוס בעליות קלות, הוא דיי מזדרז להוריד הילוך, מגביר את הסל"ד וגורם לטורבו לעבוד יותר ואיתו גם לשתות יותר.

אני מאמין שאפשר להגיע איתו לנתונים יותר טובים מהנתונים שאני הגעתי אליהם, הכל לפי אופי הנהיגה.

כבעלים לשעבר של טולדו 2002 1600 אוטומטי 4 הילוכים אני יודע כמה כואב עניין הדלק בכיס, שם הייתי נוסע ביחס של 1:8 במקרה הטוב, כשקיבלתי את הסקודה וראיתי את הנתונים האלה גם שם פשוט יצאתי מדעתי, מצאתי את עצמי באותה נקודת התסכול שאתה נמצא בה כרגע - אותה צריכת דלק ועם הרבה הרבה פחות כסף בכיס, זה באמת מתסכל.

שורה תחתונה...הצריכה תשתפר אבל אל תצפה ל1:18 כי זה בחיים לא יקרה.

סביר להניח שתתאזן סביב ה1:11-12 בעירוני ו 1:16 בערך בבינעירוני.

אני בטוח שזה יציג שיפור לעומת הרכב הקודם שלך....

אני בכל אופן נהנה מאוד מהרכב שזה מגמד את האכזבה מהציפיה לנתון דלק טוב יותר...

פורסם

היי,

במקומך הייתי לוקח את הרכב לנסיעה בכביש 6, סע כל הדרך על 80-90 ללא מזגן.

ותראה האם התוצאות נעשות טובות יותר,כנראה שהתשובה תהיה כן.

חזור לעדכן

פורסם

ברור שיש דרך להוריד את צריכת הדלק אם אני רוצה. אני פשוט טוען שהבסיס שיש כרגע הוא מגוחך.

עכשיו אני עומד לסיים עוד טנק והפעם נראה שאני אעשה 1:9. זה פשוט מצחיק. ההונדה שלי עשתה יותר טוב עם מנוע גדול יותר. חשבתי שאני עובד לרכב חסכוני. אני מופתע שאף אחד כן לא חושב שייתכן שמדובר בתקלה ברכב.

• תוכן חדש...