Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 307

honda97
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו בכותרת אני אשמח לשמעו חוות דעת מקיפה על פג'ו 307 בנפח מנוע 2000 אוטומט (או יותר נכון טיפטרוניק בדגם הזה)

הבנתי שיש 3 סוגים לאותו דגם מדבור והם: XR/XT/XS אשמח לדעת מה ההבדלים בן כל הדגמים ואילו מחלות יש לרכב..

מהיא צריכת הדלק, איך המנוע או גיר שלו, תחזוקה, ושאר ירקות, אם יש למישהו את הרכב אני יותר אשמח לשמוע חוות דעת אישית.

ומה אני צריך לדעת לבדוק ליפני שאני קונה את הרכב מהבנאדם כדי לא ליפול על רכב בעיתי, בדיקה הוא יעבר בכל מקרה אבל מה הכי חשוב לבדוק במקום?

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

מציע לך לעשות חיפוש טוב כאן בפורום. נפתחו על ה 307 מס' שרשורים, חבל לפתוח עוד שרשור בנושא.

דע לך כי בגרסת 2 ליטר אין את הדגמים שציינת, יש את האקס טי אם אני זוכר נכון וגרסת אקס.אס. אי. שזו גרסת 3 דלתות מאובזרת יותר בריפוד עור משולב

פורסם

אם תקרא היטב בפוסטים שנפתחו כאן, תראה שהיו לרכב כל מיני "מחלות", לכן, מן הסתם, מחיר הרכישה של ה- 307 הינו זול.

תבדוק האם שווה לך להיכנס להרפתקה כזו.

פורסם

אני יחפש אבל בכל זאת תענו לי על שאר השאלות, אני רוצה לשמוע דעה אישית מבנאדם שיש לו את הרכב

אני יכול לחפש דיונים על 307 אבל לדון בעצמי עם מישהו שיש לו את הרכב זה רק בפתיחת פוסט חדש משלי.

פורסם

אוקי אז אכן עשיתי חיפווש בגוגל וגיליתי כמה דברים לטוב ולרע, בעיקרון ניראה לי שמדובר יותר במזל, יש כאלה שהלך להם הגיר בשלב מוקדם יותר, ויש כאלה בשלב מאוחר יותר, וגם יש כאלה שניצלו מהחלפה או שיפוץ הגיר.

היה גם דיבור על חיישנים, אבל שוב לא אצל כולם, גם קצת בעיות עם מחשב הרכב.

אך כולם מסכימים שהאוטו נוח ומהנה לנסיע, אחיזת כביש טובה, אבל קראתי הרבה חוות דעת של דגמים שונים ובשנתונים שונים, ככה שיכול להיות קצת הבדלים בין אותם דגמים ושנתונים.

אני מעוניין בדגם XSI משנתון 2003 - 2004 בנפח מנוע 2000 אוטומט.

יש אחד ביד 2 מתל אביב שמוכר אותו ב 29,500 שהמחירון ביד 2 הוא 39.500 לא יודע לגבי מחירון לוי יצחק אבל בטוח שפחות בכמה אלפים, הוא לא רשום כמה קילומטרג' הוא עשה, אבל רשם שהרכב מטופל במוסך המרכזי,נקי מתאונות,התחייבות בבדיקה על הכול ושהוא במצב מצויין, מזה מוסך מרכזי אני לא יודע.

בכל מקרה הייתי רוצה לשמוע ולקרוא עוד חוות דעת לגבי הדגם הספציפי הזה של XSI בשנים 2003, 2004..

יכול להיות שמדובר אולי בדגם יותר מוצלח או שעבר שינוי מאז יציאתו ב 2002 אני לא יודע לכן פתחתי את הדיון הזה שתעזרו לי להבין יותר לגבי הדגם הספציפי הזה

פורסם

לי היה בעבר 307 XT מנוע 1600 מודל 2003 ואני יכול להעיד שהוא אכן נוח ומפנק ביותר ומרגיש כמו מכונית סלון מפוארת במחיר מצחיק.

אני החזקתי אותו במשך 3 שנים , אני יכול רק לומר שבשנים שהוא היה אצלי וגם לפני (לפי היסטורית טיפולים) היו לו כמעט 0 תקלות אבל הוא לא היה רכב שנסע הרבה (מכרתי אותו לפני שנתיים עם 75K ק"מ).

רוב התקלות שהיו לו בכל זאת היו קטנות וקשורות לגיר התקלה היחידה שהיתה בתקופה שהרכב היה אצלי היתה התחממות של הגיר

והיתקעות בהילוך ראשון, התקלה קרתה לי פעמיים ורק בנסיעות מאוד ארוכות ובימים מאוד חמים הפיתרון היה לעצור בצד ל20 דקות

הגיר התקרר והתקלה נעלמה כלא היתה (כנראה היתה בעיה בחיישן אבל אפילו לא טרחתי לתקן את זה).

ה XT היא הגרסה המפוארת וכוללת תוספות רבות מאוד כמו בקרת אקלים משענות יד חיישני אור וגשם גלגלי מגנזיום דיפונים דמויי עץ ועוד הרבה דברים.

ה XS דומה מאוד רק גימור טיפה יותר ספורטיבי וגלגלים גדולים יותר.

ה XR היא הגרסה הפשוטה ללא התוספות.

ה XSI היא גרסת הספורט 3דל' וככזו בדרך כלל לא יהיה קל למצוא אחת בת 10 שנים במצב טוב, רוב הספורטיביות עברו ידיים רבות של צעירים שהתעללו בהם קשות , אם תמצא אחת יד נמוכה עדיף ממבוגר עם ק"מ נמוך, היסטורית טיפולים מלאה ועדיף מאווווווד גרסה ידנית (באופן כללי מכונית ספורטיבית צריכה להיות ידנית) זו יכולה להיות קניה מעולה .

פורסם
לי היה בעבר 307 XT מנוע 1600 מודל 2003 ואני יכול להעיד שהוא אכן נוח ומפנק ביותר ומרגיש כמו מכונית סלון מפוארת במחיר מצחיק.

אני החזקתי אותו במשך 3 שנים , אני יכול רק לומר שבשנים שהוא היה אצלי וגם לפני (לפי היסטורית טיפולים) היו לו כמעט 0 תקלות אבל הוא לא היה רכב שנסע הרבה (מכרתי אותו לפני שנתיים עם 75K ק"מ).

רוב התקלות שהיו לו בכל זאת היו קטנות וקשורות לגיר התקלה היחידה שהיתה בתקופה שהרכב היה אצלי היתה התחממות של הגיר

והיתקעות בהילוך ראשון, התקלה קרתה לי פעמיים ורק בנסיעות מאוד ארוכות ובימים מאוד חמים הפיתרון היה לעצור בצד ל20 דקות

הגיר התקרר והתקלה נעלמה כלא היתה (כנראה היתה בעיה בחיישן אבל אפילו לא טרחתי לתקן את זה).

ה XT היא הגרסה המפוארת וכוללת תוספות רבות מאוד כמו בקרת אקלים משענות יד חיישני אור וגשם גלגלי מגנזיום דיפונים דמויי עץ ועוד הרבה דברים.

ה XS דומה מאוד רק גימור טיפה יותר ספורטיבי וגלגלים גדולים יותר.

ה XR היא הגרסה הפשוטה ללא התוספות.

ה XSI היא גרסת הספורט 3דל' וככזו בדרך כלל לא יהיה קל למצוא אחת בת 10 שנים במצב טוב, רוב הספורטיביות עברו ידיים רבות של צעירים שהתעללו בהם קשות , אם תמצא אחת יד נמוכה עדיף ממבוגר עם ק"מ נמוך, היסטורית טיפולים מלאה ועדיף מאווווווד גרסה ידנית (באופן כללי מכונית ספורטיבית צריכה להיות ידנית) זו יכולה להיות קניה מעולה .

אני ל אוהב ידני, אני מעדיף אוטומט

יש מתל אביב אחד שמוכר יד שניה דגם XSI 2004 כחולה אוטומט דיברתי איתו בפלאפון והוא אומר שהאוטו במצב מצויין אין שום בעיות, אין מכות צבע נקי אין שריטות אפילו, הוא חונה אותו בחניה של הבניין ככה שהוא לא עומד כל היום בשמש הוא אומר בדיקה עליו אפילו, ומתחייב בבדיקה שהכל תקין, אמר יש ספר טיפולים מסודר והכל. רוצה 29.900 על האוטו, שזה נראה לי פחות בכמה אלפים טובים מהמחירון.

עוד משהו, זה שראיתי שבחלק מהדגמים יש סנרוף, ובשלו אין, אבל בדגמי XSI אחרים כן ראיתי שיש

וגם במחירון יד 2 שלו עולה יותר מדגם XSI אחר עם אותם נתונים ועוד עם סנרוף, משהו פה לא הגיוני, או שיש XSI עם סנרוף ויש בלי?

ותודה על חוות הדעת דיי עזר לי למרות שיש לך את הדגם XT 1600

פורסם

מנסיון, לא הייתי ממליץ על הרכב.

הוא רכב משפחתי רגיל ביותר, צריכת הדלק שלו רגילה ביותר, הוא לא בטיחותי באופן יוצא דופן יחסית למתחרות וככה גם האמינות שלו.

חסרונות: גיר בעל התנהגות גרועה, וגיר בעל מוניטין אמינות גרוע(במיוחד בשנתון הזה)

ועכשיו, למה להתעקש על רכב משפחתי ממוצע לחלוטין, במחיר שדומה מאוד למתחרים שלו, אבל עם כמה חסרונות מהותיים מאוד לעומת משפחתיות אחרות? אני אישית לא מוצא לכך שום סיבה.

פורסם

הוא רכב משפחתי רגיל ביותר, צריכת הדלק שלו רגילה ביותר, הוא לא בטיחותי באופן יוצא דופן יחסית למתחרות וככה גם האמינות שלו.

ועכשיו, למה להתעקש על רכב משפחתי ממוצע לחלוטין, במחיר שדומה מאוד למתחרים שלו, אבל עם כמה חסרונות מהותיים מאוד לעומת משפחתיות אחרות? אני אישית לא מוצא לכך שום סיבה.

אתה נשמע כאילו טעיתה בכתובת, מדובר על מנוע 2000, איפה ראיתה רכב 3 דלתות משפחתית? צריכת הדלק שלו רגילה ביותר? באמת נתון מבאס חבל שהוא לא עושה אחד ל 5 ליטר דלק אז הייתי מרגיש שהוא בזבזני כמו אוטו ספורט אמיתי.

לפי מה שהבנתי הוא דיי בטיחותי ומרגיש טוב מאוד על הכביש, לגבי הגיר חלק באמת אמרו כך אבל אבל חלק גם אמרו שלא היה להם שום בעיה עם הגיר ככה שזה ניראה לי מזל או משהו.

איפה מחיר שדומה למתחרים? A3? בזבזני ביותר גם עם בעיות חיישנים שעולים כפול ברגע שאחד כזה הולך.

פורסם

מה המטרה שלך בקניית רכב?

אתה מעוניין ברכב משפחתי שלא יהיה עגלה? או שאתה מעוניין ברכב ספורטיבי ובתצורת 3 דלתות?

אני ממליץ לך לעשות סיבוב על הפיז'ו הנ"ל. הגיר די מסרס את המנוע והוא בהחלט מרגיש עצלן יותר לעומת רכבים מקבילים. למרות זאת הדגם של ה-2 ליטר יהיה חזק יותר מדגמים אחרים של משפחתיות של 1.6 , אבל ממש אל תצפה לטיל בליסטי.

פורסם

אני לא מבין את המושג "רכב משפחתי רגיל ביותר". לפי זה גם BMW סדרה 7 זה אוטו רגיל רק אולי עם יותר ריח של עור ומקום לרגליים .

מי שחובב רכב מבין שאוטו הוא יותר מ4 גלגלים ומנוע ,בשביל מי שזה לא מעניין אותו יש את מזדה 3 סובארו B3 וחבריהם האפורים שאולי שיתנו לך אמינות מצויינת (גם שם זה עניין של מזל) אבל שום דבר מעבר, בשביל מי שגם חשובה לו ההנאה מהנסיעה יש אופציות רבות שבינהם הבדלים יש הבדלים ,רבים אמנם בשביל ההנאה לפעמים צריך לשלם מחיר אבל לא תמיד, ותופתע לגלות שהמוניטין שיצא לצרפתיות לא בהכרך מוצדק והוא בדרך כלל נובע מהעובדה שבאירופה כמעט ולא מוכרים מכוניות בנזין אוטומטית ולכן לא ממש משקיעים בתחום וגם מהעובדה שהרבה ישראלים פשוט אוהבים לשנוא מכוניות צרפתיות ולא יתנו גם למציאות לבלבל אותם.

בכל מקרה בעיות בגיר אוטומטי לא חסרות גם ביפניות ומלבד זה אין לפיז'ו מחלות רציניות, לעומת זאת בנוחות איבזור והנאה כללית מהאוטו (למי שלא מחפש מכונית ספורט) אני לא מכיר תחרות מצד אף יפנית באזור המחירים הזה (וגם בהרבה יותר).

בנוגע לבטיחות -לפיזו יש 4 כוכבים המשפחתית היחידה מהשנתונים האלו שקיבלה יותר היא רנו מגאן כך שגם מהבחינה הזו לא תמצא טוב יותר.

בכל מקרה לגבי ה 307 אם אתה מחפש מכונית עם ביצועים ספורטיביים רציניים אני לא בטוח שזו הבחירה הטובה ביותר, אבל עם

אתה מחפש מכונית נוחה ומפנקת בעלת מראה ספורטיבי זו תהיה קניה מעולה.

בכל מקרה הסיכוי הקצת יותר גבוה שתהיהיה לך בעתיד איזושהי הוצאה על תיקון בגיר אוטומטי לדעתי לא צריכה לקבל משמעות כלכך גבוה בתהליך בחירת הרכב ותזכור תמיד שגם למוסכים של היפניות לא חסרה עבודה.

ואם לא איכפת לך להתפשר על 5 דלתות אתה יכול לקבל כמעט את אותה התמורה (מלבד העיצוב) בשנתון גבוה יותר.

פורסם
מה המטרה שלך בקניית רכב?

אתה מעוניין ברכב משפחתי שלא יהיה עגלה? או שאתה מעוניין ברכב ספורטיבי ובתצורת 3 דלתות?

אני ממליץ לך לעשות סיבוב על הפיז'ו הנ"ל. הגיר די מסרס את המנוע והוא בהחלט מרגיש עצלן יותר לעומת רכבים מקבילים. למרות זאת הדגם של ה-2 ליטר יהיה חזק יותר מדגמים אחרים של משפחתיות של 1.6 , אבל ממש אל תצפה לטיל בליסטי.

תגיד אתה רוצה בכוח לצאת צודק?

מדובר בדגם עם הנפח מנוע 2000

בוקר טוב

פורסם
אני לא מבין את המושג "רכב משפחתי רגיל ביותר". לפי זה גם BMW סדרה 7 זה אוטו רגיל רק אולי עם יותר ריח של עור ומקום לרגליים .

מי שחובב רכב מבין שאוטו הוא יותר מ4 גלגלים ומנוע ,בשביל מי שזה לא מעניין אותו יש את מזדה 3 סובארו B3 וחבריהם האפורים שאולי שיתנו לך אמינות מצויינת (גם שם זה עניין של מזל) אבל שום דבר מעבר, בשביל מי שגם חשובה לו ההנאה מהנסיעה יש אופציות רבות שבינהם הבדלים יש הבדלים ,רבים אמנם בשביל ההנאה לפעמים צריך לשלם מחיר אבל לא תמיד, ותופתע לגלות שהמוניטין שיצא לצרפתיות לא בהכרך מוצדק והוא בדרך כלל נובע מהעובדה שבאירופה כמעט ולא מוכרים מכוניות בנזין אוטומטית ולכן לא ממש משקיעים בתחום וגם מהעובדה שהרבה ישראלים פשוט אוהבים לשנוא מכוניות צרפתיות ולא יתנו גם למציאות לבלבל אותם.

בכל מקרה בעיות בגיר אוטומטי לא חסרות גם ביפניות ומלבד זה אין לפיז'ו מחלות רציניות, לעומת זאת בנוחות איבזור והנאה כללית מהאוטו (למי שלא מחפש מכונית ספורט) אני לא מכיר תחרות מצד אף יפנית באזור המחירים הזה (וגם בהרבה יותר).

בנוגע לבטיחות -לפיזו יש 4 כוכבים המשפחתית היחידה מהשנתונים האלו שקיבלה יותר היא רנו מגאן כך שגם מהבחינה הזו לא תמצא טוב יותר.

בכל מקרה לגבי ה 307 אם אתה מחפש מכונית עם ביצועים ספורטיביים רציניים אני לא בטוח שזו הבחירה הטובה ביותר, אבל עם

בכל מקרה הסיכוי הקצת יותר גבוה שתהיהיה לך בעתיד איזושהי הוצאה על תיקון בגיר אוטומטי לדעתי לא צריכה לקבל משמעות כלכך גבוה בתהליך בחירת הרכב ותזכור תמיד שגם למוסכים של היפניות לא חסרה עבודה.

ואם לא איכפת לך להתפשר על 5 דלתות אתה יכול לקבל כמעט את אותה התמורה (מלבד העיצוב) בשנתון גבוה יותר.

אני לא מחפש ביצועים מטורפים יותר מידי, אבל גם לא ביצועים מעפנים, שיהיה בסגנון ההונדה סיויק 97 שלי, היא 4 דלתות ואני ממש מרוצה מימנה מאיך שהמנוע שלה מתפקד, אני מאמין שעם מנוע 2000 בפג'ו הזאת אני יקבל ביצועים יותר טובים מההונדה 97 הישנה והטובה שלי, ככה שזה יספק אותי מבחינת הביצועים.

אני לא מפחד מבעית גיר אפשרית שאולי תיהיה בעדית, האוטו הזה מוצא חן בעניי גם מבחינת מראה, חוזק, וגם נוח ומאובזר מספיק מבפנים.

עברתי בירורים של הרבה רכבים וכמעט בכל רכב יש פאק כזה או אחר שמונע מימני לקנות אותו, ולא בא לי איזה מזדה 3 או 6 כמו לחצי מדינה, אז אפשר קצת לקחת סיכונים על רכב שאולי תיהיה מתי שהוא בעיה של גיר אבל זה לא סוף העולם אפשר לתקן להחליף אז ילך עוד קצת כסף, האוטו הזה גם ככה לא כזה יקר מבחינת השנה שלו ומה שיש לו להציע ואיך שהוא ניראה.

פורסם
תגיד אתה רוצה בכוח לצאת צודק?

מדובר בדגם עם הנפח מנוע 2000

בוקר טוב

עושה רושם שאתה לא קורא, כי אני מדבר על הדגם עם מנוע ה-2000(בלי שום פונט צעקני).

ובלי קשר, התגובה שלך דוחה. שיהיה לך בהצלחה בקניית הרכב.

פורסם

כמו שיש עיוורים שהולכים אחרי העדר ושוללים את הצרפתיות, ככה יש את הסוג השני שבטוח שכול תוצרת צרפתית היא פאר היצירה המוטורית מבחינת ניהוג. אז זהו שלא.

מנסיון מבוסס, ה-307 (לעומת ה-306 הותיקה יותר) לא מרגישה כיפית לנהיגה משום משפחתית מקבילה,ההגה לא מדוייק כבעבר, וכך גם הנוחות. וכמו כול אירופאית, עיצוב הפנימי ניראה מעולה אבל איכות ההרכבה לא טובה וכשהרכב מזדקן הוא מתחיל להתפרק. ואם להחשיב את ההתנהגות של הגיר, אני בהחלט נהנתי(הכול באופן יחסי) יותר לנהוג במאזדה או טויוטה לעומת ה-307.

• תוכן חדש...